• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

canim seninnbahsettigin urun 15 subatta indirime girecek. E bebegin 28 gunde %28 indirim kampanyasi var. Aklinda olsun. Ben hafta sonu gordum urunu eger bambu besik filan dusunuyorsan hic dusunme bambu besige gore cok mantikli. Ama zeymuran0 zeymuran0 nin dedigi gibi bebek hareketlenince durmaz

arkadan kaldirilabiliyor ama mama sandalyesi olarak masaya getiremezsin sadece oldugu yerde yedirirsin cocugu

canim ben cok baktim. Eger ikili baston dusunuyorsan ki burda bir arkadas anlatti bebekleri krese birakip kresten aliyormus hergun macleren diye bir marka soyledi bebekliginden itibaren kullaniliyormus. pierre cardenin mor renkli olanini diyorsun onu da birini dogumdan itibaren digerini ise 6 aydan sonra kullanabiliyorsun. Yani pek ikiz arabasi gibi degilde sanki aralarinda ay farki olan bebekler icin uygun gibi. Ikili uzun travel sistem arabalar cok hantal cok uzun bazi asansorlere eni okey ama boyu imkansiz sigmaz. Altli ustlu capraz vs. Takilanlar da cok pahali tum parcalariyla 6000 den basliyor.
sonuc kafamda iki fikir var birincisi ve mihtemel yapacagim ilk etapta arabaya konulan anakucaklarindan birer tane alip bunlari kullanmak. Dogumdan sonra arabaya karar vermek ki dogumdan sonra muhtemelen ikili baston alacagim. Atiyorum asiya goturecegim hastaneye. Esime bugun ise gitme bebeklerin asisi var mi diyim. Yarim saatlik is icin misal. Ikisiyle kisa zamanli cikarim diye dusunuyorum.
ikincisi ana kucagi olmayan arabalardan ayri ayri almak var aklimda. Anakucagida konulabilen arabalar cok buyuk evet tekerlek sistemi filan guzel ama cik buyukler daha kibar iki tane ayri da olabilir. araba olayini yasayip gorecez askiya aldik simdilik dogumdan once almayi dusunmuyoruz. Nazar olayina cok guldum. Dogrudur ama sirf bu yuzden araba degistirrnek bilemedim. Benim de konustugum bir aile onlarda kraftin ikili arabasi vardi onlu arkali olan uzunlardan sakin almauin asla tavsiye etmiyorum dedi. Ayri almak buna gore daha mantikli dedi. Sebep biri hastalaniyor misal sadece birini hastaneye goturecek kocaman arabayla cikiyorsunuz filan gerek yok diyor hakli buldum. Onun icin ya ikili baston ya da tek tek.
ikiki bastonlar cok da genis degil. Simdi yeni cikan travel sistem denen arabalardan sadece bir karis 20 30 cm genis. Simdiki teklilerde cok genis cunku. Durum bu araba konusunda istanbulda anadolu yakasindayim yapabilecegim bisey olursa heber verirsin canim
peg prego italyan markasi cok pahali. Pierre cardenin ki de dedigim gibi bir bolumu 6 aydan sonra kullaniliyor ikisini de gordum inceledim canim.

birak canim ya milleti. Rabbim verdiyse kolayligini da verir. Ayeti kerime var Rabbim Ben insana kaldiramayacagi yuku yuklemem buyuruyor. benim en buyuk istegim haftalarinda saglikla gelsinler ve bol bol emzirebileyim. Emzirebilirsem bazi seyler daha kolaylasacakmis gibi geliyor. Insanlar simdiden can sikiyor moral olacaklarina. Gecen annem yapti iki gun once de kayinvalidem. Yok tanidigin bebegi dogmus daemziremiuormus da o emziremiyorsa kimbilir biz ne yapacakmisiz da falan filan. Ya ortada fol yok yumurta yok emziremezsin sutun gelmez. Olabilir gelmeye de bilir ama niye moral bozuyorsunuz. Emziren nasil emziriyor. Bakanlar nasil bakiyor. Bu isin ucuzleri dorduzleri var. Evet ilk aylar duzen kurana kadar zor olacak ama eminim guzrl olacak. Benim ikisi de erkek napalim bu saatten sonra iade sansimiz yok. Bu tedavinin altina girdigimizde iadesiz taahhutsuz istedik biz bunlar Rabbim de verdi. Guzel olacak insaAllah takilma millete. Ben en basindan beri ikiz annesi olacagim icin kendimi ozel hissettim hep. Dusunsene herkesin karninda bir kalp var seninkinde iki tane daha var. Herkes sen ikicanlisin diyor ama sen uc canlisin. Cok buyuk bir mucize. Rabbim o mucizrlerimizi saglikla kucaklayip koklamayi da nasib etsin hepimize
canım ne güzel yazmışsın okurken duygulandım.doğru söylüyorsun sağlıkla zamanında doğsunlar da gerisi önemli değil.benim aklıma başlarda gelmiyordu böyle şeyler amaçevreden duydukça kafaya takar oldum.elbet Allah yardım eder.hayırlısıyla o günler gelsin de.

Canım ben de ikiz bekliyorum ve ikisi de oğlan. Aynı şekilde bana da çok diyen oldu ne yapacaksın ne edeceksin diyen. Onları dinlersem sürekli oturup ağlamam lazım. Her şeye bir şey diyorlar. Ben de en sonunda bu çocukların annesi benim ben ne dersem o olur dedim. Kötü bir yorum yapacak olurlarsa tepki gösteriyorum ya da konuyu değiştiriyorum ya da ortamdan uzaklaşıyorum. Sonuçta stres üzüntü de bebeklere yansıyor. Geçenlerde bu forumlarda da okumuştum tek büyüten ikiz anneleri çok. Planlı sistemli olduğun sürece her şeyi de yetiştirirsin. Allah sağlık sıkıntısı vermesin. Aileler yakın olunca daha iyi olmuyor emin ol daha çok sıkıntı oluyor. Bir bakıma uzak olmaları daha iyi. Benim annem yakın ama hiç öyle elle tutulur bir yardımı olmadı. Kayınvalidem desen ben istemem zaten insanı çıldırtıyor psikolojini bozuyor. Bana kimse dokunmasın kendi kendime daha iyiyim düşüncesindeyim. En kötü maddi durumunuz el verirse bir süreliğine bir yardımcı ayarlarsın. O olur yani. Kötü Düşünme iyi şeyler düşün kitaplar oku kendine bir sistem oturt. Zaten çocuklar geldiğinde onlar kendi sistemlerini oturtacaklar...
canım cvp için teşekkürler.çok canım sıkılmıştı bu duruma oturdum yazdım.doğru diyorsun önemli olan belli bir düzen oturtmak inş.sonra her şey yoluna girer.ben çalışıyorum zaten muhtemelen 6-7 ay ucretsız ızın alırım.o arada çoğu şey oturur inş.yalnız ıkı bebege tek bakıcı da bakmaz sanırım.neyse o gunler hayırlısıyla gelsın de elbet bulunur bır yol.yeter kı zamanında sağlıklı doğsunlar.

canım ne güzel yazmışsın okurken duygulandım.doğru söylüyorsun sağlıkla zamanında doğsunlar da gerisi önemli değil.benim aklıma başlarda gelmiyordu böyle şeyler amaçevreden duydukça kafaya takar oldum.elbet Allah yardım eder.hayırlısıyla o günler gelsin de.
aynen saglikla dogsunlar haftalarini en guvenilir yerde icimizde doldursunlar. Icimizdeki kipirtilari 38. Haftaya kadar hissedelim insaAllah sonrasi Allah kerim. Koklasa koklasa bakariz

günaydın iyi pazarlar kızlar ve bebişler.biz dün ilk defa bi bebek mağazasına gittik.ebebek varya onun mağazasına.adamlara ikiz bebek arabası dedik.sadece bir tane model gösterdiler:63:kraft nitro modeli.o model hakkında yorumlar güzeldi.görmüş olduk pratik bişey.baston tarzda ama doğumdan itibaren kullanılıyor.katlaması kolay, katlandığı zaman benim arabanın bagajına sığabilecek gibi geldi ölçmedik gerçi tahminen.ama ben sanırım daha alengirli birşeyler istiyorum.pierre cardinde falan çift taraflı kullanılan modeli çok beğendim.ama gidip inceleme şansımız yok birçok yerde standart bir iki model gelirmiş.özellikle istanbul ankara gibi büyükşehirde olanlardan bu konuda destek bekliyorum.satıcı çocukla konuştuk.tek tek alıp aparatı falan sordum.kullanamazsınız en olarak çok geniş oluyor dedi.benim ikizim olsa bu tarzda baston alırdım inanın en kullanışlısı bu dedi.ucuzundan alın bi ana kucağı zaten max.6 ay kullanacak onu.arabaya da o-36 ay arası kullanılan araç koltuklarından alırsınız dedi.iyice araştırın fiyatlar çok değişkenlik gösterir falan dedi.yani benim acayip güvenimi kazandı.sanırım bastonlardan alacağım.derken bi ikiz annesi gelmez mi?onlarda da benzer bi araba vardı.memnun musunuz diye sordum.kadın biz ayrı ayrı alacağiz dedi.kullanımı iyimiş ama 1.ikiz bebek arabasına herkes dönüp dönüp bakıyo çocuklar acayip nazar oluyor dedi:nazar::nazar::nazar:ki gerçekten dünya güzeli iki kızı vardı kadının:KK60:2.arada tek başıma kullanırım diye düşünmüştüm ama öyle birşey mümkün değil evden tek başınıza çıkabileceğinizi hiç ama hiç düşünmeyin dedi.çocukların biri uyuyor diğerine hava aldırayım diyormuş hoppp koca arabayı taşı falan.ayy kafam acayip bulandı yani.aslında ben bebek arabası falan işini eşime kitlemeyi düşünüyorum ama o da çoookkkk gamsız gider alır geçer.hiç araştırmaz.:KK53:
kraft nitro biraz dar gibi değil mi?bi süre sonra bebekler sığamıyormuş.
pierre cardinin hangi modeline baktın ki.gerçi ben daha bu arabaları tam araştırmadım.
zaten yakından da görme imkanım yok.
bir kraft nitro bir de dandik bir iki markanın hantal arabalarından gördüm.

benim üye olduğum bir grupta önerilen markaları alt alta yazayım da bunları inceleyenlerimiz fikirlerini belirtsin.

-kraft nitro
-kanz
-pierre cardin
-peg prego
-baby max
-sunny

bunlar en çok kullanılan markalar tabi fiyat olarak te en uygunları.
aparatlar ile birleştirmek çok sağlıklı değil sanırım.bebekler ağırlaştığında bu aparat sağa sola kaymaya neden oluyormuş.
bu sebeple vazgeçtim ben.hem de iki araba arasında baya mesafe oluyor.tek avantajı istenildiğinde arabaları ayırabilmek.
babymaz ın uç tekerlekli modelini çok çok tavsiye edenleri okudum.sanılanın aksine denge problemi olmayan devrilmeyen çok rahat sürüşlü bir araçmış.
peg pregolar 1000 1200 civarında.bunu da önerenler vardı.

görmeden seçmek te zor.nasıl alacağız bilmem.o sebeple görenlerin fikri önemli.
ben doğumdan sonra alacağım.acele etmeye gerek yok.
ama ne alacağımızı belirlersek daha iyi olur rastgele almamış oluruz.

anakucağı ne marka düşünüyosun canım.
incelediklerin varsa yazarmısın?

canım cvp için teşekkürler.çok canım sıkılmıştı bu duruma oturdum yazdım.doğru diyorsun önemli olan belli bir düzen oturtmak inş.sonra her şey yoluna girer.ben çalışıyorum zaten muhtemelen 6-7 ay ucretsız ızın alırım.o arada çoğu şey oturur inş.yalnız ıkı bebege tek bakıcı da bakmaz sanırım.neyse o gunler hayırlısıyla gelsın de elbet bulunur bır yol.yeter kı zamanında sağlıklı doğsunlar.
sıkma canını.
herkes nasıl bakıyorsa biz de bakacağız.
ben de duyuyorum bu sözleri.
söyleyemeyenler de acıyarak bakıyor:))
destek olacak annemin olmadığını da bildiklerinden acıyorlar haliyle ,e bi de oğlum var okula giden.
uykuları kaçırıyorum geceler boyu düşünmekten.
mesela bugün de saat 03 ten beri uyanğım.
bakıcı benim de kafamı kurcalayan en büyük sorun.
oğluma da baktırdım biliyorum kolay değil.
Allah temiz vicdanlı insanlarla karşılaştırsın.
Böyle dua etmekten başka şansımız yok.
tek bakıcı bakar mı bilmiyorum ben de.
deneyip göreceğiz.

e-bebek ten alışveriş yapan var mı?
biraz pahalı ürünler bence.
aynı ürünün başka yerde fiyatı çok farklı olabiliyor.
az önce gözüme çarptı.unibaby 12 li paket heryerde 40-45 tl.
burası 63 e satıyor.
eee biraz fazla değil mi bu fark.
biberonlarda da öyle.
çok güzel indirim yaptığı ürünler de hemen tükeniyor.yakalamak ne mümkün.

bakar niye bakmasın. ona göre anlaşırsın sen de. aslında iki bebeğe bakılır onda sıkıntı yok. ama ne bileyim üstüne bir de ev temizliği falan yapamaz muhtemelen. yaşamadan bilemeyiz bazı şeyleri ben kendi adıma da hep öyle diyorum yaşayıp göreceğiz...

burası 63 e satıyor.
biberonlarda da öyle.
evet dikkatle incelendiğinde bazı şeyler gerçekten çok pahalı. ben hem onun hem de babymall un mağazalarına gittim. babymall daha kapsamlı ve fiyatları daha uygun. sipariş verirken de ürün bazlı incelemek lazım hangisi daha uyguna geliyor diye...

merhabalar arkadaşım hemen bakmaz filan deme nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama öyle becerikli gözü pek bakıcılar var ki inşallah sana da denk gelir iyi bir bakıcı benimkiler de ikiz bi de benim iki yaşını martta dolduracak bi oğlum var evet ücretsiz izin alacağım belki başlarda annemler filan da gelir ama bi süre sonra bana kalacak hepsi bakıcımla da konuştum ücretini birazdaha artırarak tüm gün yaptık şimdi erken doğum riski var çünkü sağolsun hem çocuğa bakıyor hem az bi temizliğimi yapıyor ilerde yemeklere de yardım edebilir Rabbim sana da aklı başında vicdanlı bir bakıcı nasip eder inşallah daha şimdiden nasıl bakacağım diye tasalanmayın bence Rabbim bir yol gösterir hayırlısıyla Allah kolaylıklar versin tüm annelere bi de özürlü çocukları olan anneler var tabi onları da düşünmek lazım

sıkma canını.
herkes nasıl bakıyorsa biz de bakacağız.
ben de duyuyorum bu sözleri.
söyleyemeyenler de acıyarak bakıyor:))
destek olacak annemin olmadığını da bildiklerinden acıyorlar haliyle ,e bi de oğlum var okula giden.
uykuları kaçırıyorum geceler boyu düşünmekten.
mesela bugün de saat 03 ten beri uyanğım.
bakıcı benim de kafamı kurcalayan en büyük sorun.
oğluma da baktırdım biliyorum kolay değil.
Allah temiz vicdanlı insanlarla karşılaştırsın.
Böyle dua etmekten başka şansımız yok.
tek bakıcı bakar mı bilmiyorum ben de.
deneyip göreceğiz.
aynen canim ya. Ben senin dirayetine hayranim. Zorlandigimda sen aklima geliyorsun mesela. Hadi bahar mizmizlanma insanlr hem calisip hem evladina bakip hem de senin yasadiklarini yasiyorlar diye motive ediyorum kendimi.
Ben de geceleri uyuyamiyorum. Seni ufaklik (gerci abi oluyor) mi uyutmuyor. Benim resmen simdiden uykusuzluk seanslarim basladi. 12 de yatiyorum. 3 te, 4.5 da , 6 da uyaniyorum. Aralardauyuyabilirsem ne ala uyuyamazsam sabaha kadar uyanigim. Sonra 7 de biraz uyumaya basliyorum 9 a kadar. Ben artik benimkilerin beni uyku olayina alistirmak icin yaptikla4ini dusunuyorum. :))
burası 63 e satıyor.
biberonlarda da öyle.
ebebek pahali canim. E bebegin indirimleri bile disaridaki fiyatlardan pahali olabiliyor. Bir guzel yani var gormek istedigin urunu gidip goruyorsun ona gore internetten siparis veriyorsun o kadar.

herkeslere günaydınlar bu arada bu ciğer geliştirici iğneyi olup da yan etki gören var mı arkadaşlar
gunaydin ,
sizin haftalar bizimkilerden ileri masallah. biz daha gelemedik o haftalara. Siz igneyi oldunuz mu yoksa. Erken dogum durumunuz mu var.

evet dikkatle incelendiğinde bazı şeyler gerçekten çok pahalı. ben hem onun hem de babymall un mağazalarına gittim. babymall daha kapsamlı ve fiyatları daha uygun. sipariş verirken de ürün bazlı incelemek lazım hangisi daha uyguna geliyor diye...
bence e bebekten iyice incelemeden bişey almayın fiyat konusunda yani.
ben uzun uzadıya bakmadım ama aldığım ürünlerin fiyatı orada da gözüme çarpınca fark ettim farkı diyeyim:))

aynen canim ya. Ben senin dirayetine hayranim. Zorlandigimda sen aklima geliyorsun mesela. Hadi bahar mizmizlanma insanlr hem calisip hem evladina bakip hem de senin yasadiklarini yasiyorlar diye motive ediyorum kendimi.
Ben de geceleri uyuyamiyorum. Seni ufaklik (gerci abi oluyor) mi uyutmuyor. Benim resmen simdiden uykusuzluk seanslarim basladi. 12 de yatiyorum. 3 te, 4.5 da , 6 da uyaniyorum. Aralardauyuyabilirsem ne ala uyuyamazsam sabaha kadar uyanigim. Sonra 7 de biraz uyumaya basliyorum 9 a kadar. Ben artik benimkilerin beni uyku olayina alistirmak icin yaptikla4ini dusunuyorum. :))
ebebek pahali canim. E bebegin indirimleri bile disaridaki fiyatlardan pahali olabiliyor. Bir guzel yani var gormek istedigin urunu gidip goruyorsun ona gore internetten siparis veriyorsun o kadar.

gunaydin ,
sizin haftalar bizimkilerden ileri masallah. biz daha gelemedik o haftalara. Siz igneyi oldunuz mu yoksa. Erken dogum durumunuz mu var.
canım sağol.
ben oğlumu büyütene kadar çook sıkıntı çektim.bu işler zor işler.
yanında desteğin yoksa gerçekten zor.
ikiz bebek olduğunu öğrendiğimde ne yalan söyleyeyim uzun müddet kendime gelemedim.
en büyük korkum da eşime bana bişey olsa ortada kalırlar diye kafaya taktım.
kaç gece böyle uykularım kaçtı sayılmaz.
bu gece de işte böyle döne döne bunları geleceğimizi düşündüm.
üstelik çok ağrım da var.işe zor geliyorum.çok baskı hissediyorum kasıklarımda.
bel fıtığım da zorluyor.ben resmen ağırlaştım yani:))
yemek var,temizlik var çamaşır var.var da var.bitmiyo ki.
birden ağırlaşınca kendimden de korktum ben ya.o sebeple bu ıvır zıvır alışveriş bitsin istiyorum.
dursunlar bi kenarda,kafam rahat olsun.yoksa kim gidip alıp getirecek bana eksikleri:((

e bebek güzel site ama pahalı.
ama avent pompayı iyi fiyata verdi pazar günü.
aventin olumsuz yorumları olmasa alıcaktım son anda vazgeçtim.
eşim çok ısrar etti bak al sonra arattırma diye ama ben kesin emin olamayınca almadım.

vee minirome ve babymall siparişlerim eksiksiz geldi hanımlar.
merak edenler vardı.
masalcini canım sudokrem 125 lik geldi:))
üstelik minirome norbal boyutta 2 adet sebamed ürününü şampuan ve banyo köpüğünü hediye koymuş.300 tl lik bir alışverişe jest yapmışlar.
her ikisi de ups le geldi.
avent biberonlarım da dahil tüm ürünler aynı sipariş ettiğim gibi.
babymall büchen bakım çantası da geldi.içindeki ürünler biliyosunuz normal ebatta ürünler.az yani.ama büchen ler tek tek çok pahalı.ben biraz da çantası yedekte dursun lazım olur diye aldım.
başka bakım çantası alacağım çünkü.sağlam ve geniş:))olmalı ki ikizlerin tüm ıvırzıvırını toplasın.
bir bebekle dışarı giderken bile tıkabasa dolduruyodum çantayı.şimdi iki katı olacak tabi çanta büyük olmalı.
neyse aklınıza takılan olursa yine paylaşırım.
lcw den aldıklarım var bir gelmeyen.sanırım gün içinde gelirler.
outletinden indirimli body ler pijama üstleri kapişonlu hırka,alt eşofman filan aldım ki hepsi indirimliydi.
mağazalarında kalmıyor bu ürünler ama sitede var.üstelik ilk üyelikte %10 indirim verdiler.uyguna geldi aldıklarım.
birer tane 14.90 lık pijama bile var içlerinde.
2 li zıbın body ler var 11.90 a.
aynı ürünleri mağazasında 14. 90 mı 19 90 mı öyle bişeye satıyolar.o zaman almıştım bi tane erkek için.
şimdi kıza aldım.
bu önden çıtçıtlı bodyleri önermiştim hatırlıyosanız.hem ince penye hem yarım kol.evde iyi olacak.

kızlar benimkiler 37.haftada doğsalar 17 temmuz civarı doğmuş olcaklar ki inşallah 37yi görürüz.ilk 40 gün vücut ısısını ayarlayamadıkları için uzun kollu giydiriliyor diyorlar ee geldik ağustosun ortalarına eylülde zaten hava hafiften serinlemeye başlar.bu durumda ben bodyleri kaç uzun kollu kaç kısa kollu alsam ki?uzun kolluyu çok almakta fayda var sanırım böyle düşünürsek.askılı almama gerek var mı peki sizce?
Ben de 15 temmuzda doğum yapmıştım. Askılı almayın bence pek kullanılmıyor. Dediğiniz doğru ilk 40 gün uzun kollu giydiriliyor. Kırkı çıktıktan sonra da kısa kol lazım oluyor geçen sene çok sıcak olmuştu hava. Ayrıca kısa kollu body leri serin havalarda ve kış aylarında içine atlet olarak kullanıyorum ben, o yüzden hem kısa hem uzun kollu bodylerden alabilirsiniz bolca. Atlet tipi bodyler de var yine alttan çıtçıtlı onlar da içe giydirmek için iyi oluyor. İnce askılı bodyleri sevmedim ben, pek kullanamadım.

Ben de 15 temmuzda doğum yapmıştım. Askılı almayın bence pek kullanılmıyor. Dediğiniz doğru ilk 40 gün uzun kollu giydiriliyor. Kırkı çıktıktan sonra da kısa kol lazım oluyor geçen sene çok sıcak olmuştu hava. Ayrıca kısa kollu body leri serin havalarda ve kış aylarında içine atlet olarak kullanıyorum ben, o yüzden hem kısa hem uzun kollu bodylerden alabilirsiniz bolca. Atlet tipi bodyler de var yine alttan çıtçıtlı onlar da içe giydirmek için iyi oluyor. İnce askılı bodyleri sevmedim ben, pek kullanamadım.
o sıcaklarda üstünde sadece yrm kol body ile mi durdurdun ?uzun kol tulum giydirmedin mi üzerine?
yazın yenidoğan bebek nasıl giydirilir bilmiyorum valla bende:))
oğlum aralık kış bebeği idi.yaza vardığımızda da 6-7 aylık olmuştu kendini kurtarmıştı
40 çıktıktan sonra evde nasıl durdunuz alt kısmını?patikli alt giydirmişsindir heralde
hemen de çıplatılmaz değil mi bebişler:))

tamam canım çok sağol senın tecrubelerın gercekten çok işime yarıyor:)

canım
o sıcaklarda üstünde sadece yrm kol body ile mi durdurdun ?uzun kol tulum giydirmedin mi üzerine?
yazın yenidoğan bebek nasıl giydirilir bilmiyorum valla bende:))
oğlum aralık kış bebeği idi.yaza vardığımızda da 6-7 aylık olmuştu kendini kurtarmıştı
40 çıktıktan sonra evde nasıl durdunuz alt kısmını?patikli alt giydirmişsindir heralde
hemen de çıplatılmaz değil mi bebişler:))
canım arkadaşın dediğini yapıcam ben de.göbeği düşene kadar zıbın patikli alt.göbek dustukten sonra uzun kollu body biraz kendini toparlayana kadar.sonra da kısa kollu body.patikli alt sureklı giydırırım ama cunku corapsız duramaz ne kadar sıcak olsa da.çoraptansa patıklı alt daha iyi.duruma gore uzerıne penye yelek gıydırırız.

canım

canım arkadaşın dediğini yapıcam ben de.göbeği düşene kadar zıbın patikli alt.göbek dustukten sonra uzun kollu body biraz kendini toparlayana kadar.sonra da kısa kollu body.patikli alt sureklı giydırırım ama cunku corapsız duramaz ne kadar sıcak olsa da.çoraptansa patıklı alt daha iyi.duruma gore uzerıne penye yelek gıydırırız.
Canim corap giydirmedigin surece patikli altlar gaz yapıyor bebekte.ben kimsesiz bebeklerde çalıştım bir donem bebek konusunda hayli tecrubeliyim 2 bebek bana viz gelir gibi geliyor öyle oluyorduki 25 bebege tek başıma bakıyordum mamasindan tutunda banyosuna varana kadar hey gidi gunler rabbim orada alistirdi beni anliyacaginiz oyle sicak olur vs demeyin cocuk hareketlendikce gaz doluyor içine ince pazen battaniyelerle sarmak gerek bebegi

Back
X