İkinci Kere Boş Gebelik Çok Üzgünüm

Mavi Mor Yesil

Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2025
301
73
13
27
Hayatımın şokunu yaşıyorum kızlar. İkinci kere boş gebelik yaşadım ve kürtaj oldum bugün. Ne söyleyeceğimi bilmiyorum, ben hiç anne olamayacak mıyım? Yaşım 27. Görünürde hiçbir problem yok. Artık ikinci kayıp olduğu için genetik testler vs yapılacakmış. Hiçbir şey derdime teselli olmuyor. Ağlamıyorum ama içim kan ağlıyor. Umuda ihtiyacım var. Doktor tüp bebek de size olmaz hamile kalabiliyorsun genetik bir problem olmadığı sürece diyor. Öteki gebeliğimle arası ortalama 3.5 4 ay. Bana bir şey söyleyin nolur bir teselli verin.

Boş gebelik olduğunu nasıl anlıyorsun kuzum

Hiç umudunu kesme canı gönülden dua ediyorum sanada inşallah Rabbim kucağını doldurur ben iki sene sonra kavuştum hiç bir şekilde olmamisti kaçıncı haftana kadar bekledin bebek için
Sağ ol kuzum dualarınızı esirgemeyin Allah düşmanıma dahi yaşatmasın. 7-7.5 haftalıktı ama betam da kötüydü zaten çok kötü arttı

Çok üzüldüm çok geçmiş olsun canım bende çok kayıp yaşamıştım boş gebeliğimde olmuştuumudunu yitirme..rahim filmi çektirmişmiydin?

Öncelikle geçmiş olsun. Aarasında en 6 ay olmalı ve o sürede vitaminleri tamamlamlsnz.
Genetik testte pıhtılaşma v.b tahliller De yapılacak. Eşinizle beraber gidecksnz ondan da kan alacaklar.
Moralnzi bozmayın hamile kalablyrsnz ne güzel diye sevinin tüp bebek aşılama gibi şeylere.gerek yok

Merhaba canım bende Ocak ayında boş gebelikten kendim düşük yaptım düşük olmasaydı da alinacakti senin yaşadığın gibi boş bir gebelikti çünkü seni anlayabiliyorum benim şuan 7.ayim düşükten sonra korunmamamıza rağmen 7 aydır tekrar hamile kalamadim ama doktor 6 ayda ancak toparlanırsın demişti zaten senin iki gebeliğin arasında kaç ay vardı bide sana şöyle bı tavsiye vereyim düşükten sonra çok üzüldüm günlerce ağladım ama ondan sonra yaşadıklarım ağır şeylerdi ve hamileliğim devam etseydi belkide sağlıklı bir hamilelik geçirmeyecektim yine herşey daha kötü de olabilirdi ondan sonra anladım ki Rabbimin bir bildiği varmış ve o bebeği nasip etmemiş şimdi anlıyorum emin ol birşey nasip olmuyorsa vardır bir hayır 7 aydır bende kendime hep böyle söylüyorum İnan dusukten sonraki aylar her ay kan testi belirtiler gebelik testleri yaptım sayisızca hepsi negatifti en son gittiğimde kist oluşmuş dedi doktor hatta belki dedim kendimi çok strese soktum vücudum bile etkilendi diye düşündüm çok zor biliyorum ama emin ol geçiyor ve elbet sağlık bir hamilelik geçirip bebeğin olacaktır sadece zamanını bekliyordur annesi umudunu yitirme bizim gibi başına gelen çok insan var dua et kalbini de ferahlatır

Çok üzüldüm çok geçmiş olsun canım bende çok kayıp yaşamıştım boş gebeliğimde olmuştuumudunu yitirme..rahim filmi çektirmişmiydin?
Hayır canım çektirmedim. Doktor bugün rahminle ilgili hiçbir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum yoksa asla hamile kalamazsın dedi ama rahim filmini kesin çektireceğim ya bu sefer.

İnşallah canım benim. Doktor bana 3 regl korunman yeterli demişti öyle yaptım. Sonra iki regl de olmasını bekledim derken sonuç hüsranla bitti. İnşallah sağlıklı bir gebeliğimiz olur ne diyeyim ki.

Bütün vitaminlerim normal, ama dediğiniz gibi genetik sürecine gireceğiz. Ne bileyim çok üzgünüm

Bana da doktor 3 regl korunman yeterli demişti ama tahmin toparlanması 6 ayı bulabilir demişti dediğim gibi ben hiç korunmamama rağmen olmadi en azından sen tekrar hamile kalabilmiş sın böyle düşün bide eminim sağlıklı bir gebeligimiz de olacaktır sabret canım

İnşallah canım. Sağlıksız olacağına keşke olmasaydı. Yine aynı sürece girdim, kürtaj masasında zaten bana olanlar oluyor. Aman Allah hayırlısını versin hepimiz için canımmm.

Aynı şeyi yaşadım canım benim 2 kere aynı sorun aynı şok ve üzüntü. Sperm testi rahim filmi kan tahlilleri insülin direnci kromozom testi pıhtılaşma testi vs aklına ne geliyorsa hepsini yaptım araştırdık hiçbir şekilde sorun bulunamadı. İki ihtimal kalıyor geriye dedi doktorum ya anne babadan gelen kromozomlar sağlıklı olsa dahi embriyo kendini döllerken yanlış eşleştirme yapıp genetik bozukluk oluşturuyor ki bunun çözümü genetik taramalı tüp bebek yaptırmak ya da pıhtılaşma kaynaklı gebelik ilerleyemiyor bunun da tedavisi pıhtılaşma için iğne ilaç kullanmak. Benim pıhtılaşma testim sorunsuz çıkmasına rağmen doktorum hepsi araştırılmadığı için çok güvenemiyoruz bu testlere demişti ve ya garantici ilerlemek istersek genetik taramalı tüp bebek yapacaktık ya da bir daha şansımızı deneyip pıhtılaşma tedavisi başlatacaktık. Ben pıhtılaşmayı denemek istedim bir de ve sorun pıhtılaşmaymış bende. Yani sorun yok gibi görünse dahi altta yatan mutlaka bir sorun oluyor iyi bir doktor bulup onunla ilerlemek en doğrusu. Ben baya uğraştım bu süreçte baya doktorlara görüştüm araştırdım aylarca. Şuan çok şükür gebeliğim sağlıklı bir şekilde ilerliyor hiç sağlıklı gebe kalamayacağımı düşünüyordum ama öyle değil en önemlisi biz gebe kalabiliyoruz sorun yok ama altta bir neden yatıyor belli ki aynı şey iki kere tekrarlıyorsa problem var demektir en doğrusu altta yatan nedeni bulmak sorunun kökenine inmek kafada tüm soru işaretlerini atarak ilerlemek. Gerisi çorap söküğü gibi geliyor asla üzülme merak ettiğin herşeyi sorabilirsin

Hayır canım çektirmedim. Doktor bugün rahminle ilgili hiçbir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum yoksa asla hamile kalamazsın dedi ama rahim filmini kesin çektireceğim ya bu sefer.
bu gülmem doktorunaydı yanlış anlama lütfen aynısı başıma geldi kesinlikle onu dinleme ve çektir Banada öyle demişlerdi ve yanıldılar ah ah Banada gene kalıyorsun problem olsa gebe kalamazdın dediler problem rahimde çıktı hatta çeken doktor bile sorun yok demişti..kesinlikle tek doktorla yetinmeyin emin olun düşüklerin bir sebebi oluyor ne yazık ki..

Tabi ki canımmm çektireceğim ben işimi artık şansa bırakmam öteki gebeliğimde de bir daha yaşamazsın demişlerdi al yaşadım

Çok şükür canım benimm çok sevindim senin adına inan kimse hiç kimse yaşamasın kötü şeyler.Nasıl bir duygu olduğunu yaşayan bilir. Hamilesin, bana dua et. Çok çaresiz hissediyorum kendimi

Çok şükür canım benimm çok sevindim senin adına inan kimse hiç kimse yaşamasın kötü şeyler.Nasıl bir duygu olduğunu yaşayan bilir. Hamilesin, bana dua et. Çok çaresiz hissediyorum kendimi
Çok teşekkür ederim dilerim en kısa zamanda hayırlısıyla sizlere de nasip olsun inşallah sağlıklı gebelikler evet sizi o kadar iyi anlıyorum ki psikolojinizi, düşüncenizi ama dediğim gibi ben örnek olayım size sizin gibiydim aynı durumlar aynı süreç aynı psikoloji ama imkansız veya olmayacak diye birşey yok belki basit bir tedaviyle bile düzelecek herşey

İnşallah canımmmm inşallah peki ben bu testleri kürtajdan ne kadar sonra vermeliyim? Sanırım pıhtılaşma testleri hemen verilmiyor hormonlar tam oturmadığı için chat cpt öyle bir şey yazmıştı. Siz nasıl yaptınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…