İkinci şansa inanır mısınız?

İkinci sansi kime vermek istedigim ve neden bir kopma yasadigimiz cok onemli.
Siz ufak tefek yanlis anlasilmalar demissiniz, eger basit bir iletisim aksakligi ya da hatasiysa ve yoklugunu hissediyorsam, kirginligimi unuttuysam karsimdakinin de unuttugundan eminsem deneyebilirim.

Zaman zaman elbette anlasmazliklar, tavrinin, tarzinin, uslubunun batmasi gibi seyler yasanabilir karsilikli eger iletisim eksikligi dediginiz buysa, bence normal bir durum.
Burada devreye iyi niyet ve caba girer.
Kisacasi iyi niyet ve çaba benim icin ilk etapta ya da ikinci bir şans icin yeterli bir olcut olabilir.
Cunku ben bir anda silen biri degilim, belki de o yuzdendir.

Bazilari kotu niyetli, kotu kalplidir. Can acitmak icin yapar tum hamlelerini ama sizin sans vermek istedikleriniz bu tarz birileri degil.

Bir de hislerime guveniyorum aslinda
Ama bazen o hissi tam tanimlayamayinca ya da kondurmayinca gormezden gelmeyi tercih edebiliyoruz.
Minik minik gordugumuz, hissettigimiz bircok sey aslinda kisi hakkinda ipucu veriyor.

Sizin hisleriniz size ne soyluyor o kisiler hakkinda?
Yazdığınız şeylere o kadar katılıyorum ki özellikle küçük küçük şeylerin ipucular olduğu kısıma.
Aslında problem biraz da tavrının tarzının batması, dinlenilmemek vs. Bazen bazı şeyler büyük olmasa da birikiyor galiba. Ama bunun yanında gerçek bir dostsa, basit bir iletişimsizlik sonucu neden aylarca konuşulmasın ki diyorum. Aylar sonra neden ararsın yani?

Yazdığınız şeylere o kadar katılıyorum ki özellikle küçük küçük şeylerin ipucular olduğu kısıma.
Aslında problem biraz da tavrının tarzının batması, dinlenilmemek vs. Bazen bazı şeyler büyük olmasa da birikiyor galiba. Ama bunun yanında gerçek bir dostsa, basit bir iletişimsizlik sonucu neden aylarca konuşulmasın ki diyorum. Aylar sonra neden ararsın yani?

Gerçek bir dost tanımınız nedir?
Dinlenilmemekten kastınız nedir?

Dinlenilmemek eger benim anladigim sekildeyse mesela bana gore problemdir.
İyi veya kotu bir sey anlattigimda ya da hayatimdan herhangi bir kesiti paylasmak istedigimde bana vakit ayiramiyorsa dinlemek istemiyor gibi davraniyorsa ve ben de cok mizmiz biri degilsem ve ben onu dinliyorsam benim icin bir eksidir.
Cunku meselem dinlenilmemekten ziyade bencil olusunun en bariz alametini gormektir.
Herkes biraz bencildir ama bazilari bepbencildir.

Zaman bazen bize oyun oynar, unutturur o yasadigimiz hissi, o hissin tam tanimini yapamadigimiz icin belki ya da yanlis mi anliyorumu sorguladigimiz icin belki vs, bir suru sebep olabilir, eger o his degersizlik hissiyse, tanimlayabiliyorsaniz bence bir daha bulasmayin.

Boyle degilse bir seyler kaciriyor olabilir miyim gercekten bir dostsa gibi ihtimalleriniz oldugu icin soyluyorum, temkinli deneyin bence.

Tabii ki konu cok muallak, dolayisiyla spesifik bir seyler diyemedim ama umarim neticesinde iyi ki dersiniz her neyi secerseniz secin.
Vefali, iyi niyetli, iyi kalpli insanlara denk gelirsiniz umarim

Ben ikinci şansı tanıdım ve pişmanım. Bir narsist ile birlikteydim (bunu asla ilişkide anlamadım insan bittiği zaman taşları yerine oturtuyor) hayatımda yapmadığım tüm ezikliği yaptım onunla birlikteyken. Pişman mıyım, öyle böyle değil evet felfecirim. Şimdi bu ilişkinin hasarını aza indirmeye ve iyileşmeye çalışıyorum. İçinden çıkmaya çalışmak zor bazı şeylerin..

Gerçek bir dost tanımınız nedir?
Dinlenilmemekten kastınız nedir?

Dinlenilmemek eger benim anladigim sekildeyse mesela bana gore problemdir.
İyi veya kotu bir sey anlattigimda ya da hayatimdan herhangi bir kesiti paylasmak istedigimde bana vakit ayiramiyorsa dinlemek istemiyor gibi davraniyorsa ve ben de cok mizmiz biri degilsem ve ben onu dinliyorsam benim icin bir eksidir.
Cunku meselem dinlenilmemekten ziyade bencil olusunun en bariz alametini gormektir.
Herkes biraz bencildir ama bazilari bepbencildir.

Zaman bazen bize oyun oynar, unutturur o yasadigimiz hissi, o hissin tam tanimini yapamadigimiz icin belki ya da yanlis mi anliyorumu sorguladigimiz icin belki vs, bir suru sebep olabilir, eger o his degersizlik hissiyse, tanimlayabiliyorsaniz bence bir daha bulasmayin.

Boyle degilse bir seyler kaciriyor olabilir miyim gercekten bir dostsa gibi ihtimalleriniz oldugu icin soyluyorum, temkinli deneyin bence.

Tabii ki konu cok muallak, dolayisiyla spesifik bir seyler diyemedim ama umarim neticesinde iyi ki dersiniz her neyi secerseniz secin.
Vefali, iyi niyetli, iyi kalpli insanlara denk gelirsiniz umarim
Gerçek dost bana göre çıkarsızca iyi ve kötü her anında yanında olan ve senin deonun yanında olmana izin verendir. Ve dostlukta al ver dengesi çok yerindedir, yani karşınızdakini dinlerken ya da onunla beraberken sürekli kendinizden veriyormuş gibi hissetmezsiniz.
Dinlenilmemekten kastım gerçek anlamda dinlenilmemek, sürekli kendi hayatından bahsetmekti aslında. Bana göre bir problem değildi ama bir süre sonra sadece dinleyen olmaktan sıkıldım çünkü anlattığı konu hakkında fikir beyan etmeye kalksam o bile dinlenilmiyordu. Benim bilgim sorgulanıyordu. Bu sebeplerden kırıldım biraz.
Yorumunuz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim😍

Gerçek dost bana göre çıkarsızca iyi ve kötü her anında yanında olan ve senin deonun yanında olmana izin verendir. Ve dostlukta al ver dengesi çok yerindedir, yani karşınızdakini dinlerken ya da onunla beraberken sürekli kendinizden veriyormuş gibi hissetmezsiniz.
Dinlenilmemekten kastım gerçek anlamda dinlenilmemek, sürekli kendi hayatından bahsetmekti aslında. Bana göre bir problem değildi ama bir süre sonra sadece dinleyen olmaktan sıkıldım çünkü anlattığı konu hakkında fikir beyan etmeye kalksam o bile dinlenilmiyordu. Benim bilgim sorgulanıyordu. Bu sebeplerden kırıldım biraz.
Karşınızdaki kişi bencil ve anladığım kadarıyla sizi de küçük gören bir insan. Dostluk, arkadaşlıktan ziyade bir anı defterinden öteye koymamış olabilir sizi. Bazı insanlar gerçekten yakın ya da iyi hissettiklerinden değil de kendilerine göre belli konularda (ekonomik, eğitim, kültür, sağlık, mutluluk) daha düşük seviyede gördükleri insanlarla, özellikle çok ezik hissettiklerinde, sosyal hayatının içinde değil ama özellikle telefonda ya da kimselerin olmadığı yer ve zamanlarda iletişim kurmayı tercih ederler. Bu onlar için bir nevi rahatlama yöntemidir. Bence vakit kaybetmeyin böyle insanlarla. Bu insanlara tevazu ya da merhamet göstermek size karşı daha bencil ve küstah davranmalarına yol açar.

Bir iliski sizi beslemiyorsa aylar sonra aramasini gercek dostluk mu acaba diye yorumlamayin bence.
Ben acikcasi dinlenilmemek dediginizde tahmin etmistim, odagi cok kendinde olan insanlarin bencilligi hic sasmaz.

Olayi yorumlamanizi istemiyorsa neden anlatiyor, siz gunlugu musunuz
Yorumladiginizda yorumunuza da elestiri getirip ustten bakiyorsa yine ayni soru: neden anlatiyor oyleyse
Madem yorumlarinizi begenmiyor vaktinizi de calmasin enerjinizi de somurmesin
Nasil insanlar var yahu

Hic kirginligimiz uzerine konusmadik demissiniz ya
Konusursaniz ve anlasamazsaniz bir sure sonra alacaginiz cevap ay aman iyi ki bir seyleri dinledin
Senin anlattiklarin basit seylerdi benim sikintilarimin ya da mutluluklarimin yaninda ondan dinlemedim vs. tadinda olacaktir bence

Yine de yanlis yorumlamak istemem, benim tecrubem bu yonde, herkesin yolu yontemi farkli
Ben pek hoslanmadim bu arkadastan, sonra o kadar alisiyorlar ki vermenize, isler yolunda gitmediginde adeta bir musteriymis de parasini vermis ama hizmet alamamis gibi mecazen bogaziniza yapisabiliyorlar yardimci olmaya calisiyor olmaniza ragmen, kendinizden vermenize ragmen gunun sonunda hic alakaniz olmamasina ragmen sorumlu tutup senin yuzunden raddesine gelebiliyorlar.

Zaman o kadar kiymetli ki zamaninizi verdiginiz kadarini alabildiginiz, degersiz hissetmediginiz, iyi gunde kotu gunde yaninizda olmayi tercih eden ya da etmeye calisan kisilere/iliskilere harcayin derim nacizane.

Bir iliski sizi beslemiyorsa aylar sonra aramasini gercek dostluk mu acaba diye yorumlamayin bence.
Ben acikcasi dinlenilmemek dediginizde tahmin etmistim, odagi cok kendinde olan insanlarin bencilligi hic sasmaz.

Olayi yorumlamanizi istemiyorsa neden anlatiyor, siz gunlugu musunuz
Yorumladiginizda yorumunuza da elestiri getirip ustten bakiyorsa yine ayni soru: neden anlatiyor oyleyse
Madem yorumlarinizi begenmiyor vaktinizi de calmasin enerjinizi de somurmesin
Nasil insanlar var yahu

Hic kirginligimiz uzerine konusmadik demissiniz ya
Konusursaniz ve anlasamazsaniz bir sure sonra alacaginiz cevap ay aman iyi ki bir seyleri dinledin
Senin anlattiklarin basit seylerdi benim sikintilarimin ya da mutluluklarimin yaninda ondan dinlemedim vs. tadinda olacaktir bence

Yine de yanlis yorumlamak istemem, benim tecrubem bu yonde, herkesin yolu yontemi farkli
Ben pek hoslanmadim bu arkadastan, sonra o kadar alisiyorlar ki vermenize, isler yolunda gitmediginde adeta bir musteriymis de parasini vermis ama hizmet alamamis gibi mecazen bogaziniza yapisabiliyorlar yardimci olmaya calisiyor olmaniza ragmen, kendinizden vermenize ragmen gunun sonunda hic alakaniz olmamasina ragmen sorumlu tutup senin yuzunden raddesine gelebiliyorlar.

Zaman o kadar kiymetli ki zamaninizi verdiginiz kadarini alabildiginiz, degersiz hissetmediginiz, iyi gunde kotu gunde yaninizda olmayi tercih eden ya da etmeye calisan kisilere/iliskilere harcayin derim nacizane.
Ya mesela bir olayı anlattıktan sonra özellikle de ilişkisiyle ilgili, hemen şey diyordu ama senin çok deneyimin yok. Ama sen bilmiyorsun ama sen yaşamadın galiba bir nevi sadece anlatıp rahatlamak istiyordu.
Evet açıkcası ben de konuşup yanlış anlaşılmaktan da çok korkuyorum ya da bir şeylerin tartışmaya dönmesinden. İnsanlarla tartışacak ya da gerilecek psikolojide değilim artık.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim :)

Hanımlar merhaba

Benim sorum kısa ve öz. Hayatta ikinci şansa inanır mısınız aşkta veya arkadaşlıkta ? Bir şeyler yarım kalmışsa affedip tekrar başlamak ya da devam etmek mümkün müdür? Böyle ilişkiler tekrar kopar mı yoksa bi yerde sınandığı için daha mı güçlü olur?
Deneyimlerinizi yada düşüncelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum
Pişmanların hepsi ikinici şansı verenlerdir.

Ya mesela bir olayı anlattıktan sonra özellikle de ilişkisiyle ilgili, hemen şey diyordu ama senin çok deneyimin yok. Ama sen bilmiyorsun ama sen yaşamadın galiba bir nevi sadece anlatıp rahatlamak istiyordu.
Evet açıkcası ben de konuşup yanlış anlaşılmaktan da çok korkuyorum ya da bir şeylerin tartışmaya dönmesinden. İnsanlarla tartışacak ya da gerilecek psikolojide değilim artık.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim :)

Bazi seyler deneyim işi degildir ki
Ornegin bazi hatalar herkese gore hatadir
Bazi dogrular evrenseldir gibi gibi
Onceden bu forumda bazi basliklar "sadece evliler baksin!!!" tarzinda aciliyordu, bu arkadas onlardan galiba :))

Tabii ki bazi seyler yasanmisliklarimizla dogru orantili olarak daha dogru yorumlama yetisi kazandiriyor olabilir bize ama derdini dinledigimiz her kisiyle ayni seyleri yasamamissak tavsiye verilmiyor mu
Ve empati kurabilmek diye bir sey var yasamamis olsak da

Sizin bilginiz, hayat gorusunuz, deneyiminiz bu kadar
Dolayisiyla bu, bu kadar yani neyini elestirebilir ki

Derdini anlatacagi kiside bu tarz bir yetkinlik (!) bekliyorsa anlatmasin size
Anlatip rahatlama ihtiyacini gunluguyle gidersin bence

Sonra onerdiginiz bir seyde isler ters gider valla hem zamaninizdan calmis olursunuz hem de daha agiri iliskisini tehlikeye atlatmakla bile suclanabilirsiniz.
O kustahligi bilirim.

Ben hic hoslanmadim.

Hanımlar merhaba

Benim sorum kısa ve öz. Hayatta ikinci şansa inanır mısınız aşkta veya arkadaşlıkta ? Bir şeyler yarım kalmışsa affedip tekrar başlamak ya da devam etmek mümkün müdür? Böyle ilişkiler tekrar kopar mı yoksa bi yerde sınandığı için daha mı güçlü olur?
Yaklaşık bir buçuk yıldır sanki benim hatırladığım kadarıyla... aşmaya çalıştığın bir eski ilişkin var canım yanlış mı hatırlıyorum bilemiyorum ama nickine aşinayim aslında.

Genel olarak veya senin iliskinde ikinci şans olayı yanlış

Sonra onerdiginiz bir seyde isler ters gider valla hem zamaninizdan calmis olursunuz hem de daha agiri iliskisini tehlikeye atlatmakla bile suclanabilirsiniz.
O kustahligi bilirim.
Ben de zaten tam olarak bundan korktum ve çekindim. Yani dedikleriniz doğru, illa aynı şeyleri yaşamış olmamız gerekmiyor ve dışardan bakınca objektif olarak bazen görünmeyini görmüş oluyorsun

Hanımlar merhaba

hayır 2.şansı kime versem daha da beter üzüldüm özellikle aldatılma gibi konularda verilmemeli

Ben de zaten tam olarak bundan korktum ve çekindim. Yani dedikleriniz doğru, illa aynı şeyleri yaşamış olmamız gerekmiyor ve dışardan bakınca objektif olarak bazen görünmeyini görmüş oluyorsun

Hic boyle bir zorunlulugunuz yok acikcasi
Ne dert dinleme ne de yorum yapma veya tavsiye verme zorunlulugunuz yok
Bunu yapiyorsaniz ya deger verdiginiz icin ya da zor durumda kaldigini hissettiginiz icindir
Bunun kiymetini bilmeyenle yola cikilmaz, cikilsa bile bir yere varilmaz

Objektif bakmak zorunda bile degilsiniz
Sizin bir hayat gorusunuz var, az cok bir deneyiminiz var ya da yok ama bir durusunuz var, bazi konularda bazi seyleri bazen az bazen cok biliyorsunuz, her seyi bildiginizi iddia eden bir guzin abla degilsiniz
Bu, bu kadar yani
Tartismaya acik degil
Begenmeyen sagdan cikisa yonelsin :)

Çok öptüm

Evet zaten yalan,şiddet, ihanetin olduğu hiçbir ilişki türü hayatın hiçbir döneminde fayda sağlamaz. Ben daha çok zararsız bir şekilde yolların ayrıldığı ilişkiler nasıl yürür diye sormak istemiştim. İkinci şansa inanmak istesem de artık insanlara güvenmek zor
Bence ihanet siddet ya da yalan olmadan bitmiş ilişkiler daha kötü. Bu birbirinize aslinda hicbi zaman gercekten ihtiyac duymadiginizi gosterir. Kime yalan soylersin doğrusunu ogrenmesinden korktugun birine, kime şiddet uygularsin senin icin önemli olup ofkeni kontrol edemediginden baska türlü cevap veremedigin birine, kimi aldatırsin terk etmekten korktugun birini. Yani hepsinde bi özen var aslinda :) kiminle hicbisey olmadigi halde gorusmemeye baslarsin: senin icin koca bi hic olan biriyle.

Bence ihanet siddet ya da yalan olmadan bitmiş ilişkiler daha kötü. Bu birbirinize aslinda hicbi zaman gercekten ihtiyac duymadiginizi gosterir. Kime yalan soylersin doğrusunu ogrenmesinden korktugun birine, kime şiddet uygularsin senin icin önemli olup ofkeni kontrol edemediginden baska türlü cevap veremedigin birine, kimi aldatırsin terk etmekten korktugun birini. Yani hepsinde bi özen var aslinda :) kiminle hicbisey olmadigi halde gorusmemeye baslarsin: senin icin koca bi hic olan biriyle.
vayy fikirlere bak.demek adam bizi aldatırsa sevinmeliyiz önemsiyor ayrılmak istemiyor ondan saklayarak aldatıyor diye.şiddet uygulayınca da minnet duymalıyız aa öfkesini kontrol edemiyorr bu şekilde aşkını ifade diyor diye.pess ki pess.şu bdv de daha neler duyacağımm

• Beğen
Reactions: Cac
vayy fikirlere bak.demek adam bizi aldatırsa sevinmeliyiz önemsiyor ayrılmak istemiyor ondan saklayarak aldatıyor diye.şiddet uygulayınca da minnet duymalıyız aa öfkesini kontrol edemiyorr bu şekilde aşkını ifade diyor diye.pess ki pess.şu bdv de daha neler duyacağımm
Bence böyle demek istememiştir ya

Back
X