• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

camim macleran diye bir marka var o tam yatiyor yan yana olanlardan. Allah nasib ederse benim aklimdaki o. 0 aydan itibaren kullaniliyor. Yine burda ilk sayfalarda ikizleri olan bir anne tavsiye etmisti. Aksam linkini koyacam ama bakmak istersen adi maclaren techno twin. Simdilik bu benim favorim ama sitenin asansoru isi bozuyor bakalim bakacaz. En uygun olculu olan bu benim icin
Canım o dediğin markaya baktım şimdi Angelina Jolie ve Brad pitt de çıkıyor Google'da aratınca :KK70:
Aslinda bir sorup ve kullanıp görmek lazım çok zor ya bu araba işi kafam çok karışıyor...

Kızlar bebek çantaları çok pahalı?iyi bişey alayım desen 150-200 enaz,orta halliler de 50-100 civarı ama demode duruyolar.bu konuda fikri olan varmı?
Kızlar bebek çantaları çok pahalı?iyi bişey alayım desen 150-200 enaz,orta halliler de 50-100 civarı ama demode duruyolar.bu konuda fikri olan varmı?
Canım ben bebek çantası almayacağım benim bir Sırt çantam vardı yine onu kullanacağım hem daha çok şey alır...

işte bak dediğim hatayı sen yapmışssın.
buradan ilk defa anne olacak arkadaşlarımıza uyarım olsun.
süt ancak emzirdikçe üretilir.emziremezsek te sağmamız şart.
ancak memeler boşaldığında süt üretimi tetikleniyor annede.
ben düzenli olarak bu işe vakit ayırmasaydım değil 18 ay 5-6 aya kalmaz tek damla süt kalmazdı.çünkü
sütün nasıl azaldığını ve nasıl artırılabildiğini pekçok kez deneyimleyerek gördüm.

Peki bizim ikizleri emzirince sagacak sutumuz kalmayacak degil mi?yaa da ilerleyen gunlerde ikizleri emzire emzire artmasi ve yetmesi hayal mi? Tabii bunyeye gore de degisebilir ama umutsuz olmamak gerekir degil mi? Son birsey de sagilan sut az cikti diyelim az az torbalarda mi birikiyor yoksa bir torba dolana kadar parca parca sagiyor mmuyuz.sagilip biriktirilen dondurulan sut olayinda kafamda eksik seyler var.

Canım o dediğin markaya baktım şimdi Angelina Jolie ve Brad pitt de çıkıyor Google'da aratınca :KK70:
Aslinda bir sorup ve kullanıp görmek lazım çok zor ya bu araba işi kafam çok karışıyor...
Ciddi misin. Ay sekerim bizim cocuklarin neyi eksik. E artik bu arabayi almak farz oldu o zaman :cool:

Canım çok sağol link için :)
rica ederim. Hazirlayan sagolsun cok iyi olmus.

Peki bizim ikizleri emzirince sagacak sutumuz kalmayacak degil mi?yaa da ilerleyen gunlerde ikizleri emzire emzire artmasi ve yetmesi hayal mi? Tabii bunyeye gore de degisebilir ama umutsuz olmamak gerekir degil mi? Son birsey de sagilan sut az cikti diyelim az az torbalarda mi birikiyor yoksa bir torba dolana kadar parca parca sagiyor mmuyuz.sagilip biriktirilen dondurulan sut olayinda kafamda eksik seyler var.
Her 10 ikiz annesinden sadece ikisinin sutu bebeklere yetiyormus :( yani mama takviyesi sart

Kizlar, turkiyede yazilmis tek ikiz kitabi, derya coskundeniz, ikizlerle hayat. Tavsiye ederim, pratik bilgiler de var.. Hamilelik ve sonrasini anlatiyor.

Hahahahaha değil mI ama. Bu arada sen 28. Haftadasınya nasıl her şey yolunda mi? Sen ne durumdasın?
cok sukur 27 yi bugun bitirdik ama zaman gecmiyor melinacim
benden kotuleri vardir. Sikayet etmek mizmizlanmak istemiyorum surekli ama su bir hafta ozellikle benim icin zor gecti bundan sonrasi da zor olacak gibi. Artik oturamiyorum gogsumun altinda kaburgam batiyor sanki. sirtim keza oyle. Bobrek genislemesi cikmisti o korkutuyor ve zorluyor. Dr surekli bol su ic diyor benim ictigim en fazla 2.5 idrarda kum cikiyor filan uyku sorunumu biliyorsun zaten. Oyle iste yuvarlanip gidiyoruz modundayim.

Süt emxirsemiz bile sağdığınız zaman yinede gelir.süt saklamayla ilgili önemli iki olay var.birincisi bebeklerin tek seferde kaç ml süt emebildiğini hesaplayıp saklama poşetlerine daha fazla süt koymamak lazım.bunun içinde birkez sütünüzü sağıp yada hastanede ilk günler sağarak verecekseniz sağdığnız süt ne kadardı,bebek ne kadarını içiyor?atıyorum 50ml sağarsınız ama bebek 30ml içebiliyordur.bu durumda saklama poşetlerini 30-30 doldurmak gerekirki çözüldüğünde tekrar kullanma şansımız olmayacağından süt ziyan olmasın.daha fazla içmeye başladıklarında bir yerine iki yada 3 poşet çözdürmeye başlayabiliriz.2. Önemli konuda her sağım için elde edilen sütü o anda poşetleyip dondurmak.az çıktı diye bekletip bi sonraki sağımla birleştirmek doğru değilmiş.ne çıkarsa bahtıma hesabı çıkanı poşetliycez.fazlaysa da bölerek poşetliycez.işin uzmanları böyle diyorlar.:KK39:

Süt emxirsemiz bile sağdığınız zaman yinede gelir.süt saklamayla ilgili önemli iki olay var.birincisi bebeklerin tek seferde kaç ml süt emebildiğini hesaplayıp saklama poşetlerine daha fazla süt koymamak lazım.bunun içinde birkez sütünüzü sağıp yada hastanede ilk günler sağarak verecekseniz sağdığnız süt ne kadardı,bebek ne kadarını içiyor?atıyorum 50ml sağarsınız ama bebek 30ml içebiliyordur.bu durumda saklama poşetlerini 30-30 doldurmak gerekirki çözüldüğünde tekrar kullanma şansımız olmayacağından süt ziyan olmasın.daha fazla içmeye başladıklarında bir yerine iki yada 3 poşet çözdürmeye başlayabiliriz.2. Önemli konuda her sağım için elde edilen sütü o anda poşetleyip dondurmak.az çıktı diye bekletip bi sonraki sağımla birleştirmek doğru değilmiş.ne çıkarsa bahtıma hesabı çıkanı poşetliycez.fazlaysa da bölerek poşetliycez.işin uzmanları böyle diyorlar.:KK39:

Sagol canim insallah sagip saklayacak ya da onu gectim emzirecek kadar sutumuz olur.bakalim elimizden geleni yapacagiz.birde gogsu tamamen bosaltmak gerekiyormus ya cogalmasi icin emzirdikten sonra bosalmamissa sagip bosaltacagim.hicbirsey bilmiyorum sadece sutumu arttirmak istiyorum...

Sagol canim insallah sagip saklayacak ya da onu gectim emzirecek kadar sutumuz olur.bakalim elimizden geleni yapacagiz.birde gogsu tamamen bosaltmak gerekiyormus ya cogalmasi icin emzirdikten sonra bosalmamissa sagip bosaltacagim.hicbirsey bilmiyorum sadece sutumu arttirmak istiyorum...
bazı şeyleri de yaşayarak öğreneceksiniz.
aslında çok şey de biliyorsun bence:))
evet göğsün tamamne boşalması süt üretimini tetikleyen faktör.
bir de başka tavsiye;bol su içeceksiniz.
bana bir prof. süt üretimi için bişeye yemene gerek yok.bol su iç dedi.hatta o dönem için günlük 5 lt ye çıkar dedi.oğlum sarılıktı ve sütüm azdı.
çocuk dr. u da bol yeşillik ye dedi.bir kase dolusu karışık yeşil salata yapıp yiyordum.
bu sayede artmıştı sütüm.
helvaya hoşafa gerek yok yani:))
muhtmelen anneleriniz yedirip içirecektir bunlardan.

sağacak kadar sütümüze ev içindeyken artmayabilir.
bebekler dönüşümlü emerse ve de sütümüz az ise sağmak için yeterince dolamayacaktır göğüsler.
ancak calışan anneler gün içinde iş yerinde sütünü mutlaka sağmalı ki süt üretimi devam etsin.
o sağılan sütleri de soğuk muhafaza edip eve gidince ayrı ayrı paketliyordum.
ben poşet değil de aventin mavi kapaklı saklama kaplarından kullandım.herbirinin üzerine de etiket yapıştırırdım.
ertesi gün içeceğini ise buzdolabının altına koyardım.
bebek büyüdükce günlük içeceği miktar da artacak zateen.ee sağılan miktar da belli oluyor.bazen bir sağım bebeğin bir öğününe denk gelicek zaten.

Bak simdi kendimi psikopat gibi hissettim.
Sunun icin arastiriyorum mesela sebamed iyi ornek olarak sunuluyor ama direk alkol var icinde. E ne anladim ben bundan. dunyanin parasini verip iyi bisey aldigini zannedip zararli bisey almak hic mantikli degil. Onun yerine icerik ayni olduktan sonra adi sani duyulmamis da olsa olur. Seba med adi duyulmus guya marka ama iste. Bir suru zararli kimyasal var sadece alkol de degil. Simdi ayni sey bubchen ve mustela icin de gecerliyse icerikler yakinsa bu kadar para vermeye degmez diye arastiriyorum. Secimim o zaman en nihayetinde daline doner icdrik ayni olduktan sonra.

%100 dogal bulamayacagimi biliyorum da iste benimki hem biraz takinti hem de en az zaralisini bulabilmek.
bu arada sorunlu oldugumu biliyorum da damacana suyla bebek yikayacak kadar klinik vaka degilim yaw bak beterin beteri varmis sevindim halime :KK53: icimi rahatlattin sagol :))
Guya dikkat etmeye calisiyorum her alanda ama hakikaten imkansiz. Oyle yerlesmis ki hayatimiza benimkisi ic rahatlatmak heralde. Bir de ben allerjik bir bunyeye sahibim. Yigenim de oyle oldu. Uzun sure ne ne zaman dokundu anlamak icin ugrastilar filan. Bunlari da yasamak istemiyorum. Mesela deterjan omo kullaniyorum. Yumusatici yerine de sirke. Sirke kalmamisti beyazlara koyamadim en son. Simdi camasirin yan dikis izi olan yerde egzemamsi minik kabarciklar olustu kasiniyor. Benimkisi kisir dongu dikkat eetikce basima geliyor. Basima geldikce dikkat etmek zorunda kaliyorum.

obsesifligin sinirindan dondum kendi kendime yendim. Yani yendigimi dusunuyorum
yendim mi acaba
:KK53:
saka bir yana da temizlik konusunda cok ciddi takintilari asmis birisiyim. Tekrar nuksetsin de istemem acikcasi. Mumkun oldugu kadar icimi rahatlatip takilmamaya calisiyorum. Kendime sinirlar koyarak gidiyorum. Bakalim
aaa gerçekten mi.şaşırdım bu boyutta sıkıntılar yaşamış olmana.
ama neyse ki atlatmışssın.
kendine organıik ürün kullanmıyorsun sanırım deterjanım omo demişssin:))
tespit edilmiş bir alerjin var mı beki.allerjen testlerin nasıl çıktı.
aman sakın obsesif boyuta taşıma bebek bakım işini de.
dediğim gibi %100 organik bir fanus yaratmamız imkansızın da ötesinde ne yazık ki.
temel şeylere dikkat edelim yeterli bence.
mesela bebeğin kullanacağı tüm ürünleri bpa free almak gibi.
bunu daha önce de yazmıştım.
dişliklerinden emziklerine kadar ağzına alabileceği tüm plastik türevi ürünlerde buna dikkat edebiliriz ki ben öyle yaptım.
bebebdor mesela tüm yeni ürünleri bpa free olarak satılıyor.
emzik tutacakları vs ler de dahil.
sonr ao slikon mama kaşıkları tabakları vs.
işte bunlara dikkat edelim.
sonra bebek bakım ürünlerini de zaten sürekli boca etmeyeceğiz bebeğe.
ben masaj yağını filan sadece karnına masaj yaparken kuıllandım nadiren.
ılık zeytinyağı ile masaj yaptı hep oğluma gaz sancısı için.
bunu da aklıma gelmişken ekleyeyim dedim:))

Amin canım inşallah.ben ikiz bakımıyla ilgili bir kaç kitap edinmiştim.birinde şöyle diyordu,ikizler her konuda birbirinden farklı olabileceği gibi emme konusunda da farklılık gösterebilirler.biri iyi emerken diğeri beceremeyebilir yada memeyi reddedebilir,bu yüzden umutsuzluğa kapılıp diğer emen bebeği yok saymayın,sütünüz azalır.siz emen vebekle yola devam edin,diğerini de mama ile besleyin diyordu.bencede mantıklı.olmadı biri emsin hiç olmazsa mesela.tabi gönül isterki şırıl şırıl aksın sütler,ikiside emsin danacıklar gibi:KK66:
evet biri emip diğeri emmeyebiliyormuş.
ben de ikiz anneler grubundan biliyorum.
bakalım bizler neyle karşılacacağız.
artık ikisi için de şartlar neyi gerektirirse öyle devam edeceğiz.
dediğin gibi aynen benim de gönlüm ikisini de bolca emzirmek.

evet biri emip diğeri emmeyebiliyormuş.
ben de ikiz anneler grubundan biliyorum.
bakalım bizler neyle karşılacacağız.
artık ikisi için de şartlar neyi gerektirirse öyle devam edeceğiz.
dediğin gibi aynen benim de gönlüm ikisini de bolca emzirmek.
İnşallah canım.

aaa gerçekten mi.şaşırdım bu boyutta sıkıntılar yaşamış olmana.
ama neyse ki atlatmışssın.
kendine organıik ürün kullanmıyorsun sanırım deterjanım omo demişssin:))
tespit edilmiş bir alerjin var mı beki.allerjen testlerin nasıl çıktı.
aman sakın obsesif boyuta taşıma bebek bakım işini de.
dediğim gibi %100 organik bir fanus yaratmamız imkansızın da ötesinde ne yazık ki.
temel şeylere dikkat edelim yeterli bence.
mesela bebeğin kullanacağı tüm ürünleri bpa free almak gibi.
bunu daha önce de yazmıştım.
dişliklerinden emziklerine kadar ağzına alabileceği tüm plastik türevi ürünlerde buna dikkat edebiliriz ki ben öyle yaptım.
bebebdor mesela tüm yeni ürünleri bpa free olarak satılıyor.
emzik tutacakları vs ler de dahil.
sonr ao slikon mama kaşıkları tabakları vs.
işte bunlara dikkat edelim.
sonra bebek bakım ürünlerini de zaten sürekli boca etmeyeceğiz bebeğe.
ben masaj yağını filan sadece karnına masaj yaparken kuıllandım nadiren.
ılık zeytinyağı ile masaj yaptı hep oğluma gaz sancısı için.
bunu da aklıma gelmişken ekleyeyim dedim:))
malesef canim ya oyle. Ilk annem cok evhamlidir onunla basladi. Hatta tam tersi anneme inta ergenlikte el yikayasim bile gelmezdi sonra bir baktim daha beterim. Annem cocukken merdiven trabzanlarina dokundurtmaz hastanede koltuga oturtmaz hastaneden gelince dip kose soyunulur hersey yikanir filan. Halbuki diger turlu de butun gun sokakta da oynardik aslinda. Sonra universitede ev arkadaslarim yuzinden bazi seyler olustu istemsiz. Bir tanesinin banyoda kullandigi bezi mutfakta da kullandigini gordum. Konustuk ama ondan sonra hep suphem oldu filan tirnak kesme banyo yapma ile ilgili filan bir suru takinti. Sonra sinifta eski sartlari ve malzemeleri iyi olmayan cok eski bir okulda goreve baslayinca orada kendimi surekli lavaboda el yikarken buldum. dusun muslugu kapattim diye tekrar el yikiyordum filan.Allahtan tayinim daha iyi biyere cikti tek basima ev ttuttum da kendi kendime cabaladim bazi seyleri ama neyse cogunu atlattim.
Benim deterjanlara ev tozuna yogun aromatik kokulu seylere hindistan cevizine saman tozuna bir de sokakta toprak tozu olur ya ona cikti. Yigenimde ise daha aylikken farkedilip yavas yavas asamali olarak alistirildigi icin cok sukur onda pek bisey kalmadi. Ama cocuk 4 yasina kadar her seyi sirayla yedi filan cok kotuydu.
ben de unutmustum aslinda bu yaptiklarimi dedigin gibi bebeklerle sanki tekrar alevlenecek gibi. Dikkat etmem lazim. Bir de dedigim gibi sirf adi bitkisel ya da organik diye gercektwn ciddi paralar vermek istemiyorum. Icerikleri yakin olduktan ya da ayni olduktan sonra ucuzunu almak istiyorum.
Simdi hamileligimde deterjan kokularindaan tiksindim. Ozellikleilk 4 ay dis fircalamak benim icin cok zor oldu. Sivi sabunun kokusuna dayanamadim. Nirmal kati sabun kullanmaya basladim hala kullaniyorum. Esim elini yikayip geldiginde ellerin kokuyor diye gonderiyordum adami. Camasirlari ek durulama yaptirdim ki deterjan kokusu kalmasin diye. Yardimci kadin geldiginde koku kalmamasi icin suya sirkede ekliyor simdi.
Offfff dusundum de hic normal degilmisim cidden :(

Bu arada sana sut saklama olayini soracaktim. Biri daha sormus aklima geldi. Mesela sagdik 50 cc cikti onu direk buzluga kaldiracakmiyim yoksa buzdolabinda 4 - 6 saat bekleyebiliyor ya biraz bekletip 2 3 saat sonra sagdigimi da onu da uzerine ekleyecek miyim. Bir de cozdururken nasil oluyor.

malesef canim ya oyle. Ilk annem cok evhamlidir onunla basladi. Hatta tam tersi anneme inta ergenlikte el yikayasim bile gelmezdi sonra bir baktim daha beterim. Annem cocukken merdiven trabzanlarina dokundurtmaz hastanede koltuga oturtmaz hastaneden gelince dip kose soyunulur hersey yikanir filan. Halbuki diger turlu de butun gun sokakta da oynardik aslinda. Sonra universitede ev arkadaslarim yuzinden bazi seyler olustu istemsiz. Bir tanesinin banyoda kullandigi bezi mutfakta da kullandigini gordum. Konustuk ama ondan sonra hep suphem oldu filan tirnak kesme banyo yapma ile ilgili filan bir suru takinti. Sonra sinifta eski sartlari ve malzemeleri iyi olmayan cok eski bir okulda goreve baslayinca orada kendimi surekli lavaboda el yikarken buldum. dusun muslugu kapattim diye tekrar el yikiyordum filan.Allahtan tayinim daha iyi biyere cikti tek basima ev ttuttum da kendi kendime cabaladim bazi seyleri ama neyse cogunu atlattim.
Benim deterjanlara ev tozuna yogun aromatik kokulu seylere hindistan cevizine saman tozuna bir de sokakta toprak tozu olur ya ona cikti. Yigenimde ise daha aylikken farkedilip yavas yavas asamali olarak alistirildigi icin cok sukur onda pek bisey kalmadi. Ama cocuk 4 yasina kadar her seyi sirayla yedi filan cok kotuydu.
ben de unutmustum aslinda bu yaptiklarimi dedigin gibi bebeklerle sanki tekrar alevlenecek gibi. Dikkat etmem lazim. Bir de dedigim gibi sirf adi bitkisel ya da organik diye gercektwn ciddi paralar vermek istemiyorum. Icerikleri yakin olduktan ya da ayni olduktan sonra ucuzunu almak istiyorum.
Simdi hamileligimde deterjan kokularindaan tiksindim. Ozellikleilk 4 ay dis fircalamak benim icin cok zor oldu. Sivi sabunun kokusuna dayanamadim. Nirmal kati sabun kullanmaya basladim hala kullaniyorum. Esim elini yikayip geldiginde ellerin kokuyor diye gonderiyordum adami. Camasirlari ek durulama yaptirdim ki deterjan kokusu kalmasin diye. Yardimci kadin geldiginde koku kalmamasi icin suya sirkede ekliyor simdi.
Offfff dusundum de hic normal degilmisim cidden :KK43:

Bu arada sana sut saklama olayini soracaktim. Biri daha sormus aklima geldi. Mesela sagdik 50 cc cikti onu direk buzluga kaldiracakmiyim yoksa buzdolabinda 4 - 6 saat bekleyebiliyor ya biraz bekletip 2 3 saat sonra sagdigimi da onu da uzerine ekleyecek miyim. Bir de cozdururken nasil oluyor.
aman canım amanieski durumlarına dönme sakın.
bebeklerini de belli oranda herşeyle temas ettireceksin.
ne kadar üzerine düşersek o kadar savunmasız oluyorlar.
doğuştan gelen allerjik bünyenin üstüne bir de sürekli korunaklı yaşayınca vücut ilk karşılaşmada acayip tepki veriyor.

süt olayına gelince ben genelde her sağdığımı ayrı paketledim etiketledim. yalnız çok yakın aralıktaysa birleştirmişimdir. buzdolabında 24 saat bekleyebilir anne sütü bildiğim kadarıyla.dondurucudan indirdiğim sütü de buzdolabının altına koyuyordum geceden.ertesi güne erimiş oluyordu.diğer başka türlü eritmek zarar veriyor bildiğim kadarıyla.
il etapta zaten bizler bebekleri ancak doyuyuruz canım.ancak daha önce de yazdım ya evden ayrıysak çalışıyorsak veya bebekler emmiyorsa evde de sağacağız.ya da meme başları çatlak olur da emziremezssek öyle zamanlarda da sağmak gerekecek.
iki bebeği dolu dolu emzirip te yine de sağacak kadar süt çıkmayabilir.kendinizi böyle şartlandırmayın şimdiden.
bebekler büyüdükçe zaten her ikisi de 2 memeyi hızla boşaltacakçee bi daha ki emzirmeye 2-3 saat var diyelim ancak süt dolacaktı.arada sağsan memeler boşalacak bebeklerin öğinleri eksik kalacak.yani bebekleri doyuralım da sağma işini dediğim şartlarda yapalım bence.

Back
X