İkiz anneleri hep cılız doğurur sözünü çürütelimmm lütfenn

ben şuna katılmıyorum yaa yediklerim bebeklere yarayışlı şeylerdi....

ben 6. haftamdan 33 haftama kadar kusan hatta kan kusan biri olarak bebeklerimi beslemedim
sadece kuru ekmek yedim
diğer arkadaşlar gibi etmi,sütümü,cevizimi meyvemi yemedim...bir öğün kusmadan, bir gün mide yanması yaşamadan geçirsem dua ederdim....ben insanlarla sohbet bile edemedim ..sohbet ederken kusuyordum...çöp torbası ile yatıyordum.....

allahh aşkına böle bir gebelikte nasıl beslenecektim...1 hafta hiçbişey yemeden serumla beslendim...

27 haftalıkken 3 cm acılma ile yattım hastaneye...33 + 2 gelene kadar 100 şişede fazla magnezyum yedim.....yemediğim fitil kalmadı..sancılar dursun diye...doğumda yoğunbakıma girdim neden kan ilacını bile kustuğumdan 6 ya düşmüş kanım...........sonuççççççççççççççççççççççççççç

ASLANLAR GİBİ 33+2 DE 2440&2330 GR DOĞAN VE HİÇBİR SOLUNUM DESTEĞİ ALMAYAN İKİ EVLAT OLDU...ŞUAN 18 AYLIĞIZ PRAMATÜRE BEBEKLERE GÖRE İRİ AYLARI İLE UYUMLU ÇOCUKLARIM VAR..........

Son düzenleme:

arkadaşlar benim yazdıklarım bu yazıya cevaptı.siz olayı nasıl anladınız nerelere getirdiniz hayret.yok itham ediyormusum falan.hala aynı fikirdeyim.tabiki önce sağlık.ama doktorlarda öyle söylüyor ben ne yapayım.siz daha iyibilirsiniz tabiiiii.küçük doğan bebekler memeyi bile zor tutuyor.ya insan bakmaya kıyamıyor.bırakın tutmayı.ben niye küçük doğuruyorsunuz demedim çektiğiniz sıkıntıyı küçümsemedim sadece kendi sıkıntımıda paylaşmak istedim.ama burda 35 sonra doğuranların yada bebekleri küveze girmeyenlerin yeri yokmuş.kusura bakmayın

senin yaptığın terbiyesizlikten başka birşey değil.burda sıkıntı yarışımı yapılıyor, ben paylaşıldığını sanıyordum.Bir anne olarak yakıştıramadım

senin yaptığın terbiyesizlikten başka birşey değil.burda sıkıntı yarışımı yapılıyor, ben paylaşıldığını sanıyordum.Bir anne olarak yakıştıramadım

terbiyeyi senmi öğretiyorsun bana.. önce yazdıklarını tekrar bi oku istersen..kendini dünyanın en sıkıntı çekmiş insanı gibi anlatıyorsun sonra bana sıkıntı yarışımı var diyorsun
ayrıca ben 36. haftamda 3 ve 2200 ağırlığında gayet sağlıklı evlatlar getirdim dünyaya hamdlsun rabbime..ama senin gibi diğerlerinden 1 ay fazla taşıdım alkış bana alkışşş diye yerinmedim.yaşadığım sıkıntıları abartmadım. bana laf etmek senin haddine değil.sana kendine gelmeni söyledğin o terbiyesiz lafını geri almanı öneririm...

ben sadece bu forumda sorulan soruya cevap verdim.hiç öyle bir düşüncem olmadı.Aklımın ucundan bile geçmedi.öyle birşey yazmadım da.Gördüğüm kadarıylada ettiğim laf tam yerini bulmuş

ben sadece bu forumda sorulan soruya cevap verdim.hiç öyle bir düşüncem olmadı.Aklımın ucundan bile geçmedi.öyle birşey yazmadım da.Gördüğüm kadarıylada ettiğim laf tam yerini bulmuş

seni muhattap bile almıyorum artık.. sana yakıştığı gibi davranıyorsun gereken yerden cevabını alacağını umuyorum.

Arkadaşım herkes bebekleri için hamileliğinde elinden geleni yapar..Ama herkesin hamileliği bir değil..Sen kusuksuz ,mide bulantısız,rahim ağzın açılmadan,kansızlık durumun olmadan güzel bir hamilelik geçirip son haftana dek çalışmış olabilirsin ama herkes aynı şekilde geçirecek diye bir şey yok..hastanede yattığımda hamileliğin başından itibaren bulantı ve kusmalar yüzünden bir şey yiyemeyen hemşire ve doktor 2 kız vardı..ikisi de serumla besleniyorlardı..her yediklerini kusuyorlardı...onlar istemezmiydi kusmadan hamilelik geçirip gereken herşeyi yemeyi..Ama işte evdeki hesap çarşıya uymuyor..

Almina vallahi benim onların dedikleri gibi bir düşüncem olmadı.yapmadımda.yazdıklarıma bir bak Allahaşkına.Ben sıkıntılarımın hiç birini yazmadım.Bulantım olmaz olurmu.Tam 3 ay kafamı söylemesi ayıp klozetten çıkarmadım.aylarca kan serumları yedim.ben bunları hiç söylemedimki.

lütfenn arkadaşlar üzmeyelim birbirimizi:mymeka: :teselli: sonuçta bazı konularda ters düşsek bile bizi en iyi biz anlarız değil mi...yanılıyormuyum.....şu anda birbirimizin desteğine ihtiyacımız var çevremizde yeterince canımızı acıtan var zaten...çk yazamıyorum ama sizi hep takip ediyorum..çokkkk şeyler öğrendm-öğreneceğim de inş. sizlerden..üzülmenizi istemem dayanamadım yazmak istedim..

Son düzenleme:

Canım demek istediğim sen yemek yemeye dikkat ettim derken ,diğer arkadaşlar dikkat etmemişler de ondan zayıf doğmuş sıpalar gibi bir anlam çıkıyor..Doğal olarak alınmalar,kırılmalar oluyor..sonuç olarak elimizde internet gibi bir araç var her tür bilgiye ulaşıyoruz ve eskisi gibi değil insanlar daha araştırmacı ve bilinçliler..Ama dediğim gibi evdeki hesap çarşıya uymuyor,anneler bu konularda çok hassaslar..örneğin hamileyken mama vermek zorunda kalıcam diye ödüm kopuyordu..süt sağma makinası,süt saklama poşetleri vs aldım..sanıyordumki annem gibi ( hamileyken çok sütlü olduğunu söylerdi)sütüm çok olucak,taşacak,buzlukları doldurucam..hiç öyle olmadı..şu an mama ağırlıklı besleniyorlar..emziriyorum ama tam gün doyuracak kadar yetmiyor sütüm..buna da şükrediyorum..herşeye dikkat ettim ama dinlenemedim çünkü 2 sıpaya tek başıma bakmak zorunda kaldım en başından..bakıcı da yamuk yaptı,ilk haftadan sonra istemedin gelmesini..ailemden uzak şehirdeyim..
işte hamilelik sırasında annelerin beslenebilmesi de aynı hesap..isteklerle olanaklar birbirini tutmayabiliyor..

:1rolleyes: Sen anne adayımısın yoksa annemisin

Canım Allah biliyor hiç öyle düşünmemiştim.Neyse; bende sütüm olacak sanıyordum.benim sıpalar emmedi.benimde sütüm çok azdı sonra kesildi.sadece 40 gün oda pompayla.yani hep mama ile beslendiler.Genetik midir nedir.bende emmemişim.Bağışıklık sistemi için özel bişey yapıyormusun?

Hamileliğim hastanede yatarak geçti..o sırada doktorum kefir içmemi tavsiye etti..şimdi de arasıra aynı mamayı kullanmaktan bıkan kızımın mamasına çok az çilekli kefir ilave ediyorum açıkçası...kefir ile ilgili okuduklarımdan etkilendim..daha yaşayarak öğrenicem yapmam gerekenleri :)

aa hiç duymamıştım.ne kadarlık bebeklerin.benim 8,5 aylık verebilirmiyim acaba?bende eczaneden probiyotik toz maya aldım.onunla yoğurt yapıyorum.Doktorum öyle yapmamı söyledi.Hazır yoğurttrn yapıyordum ama o yoğurdun pek faydası yokmuş katkılı olduğu için.Bende anne sütü veremedim ya o yüzden üstüne düşüyorum

Sedacım işte bende bunları söylemeye çalışmıştım ama...ikiz anneleride birbirini anlamazsa...

Ayşecim nasılsın,bebişler nasıl?demek arada bir mamalarına kefir veriyorsun...yan etkisi olmuyor değil mi?

çok iyi gaz çıkarıyorlar,mamaları seve seve yiyorlar ..yan etkisi bunlar hehe :)) sen nasılsın canım opuyorumnanaktan
kefir bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor..
4,5 aylık sıpalarım..
ayrıca ara sıra keçi sütü de veriyorum..önceleri sulandırıyordum ama artık sulandırmıyorum zaten kay süt yarım yağlı ..çok doyurmuyor..anne sütüne en yakın sütmüş ancak fazla tüketilmesi folik asit yetmezliğine neden oluyormuş..o yüzden arasıra veriyorum ve haftada 2 gün mamalarına folbiol ilave ediyoruz..az evvel femalexx aşağıdaydı,doktor kendisi..ondan öğrenmiştim keçi sütünü..o yoğurt yapıyormuş keçi sütü ile..

iyiyim canım...bende keçi sütünden yoğurt yapmayı düşünüyorum..inek sütünden yaptım bugüne kadar..kay süt aldım yapıcam yarın..kefir de denemeyi düşünüyorum,değişiklik olur..bıktılar mamadan..iyi geceler,bebişleri öptüm...

kefiri denicem.Ek gıdaya geçtiğinde probiyotik yoğurdu tavsiye ederim.geçiş döneminde bağırsak problemi yaşamadı benimkiler

kefiri denicem.Ek gıdaya geçtiğinde probiyotik yoğurdu tavsiye ederim.geçiş döneminde bağırsak problemi yaşamadı benimkiler

sağolasın canım,şimdiye dek hiç bağırsak ve kabızlık sorunu yaşamadılar,umarım daha sonra da yaşamazlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…