• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikinci yuzunden birinci cocuk ihmal mi ediliyor?

Adelka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2016
3.524
5.587
88
Merhaba hanimlar,
1,5 aylik bi kizim 3,5 yasinda bir oglum var,yurtdisinda yasiyorum ve esim isi sebebiyle cok sIk sehir disinda oluyor,oyuzden cocuklarla yalniz basima kaliyorum cogu zaman,suan bile 4 gundur yalnizim..Lohusaligim boyunca da cok fazla yalniz kaldim ve ilk yavrumu ihmal ettigim hissi beni icten ice kemiriyor,kalbim agriyor dusundukce :KK61:
Oglum krese gidiyor,aksam ustu eve geldiginde kizimin aglama krizleri tutuyor,gazi beslenmesi bezi vs. derken oglum bi kosede beni boynu bukuk seyrediyor:KK61: onu kizin bakimina dahil etsem bile surekli ilgisini cekmiyor..
ince ruhlu bi cocuk,kardesine zarar vermeye kalkmadi suana kadar,insallah boyle devam eder ama ben bu yetememe hissini nasil aticam uzerimden:KK61:
ne zaman dengeler yerine oturur?

Allah kolaylık versin.
Benim küçük de 3 aylık oldu.
Ben mecburen bazen küçük ağlasa da büyükle ilgileniyorum (wc ihtiyacı veya acil başka bir durumda) , bunu gördüğü zaman seviniyor sanki. Ama zamanla alıştı da, şimdi kendisi mesela wc deyken diyor ki, anne sen kardeşime bak ben bitince söylerim diye. Biraz saha sabredin, yardımcı birinin olmayışı çok zor. Arada büyüğe torpil geçin yine de derim.

Allah yardimcın olsun.
Ben de seninle aynı duygulari yaşamiştim.
Az daha sabret küçügün uyku düzeni yerine otursun, gaz sanciları azalsın herşey normale dönecek. O uyuduğu zaman senin de büyüğuyle ilgilenmen için yeterli zamanın ve enerjin olacak.

Biraz da yeni dogum yapmanın vermiş olduğu duygusallik var üzerinde.

Ben anne değilim ama büyük çocuğun küçük çocuğun bakımına dahil edilmesini çok doğru bulmuyorum.Küçük çocuğunuz uyudugunda falan oglunuza ayrı bi vakit ayırmalısınız bence küçükle ilgilenirken onu dahil etmek yerine.

2 küçük cocugum olduğunu düşünemiyorum Allah yardımcınız olsun

Beraber oyun zamani vs ayarlayin. Gününü sorun. Basini oksayin. Stres yetememe duygusunu düsünmeyin. Siz sevginizi gösterin yeter. Ilerde birbirlerine cok yakin ve sevgi dolu olacaklar. Benimki de iki yasinda ben bazen ikinciyi istiyorum sanki

Benimde var iki tane 5 ve bir bucuk yasindalar bende yasadim bu durumlari agladigim oldu zaman zaman alisiyorsunuz ama kucugu buyudukce

Allah kolaylık versin.
Benim küçük de 3 aylık oldu.
Ben mecburen bazen küçük ağlasa da büyükle ilgileniyorum (wc ihtiyacı veya acil başka bir durumda) , bunu gördüğü zaman seviniyor sanki. Ama zamanla alıştı da, şimdi kendisi mesela wc deyken diyor ki, anne sen kardeşime bak ben bitince söylerim diye. Biraz saha sabredin, yardımcı birinin olmayışı çok zor. Arada büyüğe torpil geçin yine de derim.

Allah sizede kolaylik versin.
Haftasonu beraberiz,o zaman ilgileniyorum ama dedigim gibi bizim kiz sanki kurulmus gibi abisi okuldan geldiginde basliyor aglamaya,gazlanmaya vs..O gazi cikarmasina yardimci olmasam saatlerce aglar,mecbur kucagimdan indiremiyorum sakinlesinceye kadar..
benim oglumda emzigini kapip getiriyor kardese emzik verelim diye,aglama cok mu aciyo filan diyor..
dediginiz gibi elimden geldigince torpil gecmeye calismaliyim,kizimin buyuyup oyun cagina gelmesini iple cekiyorum,ozaman belki ucumuzun paylasimi ortak payda da bulusur.

Allah yardimcın olsun.
Ben de seninle aynı duygulari yaşamiştim.
Az daha sabret küçügün uyku düzeni yerine otursun, gaz sanciları azalsın herşey normale dönecek. O uyuduğu zaman senin de büyüğuyle ilgilenmen için yeterli zamanın ve enerjin olacak.

Biraz da yeni dogum yapmanın vermiş olduğu duygusallik var üzerinde.

tesekkur ederim.
insallah insallah tez vakitte normale doner.
oglumdan az bucuk antremanliyim,diyorum bu donemlerde gecicek,gazi vs hersey duzelecek ama insan isin icindeyken sanki tunelin sonundaki isigi goremiyor :olamaz:
cok sukur gaz konusunda oglum kadar beni yormuyor kizim,oglum kolikti bir basladi mi 3 saat kesintisiz aglardi..

benimkilerin arasida 2 bucuk yasti.. baba elini hicbirseye surmezdi kucugu kolikti.. cok zordu.. Allah yardimcin olsun

Beraber oyun zamani vs ayarlayin. Gününü sorun. Basini oksayin. Stres yetememe duygusunu düsünmeyin. Siz sevginizi gösterin yeter. Ilerde birbirlerine cok yakin ve sevgi dolu olacaklar. Benimki de iki yasinda ben bazen ikinciyi istiyorum sanki

birinci kreslik olunca daha rahat oluyormus,bende daha erken istemistim ikinciyi ama dusugum oldu vs. nasip olmadi..
simdi sukrediyorum oglum kres cagina geldi,en azindan onu gozum arkada kalmadan sevdigi ogretmenlerine teslim ediyorum,gunduz egleniyor ogreniyor diye..
butun gun evde olsa ne yapardim bilmiyorum.

Benim kardeslerle aram 2 yas 3 kardesiz ..anne nasil baktin diyorum eziyetiniz yoktu diyor...
Simdiki cocuklar zamane cocuklarii...buyuturken ben de cok agladim iyi bir anne miyim diye..simdi bile bazen agliyorum.5 yasinda oglum var hareketli hala yetemiyoruz.simdi hamileyim kiskanclik nasil olmayacak dusunuyorum.
Her turlu zor yani sizin isiniz daha da zor...eger imkaniniz varsa ev islerinize yardimci alin...az yorulun..cocuk geldiginde de enerjiniz yuksek olur...
Rabbim yardimciniz olsun

Ben anne değilim ama büyük çocuğun küçük çocuğun bakımına dahil edilmesini çok doğru bulmuyorum.Küçük çocuğunuz uyudugunda falan oglunuza ayrı bi vakit ayırmalısınız bence küçükle ilgilenirken onu dahil etmek yerine.

2 küçük cocugum olduğunu düşünemiyorum Allah yardımcınız olsun

aslinda buyuk olan kucugu merak ettigi icin ilgi duyuyor annenin ne yaptigina,ama kole gibi kullanilmaz zaten buyuk olan,sonucta o da kucucuk cocuk.
hadi oglum emzigini verelim,aa bak cingirak burda hadi salla istersen kardesin bakiyo bak..vs.
benim annem beni kardesimin bakimindan cok uzak tutmustu,cok iyi hatirliyorum,icten ice cok icerlerdim bu duruma,belki oyuzden de kucuk seyleri beraber yapmak istiyorum bilmiyorum..

benimkilerin arasida 2 bucuk yasti.. baba elini hicbirseye surmezdi kucugu kolikti.. cok zordu.. Allah yardimcin olsun

gelmis gecmis olsun,eminim cok zor olmustur.
insan bakimda tek olunca duygusal olarakta cok zorlaniyor,sadece fiziksel degil,hele ki kolik bebekle..ben oglumda bi deri bi kemik kalmistim,oglumda kolikti.

Benim kardeslerle aram 2 yas 3 kardesiz ..anne nasil baktin diyorum eziyetiniz yoktu diyor...
Simdiki cocuklar zamane cocuklarii...buyuturken ben de cok agladim iyi bir anne miyim diye..simdi bile bazen agliyorum.5 yasinda oglum var hareketli hala yetemiyoruz.simdi hamileyim kiskanclik nasil olmayacak dusunuyorum.
Her turlu zor yani sizin isiniz daha da zor...eger imkaniniz varsa ev islerinize yardimci alin...az yorulun..cocuk geldiginde de enerjiniz yuksek olur...
Rabbim yardimciniz olsun

saglikla kucaginiza alin insallah.
biz sokaklarda buyuduk oyun oynayarak,annemde hep der hic zorlugunuz olmadi bi cirpida buyudunuz diye..
yemege bile eve gitmeyi istemezdik,annem balkondan sallandirirdi ekmek arasi ya da pogaca vs..aksam eve gelince de yorgunluktan pert olurduk,yikanip dogru yataga.
simdiki cocuklar malesef o sansa sahip degil,okula gitmiyorlarsa evde anneyle veya bakiciyla beraberler.
bu hem anne icin hem cocuk icin kisitlayici ve zor tabi.
benim arkadasimin oglu da 5 yasindaydi ikinci geldiginde,arkadasim oglumla iliskimiz iyi yonde gelisti demisti,kiskanclik olmadigi gibi anneye yardim etmek icin cirpinmis buyuk olan.
insallah sizde de bu sekilde olur.

Türkiyede olan bir akrabanizdan annenizden yardım isteyin. Veya eve bir yardımcı alın maddi durumunuz musaitse. 2 çocuk cidden de zor ama büyük olan zaten kreste eve gelince sizi görmek istiyor siz de sürekli bebekle ilgileniyorsanız çocuğunuz hircinlasmaya baslayacaktir yakında.

Back
X