• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

Canim yine iyi emzirmissin iki bebegi alti bucuk ay ne guzel.ben simdiden nasil emzircem emerler mi die dusunmeye basladim.
Emzirme işi emek ve sabır istiyor. Hele ikizlerde iki kat daha zor, ben çok zorlandım. Sütüm yeterli miktarlara çıkmadı hep mama takviyesiyle gitti ve bu kadar götürebildik. Gönlümde 1 yaşına kadar emzirmek vardı ama malesef bebişlerin gözleri açılınca onların da kendi tercihleri oluyor ve bizimkiler tercihlerini mamadan yana kullandılar. Yapcak bişey yok :)

Bu arada alışveriş yapan anne adaylarına bir önerim daha olacak: bebişlere çıtçıtlı body ve patikli alt bakarken bulunduğunuz yerde varsa Kipa hipermarkete de bakın. Orada disney baby ve F&F markanın bebek ürünleri var, zaman zaman da indirime sokuyorlar. Ben Kipa'dan aldığım çıtçıtlı bodylerden ve penye-kadife patikli altlardan çok çok memnun kaldım. Hem kesimleri çok güzel hem malzeme kalitesi güzel yumuşacık. Fiyatları da makul. Patikli alt alırken de bel lastiklerine dikkat edin bazıları sert lastik kullanıyor veya dar yapıyorlar bebişin belini sıkıyor. Esnek olsun. Ben hatta beli geniş lastikli olanlar varya onlardan tavsiye ederim hiç sıkmıyor rahat oluyor. Aklınızda olsun.

Acaba guvenli yatis minderi kullanusli olur mu? hem bebegi yan yatirmak icin hem de egimli olanlari var refluyu falan onluyormus.yani iki ozelligin de bir arada oldugi yastiklar varvar.sizce kullanisli olur mu ise yarar mi benim cok dikkatimi cekti de.

Acaba guvenli yatis minderi kullanusli olur mu? hem bebegi yan yatirmak icin hem de egimli olanlari var refluyu falan onluyormus.yani iki ozelligin de bir arada oldugi yastiklar varvar.sizce kullanisli olur mu ise yarar mi benim cok dikkatimi cekti de.
evet bu yastıkların çeşitleri çıkmış.ben ilk oğlumda basit bir yan yatırma yastığı kullanmıştım.
aslında evde bir havlu veya battaniyeyi rulo yaparak ta bebek yan yatmak için desteklenebilir.

slm hanımlar,
ben bebeklerimin odasını sipariş verdim.1 aya yapılacaklar.iki dolap iki karyola bir çamaşırlık.bembeyaz bir takım olacak:))
biberonları da aldım.iki adet cam dr. browns aldım 125 lık. .güzel bir site denk geldi.çok ilgililerdi.bir ecza sitesi.24 saatte elimdeydi.iki de önlük hediye bile koymuşlar.memmun kaldım.öyle güzel paketlemişler ki ricam üzerine.
bu cam biberonu bikaç gün önce metroda inceledim.boyutu filan hoşuma gitti.2 tane olsun dedim.
iki de avent alıcam
bir de hastane çıkışı siparişlerim var.onlar da bi kaç güne gelir.
bu arada haftasonu bikaç parça tulum aldım civilimden.
vebahargeldicim senin aldığın tulumlardan gördüm orda.fiyatlar çok makul gerçekten.
ben babycenter önden çıtçıtlılardan aldım body .bi ara foto eklerim.
ha bi de dolap içleri için pembe mavi kutular aldım.foto atarım.
kızlar günler geçtikçe yürümek zorlaşıyor.ikiz gebelik zormuş gerçekten.ben oğlumda 8. ayda ağırlaşmıştım.şimdi ise uzun mesafe yürüyemiyorum.sıkışıyorum sık sık.sizde de öyle mi,?bi de wc arıyorum.
o gün çivilim mağazasında iki saatte iki kere wc ye gittim.Allahtan mağaza içinde var da dışarıya çıkmak zorunda kalmadım.
2 adette nuk emzik aldım.daha doğrusu eşim aldı.aldığı gibi sepete attı:))pembe mavi.

Hanimlar gunaydin.
Ben sizlerden dua istiyorum. Biraz sikintiliyiz. Dun aksam nst ye girdim cok sukur bisey cikmadi ama rahat da durmuyorlar anlasilan. Dualarinizda bana da yer verin. Annemler gelmisti alisveris icin tatil dolayisiyla ama hic cikmiycam galiba.

şimdi de güzel ve büyük bi bakım çantası bulmak lazım.
alanlarınız var mı?
içinde termoslu göz olanlar da var,alt açmalı olanlar da.
bu bebek bakım ürünleri ile verilenler küçük gelir bize.sapları da sağlam değil tabi.
ama idareten kullanılabilir belki yedek olarak.
ne yapsak sizce?

Hanimlar gunaydin.
Ben sizlerden dua istiyorum. Biraz sikintiliyiz. Dun aksam nst ye girdim cok sukur bisey cikmadi ama rahat da durmuyorlar anlasilan. Dualarinizda bana da yer verin. Annemler gelmisti alisveris icin tatil dolayisiyla ama hic cikmiycam galiba.
günaydın canım,
rahatsızlandın mı ne oldu?çok geçmiş olsun.
ne şikayetle gittin ki dr. a.

Canim evet simdiye kadar aldiklarimin cogu civildendi. Pazar gunu gittim tekrar ben de. Bir suru sey aldim 220 lira tuttu. Tuvalet olayini ben de yasadim. Esim takildi bize ne cok sey almissiniz diye. Arkadasla gitmistik o da tuvalet molalarimiz olmasaydi daha alacaktik diye epey dalga gectiler. tuvaleti var diye epey bir mesafeden sultanbeylideki civile gidiyordum. Tum civillerde var mi? Adamlar cok guzel dusunmusler. Hamile icon bebek icin. Cocuklar icin oyun alano filan.
slm hanımlar,
ben bebeklerimin odasını sipariş verdim.1 aya yapılacaklar.iki dolap iki karyola bir çamaşırlık.bembeyaz bir takım olacak:))
biberonları da aldım.iki adet cam dr. browns aldım 125 lık. .güzel bir site denk geldi.çok ilgililerdi.bir ecza sitesi.24 saatte elimdeydi.iki de önlük hediye bile koymuşlar.memmun kaldım.öyle güzel paketlemişler ki ricam üzerine.
bu cam biberonu bikaç gün önce metroda inceledim.boyutu filan hoşuma gitti.2 tane olsun dedim.
iki de avent alıcam
vebahargeldicim senin aldığın tulumlardan gördüm orda.fiyatlar çok makul gerçekten.
kızlar günler geçtikçe yürümek zorlaşıyor.ikiz gebelik zormuş gerçekten.ben oğlumda 8. ayda ağırlaşmıştım.şimdi ise uzun mesafe yürüyemiyorum.sıkışıyorum sık sık.sizde de öyle mi,?bi de wc arıyorum.
o gün çivilim mağazasında iki saatte iki kere wc ye gittim.Allahtan mağaza içinde var da dışarıya çıkmak zorunda kalmadım.
2 adette nuk emzik aldım.daha doğrusu eşim aldı.aldığı gibi sepete attı:))pembe mavi.
Ben oradan bir de cok makul fiyata salopet pantolon almistim kot.
Canim bundan sonra pek cikmayacagim. Bana biberonlari aldigin yerin linkini atar misin?
Odaniz simdiden hayirli olsun canim. Eminim cok guzel olacaktir. Besikleri de mi yaptiriyorsun. Onlar nasil olacak.

günaydın canım,
rahatsızlandın mı ne oldu?çok geçmiş olsun.
ne şikayetle gittin ki dr. a.
dun baya belirgin kasilmalarim oldu. Agrilarim oldu. igne batiyormus gibi ve bicak saplaniyormus gibi. Dr.uma mesaj attim hemen nst ye gir dedi. Acile gittik. Rahim boyunda ya da nst de bisey cikmadi Elhamdulillah ama kasilmalar iste.
artik hafta hesabi yapiyorum. 12 haftadan geriye saymaya basladim. Hayirlisiyla saglikla haftalarinda alalim bebeklerimizi kucagimiza

Evet gece mama veriyorum. Ben gece yatmadan önce ketıla su koyup kaynatıyorum, ayrıca bir cam sürahiye de kaynamış soğumuş su hazırlıyorum. Gündüz de aynı şekilde yapıyorum. Ketıldaki su soğursa düğmesine basıp birkaç sn beklemek yeterli oluyor zaten çabuk ısınıyor sonra soğuk su ile istenilen sıcaklığı ayarlıyorum. Zamanla eliniz alışıyor sıcaklığı ayarlamak zor olmuyor.
mantıklı ben o zaman cam bir kettle alayım kaynatıp bekletebilirim ozaman bir kısmınıda senin gibi sürahide soğuturum çok sağol canım

slm hanımlar,
iki de avent alıcam
hepsini güle güle kullan inşallah.28.haftaya kadar bizim herşeyi almamız işleri halletmemiz lazım ben aldıklarımı yıkayıp ütüleip bohçalayacam toz olmasın diye.günü gelince biri çıkarıp dolaba yerleştiriverir .yokda sonrasında çok zor olur bence.

Hanimlar gunaydin.
sıkıntın ne canım sancımı var kanama falan yok değil mi?ALLAH korusun inşallah geçici olsun inşallah

alanlarınız var mı?
bu bebek bakım ürünleri ile verilenler küçük gelir bize.sapları da sağlam değil tabi.
ne yapsak sizce?
ben ilk 3 ay dışarı çıkamam diye hiç düşünmedim detay ama sırt çantası kullanışlı geliyor.termoslu göz ne ye yarar bilemiyorum sonuçta biz ya mini termosa su koyarız yada bi eve gidiyosak orda cezvede falan hazırlarız herhalde daha detayını bilemedim

dun baya belirgin kasilmalarim oldu. Agrilarim oldu. igne batiyormus gibi ve bicak saplaniyormus gibi. Dr.uma mesaj attim hemen nst ye gir dedi. Acile gittik. Rahim boyunda ya da nst de bisey cikmadi Elhamdulillah ama kasilmalar iste.
artik hafta hesabi yapiyorum. 12 haftadan geriye saymaya basladim. Hayirlisiyla saglikla haftalarinda alalim bebeklerimizi kucagimiza
cok geçmiş olsun.hayırlısıyla 37 yi gör inşallah.bende de zaman zaman alttan iğne batmaları oluyor ya da karnım taş kesiliyor ama hiç sormadım doktora herhalde normaldir diye.sorsammı acaba?sonuçta alttan muayene ediyor açılmaya bakmak için ama nst falan yapılmıyor tabi.

Yan yatış minderini ben oğlumda kullandım canım, çünkü hem çok kusuyordu hem de hep aynı tarafına yatıyordu ve bu nedenle kafası yamulmaya başlamıştı , diğer tarafına da yatsın ve kusarsa tıkanmasın diye kullanmıştım çok işime yaramıştı. Reflü için eğimli yastıklardan da aldım ben ama çok az kullandım çünkü aşağı kaydırıyordu kendini ve boyu uzayınca sığmadı.

cok geçmiş olsun.hayırlısıyla 37 yi gör inşallah.bende de zaman zaman alttan iğne batmaları oluyor ya da karnım taş kesiliyor ama hiç sormadım doktora herhalde normaldir diye.sorsammı acaba?sonuçta alttan muayene ediyor açılmaya bakmak için ama nst falan yapılmıyor tabi.
canim o sertlikleri bende onemsememistim. 18. Haftamda tetenoz ignesinden sonra basladi hic takilmadim. Usutuyorim karnim sisiyor filan dedim. Sonra 20 de tekrar oldu 2 3 gun o saman dr.a soyledim korktu hemen gel dedi. O zaman ogrendim ki kasilmaymis o sertlikler. Magnezyum verdi. Epeydir yoktu. Dun biraz ayakta kaldim yine basladi bu sefer biraz fazla sik sik olmaya basladi. Simdi yatiyorum artik. Aksama gore az. Cok sukur acilma filan yok.
Ihmal etme kontrole gittiginde soyle istersen. Ama su da var. Bebeklerin hareketleriyle de alakali sertlik oluyor basta onlari anlamiyordum. Ondan da olabilir kotuye yorma. Ben artik bebekhareketi mi normal sertlik mi malesef ayirt etmeye basladim

alanlarınız var mı?
ne yapsak sizce?
http://www.hepsiburada.com/liste/st...ailesty7053&categoryId=301143&SKU=AILESTY7015 Ben bu çantadan aldım canım butikbebeden, hatta orada biraz daha uygundu fiyatı, 50 küsür tl civarında. Ben çok sevdim, malzeme kalitesi de güzel, termo gözü de var. Tavsiye ederim. Bir de evde spor sırt çantası var bazen de onu kullanıyorum, o da kullanışlı oluyor.

canim o sertlikleri bende onemsememistim. 18. Haftamda tetenoz ignesinden sonra basladi hic takilmadim. Usutuyorim karnim sisiyor filan dedim. Sonra 20 de tekrar oldu 2 3 gun o saman dr.a soyledim korktu hemen gel dedi. O zaman ogrendim ki kasilmaymis o sertlikler. Magnezyum verdi. Epeydir yoktu. Dun biraz ayakta kaldim yine basladi bu sefer biraz fazla sik sik olmaya basladi. Simdi yatiyorum artik. Aksama gore az. Cok sukur acilma filan yok.
Ihmal etme kontrole gittiginde soyle istersen. Ama su da var. Bebeklerin hareketleriyle de alakali sertlik oluyor basta onlari anlamiyordum. Ondan da olabilir kotuye yorma. Ben artik bebekhareketi mi normal sertlik mi malesef ayirt etmeye basladim
bende de 2-3 haftadır var, bende karnımda gaz var herhalde üşüttüm yada gezelidiğim için falan diyodum.bazen hareket ederlerken sertleşiyor bir yerlerini dayıyorlar herhalde ama bazende hareket hissetmezken karnım komple sert oluyor.o batmalarıda ayırt edemiyorum rahim ağzımı makat mı belli olmuyor.en iyisi doktora sorayım sağol.
bu arada biz doktorumuza devam edemeyeceğiz doğum ücreti bizi aşıyor.İstanbul avcılarda oturuyorum kime gitsem bilemiyorum?bi ENDER AYDINHAN var ama muayenehanesinde takip yapıyo doğumu Avcılar hospitalde yaptırıyo.acaba diyorum takiplerde hastanede mi olmalı?hastaneden memnun olmayan çok var ama ENDER beyden herkes memnun.
bir de medicana avcılarda doç.dr.yavuz bey var.herkes memnun ama hastane olarak basık ve ben medicanaya para vermek istemiyorum.diğer şubesine yeterince boş yere yolunduğum için.

Biz neye en çok önem vermeliyiz?????doktorun iyi olmasına mı? yenidoğan yoğunbakımın olup sorumlu doktorun iyi olmasına mı?hastane nin hizmet ve tahlillerdeki başarısına mı?
Kafam allak bullak oldu yaaa doktorumu çok seviyodum ve güveniyordum.ama beni çok aşıyo :(

Back
X