benim ikizler 27 ayliklar. Yardim alacagim kimse yok yurtdisindayim. Kendim bakiyorum, ve es zamanli olarak calisiyorum.
Ilk zamanlarda esiniz de sizinle beraber gece bebeklere bakmak zorunda. Biz esimle bebekleri bolusuyorduk. Birine ben otekine de esim bakiyordu. Gece boyu herkes kendi cocugundan sorumlu oluyordu.
Ikinci olarak, tahminim mama ile besliyorsunuz. Ben babybrezza mama makinasi aldim ve hayatim kurtuldu. O gecenin karanliginda ve kaosta mama hazirlama ile ugrasma derdim bitti.
Ucuncu olarak, kucakta veya ayakta sallayarak uyutmayi sakin denemeyin. Ben hep yatakta sarilarak pispis yaparak uyuttum. Cunku ileride cok agir oluyorlar ve ikisini sallamak imkansiz.
Simdi gaz agrilari baslamistir. fiziksel olarak giren gaz fiziksel olarak cikmak zorundadir. O yuzden gazlarini cikarmayi unutmayin. Yere bir battaniye serip yere koyun ayaklarini oynatarak gaz cikarmayi ogreneceklerdir. Gaz damlalari bir ise yaramaz.
Yere ya da koltuga yatirdiginizda arada bir dondurmeyi unutmayin. Surekli ayni yone bakarak yatmasinlar. Tavuk gibi cevirin kafa duzlesmesi olur.
Onun disinda anne kucagi gibi seylerden almistim ben koltuk gibi kendi kendine sallanan ama o dev gibi motorlu seylerden degil. Hafif olanlarindan, evin icinde her yere tasimasi kolay oluyor, bir sure de oturuyorlar. Ama doktor kizdi yere koymam gerekiyormus ve tummy time yaptirmam gerekiyormus.
Firsat buldukca cocuklarla beraber uyuyun. onumuzdeki 2-3 yil zaten uykusuz olacaksiniz. Bu donemde cok uyurlar siz de onlarla uyuyun.