• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

Canim bende surekli yatmak zorundaykm senin neyin vsrdi bana 20.haftamdaservikal serklaj yapildi hala evhamlaniyorum:KK43:
Canim nasilsin. Diger konuda epeydir goremedim seni
iki hafta olmus bak masallah. Daha da olacak Allahin izniyle.
acilmadan once yada ozellikle simdilerde kasilma sertlik falan hissediyor musun? kullandigin ekstra bisey var mi?
Rabbim bize hayirlisiyla son haftalarimizi da gostersin 38 lere kadar gidelim ins.

Hamile yastığı alırsam o emzirme minderi olarak da kullanılıyormuş
onlar pek ikizlere uygun değil gibi geldi bana.belden bağı olmalı kesinlikle,birini kaldırırken falan diğeri yana devrilmemeli sanki onlar devrilir gibi ağırlık tek tarafta kalınca.

Canim nasilsin. Diger konuda epeydir goremedim seni
iki hafta olmus bak masallah. Daha da olacak Allahin izniyle.
acilmadan once yada ozellikle simdilerde kasilma sertlik falan hissediyor musun? kullandigin ekstra bisey var mi?
Rabbim bize hayirlisiyla son haftalarimizi da gostersin 38 lere kadar gidelim ins.
Iyim Elhâmdulillah canim daha yeni yeni kendime geliyorum psikolojik olRak kendimi soyutlamak istedim bu ortamlardan ama baktimki bebeklerim benimle kendime neden iskence edeyimki rabbim sonumuzu hayretsin insallah sana geçmiş olsun canim ama korkma kasilmalar bu haftalarda doguma hazirlik icin olabiliyormus ne kadar takarsan okadar strese giriyorsun o yuzden rahat olmaya calis.inşallah hayırlısiyla bizde gulucez:)

Kızlar aranızda demir ilacı olarak GYNO FERRO SANOL kullanan var mı?
benim 2 gündür gece uyandıran mide yanmam var da ilacın yan etkisinde yazıyor ama emin olamadım acaba yediğim bir şey yada saçlandıkları için mi dedim?
Ama oyle bir yanmaki gece 2 saat falan sürdü normal bir yanma değil mide den ağzıma kadar zehir sürülmüş sanki.
ben önceden tok içiyodum son 20 gündür aç karna almaya başlamıştım.
Sizden kullanan varsa nasıl kullanıyorsunuz???

benim 2 gündür gece uyandıran mide yanmam var da ilacın yan etkisinde yazıyor ama emin olamadım acaba yediğim bir şey yada saçlandıkları için mi dedim?
Ama oyle bir yanmaki gece 2 saat falan sürdü normal bir yanma değil mide den ağzıma kadar zehir sürülmüş sanki.

canım bende o ilaçtan kullanıyorum günde iki tane. Cok fena mide şişmesi yapıyor bende yanma yapmadı ama herkeste farklı oluyor demekki. İlacı alırken 2 saat öncesinde ve sonrasında süt ürünleri kullanmamak gerekiyor biliyosundur belki ama yinede söyleyim. Ben tokken içiyorum canım.
Demirim 9.3 falan cıkmştı inşallah düzelir etkili bir ilaçmış.

canım bende o ilaçtan kullanıyorum günde iki tane. Cok fena mide şişmesi yapıyor bende yanma yapmadı ama herkeste farklı oluyor demekki. İlacı alırken 2 saat öncesinde ve sonrasında süt ürünleri kullanmamak gerekiyor biliyosundur belki ama yinede söyleyim. Ben tokken içiyorum canım.
Demirim 9.3 falan cıkmştı inşallah düzelir etkili bir ilaçmış.
sağol canım en iyisi bende tok alayım tekrar doktora gidene kadar.ben günde bir alıyorum.evet süt ürünleriyle alınmayacağını biliyorum yinede sağol.şimdiye kadar olmayıp şimdi olabilir mi acaba yan etki?sende en baştan beridir mi var şişme sonradan mı farkettin?

Ben gece yatarken alıyordum. Zaten tok karna almayın yemekten en az 1 saat geçsin, çünkü özellikle süt ve süt ürünleri demir emilimini engelliyor. Mide yanmaları bende de çok oluyordu hamilelikte ama o bebişler büyüdükçe mideye baskı yaptıkları için reflü oluyor ondan kaynaklanıyor. Özellikle geceleri yatarken çok oluyordu. Bazen mide yanmasından uyuyamıyordum. Gaviscon şurup içiyordum ben hafifletiyordu biraz olsun. Leblebi ve galeta da iyi geliyor aklınızda olsun.Ben demir ilacından oldugunu sanmıyorum, zaten demir ilacını sakın kesmeyin çünkü doğumda çok kan kaybı oluyor, hamilelik süresince de kan değerlerininiz zaten düşüyor. Sonra toparlanmanız zor olur. Kansızlık çok halsiz bırakıyor insanı.

Arkadaslar bebek bakim urunu icim sampuan, sabun, pisik kremi alacagim.sizce bebek yagi mi yoksa losyon mu gerekli? bazi doktorlar bebek yağını onermiyormus da.

hurçlarınıza bayıldım.güzel fikir.
peki neler aldınız biraz bahsedermisiniz.
bende şu an 12 haftalık ikizlere hamileyim..
ne zaman almaya başladınız birde.
Ben 21. Haftadan sonra almaya basladim canim.30 a kadar tamamlamayi dusunuyorum.
bugun de biraz dolastik esimle.ama zorlaniyorum cok.iki kere wc aramak durumunda kaldim.
hurclarda ise
hastane cikis setleri
pijama takimlari
yelekler
coraplar
patikler
agiz mendilleri vs.
iki biberon
emzik
Bikac adet body
havlu
battaniyeler
kundaklar
onlukler var.
tabi sayi olarak eksikler var.body alicam biraz daha boy boy vs.
bugun de indirimli bir bornoz set aldim ogluma mavi.bornoz havlu terlik kese bebitof 20 tl idi.kiza yoktu ama buldugumu aldim:))cok ucuza geldi cunku.
yine bikac adet agiz mendili onluk ve iki tane yrm kol body aldim.
uyku setleri fiyatlarina baktim.

Tac uyku setleri en ucuz 140 a bulduk.iki 280 olacak.
kristal diye bi marka var.90 Tl.

nohut battaniyeleri gormussunuzdur.onlarin %100 pamuk olanlari var.38 e filan.mini damla idi heralde.onlari begendim.henuz almadim.
anakucaklari 100 120 civari.iclerine ayri minder de alincak tabi.
uff kizlar.zor yani bu masraflar.herseyi tamamlamak pek kolay olmayacak.:))
bir de ikiz arabalara baktik
kraft nitro 760 tl idi. Guzel fena degil.
sunny baby i begenmedim.sirt kisimlari desteksizdi.basi yspilmis.ayak koruma da yoktu.kraftta var.
bir de kanz a bakicam.en cok satilanlar bunlar sanirim.

canım evet erken biliyorum.sürekli evdeyim gidip gelecek kimse de yok ben de netten bakıp almaya başladım napayım:) biberonlar hepsi buradada indirimdeydi tanesi 30 lira.tavsiyelerini değerlendiricem.senin bir kız bir oğlanmış ne güzel.kaçıncı haftalarda belli oldu?benim daha belli değil çok merak ediyorum.ama 11.haftada dr ikisi için de tahminim var ama şimdiden söylemiyeyim erken demişti o öyle deyınce bana da ıkısı de oglanmıs gıbı gelıyor.oğlanlar daha erken belli oluyormus ya.bakalım hayırlısı sağlıklı olsunlar da.
Cinsiyetleri 16.haftada ogrendim ben canim.alisverise ise 21. Haftada basladim ufaktan o da:))sen butun gun bossan epey vaktin olur tani arastirip almaya.
carsida dolasmak baya zorlasiyor haftalar ilerledikce.

Ca

cam dimi ? Hangi site bende alabilirim maşallah o kadar çok yazışma var ki oku oku bitiremedim internette alışveriş yapayım fırsat bulamıyorum ki:KK66: önce fikir
Bu resimdeki cam degil canim pp.aldanma aman alirken:))tabi bu urunler de tamamen saglikli maddelerden uretilmis olarak belirtiliyor.bpa free ve bunlar 120 ml

camlar 125 ml.ataecza.comdan aldim ben.
ama avent te alicam iki adet.hepsinden olsun:))
arastirarak almak ise zor biraz.en kalitelisini en uygun fiyata almak kolay degilartik bulabildigimiz kadar aliyoruz.
ben bikac hafta sonra carsida hic yuruyemeyecegimi dusunuyorum.az biraz fikrim olanlari alip gecicem artik.

Arkadaslar bebek bakim urunu icim sampuan, sabun, pisik kremi alacagim.sizce bebek yagi mi yoksa losyon mu gerekli? bazi doktorlar bebek yağını onermiyormus da.
Yenidogan bebege aslinda hicbiri uygun degil.ben ogluma kullanmadim.sebamedin butun urunlerini almistim ama:))
Pisik kremi bepantol hametan vs.en iyisi.
ama tum vucudunu surekli kremlemek yaglamak gereksiz kimyasal yuklemek bence.ihtiyac duyulan bolge kremlenebilir tabi.
sudokrem i de bi arastir.kullanmadim ama cok oneriliyor.
diger bakim urunlerini ise parabensiz sls ssiz chicco sebamed flan alabiliriz

onlar pek ikizlere uygun değil gibi geldi bana.belden bağı olmalı kesinlikle,birini kaldırırken falan diğeri yana devrilmemeli sanki onlar devrilir gibi ağırlık tek tarafta kalınca.
Bize hamilelik seminerlerinde Fotoğraflarla gösterdiler aslında ikizlerde de kullanılıyor onların birkaç çeşidi var ona göre seçmek gerek gibi...

Kizlar emzirme yastigi bulursaniz foto atin.ikizler icin ozel satiliyor galiba.nasil bisey olacaj.tek bebege olanlar isimize yarsmaz heralde ikisini ayni anda emzirmek istersek.

Ben kullaniyorum.yanma bende de oluyor.ayrıca hazimsizligim da var.ben hamilelige bagliyordum.ben ilk baslarda tok karnina iciyordum.sut ve ürünleriyle arasında iki saat olacak şekilde.eczaci AC karnina dediği için öyle kullanmaya basladim.yanma ve hazimsizlik aynen devam.zaten kabiz da yapiyor.ayrıca günde iki defa iciyorum.kansizlik var azaltamiyorum da.

Tetanoz iğnesi ben olmadım herkese yapılıyor muymuş? Benim doktorum hiç bahsetmedi.
canim ben yaptirdim. normalde ozel hastanede doktorum. ama saglik ocagindandan da kaydin gorundugu icin cagirmislardi beni ve gun verip vurdular. olmak gerekir aslinda onemli. dofumda,steril
Arkadaslar butik bebeden alis veris yapan var mi? ben bugun bir seyler siparia verdim.sonra sikayetleri okuyunca pisman oldum gibi.
ben butikbebeden sureklinsiparis veriyorum
Arkadaslar butik bebeden alis veris yapan var mi? ben bugun bir seyler siparia verdim.sonra sikayetleri okuyunca pisman oldum gibi.
merhaba.benbutikbebeden alisveris yapiyorum. bircok urun aldim, kapida odeme imkanindan yararlaniyorum. hem ikizlerime, hem de 6 yasindaki ogluma bircok kiyafet aldim. babyshower urunleri de aldim. hem ucuz hem guvenilir bence. iptal imkaninda da kolaylik sagliyorlar. bu arada markafoni tarzinda urunun markasina gore aliyorsun...

Back
X