İkiz anneleri hep cılız doğurur sözünü çürütelimmm lütfenn

tabi ki anne olarak hepimiz ele avuca gelen kucaklamaya korkmayacağımız sağlıklı tosuncuklar doğurmak isteriz ama benim için ikizlerimin kilosundan çok küveze girmemeleri önemli küvez olayınında kilo ile hiç alakası yok.

ben de iki tane kirpi yavrusu doğuracağım ve onları PAMUĞUM diye seveceğim. ne kaynanamın dedikleri ne de görümcemin 4 kilo doğurduğu çocuğu hiçççççççççççççç umrumrumda değil. allah onun çocuğunu da benim pamuklarımı da korusun.

inşallah sende bebeklerini sağlıkla kucaklarsın.

hepinize teşekkür ederim ayrı ayrı allah hepinizin evlatalarını sizlere bağışlasınn en büyük dileğim sağlıklı doğması benim içinde dediğiniz gibi her söylenene kulak asarasam 9 ay zor yaşarım galiba artık duymuyorum hatta öyle söyleyen insanlara sizler doğura biliyorsanız 6 kilo doğurun diyorum çünkü 3 kilo biri 3 kiloda biri toplaM 6 KİLO HER baba yiğidin harcı değil deyip geçiyorumm inşallah bebklerim sağlık doğar ve küveze girmezler takmıyorum artık kilolarını ama beslenmeleri için elimden geleni yapıyorum

ben de ikiz annesiyim.civcivlerim artık 2 yaş 9 aylık oldular.36+3 de doğum yaptım. üstelik doğuma bir hafta kalıncaya kadar çalıştım.kendim toplamda sadece 13 kilo aldım.bebeklerime gelince oğlum 3.100gr,kızım ise 2.960gr doğdu.çok şükür küveze felan hiç gerek kalmadı.gebelikte en önemli şey bence düzenli ve sağlıklı beslenme ve moral.ve doktorun önerilerini dikkate alıp uygulamak,verilen ilaçları düzenli kullanmak.

bişey demiyim dedim dedim tutamadım kendimi..
ikiz hamilelik, o bebekleri taşımak, vaktinde ve sağlıkla dünyaya getirmek, herkes geze toza bol bol alışveriş yapa yapa hamilelik geçirirken haftalarca yatmak, her günü her saniyeyi kar bilmek, "ohh bir gün daha büyüttüm içimde yavrularımı" demek her gece yatarken, yapılan fedakarlıklar, çekilenler, herşey herşey o kadar zor bir süreç ki bu..cinsiyetmiş, kiloymuş ne komik ne gereksiz detaylar..
Allah'a binlerce şükür 38. haftada doğum yaptım, tabir edilen (cılız, kedi yavrusu vs) gibi çirkin değil 2 miniminnacık bebek verdiler koynuma, korktum onlarla yaşayacağım hayattan, korktum onları bu hayattan nasıl koruyacağımdan, korktum onları nasıl doğru, dürüst yetiştireceğimden..öyle korktum ki..ama hep dua ettim ediyorum da..Rabbim sağlık sıhhat versin evlatlarımıza, onları bizden bizleri onlardan hiç ayırmasın inşallah..
bu arada gereksiz ve saçma sapan bir detay ama bir kızım ve bir oğlum var Allah bağışlarsa..kızım 2400 oğlum 2370 doğdu..tam 7,5 aylığız ve 15 gün önce ikisi de 9 kiloydu..şimdi ne olacak..tosun gibi oldular maşallah "ayı yavrusu" mu diyeceğiz..!!!
kayınvalideni eshefle kınıyorum, takılma böyle şeylere ve sen de cılız bilmem ne gibi bir üslup takınma..de ki hep : Allah'ım emanetlerini çok seviyorum, onları vakitlice ve sağlıkla gönder bana..
sevgiler..VAKİTLİ VE SAĞLIKLI BİR DOĞUM DİLERİM..

alkisalkisalkis ne güzel dile getirmişsin duygularını...duygularımızı..evet aynen katılıyorum sahiden de öyle..her geçen gün daha bi mutlu oluyorum bigün daha büyüdü meleklerim diye..

canım kayınvaldene ve görümcene çook selamlarmı ilet.benim ikizler 37. haftada doğdular.oğlum 3330 gr ve kızım 3010 gr doğdu :))

bu arada bütün yazdıklarınıza katılıyorum.önemli olan bebeklerimizin sağlıklı olması.Allah önce taşıma kolaylığı sonra bakma kolaylığı versin.ben 37. haftada doğum yaptım.36. haftaya kadar çalıştım.
doktorumun sözünden hiç çıkmadım.Sen kilona dikkat et.Bebeklerini de seni de Allah korusun,kaç kilo doğarsa doğsun

arkadaşlar iyi beslenin bol bol su için,boş hiç bir şey yemeyin sizin öyle bir lüksünüz yok çikolatalar..vb..herkez anlatır ama hiç biir ikiz taşımamıştır .Toplam 18 kilo aldım.Her gün burnumu sıkarak yarım lt. layt süt içtim.Az yağlı az tuzlu her türlü sebze meyve kepek ekmekli günler SONUÇ NUR TOPU GİBİ MAAŞALLAH İKİ EVLAT.Siz elinizden geleni yapın sonrasını allaha bırakın ..hepiniz opüyorum süper bir duygu aşık olcagınız iki can taşıyorsunuz unutmayın....

canım kayınvaldene ve görümcene çook selamlarmı ilet.benim ikizler 37. haftada doğdular.oğlum 3330 gr ve kızım 3010 gr doğdu :))

maşaallah bebeklerinize..inşaallah bizim kuzularımızda böyle sağlıklı sıhhatli doğarlar..ben hastane odasında gözlerimi açtığımda onları yanımda görememekten,küveze girmelerinden çok korkuyorum..:çok üzgünüm:

Küveze girmeleri o kadar kötü değil her zaman...Dert etme...2 hafta küveze girdiler ama maşallahları var şimdi yaşıtlarını çoktaaaan yakaladılar ;-)

benim bebeklerim küvöze girdi ve 1,5 kilo doğdular..33.haftada doğum yaptım..herşeyime çok dikkat ettim ama olmadı işte..şu anda 5.ayımıza yaklaştık va yaşıtlarımızı çoktan yakaladık kilo ve boyda..motor gelişimimizde çok iyi..arkadaşımın kızıyla aramızda 1 gün var,o bebek 4 kilo 52 cm doğdu ama kendini kaldıramıyor hala,hareketleri çok kısıtlı...yani kilo falan çok da önemli değil,gelişimi daha önemli...varsın CILIZ! olsunlar!!

Yanii Haticeye değil Neticeye bakmalı ...yerimseniben :1hug:

evet aylar geçtikce yaşıtlarını yakalıyorlar ama ilk ayları daha rahat geçirmeleri ve gelişimleri için doğum kiloları önemli bence.Ben kiloma çok dikkat ettim.Bebeğe yararlı olanları ona kilo yapan şeyleri yemeye gayret ettim.Nasıl olsa cılız doğacak diyenlere inanmayın. lmaz:

Valla eğer anne şeker hastası ise kilolu olur doğal olarak bebeği de..çoğul gebeliklerin geneli erken doğum olur bu sebepten 4-5 kilo doğmaları beklenemez...

Valla eğer anne şeker hastası ise kilolu olur doğal olarak bebeği de..çoğul gebeliklerin geneli erken doğum olur bu sebepten 4-5 kilo doğmaları beklenemez..her ikiz hamileliği de kolay geçmiyor..herkesin doğuma dek çalışma imkanı olmuyor sağlık sorunları söz konusuysa..tüm hamileliği rahim ağzı yetmezliği yüzünden hastanede wc izni haricinde kalkmayan bir anneyim..hep yattığım halde sadece 17 kg aldım...benimkilerin yaşıtlarını yakalamaları için aylar geçmesi gerekmedi..her hamilelik farklı olduğu gibi her bebek te farklı..

Son düzenleme:

Ben bu yazdıklarınıza pek katılmıyorum.........bebekler 1,5 kilo bile doğsalar herhangi bir sağlık problemleri yoksa ilk aylarınıda rahat geçirirler gelişimlerinde de bir problem olmaz............benim kilolu doğan bebeğim düşük kilolu doğandan daha çok küvezde kalmıştı örneğin.................drlar kilonun değil sağlık durumlarının daha önemli olduğunu söyledi hep...............ayrıca ne yerseniz yiyin ne kadar yerseniz yiyin vücut yapınız önemli ben hamilelikten önce xs giyen 48 kilo üstüne hiç çıkmamış narin yapılı biriyim ikiz bebeklere hamile olduğumu duyan gören sen bunları taşıyamazsın diyordu,rahmim 34 haftadan sonrasını taşıyamadı yapım belli çünkü benden 3 er kiloluk bebekler çıksaydı herhalde en son rahmim patlardı Allah öyle uygun görmüş ne desek boş gerçi.........tipiniz müsaitse iri bir yapıya sahipseniz yada başka bir arkadaşın dediği gibi şeker hastası falansanız 4 er kilo bile doğursunuz neden olmasın.....

merhaba arkadaslar ben ikizlerimi 32.haftada dogurdum suan duzeltilmis bir ayliklar....cift yumurta ikizleriler ve ikiside erkek....birisi 3kilo 800gram digeri 4kilo 600 gram.....kilosu az olan cok daha kucuk duruyor kilosunu gostermiyor..acaba buyudukce gelisimi daha cok fark gosterirmi???

arkadaşım yemediğim faydalı şey kalmadı kendime çok az kg aldım hep kanamayla yatarak geçirdim hamileliğimi haftalarına göre bebeklerim tek bebek gibiydiler karnımda
ama nevranın dediği gibi rahim 2 bebeği taşımayınca taşımıyor 28 haftalık doğdular sizin deyiminizle CILIZ oldular ikiz gebelik yaşayanlara göre şanslı olabilirsiniz ama lütfen genelleme yapmayın yemeyle içmeyle olmuyor yapı meselesi bu

bir ikiz annesinin böyle düşünmesi beni çok üzdü..bizde yediğimize,kilomuza ve herşeyimize çok dikkat ettik.yemediğim şeyleri yedim!..sola yatmaktan bacaklarım kopuyordu artık..bunu yaşamayan biri gibi konuşmanız ne üzücü..Allah bize böyle erken doğumu uygun görmüş size normalini...tek farkımız bu...

ayrıca burda bebekleri hala küvözde yaşam savaşı veren CILIZ! bebek anneleri var lütfen daha dikkatli konuşalım..bu konda o kadar hassasım ki,sizde bizi anlamıyorsanız ne diyeyim artık!

Son düzenleme:

benimkilerin de arasında fark var canım,biri daha gelişmiş duruyor..bu canınını sıkacak bir durum değil,sağlıklı olsunlarda önemli olan o..bizim bebeklerimiz neler atlattı,bırak tombik olmayı versinler..önemli olan hareket gelişimleri,doktorum hep öyle der..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…