• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikinci evlilik

Arkadaşlar atlanan bir konu var. Konu sahibi zaten yazmış, annesiyle aynı evde oturuyorlar o yüzden çocuklarını bırakması gibi bir sorun yok.

Önemli olan kızların onay vermesi.

Son düzenleme:
bakın biz ne yaptık biliyor musunuz?

YORUM!

Yani burada nesnellik aramayın

kişisel fikirlerde genel-geçer diye bir şey söz konusu olamaz

herkes fikrini yazar çekiliir kenara

yoruma yorum yazmak da yasak ayrıca

herkesin yorumu kendine

kimse kimsenin yorumunu eleştiremez

peki ben ne yaptım arkadaşım... şaşırdım dedim.... yani eleştirmedim... müsade ederseniz şaşırabilirmiyim acaba... sanırım oda yasak değil... ayrıca ben kimseyi ALINTILAMADIM.. direk eleştiri olsa alıntılardım...

ayrıca yorumumda kimseyi derinden yaralayacak kelimelerde kullanmadım... ama KKda yazılanlar konu sahibini yaralayacak kadar sert olabiliyor bazen... ben her zaman yazılanların, birgün sizinde başınıza gelecekmiş gibi empati yapılarak yazılması taraftarıyım...

Ben 21 yaşındayım, annem 41. Annemin bir ilişkisi var. İlişkisi olduğu insanla aram iyidir, bir kaç haftada bir beraber yemeğe çıkarız, babamdan daha ilgilidir bana karşı. O daha önce hiç evlenmemiş, çocuğu da yok haliyle. Gerçekten kızı yerine koyar beni. Ama ne kadar seversem seveyim aynı evde yaşamam o insanla. Zor sonuçta. Kaç yaşında olursanız olun zor. Anneme bunu hiç söylemedim, evlenmek istiyorsa evlenir mutlu olmak tabii ki hakkı dedim. Ama annem hep şey der "acelem de yoook, rahatımızı bozmaya niyetim de yok, sen evlen ondan sonra düşünürüm ben."
Aslında olması gereken de o.
Aynı evde iki çocuk, anneanne, eş ve belki üçüncü çocuk diyorsunuz. Mutlu olmak hakkınız olsa da önceliğiniz çocuklarınız olmalı ve söylemeseler de özel bir durum olmadıkça evde bir başkasının olmasından rahatsız olacaklarını düşünebilmelisiniz. Hele ki 3. çocuk? İlla evleneceğim, çocuk yapacağım diyorsanız da bırakın çocukları anneannesine ya da eski eşinize bir daha da görmeyin, emin olun onlara da psikolojilerine de daha az zarar verirsiniz.
Adam resmen iki çocuklu kadına iç güveysi geliyor. Bunun altında bit yeniği aramak gerek bir kere. :34:

şimdi benim eşim ,benim ilk evliliğim çocuğum yok.Ben eşimin 2. evliliğiyim bir oğlu var.eşimin eski eşi evlendi çocuğu da bize terk etti gitti ki ben çocuk annesiyle yaşıyor diye daha rahat evlenmiştim evde bir çocuk istemiyordum.Şimdi ben mutsuzum ,çocuk annesinden ayrı olduğu için mutsuz ben evde bi çocuk istemediğim için mutsuz olduğumdan eşim arada kaldığı için mutsuz.Bir tek mutlu olan eşimin eski eşi dünya umrunda değil.çocukmuş küçükmüş annesinin yanında olmak istermiş analık duygusuymuş zırva.12 yaşında erkek çocuğun üvey anne yanında ne işi var.duyduğuma görede yeni kocadan bir kız çocuk istiyormuş.İşte ben bölleeee saydırıyorum çocuğunu bırakanlara siz onalardan olmayın aman ya evlenmeyin ya da çocuklarınızı yanlarınıza alın.Ama olacakları da göze alın.ÇOk zor.

şimdi benim eşim ,benim ilk evliliğim çocuğum yok.Ben eşimin 2. evliliğiyim bir oğlu var.eşimin eski eşi evlendi çocuğu da bize terk etti gitti ki ben çocuk annesiyle yaşıyor diye daha rahat evlenmiştim evde bir çocuk istemiyordum.Şimdi ben mutsuzum ,çocuk annesinden ayrı olduğu için mutsuz ben evde bi çocuk istemediğim için mutsuz olduğumdan eşim arada kaldığı için mutsuz.Bir tek mutlu olan eşimin eski eşi dünya umrunda değil.çocukmuş küçükmüş annesinin yanında olmak istermiş analık duygusuymuş zırva.12 yaşında erkek çocuğun üvey anne yanında ne işi var.duyduğuma görede yeni kocadan bir kız çocuk istiyormuş.İşte ben bölleeee saydırıyorum çocuğunu bırakanlara siz onalardan olmayın aman ya evlenmeyin ya da çocuklarınızı yanlarınıza alın.Ama olacakları da göze alın.ÇOk zor.

başlığın dikkatimi çekti

sinsile değil silsile olacak
:55:

Iyide bir yanlisiniz var burada o bayan cocugunu birakmis olmuyor cocugunu babasina gonderince. Eger cocuklar ayri ise anne bakmakla yukumlu oldugu kadar babada bakmakla yukumludur.Peki esiniz evlenip yuva kurmayi hajediyorda o bayan haketmiyor mu sizce??? Siz bastan biliyordunuz cocugu oldugunu cocuk bazen sizde kalir bazen annesinde bazende temelli tarafdan birinde kalir. Cocugun annelik duygusuna ihtiyac oldugu kadar babalik duygusunada ihtiyaci var. Insanlar sadece annelik duygusu ile buyumezler.O cocugu o bayan tek basina yapmadi esinizde sorumluluk alacak.Normalide bu zaten.Esler bosandiktan sonra bayan cocuklara bakmakla yukumludur diye bir kaide yok. Iki tarafta bakmalidir.

Iyide bir yanlisiniz var burada o bayan cocugunu birakmis olmuyor cocugunu babasina gonderince. Eger cocuklar ayri ise anne bakmakla yukumlu oldugu kadar babada bakmakla yukumludur.Peki esiniz evlenip yuva kurmayi hajediyorda o bayan haketmiyor mu sizce??? Siz bastan biliyordunuz cocugu oldugunu cocuk bazen sizde kalir bazen annesinde bazende temelli tarafdan birinde kalir. Cocugun annelik duygusuna ihtiyac oldugu kadar babalik duygusunada ihtiyaci var. Insanlar sadece annelik duygusu ile buyumezler.O cocugu o bayan tek basina yapmadi esinizde sorumluluk alacak.Normalide bu zaten.Esler bosandiktan sonra bayan cocuklara bakmakla yukumludur diye bir kaide yok. Iki tarafta bakmalidir.

mesle çocuğun zaten bizi istemiyor olması annesinin yanında olmak istiyor olması ve annesinin yaptığı herşeyin intikamını sanki biz ona eziyet ediyormuşuz gibi bizden çıkarması ve bizim evliliğimizi dağılma noktasına getirmesi.Biz evlendiğimizde eşim rica etti 1-2 ay evliliğin ilk günleri çok sık gönderme tabi yine alıcam çocuğumu dedi ama ne oldu biliyor musunuz?balayından sonraki ilk hafta gönderdi.çocuk 1,5 ay bizdeydi.ben evliliğimin ilk günlerini evde çocuk bakarak geçirdim .Hakkım mıydı ?hayır.kadın ne yaptı ben evleniyorum dedi evlendi gidiyorum sizde kalsın dedi çekti gitti.Şimdi bana bunu savunsun herkes lütfen .Herkesin yükümklülüğü var evet .Kadınında mutlu olmaya hakkı var evet.3 kişiyi hele de evladını mutsuz ederek çiğnyip geçerek değil.İnsanlık değil bu çünkü.Evet çocukların babalık duygusuna ihtiyacı vardır ama annenin terk etmesinin verdiği değersizilik duygusunun açtığı yarayı hayatı boyunca taşıyacak .Anne sevgisi temeldir çünkü.

mesle çocuğun zaten bizi istemiyor olması annesinin yanında olmak istiyor olması ve annesinin yaptığı herşeyin intikamını sanki biz ona eziyet ediyormuşuz gibi bizden çıkarması ve bizim evliliğimizi dağılma noktasına getirmesi.Biz evlendiğimizde eşim rica etti 1-2 ay evliliğin ilk günleri çok sık gönderme tabi yine alıcam çocuğumu dedi ama ne oldu biliyor musunuz?balayından sonraki ilk hafta gönderdi.çocuk 1,5 ay bizdeydi.ben evliliğimin ilk günlerini evde çocuk bakarak geçirdim .Hakkım mıydı ?hayır.kadın ne yaptı ben evleniyorum dedi evlendi gidiyorum sizde kalsın dedi çekti gitti.Şimdi bana bunu savunsun herkes lütfen .Herkesin yükümklülüğü var evet .Kadınında mutlu olmaya hakkı var evet.3 kişiyi hele de evladını mutsuz ederek çiğnyip geçerek değil.İnsanlık değil bu çünkü.Evet çocukların babalık duygusuna ihtiyacı vardır ama annenin terk etmesinin verdiği değersizilik duygusunun açtığı yarayı hayatı boyunca taşıyacak .Anne sevgisi temeldir çünkü.

burada konu sahibi arkadaştan çok diğer hanımlara şaşırdım açıkçası... ne yani kız çocuğu olan ve boşanmış bir bayan evlenmeyi düşünemez mi? tabiki dikkatli olmalı ama evlenmeyip çocuklarının büyümesini bekleyip yaşlandığı zaman yeniden evlenebilme ihtimali olacak mı acaba ileride??? ileride çocukları evlenip gittiğinde bu yorumları yapan hanım arkadaşlarımız mı bu arkadaşımızın yalnızlığını paylaşacaklar.. ne kolay evlenme bekle demek....oda en az buradaki arkadaşlar kadar ihtimalleri düşünüyor ve endişeleniyordur herhalde ama belki bu adam çocuklarına gerçek babasından iyi davranacaktır... ne demek ben babasının yerinde olsam velayetlerini asla vermezdim... nereden biliyoruz ki babanın ilgli bir baba olduğunu??
3. çocuk meselesine gelince tabiki acele edilmemeli ama ortak bir çocukları olsun istiyordur yeni eş adayı bence....

aynen katılıyorum.kız çocuğu olan boşanmış bir bayanın kendisini sadece çocuklarına mı adaması gerekiyor.tabiki öncelikle çocuklarının menfaatini düşünmeli ama kendisini de ikinci plana atmamalı.
konu sahibi arkadaşım,belli olmaz belki sorunlarla karşılaşırsınız,belki de ikinci eşiniz çocuklarınızla size mükemmel bir aile ortamı sunar.eş adayınızla karşılaşılabilecek her türlü,olumlu ve olumsuz durumları açık açık konuşun ve hiç bir durumda çocuklarınızdan asla ödün vermeyeceğinizi kesin kararlılıkla bildirin.
hakkınızda hayırlısı olsun.

bence cocuklarınız bi cici baba için çok küçük
3. kardeşide kaldırabileceklerine inanmiyorum onlar anneannesinde kalacak
3.bebek sizinle. psikolojileri eminim bu durumdan etkilenecek. sizi anlıyorum
sonuçta bizler bayanız bizimde arzularımız isteklerimiz duygularımız var. Ama
benim için evlatlarım herşeyden önemli derseniz evliliği kızlarınız en azından ilk okulu
bitirene kadar erteleyin derim

arkadaşlar yaza ikinciye evlenmeyi düşünüyorum İlk evliliğimden iki çocuğum var Kafamın içi çok dağinık Nasıl olacak ??????Çocuklar küçük Hadi bakalım Bu işi tecrübe edenlere sesleniyorum NASIL OLACAK yardımcı olursanız sevinirim

bence mutlu olmak sizind ehakkınız ve ilkinden ağzınız yanmış mutlaka böyle bir karra aldıysanız düzgün bir insan olmalı çünkü insan aynı şeyleri yaşamaktan korkar hem örf adetlerimize göre ve çocuğunuzun psikolojisi içinde beraber yaşamaktansa evlenin yeni bir aile olun eminim çocuğunuzuda sizide mutlu edecktir nişanlınız belki öz babsından daha çok sevecek ve sahip çıkacaktır sizi tebrik ediyorum bende benzer bir şeyi yaşıyorum yani eski eşimden ayrılmak üzereyiz ve yaşımda çok genç ben yeni bir hayat kuracağım karşıma düzgün biri çıkarsa hiç düşünmeden girerim bu yola çünkü bugüne kadar çok mutsuzluklar hayal kırıklıkları yaşadım artık mutlu olmak istiyorum ama henüz o düzgün insan çıkmadı çıkarmı bilmem kısmet bakalım mert insanlarda var bu duruma anlayış gösterecek:)

Back
X