bişey demiyim dedim dedim tutamadım kendimi..
ikiz hamilelik, o bebekleri taşımak, vaktinde ve sağlıkla dünyaya getirmek, herkes geze toza bol bol alışveriş yapa yapa hamilelik geçirirken haftalarca yatmak, her günü her saniyeyi kar bilmek, "ohh bir gün daha büyüttüm içimde yavrularımı" demek her gece yatarken, yapılan fedakarlıklar, çekilenler, herşey herşey o kadar zor bir süreç ki bu..cinsiyetmiş, kiloymuş ne komik ne gereksiz detaylar..
Allah'a binlerce şükür 38. haftada doğum yaptım, tabir edilen (cılız, kedi yavrusu vs) gibi çirkin değil 2 miniminnacık bebek verdiler koynuma, korktum onlarla yaşayacağım hayattan, korktum onları bu hayattan nasıl koruyacağımdan, korktum onları nasıl doğru, dürüst yetiştireceğimden..öyle korktum ki..ama hep dua ettim ediyorum da..Rabbim sağlık sıhhat versin evlatlarımıza, onları bizden bizleri onlardan hiç ayırmasın inşallah..
bu arada gereksiz ve saçma sapan bir detay ama bir kızım ve bir oğlum var Allah bağışlarsa..kızım 2400 oğlum 2370 doğdu..tam 7,5 aylığız ve 15 gün önce ikisi de 9 kiloydu..şimdi ne olacak..tosun gibi oldular maşallah "ayı yavrusu" mu diyeceğiz..!!!
kayınvalideni eshefle kınıyorum, takılma böyle şeylere ve sen de cılız bilmem ne gibi bir üslup takınma..de ki hep : Allah'ım emanetlerini çok seviyorum, onları vakitlice ve sağlıkla gönder bana..
sevgiler..VAKİTLİ VE SAĞLIKLI BİR DOĞUM DİLERİM..
slm arkadaşlar ben 15 haftalık ikiz gebesiyim maalesef beni her gören sen cılız cılız doğurusun dio hepsini boğmak istiyorummm kayınvalidem hele görümcem de hamile onun son aylrı ii ce şişti kızım tombiş tombiş doğuracak sen kedi yavrusu gibi doğuracan diooo allahımmm çıldırtadack bu millet beni kurban olayım şuraya 3 kilonun üstünde sağlıklı doğurmuş ikiz annelri bir şeyler yazın ne olurr ne yapayımda bebklerim hem sağlıklı hem tombiş doğsunnn inanın deli ediyolar benii şunu yemezsen çocuk büyümez süt içmezsen çocuk kedi gibi olurr hayret milletin derdine bakkk
canım kayınvaldene ve görümcene çook selamlarmı ilet.benim ikizler 37. haftada doğdular.oğlum 3330 gr ve kızım 3010 gr doğdu :))
maşaallah bebeklerinize..inşaallah bizim kuzularımızda böyle sağlıklı sıhhatli doğarlar..ben hastane odasında gözlerimi açtığımda onları yanımda görememekten,küveze girmelerinden çok korkuyorum..:çok üzgünüm:
benim bebeklerim küvöze girdi ve 1,5 kilo doğdular..33.haftada doğum yaptım..herşeyime çok dikkat ettim ama olmadı işte..şu anda 5.ayımıza yaklaştık va yaşıtlarımızı çoktan yakaladık kilo ve boyda..motor gelişimimizde çok iyi..arkadaşımın kızıyla aramızda 1 gün var,o bebek 4 kilo 52 cm doğdu ama kendini kaldıramıyor hala,hareketleri çok kısıtlı...yani kilo falan çok da önemli değil,gelişimi daha önemli...varsın CILIZ! olsunlar!!
evet aylar geçtikce yaşıtlarını yakalıyorlar ama ilk ayları daha rahat geçirmeleri ve gelişimleri için doğum kiloları önemli bence.Ben kiloma çok dikkat ettim.Bebeğe yararlı olanları ona kilo yapan şeyleri yemeye gayret ettim.Nasıl olsa cılız doğacak diyenlere inanmayın.lmaz:
evet aylar geçtikce yaşıtlarını yakalıyorlar ama ilk ayları daha rahat geçirmeleri ve gelişimleri için doğum kiloları önemli bence.Ben kiloma çok dikkat ettim.Bebeğe yararlı olanları ona kilo yapan şeyleri yemeye gayret ettim.Nasıl olsa cılız doğacak diyenlere inanmayın.lmaz:
merhaba arkadaslar ben ikizlerimi 32.haftada dogurdum suan duzeltilmis bir ayliklar....cift yumurta ikizleriler ve ikiside erkek....birisi 3kilo 800gram digeri 4kilo 600 gram.....kilosu az olan cok daha kucuk duruyor kilosunu gostermiyor..acaba buyudukce gelisimi daha cok fark gosterirmi???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?