• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

Dün bir ara genel olarak herkesin övdüğü medela ve ameda pompalara baktım,videolarını izledim.sadece şunu söyleyebilirim,motor ve çekiş gücüne denemeden bişey demek zor tabi.ama videolarda göründüğü kadarıyla,kadının sağma esnasındaki göğüs başı hareketlerine bakarak öyle aman aman bişey farketmedim ben.normal bir sağım işlemi gibi.bu bi kenara ürünlerin her ikisinde de meme başına geçen huni kısmı oldukça dandik ve vasat görünüyordu.eczanelerde satılan o eski vakum ağızlıkları gibiler.herhangi bir silikon desteği yok.ne önemi var derseniz,oğlumda kullandığım avent manuelin silikon göğüs desteği sayesinde göğülerimde herhangi bir acıma,ağrı olmadan konforlu sağım yapardım.arada bi çıksrıp denediğimde pompa göğse gerçekten tam yapışıp daha da iyi sağıyor,bu bi gerçek ama çok uzun süreler böyle devam ettiğinizde ağrı ve sızıya neden oluyor.basit gibi görünsede önemsenecek bir detay bence.yani tasavvur ettiğim kadar kaliteli ve güven veren bi görüntüleri yoktu.şuan için yine avent manuel aldım ana elektirikliye ihtiyacım olursa yine avent tercih ederim sanırım.hem evdeki tüm biberonlarla uyumlu olduğundan da ayrıca rahatlık

Bir de lansinoh 2 in 1 i tavsiye ederim.hastane tipi pompalarla aynı ayarda olduğu kullanıcı yorumlarında var.ayrıca sağımdan önce masaj özelliği vs var.detaylı bir ürün.üstelik çiftli. Zamandan kazandırır.bunu da düşünebilirsiniz

Bir de lansinoh 2 in 1 i tavsiye ederim.hastane tipi pompalarla aynı ayarda olduğu kullanıcı yorumlarında var.ayrıca sağımdan önce masaj özelliği vs var.detaylı bir ürün.üstelik çiftli. Zamandan kazandırır.bunu da düşünebilirsiniz
Etrafimdaki iki ikiz annesi lansinoh kullaniyor.ikiside cok memnun.masaj ozelligi sut getirmekte cok ise yariyormus.ben avent dusunuyordum biberonlarla falan uyumlu diye.en son ameda da karar kilmistim ki esim dun hadi soyle gidip alayim dedi.gidip almak soz konusu olunca mecbur avente dondum.bu arada o iki linkte bi aldatmaca var sanirim.ucuz olanin urun yorumlarinda biraz daha verin elektriklisini alin yazmislar hep.linkte elektronik yaziyo ama manuel pompa sanirim.yoksa bu kadar fark olmaz yaaa

Ay evet ya.avent tekli di mi?ciftli olmasinin zaman tasarrufu disinda sutu arttirdigi da bilimsel olarak kanitlanmis.dun oyle bir yazi okumustum.bak simdi aventten vazgectim.o zaman lansinoh mu ameda mi?ameda da masaj ayari var mi vebahargeldi vebahargeldi

Ay evet ya.avent tekli di mi?ciftli olmasinin zaman tasarrufu disinda sutu arttirdigi da bilimsel olarak kanitlanmis.dun oyle bir yazi okumustum.bak simdi aventten vazgectim.o zaman lansinoh mu ameda mi?ameda da masaj ayari var mi vebahargeldi vebahargeldi
Çiftli sağım aynı anda beyne her iki göğüs için de uyarı gönderip ona göre vücudun üretimini arttırıyormuş.ben de beslenme uzmanlarından emzirmeyle ilgili bu tavsiyeyi okumuştum.ameda da masaj varmı benim fikrim yok,kullanan arkadaşlar bilir.ama aralarında ciddi bir fiyat farkı var.amedanın çiftlisi 500-600 lira.

Kizlar ciftli pompa ikisini birden uyardigi icin beyine daha cok ileti gidiyormus bu da sut uretimini artiriyomus.alacaksiniz ciftli alin.ben alamadim medelanin kucuk elektriklisini kuzenimden emanet aldim duruma gore bakacagim sonra.

Bu arada emzirme minderi aldinizmi ikizlere uygun bulup ya da yaptirdiniz mi?ne dusunuyorsunuz?

Etrafimdaki iki ikiz annesi lansinoh kullaniyor.ikiside cok memnun.masaj ozelligi sut getirmekte cok ise yariyormus.ben avent dusunuyordum biberonlarla falan uyumlu diye.en son ameda da karar kilmistim ki esim dun hadi soyle gidip alayim dedi.gidip almak soz konusu olunca mecbur avente dondum.bu arada o iki linkte bi aldatmaca var sanirim.ucuz olanin urun yorumlarinda biraz daha verin elektriklisini alin yazmislar hep.linkte elektronik yaziyo ama manuel pompa sanirim.yoksa bu kadar fark olmaz yaaa
Pilli de olabilir.pilliyle elektirikli farkediyo.değişim yaparsınız aldıysanız da.farketmez.lansinohun biberonlarla uyumu sıkıntılı olabilir o durumda kendi kabına sağıp bizimkilere aktarıcaz demektir.ayrıca lansinohun kutusunda her tip meme yapısına göre 3 farklı boyutta uçlar mevcut.çok efektif bi ürün bence

28. Haftada yapıldı iğneler canım beni de çok kötü etkiledi ateş basması oldu kalp atışım hızlandı nefes darlığı oldu hatta bir iki gün bebekler bile çok az hareket etti iki üç gün sonra düzeldi çok şükür

bana 32. haftada vurcaz dedi. biraz geç değil mi. burda hep 28. hafta okuyorum. biraz geç geldi bana ya hayırlısı. hele o haftalara gelelim de allahın izniyle...

Canim tabi ki onerdi hatta bunyen zayif cok zorlanacaksin diyede uyardi ama 3de saglikliydi ve ya ikizlerden gececektim ya da tek olandan kiyamadim bende yillar sonra Rabbim bir istedim üc verdi dedim ve herseyi oluruna biraktim.benim tüp degil uzun yillar troid tedavisi gordum bebek yasakti,ardindan troid tum hormonlarimi olumsuz etkilemeye basladi tabii en basta kadinlik hormonlarini doktorum hemen tüp bebek tedavisine bile baslamadi olmaz bu halde dedi ve once ilac tedavisi uyguladi ama takiplerimide duzenli yapiyordu ki mucizemiz gerceklesti,doktorum bile saskinligini gizleyemedi ictigim ilaclarin binde bir yapabilecegi biseymis :)hayat surprizlerle dolu kizlar sabirla bekleyene,cok agladim dua ettim doktor kapisinda,sonu guzel olacak ins.

allah çok büyük. güç oldu bana da. benim doktorum da her kontrolde korkutuyo beni. tüp bebek tedavisiyle oldu çok şükür. dr sürekli minyonsun. yerleri dar. ben olsam sana iki tane koymazdım falan diyo. moralli gidip moralsiz dönüyorum. ama sonra geçiyo. veren allah. istersen 10 tane koy tutmazsa tutmaz. bir koyarsın 3 olur. süphanallah...

Bak görüyomusun ya,rabbim istedikten sonra ne olmazki...benim tedavi sürecimde çevremdeki bilen arkadaşlar dr u mu çok eleştirmişti,neden üç embriyo verdi,dondursaydı,senin zaten çocuğun var,iki bile fazla gerekmezdi,zorla ikiz gebe bıraktılar seni fln diye çok üstüme geldiler.beni de duçladılar neden itiraz etmedin diye.demekki Rabbimin yazgısı buysa ben tek de koydursam ikiz olabilirdi.yada ikiz istesemde nasibimde yoksa biri yada hiç biri tutmayabilirdi.eleştirmekle yapılan yanlış ne büyük.ne kadar zor ve bunalımlı günler yaşamıştım ilk haftalar...:KK43:

seni çok iyi anlıyorum. ben biyerim ağrıdığı zaman veya baskı olduğu zaman hep tedavi sürecini , olmadığı zamanları düşünüp bu ağrılara şükrediyorum. ama çevremdeki çoğu insan başıma felaket gelmiş gibi konuşuyo.onları ikna etmeye çalışmak yoruyo. daha önce de yazmıştım.çok çiğ konuşuyo bazı insanlar sırf laf olsun diye. allahım sağlıklı ve hayırlı versin inşllh.

Kizlar ciftli pompa ikisini birden uyardigi icin beyine daha cok ileti gidiyormus bu da sut uretimini artiriyomus.alacaksiniz ciftli alin.ben alamadim medelanin kucuk elektriklisini kuzenimden emanet aldim duruma gore bakacagim sonra.

Bu arada emzirme minderi aldinizmi ikizlere uygun bulup ya da yaptirdiniz mi?ne dusunuyorsunuz?

ben kendim yapmayı düşünüyorum becerebilirsem.

Dün bir ara genel olarak herkesin övdüğü medela ve ameda pompalara baktım,videolarını izledim.sadece şunu söyleyebilirim,motor ve çekiş gücüne denemeden bişey demek zor tabi.ama videolarda göründüğü kadarıyla,kadının sağma esnasındaki göğüs başı hareketlerine bakarak öyle aman aman bişey farketmedim ben.normal bir sağım işlemi gibi.bu bi kenara ürünlerin her ikisinde de meme başına geçen huni kısmı oldukça dandik ve vasat görünüyordu.eczanelerde satılan o eski vakum ağızlıkları gibiler.herhangi bir silikon desteği yok.ne önemi var derseniz,oğlumda kullandığım avent manuelin silikon göğüs desteği sayesinde göğülerimde herhangi bir acıma,ağrı olmadan konforlu sağım yapardım.arada bi çıksrıp denediğimde pompa göğse gerçekten tam yapışıp daha da iyi sağıyor,bu bi gerçek ama çok uzun süreler böyle devam ettiğinizde ağrı ve sızıya neden oluyor.basit gibi görünsede önemsenecek bir detay bence.yani tasavvur ettiğim kadar kaliteli ve güven veren bi görüntüleri yoktu.şuan için yine avent manuel aldım ana elektirikliye ihtiyacım olursa yine avent tercih ederim sanırım.hem evdeki tüm biberonlarla uyumlu olduğundan da ayrıca rahatlık

canım sen tabi tecrübelisinya o yüzden böyle anlaman normal ben bakıyorum bana hiçbir şey ifade etmiyor :KK70::KK70:

Ben bir videoda gormustum.kadin ikizlerini o yastikla emziriyordu ayni anda.u seklinde bir yastik.ama oldukca buyuk bir yastik.bir kenera birini bir kenera digerini yatiriyor.kafalarinin altina da ince bir yastik koyuyor.ikisini syni anda emziriyor.onun bebrkleri 4 aylikti belki yeni dogdugunda olmaz ama ileride olabilir diye dusundum.bizim koltukcuya o yastiktan yaptirmsyi dusunuyorum.sert sungerden.emzirme yastigi almistim ben hangisi ne zaman uygun olursa onu kullanirim ama emzirme yastigini daha cok oturmaya basladiklarinda yere birseyler serip o yastikla oturturum diye dusundum.tabii bu u seklindeki yastik dusundugum gibi kullanmaya uygun olur mu bilemiyorum.en kotu ihtimal yastikta yatarken annem de bebeklerin birine yardim eder ben digerine ysrdim ederim bilemiyorum hic deneyimim yok bu konularda.

manueller o kadar pahalı değil ki canım

emzirme minderi ben bir tane aldım canım babymalldan ikizleri aynı anda emzirebileceğimi sanmıyorum zaten...

Joker bebe hile yapmış bence o pompanın fiyatı zaten o, sanki daha yüksekmiş de indirim yapmış gibi göstermiş. Ben de 7 ay kadar önce 250 tl ye almıştım bu pompayı. E-bebek güzel indirim yapmış.

canim ekstra masaj icin dugmesi yok. Sadece guc ve hiz ayari var. Cevirdikce o agizdaki valf degisik sekillerde calisiyor. E tabi deneme sansim yok koluma tuttum gogse dayanan kismi bayagi vakumluyor

Çiftli sağım aynı anda beyne her iki göğüs için de uyarı gönderip ona göre vücudun üretimini arttırıyormuş.ben de beslenme uzmanlarından emzirmeyle ilgili bu tavsiyeyi okumuştum.ameda da masaj varmı benim fikrim yok,kullanan arkadaşlar bilir.ama aralarında ciddi bir fiyat farkı var.amedanın çiftlisi 500-600 lira.
ben 350 ye aldim indirinleri takip edince bulursun. Hatta bir 315 indiirimini kacirdik. Ama tabi indirimli hali bile aventle lansinoh la en az 100 lira fark.

allah çok büyük. güç oldu bana da. benim doktorum da her kontrolde korkutuyo beni. tüp bebek tedavisiyle oldu çok şükür. dr sürekli minyonsun. yerleri dar. ben olsam sana iki tane koymazdım falan diyo. moralli gidip moralsiz dönüyorum. ama sonra geçiyo. veren allah. istersen 10 tane koy tutmazsa tutmaz. bir koyarsın 3 olur. süphanallah...

Allah oyle buyuk ki canim yeter ki ol desin ne olmaz sandiklarimiz oluyor,doktorlar hep en kotuyu dusunduklerinden moral bozmada bir numara bazilari,veren de koruyanda Allah gerisi bos....

Ben bir videoda gormustum.kadin ikizlerini o yastikla emziriyordu ayni anda.u seklinde bir yastik.ama oldukca buyuk bir yastik.bir kenera birini bir kenera digerini yatiriyor.kafalarinin altina da ince bir yastik koyuyor.ikisini syni anda emziriyor.onun bebrkleri 4 aylikti belki yeni dogdugunda olmaz ama ileride olabilir diye dusundum.bizim koltukcuya o yastiktan yaptirmsyi dusunuyorum.sert sungerden.emzirme yastigi almistim ben hangisi ne zaman uygun olursa onu kullanirim ama emzirme yastigini daha cok oturmaya basladiklarinda yere birseyler serip o yastikla oturturum diye dusundum.tabii bu u seklindeki yastik dusundugum gibi kullanmaya uygun olur mu bilemiyorum.en kotu ihtimal yastikta yatarken annem de bebeklerin birine yardim eder ben digerine ysrdim ederim bilemiyorum hic deneyimim yok bu konularda.
bende dosemeciye sert sungerden yaptiricam u minder bence en iyi sekli o yenidiganda emzirilir sadece yaninda destekci lazim ilk baslarda.birde belune baglanmali mutlaka ust yuzeyinide distan ice dogru biraz egim verilmeliki cocuk disa yuvarlanmasin herhangi bir durumda.ben oturur pozisyonda olcu aldim vucuduma gore cizdim bi guzel olculeriyle insallah esim gidip yaptiracak.umarim normal zamanda gelirlerde hemen kullaniriz hepimuz.

Back
X