İkiz anneleri hep cılız doğurur sözünü çürütelimmm lütfenn

Katılıyorum kızlar..Kimse erken doğum yapmak işstemez,hele ki ikiz anneleri...Önemli olan sağlıklı olmalrı,doğduktan sanra zaten büyürler...Benim kaynanam da tutturmuş,iyi ye kızım,3 kilo doğsunlar diye...Sanki ben istemez miyim?Bazen insanı çileden çıkaran yorumlar oluyor malesef:bbo:

haklisin canim onemli olan saglikli olmalari.......birde benim bir sorunum var benim bebeklerim hep kucak istiyor..besiklerine koydugumda hemen agliyorlar kucagima aldigim gibi susuyorlar...sabahlara kadar annemle onlari kucaklarimizda tutuyoruz...yere koymayi denesemde fayda etmiyor ne yapacagimi bilmiyorum....besiklerinde tek durduklari zaman uyuduklari an....bana onerisi olan varmi (

İkiz bebek taşımakta bakmakta çok zor ve çok ayrı bir keyif hamilelikte beslenmenize yemenize herşeyinize çok çok dikkat etmek lazım şu anda 7 aylık 2 oğlum var 37+0 da doğum yaptım biri 3150 diğeri 2900 doğdu toplamda 17 kilo aldım doktorum tüm hastalarıma seni anlatıyorum kızı görseniz tek hamile gibiydi ama 6 kilo çocuk doğurdu diye ki benim hamileliğim sıkıntılı geçmişti doktorumla hep 32 haftayı görsek bir diye dua ediyorduk hamilelik şekerim çok yüksek çıkmıştı diyetle götürdüm hamileliği ve çok şükür o diyet sayesinde çok daha sağlıklı bilinçli beslendim :lepi::lepi::l

canım allah yavrularını san bağışlasınnnnn ve cevap yazan herkesin ellerien sağlık allha hepinizin evlatlarını sizlere bağışlasın allah sağlıklı ömürler versinnnnnn ben şuan 4 5 aylıkk oldummm ama çok dikkate etmiyorum yemeğe 4 kilo aldım 61 kaydirigubbakcemile5olumunekankayizsmilekiloyum şuan bakalım yarın cinsiyetleri belli olacak süt içiyorum günde 1 bardak çünkü sütten nerfert ediyorummm valla yemek yiyorum ama çalıştığım için çok düzenli değill inşş bebeklerim iyidir ve sağlıklıdırrrrrr

Arkadaşım ikiz hamilelikte kilosundan daha önemli şeyler var..Sen rahim ağzı uzunluğunu ölçtürmeyi ihmal etme doktoruna muayne olduğunda,Muhakkak hatırlat..Rahim ağzı kısaysa diktir...ikiz hamileliği tek bebek taşımaya benzemez......

Son düzenleme:

canım ölçtü dr çok kısa değil ama dikeriz dedi bi daha o dr gitmediğim içinnn ölçtürme yada diktirme olmadııı inş bi şey olmazzz bu arada dün dr gittim iki tane dünya tatlısı kızım olacakmışşşşşşşş çok mutluyummm birzada heycanlıı kızlarımın biri 243 gr biri 206 gr boyları 17 cm 18 cm çok güzel dedi drrr inşalalh diğer kuzumda yetişir kardeşine ve çok sağlıklı doğarlarrrr

canım tebrik ederim :)
rahim ağzı başlarda normal olsa da daha sonraki zamanlarda hızla kısalabiliyor...bilgine...

bayanlar,
cılız tabiri bana ait değil.Bu konuyu açan arkadaşın kayınvaldesine ait.Siz bana niye bu kadar tepki gösterdiniz anlamıyorum.herhalde önceki yazdıklarımı okumadınız.Şeker hastası değilim çok şükür.Kilolu bir bayanda değilim.Ben etrafımdakilerden çok doktorumu dinledim.Sadece destek olmaya çalışıyorum.Siz sıkıntıları biliyorsunuz.32 yada 34 haftada doğuranlar.Ben sizin çektiğiniz sıkıntıyı 1 ay fazla çektim ve daha ağırdım.ağırlıktan nefes alamadım.bu konu açan arkadaşa cevap olarak yazdım.Lütfen başa dönün ve okuyun.Normal kiloda ikizlerim oldu diye nerdeyse özür dilememi bekliyorsunuz.Kusura bakmayın dilemiyorum.Ne yaşadığımı bir ben Bir de Allah biliyor

Valla eğer anne şeker hastası ise kilolu olur doğal olarak bebeği de..çoğul gebeliklerin geneli erken doğum olur bu sebepten 4-5 kilo doğmaları beklenemez...

anne şeker hastası ise ve çoğul gebelik yaşıyorsa bu ereken doğum riskini tetikler.Bu da bebebeklerin kilo almasına fırsat bırakmaz.

Allah bağılaşın.Bende 37+0 da doğum yaptım.Bir oğlum bir kızım var 8,5 aylık oldular.Bu arada oğlumu sünnet ettirdim.Tavsiye ederim bezliyken çok rahat.bebekte annede :)

cevabınızın bu kısmı için çok tebrik ediyorum sizi..bizi ne kadar da güzel anlamışsınız!ne denir ki,en iyisi bir daha bu konuda muhatap olamayalım çünkü çok kırıcı oluyorsunuz...gerçekten bu cümleyi yazabildiğinize inanamıyorum...biz bu tür savaşlar vermiyoruz hanımefendi...

Son düzenleme:

firdosa kesinlikle katlıyorum... 32 34 haftada yada öncesinde doğursaydın onları küvez kapsında bekleseydin o zaman görürdün sıkıntı neymiş.

bence kırıcı olan sizsiniz.Suçlayıcı cümleler bana değil size ait.ben hiç birşeyin savaşını vermiyorum.sizin savaş türünüz de beni ilgilendirmiyor.beni tek ilgilendiren bebeklerin sağlığı.Bence sizde bunlarını bırakın.herkes hamileliğinde farklı tecrübeler yaşıyor.önemli olan bunları hamilelik süreci yaşayan hanımlarla paylaşmak.belki doğru bildikleri yanlışlar vardır.Bizim de hamilelik sürecinde şunu yapmasaydım daha iyi olurdu dediğimiz durumlar olmadı.Benim oldu.herkes herşeyi bilemez.Ama size katılıyorum sizinle muhattap olmalayım lütfen..

ben iki bebeğimi kaybettim.kucağıma aldıklarım Allahın bana bıraktıklarıydı.

şu halde bu konuşmaların anlamsız.. herkesin sıkıntısı kendine .. biçoğumuz bu yolda bebekler kaybettik hastanelerde yattık herkesin sıkıntısı farklı ama sen bebeğini yada bebeklerini başkalarından 1 ay fazla taşımsayı sıkıntı sanma...

ben kimseyi kırmam..bir bakın yazdıklarınıza..ne kadar anlayışsız bir tavır takındığınızı göreceksiniz..evet muhatap olmayalım dedim ama kayıplarınız için başsağlığı dilemeden geçmek istemiyorum...üzüldüm..yaşamayan bilemez..

haklısın canım..herkesin yaşadığı kendine...

herneyse konuyu uzatmya gerek yok.. allah herkesin evladını bağışlasın..

biz bu söyleminize kırıldık daha fazla polomik yaratmayın
size göre doğum kilosu önemli olabilir ama Allah bize uygun görmedi ne yapalım şimdi gelişim açısından önemli diyorsunuz gelişmiyecek bebeklerimizmi diyelim atalım gitsin
birde çektiğiniz sıkıntıyı bir siz bir Allah bilirmiş doğrudur zor süreçler hepimiz yaşadık ama ben hem 28 haftada doğurdum hem hala hastane kapısında sürünüyorum bir bebeğim hala hastanede 3 ayı geçti böyle bilmiş ithamlarınız gerçekten çok üzücü

firdosa kesinlikle katlıyorum... 32 34 haftada yada öncesinde doğursaydın onları küvez kapsında bekleseydin o zaman görürdün sıkıntı neymiş.

sana tamamen katılıyorum ne bir eksik ne bir fazla o yoğun bakım ünitesinden gelecek ufacık bir haberi beklemekten daha yorucu ve üzücü birşey olamaz keşke 1 ay fazla taşısaydık bizde yine aynı kiloda olsalardı umrumda değil sadece o küvezde hiç girmeselerdi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…