• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

iyi günlerde kullanın cnaım.
kaç haftalıksın sen?
montu büyük almışssındır umarım:))küçücük bebeğe mont giydiremezssin çünkü.ama 6-9 aylık filansa iyi olabilir.
beğendiğin takım da güzelmiş.
Bence montları en az 1 yaş almak lazım. Bizimkiler 7 aylık oldular ilk defa 6 aylık aşıya giderken bir kez mont giydiler, o da 1 yaş montuydu gayet iyi oldu, artık dışarı çıktıkça giyerler.

paylaşırım tabi canım.1 ayı bulacak gelmeleri.
20 şubatta 30 haftalık mı oluyosun anlayamadım.daha 23. hafta gözüküyorsun ama.rapor mu yazacak .
beni çalıştıracak benim dr.heralde doğuma kadar:))ikiz gebelerinin çoğu çalışıyormuş son haftalara kadar.
bana dedi ki illa 30. da çıkmak zorunda değilsin.30.haftada çalışabilir izni veririz.baktın devam edemiyorsun 1-2 hafta sonra çalışamaz verir izne çıkartırım dedi.kullanmadıklarımızın hepsi doğum sonrasına kalacağı için iyi olabilir.
ama ben çalışabileceğimi zannetmiyorum o kadar.
özellikle şu iki gündür çok ağrım var.böyle belim kasıklarımdan bacağıma vuran bir ağrı.

Ben 23. haftamdayım şuan ve işim de rahat dedim. Benim doktorumda tam tersini söylüyor. Gerek yok deyip çalışmama izin vermedi. Heyet raporu vericekmiş 25. haftamdan sonra..
İş yerimle görüştüm heyet raporuyla tamamlıycam 30. haftamı ve maasımı da alabilicem..
Sende eger o kadar calışamam diyorsan doktorunla görüş rapor versin.. Bizim dinlenmemiz lazım iki can taşıyoruz canım..

Ben 23. haftamdayım şuan ve işim de rahat dedim. Benim doktorumda tam tersini söylüyor. Gerek yok deyip çalışmama izin vermedi. Heyet raporu vericekmiş 25. haftamdan sonra..
İş yerimle görüştüm heyet raporuyla tamamlıycam 30. haftamı ve maasımı da alabilicem..
Sende eger o kadar calışamam diyorsan doktorunla görüş rapor versin.. Bizim dinlenmemiz lazım iki can taşıyoruz canım..
heyet raporu vermeye hiç gönlü yok benim dr. un.hastane olarak çok sıkıyorlar bizi.raporlarımızı takip ediyolar filan dedi.
ama zaruriyet halinde tabiki heyete sokarım seni dedi.
daha 1 gün rapor almadım kısacası:((
işyerinde de işleri pek bırakmak istemiyorum erkenden.
ama bi yandan da zorlanıyorum.
ayrıca bir de sinirlenip geriliyorum da.
mesela az önce olduğu gibi.şu an cinlerim tepemde o derece sinirliyim:KK62:
böyle böyle nasıl 30 haftaya ulaşıcam bi fikrim yok.
işe yaramaz mıymıntı tembel insanlarla bir aradayım olan bana oluyor gerildiğimle kalıyorum.

Bence montları en az 1 yaş almak lazım. Bizimkiler 7 aylık oldular ilk defa 6 aylık aşıya giderken bir kez mont giydiler, o da 1 yaş montuydu gayet iyi oldu, artık dışarı çıktıkça giyerler.
ben de alırsam 1 yaş alırım zaten. o da seneye kışa girerken olur.şimdiden değil tabi.
şimdi kalın polar hırkalardan filan alabiliriz.

iyi günlerde kullanın cnaım.
kaç haftalıksın sen?
montu büyük almışssındır umarım:))küçücük bebeğe mont giydiremezssin çünkü.ama 6-9 aylık filansa iyi olabilir.
beğendiğin takım da güzelmiş.
28 haftaligiz mont kalin degil elbise gibide duruyor 1 yas aldim

dün evime yakın olan ve herkesin övdüğü doktorla tanıştım ve şok oldum resmen.doğum tarihimiz 6 haziran 15 mayısta alınması lazım eğer 1 mayıstan önce doğum başlarsa doğumunu yaptırmam dedi.riske girmezmiş öyle olursa cerrahpaşa çapa veya kanuniye atacakmışız kendimizi sanki bizi bekleyecekler dolu deyip yollayacaklar.mecbur alacaklar ikiz gebelik diyo :KK43:
Canim benimde dr 34 haftadan once olursa bana gelme arastirma hastanelerini git dedi yeni dogan bebek yogun bakim uniteleri oralarin en iyisi dedi bende 20 gunde bir arastirmaya 20 gunde bir ona gidiyorum kotu bise dememis uzme kendini hatta seni uyarmis bile

heyet raporu vermeye hiç gönlü yok benim dr. un.hastane olarak çok sıkıyorlar bizi.raporlarımızı takip ediyolar filan dedi.
ama zaruriyet halinde tabiki heyete sokarım seni dedi.
daha 1 gün rapor almadım kısacası:KK43:(
işyerinde de işleri pek bırakmak istemiyorum erkenden.
ama bi yandan da zorlanıyorum.
ayrıca bir de sinirlenip geriliyorum da.
mesela az önce olduğu gibi.şu an cinlerim tepemde o derece sinirliyim:KK62:
böyle böyle nasıl 30 haftaya ulaşıcam bi fikrim yok.
işe yaramaz mıymıntı tembel insanlarla bir aradayım olan bana oluyor gerildiğimle kalıyorum.

ay sorma canım işyerinde neler oluyor neler
ama işte bebeklerimiz de bundan etkileniyolar:KK46:
biraz vurdumduymaz olmamız lazım sakin ol canım..

doktorun rapor vermemesi kötü olmuş canım
kötüyüm çalışamıyorum de bu gidişinde mutlaka al.
bende daha 1 gün bile almadım ama artık istirahat halinde olsak fena olmaz..
bi de sen benden 3 hafta ilerisin ve oğlunda var..
allah yardımcın olsn canım benim..

dün evime yakın olan ve herkesin övdüğü doktorla tanıştım ve şok oldum resmen.doğum tarihimiş öyle olursa cerrahpaşa çapa veya kanuniye atacakmışız kendimizi sanki bizi bekleyecekler dolu deyip yollayacaklar.mecbur alacaklar ikiz gebelik diyo :KK43:[/QU Benim doktorumda 28. haftadan once dogum olursa alamayabilirim demisti. gerekli donanim kisitli demisti. premature olarak dusunuluyor tabi ki. ama sana soyledigi tarih cok gec bir tarih. zaten ikizlerde 40. haftaya ulasan cok ender. 36. hafta dogum miladi goruluyor. bence doktor kendisini riske atmak istemiyor. benim su an doktorumun ikiz 34, 32 yi bulan iki hastasi var. iyi arastir canim....

psikolog arkadaşının yöntemi çok garip geldi bana.:KK43:6 yaşında minicik bir çocuğa alkolu sigarayı tattırmak normal bir davranış değil.hiçbir yerde de örneği tavsiyesi yoktur.valla dumur oldum sabah sabah.kesinlikle de örnek alınacak bir davranış değil bence.
Bence de değil. Bir de köpek var evlerinde o köpek çocukla ağız ağıza. Ya hayvan sevsin tabi çocuk ama hayvanlarla bebeklerin böyle altlı üstlü olmasına karşıyım. İşte herkes ayrı bir ilginç. Herkesin kendine göre bir tarzı var...

ilaçtan değilmiş canım benim o iki gün yediğim şeylerden kaynaklanmış,şimdi geçti.Bu arada banada günde 2taneye çıkardılar kanım düşmüş.kahvaltıdan 2 saat sonra alıp 2 saat sonra yemek yiyip tekrar 2 saat sonra ilaç alıp 2 saat sonra yemek yiyeceksin dedi.her gün 1 porsiyon et ve en az 2 bardak süt,haftada 2 kez balık,her gün salata ve sebze yemekleri ye dedi.kızartma,sucuk salam sosis pastırma limon sirke gibi şeyler mide yanmasını artırırmış.kabızlık var ama onun içinde muz yiyip arkasından 2 bardak su içiyorum.

haftada 2 gun balik benim icin cok zor.hic sevmiyorum.onun icin bol bol ceviz yiyiyorum.limona mecburum.yanmasina katlanmak daha kolsy cunku kabizligim vardi ve ilik balli limon suyu cok iyi geldi.bence sende dene.

haftada 2 gun balik benim icin cok zor.hic sevmiyorum.onun icin bol bol ceviz yiyiyorum.limona mecburum.yanmasina katlanmak daha kolsy cunku kabizligim vardi ve ilik balli limon suyu cok iyi geldi.bence sende dene.
Hamileyken kabız olmamak için ben sürekli evde günkurusu kayısı bulunduruyordum, her kahvaltıda birkaç tane yiyordum. Hemen hemen hiç kabız olmadım diyebilirim. Bir de bol su için ve ara öğünlerde komposto için.

Hamileyken kabız olmamak için ben sürekli evde günkurusu kayısı bulunduruyordum, her kahvaltıda birkaç tane yiyordum. Hemen hemen hiç kabız olmadım diyebilirim. Bir de bol su için ve ara öğünlerde komposto için.

Ahh canim ne kaysi kaldi ne erik ne incir hicbiri care olmadi bana.normalde de cok su icen biriyim hamilelikte daha da susuyorum zaten.ama limonlu ilik su bal karisimi sabahlari yine de kaysi hosafi ve birkac damla lavmanla careyi buldum.

ilaçtan değilmiş canım benim o iki gün yediğim şeylerden kaynaklanmış,şimdi geçti.Bu arada banada günde 2taneye çıkardılar kanım düşmüş.kahvaltıdan 2 saat sonra alıp 2 saat sonra yemek yiyip tekrar 2 saat sonra ilaç alıp 2 saat sonra yemek yiyeceksin dedi.her gün 1 porsiyon et ve en az 2 bardak süt,haftada 2 kez balık,her gün salata ve sebze yemekleri ye dedi.kızartma,sucuk salam sosis pastırma limon sirke gibi şeyler mide yanmasını artırırmış.kabızlık var ama onun içinde muz yiyip arkasından 2 bardak su içiyorum.
canım iyi de muz daha çok kabızlık yapar. ishal olanlara önerilir genelde. su ile birlikte içince mi sana iyi geldi?

Bu kizimin fortbebesi oglumunki yolda:)beşiktakimi hazirliklari başlamış:)bende fotodan gordum:)

Eklentiler

• IMG-20150205-WA0004.webp
    IMG-20150205-WA0004.webp
    33 KB · Görüntüleme: 102
cok guzel gorunuyor. Ne zamana kadar kullanilabilir acaba bu. 18 kg diyor. Cocuklar 3 yasinda filan 18 oluyorlar yanlis bilmiyorsam. Bunda 2 yasinda bir cocuk yatabilir mi
Bence uzunluk olarak yatamaz ama haftasonu bi arkadasa soyledim cocugunu goturup bakacak.kizi 2 yasinda. Ilk 1 sene icinde rahatca yatabilir.ekstra besige gerek yok sadece siltesi inceymis.minik bir pamuk yatak yaptirilacak olcusune gore.sadece yatarken kullanmak icin.ama anakucagi olarak kullanilacagi zaman gerek yok.kendi ortusu yeter.jokerde arada indirime giriyormus cok degil ama.250 ye falan dusuyo galiba.en guzel kismi cocuk anakucaginda otururken uyudu diyelim arkasindaki dugmeye basip yavasca aciyosun hop yatak oluyo.cocuk uyanmiyo.tek bi okumsuz yorum gormedim.hem coooookkkkk hafifmis.elinin altinda heryere tasi.ben en azindan ilk 6 ay bunlarda yatiracagim galiba.bambu besik alsam koymasi saklamasi yer kaplamasi hepsi dert.bir de ben mobilya istiyorum.hem mobilya hem besik icin yerim yok.dusundukce daha mantikli geliyo.arastirmalara devam

3u biraradadan kasit nedirki yukselip normsl besik mi oluyor anlamadım:KK67:
Arkadaşın link attığı siteye girip ayrıntılarını inceleyebilrsn canm mama sandalyesi ana kucağı artı salıncak oluyor

Back
X