• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

5879_kucuk.jpg

sunny baby nin bu çantaları kullanışlı gibi.
mağazada da incelemiştim.129 tl ydi.
143926424_tn24_0.jpg

gittigidiyor da 89 tl ymiş.resmen 40 lira fark varmış:))

bir elit marka çantalar vardı.baya hacimli.
pr_01_637_max.jpg

pr_03_98_max.jpg

pr_02_98_max.jpg

fiyatnı tam hatırlamıyorum.80 civarı olabilir.
tabi çok daha kalite ve pahalı ürünler var ama.
tercihen abartmadan bir ürün almaktan yanayım.
muhtemelen onu da netten sipariş veririm:))
kim dolaşacak şanta için şimdi.
bir mağazaya girip te ilk gördüğünü almak ta olmuyo.
dolaşayım desen dolaşılmıyor.
burada öyle devasa bebek mağazaları da yok.çeşit az.toptan almaya girince sepete herşeyi atıp çıkıyosun.
fiyat az mı çok mu bakamıyosun bile.
ilk oğlumda öyle tek bir mağazadan toptan alıp çıkmıştım.bi kerede:))
çanta fikri olanlar paylaşssın.
sırt çantası kullanmaya hiç alışkın değilim.ama bebeklerden sonra mecbur kalırsam bir tane de o zaman alırım sırt çantası.
ne de olsa bu sıpalar büyüyene kadar epey bi süre çantalarla yapışık geziyoruz.:))

malesef canim ya oyle. Ilk annem cok evhamlidir onunla basladi. Hatta tam tersi anneme inta ergenlikte el yikayasim bile gelmezdi sonra bir baktim daha beterim. Annem cocukken merdiven trabzanlarina dokundurtmaz hastanede koltuga oturtmaz hastaneden gelince dip kose soyunulur hersey yikanir filan. Halbuki diger turlu de butun gun sokakta da oynardik aslinda. Sonra universitede ev arkadaslarim yuzinden bazi seyler olustu istemsiz. Bir tanesinin banyoda kullandigi bezi mutfakta da kullandigini gordum. Konustuk ama ondan sonra hep suphem oldu filan tirnak kesme banyo yapma ile ilgili filan bir suru takinti. Sonra sinifta eski sartlari ve malzemeleri iyi olmayan cok eski bir okulda goreve baslayinca orada kendimi surekli lavaboda el yikarken buldum. dusun muslugu kapattim diye tekrar el yikiyordum filan.Allahtan tayinim daha iyi biyere cikti tek basima ev ttuttum da kendi kendime cabaladim bazi seyleri ama neyse cogunu atlattim.
Benim deterjanlara ev tozuna yogun aromatik kokulu seylere hindistan cevizine saman tozuna bir de sokakta toprak tozu olur ya ona cikti. Yigenimde ise daha aylikken farkedilip yavas yavas asamali olarak alistirildigi icin cok sukur onda pek bisey kalmadi. Ama cocuk 4 yasina kadar her seyi sirayla yedi filan cok kotuydu.
ben de unutmustum aslinda bu yaptiklarimi dedigin gibi bebeklerle sanki tekrar alevlenecek gibi. Dikkat etmem lazim. Bir de dedigim gibi sirf adi bitkisel ya da organik diye gercektwn ciddi paralar vermek istemiyorum. Icerikleri yakin olduktan ya da ayni olduktan sonra ucuzunu almak istiyorum.
Simdi hamileligimde deterjan kokularindaan tiksindim. Ozellikleilk 4 ay dis fircalamak benim icin cok zor oldu. Sivi sabunun kokusuna dayanamadim. Nirmal kati sabun kullanmaya basladim hala kullaniyorum. Esim elini yikayip geldiginde ellerin kokuyor diye gonderiyordum adami. Camasirlari ek durulama yaptirdim ki deterjan kokusu kalmasin diye. Yardimci kadin geldiginde koku kalmamasi icin suya sirkede ekliyor simdi.
Offfff dusundum de hic normal degilmisim cidden :KK43:

Bu arada sana sut saklama olayini soracaktim. Biri daha sormus aklima geldi. Mesela sagdik 50 cc cikti onu direk buzluga kaldiracakmiyim yoksa buzdolabinda 4 - 6 saat bekleyebiliyor ya biraz bekletip 2 3 saat sonra sagdigimi da onu da uzerine ekleyecek miyim. Bir de cozdururken nasil oluyor.
Hayır,bekletip üzerine eklmek doğru değilmiş.her sağımda gelen süt ve içeriği farklı olur diyo uzmanı.o yüzden diyelimki sağdın 50ml çıktı,eğer bebeğin 50 den daha azını emiyorsa bölerek dondurmalısın.dondurmayıp evde bırakacaksan yine bölerek ayrı biberonlarda bıraklısın.içip yarım bıraktığında kalan sütte bebeğin salyasıyla geçen bakteriler olup ürermiş.yani porsiyon porsiyon hesap edicez.zerresini ziyan etmicez inşallah

Hayır,bekletip üzerine eklmek doğru değilmiş.her sağımda gelen süt ve içeriği farklı olur diyo uzmanı.o yüzden diyelimki sağdın 50ml çıktı,eğer bebeğin 50 den daha azını emiyorsa bölerek dondurmalısın.dondurmayıp evde bırakacaksan yine bölerek ayrı biberonlarda bıraklısın.içip yarım bıraktığında kalan sütte bebeğin salyasıyla geçen bakteriler olup ürermiş.yani porsiyon porsiyon hesap edicez.zerresini ziyan etmicez inşallah
ins canim tesekkur ederim. Ara sayfada atlamisim evet senin yazdigini sonradan gordum. Sagolsin ins. Bol bol olacak cup cup emecek :)
bu bizim sloganimiz oldu artik :))

5879_kucuk.jpg

143926424_tn24_0.jpg

pr_01_637_max.jpg

pr_03_98_max.jpg

pr_02_98_max.jpg

burada öyle devasa bebek mağazaları da yok.çeşit az.toptan almaya girince sepete herşeyi atıp çıkıyosun.
sırt çantası kullanmaya hiç alışkın değilim.ama bebeklerden sonra mecbur kalırsam bir tane de o zaman alırım sırt çantası.
ne de olsa bu sıpalar büyüyene kadar epey bi süre çantalarla yapışık geziyoruz.:))
Kirmizilar guzel duruyor ama benim fikrim sirt cantasindan yana. Ama dikdortgen olmasi filan cok guzelmis kirmizilarin.

cok sukur 27 yi bugun bitirdik ama zaman gecmiyor melinacim
benden kotuleri vardir. Sikayet etmek mizmizlanmak istemiyorum surekli ama su bir hafta ozellikle benim icin zor gecti bundan sonrasi da zor olacak gibi. Artik oturamiyorum gogsumun altinda kaburgam batiyor sanki. sirtim keza oyle. Bobrek genislemesi cikmisti o korkutuyor ve zorluyor. Dr surekli bol su ic diyor benim ictigim en fazla 2.5 idrarda kum cikiyor filan uyku sorunumu biliyorsun zaten. Oyle iste yuvarlanip gidiyoruz modundayim.

Ay kıyamam ya Allah Gücünü arttırsın. Az kaldı ama. Ben hep yaşam sınırını baz alıyorum yani şöyle bir 32 yi görebilirsem her şey daha rahat olabilir gibi düşünüyorum.

Ay kıyamam ya Allah Gücünü arttırsın. Az kaldı ama. Ben hep yaşam sınırını baz alıyorum yani şöyle bir 32 yi görebilirsem her şey daha rahat olabilir gibi düşünüyorum.
amin canim tesekkurler
olsun sen yine de 36 ya odakla kendini ben inaniyorum. Bir de her soyledigimiz dua yerine geciyor onun icin iyi dusun iyi olsun. suan en guzel haftalardasin tadini cikar istedigini ye ve mutlaka gidecegin yerlere git bu siralar. Sonrasi ins. Senin Olmaz da hakikaten zormus. Ben 4 le 6 ay arasini nasil gecirdim bilmiyorum. Ondan sonra basliyormus hersey ben 8. Ayda sorun yasariz demistim ama iste hamilelik surprizlerle dolu :)
dr.um 4. Aya gelince hamileligin balayina hosgeldin demisti hakikaten oyleymis. Simdi balayini cicim aylarini bitirdim gercek hamilelikle yuzlesiyorum. Ins. Senin sonuna kadar cok guzel gecer

amin canim tesekkurler
olsun sen yine de 36 ya odakla kendini ben inaniyorum. Bir de her soyledigimiz dua yerine geciyor onun icin iyi dusun iyi olsun. suan en guzel haftalardasin tadini cikar istedigini ye ve mutlaka gidecegin yerlere git bu siralar. Sonrasi ins. Senin Olmaz da hakikaten zormus. Ben 4 le 6 ay arasini nasil gecirdim bilmiyorum. Ondan sonra basliyormus hersey ben 8. Ayda sorun yasariz demistim ama iste hamilelik surprizlerle dolu :)
dr.um 4. Aya gelince hamileligin balayina hosgeldin demisti hakikaten oyleymis. Simdi balayini cicim aylarini bitirdim gercek hamilelikle yuzlesiyorum. Ins. Senin sonuna kadar cok guzel gecer

O kadar sıkıntılı geçiyor ki 36 yı görebilir miyim emin değilim kendimden... Ama tabi elimizden geleni yapacağız o ayrı...
Benim de 4 ayım en iyi Ayımdı sanırım. Insan bir haftada bile çok değişebiliyor. Ayrıca aynı kişinin bile farklı hamilelikleri birbirini tutmayabiliyor dolayisiyla hep bir sürprizle karşılaşabiliyoruz. Umarım güzel Sürprizler olur bundan sonrakiler hep. Ağrısız sızısız rahat huzurlu olsun... bebişlerimiz de sağlıkla doğsunlar inşallah.

5879_kucuk.jpg

143926424_tn24_0.jpg

pr_01_637_max.jpg

pr_03_98_max.jpg

pr_02_98_max.jpg

Valla o çok şık ve pahalı markaların sahibinden.comda çok az temiz ve az kullanılmışları çok çok çok düşük fiyatlara var.sakın aaa 2. El mi? Demeyin kızlar.bu iş avrupada çok yaygın,hatta 2. El mağazalar var heryerde.ben italyaya gittiğimizde oğluma bi sürü oyuncaklar almıştım 2. El.yeniden farksız ve deformasyonu olmadıktan sonra kim bilecek sizden başka?ucuz diye kötü bişey almaktansa çok şık anne çantalarını çok daha ucuza neden almayalım.benim beğendiğim çantalar 200-300 arasıydı.bi tanesinin aynını sahibinden buldum.beşiktaşta çok temiz kullanmış bir aile satıyodu.daha detaylı fotoğraflarını istedik,ıncık cıncık çekip yolladılar.çokta veğendim,200 tl lik çantayı 40tl ye aldım resmen:KK53: ürün geldikten sonra dahada bayıldım.yeni aldım desem başım ağrımaz,o kadar iyi kullanılmış:KK49:

Valla o çok şık ve pahalı markaların sahibinden.comda çok az temiz ve az kullanılmışları çok çok çok düşük fiyatlara var.sakın aaa 2. El mi? Demeyin kızlar.bu iş avrupada çok yaygın,hatta 2. El mağazalar var heryerde.ben italyaya gittiğimizde oğluma bi sürü oyuncaklar almıştım 2. El.yeniden farksız ve deformasyonu olmadıktan sonra kim bilecek sizden başka?ucuz diye kötü bişey almaktansa çok şık anne çantalarını çok daha ucuza neden almayalım.benim beğendiğim çantalar 200-300 arasıydı.bi tanesinin aynını sahibinden buldum.beşiktaşta çok temiz kullanmış bir aile satıyodu.daha detaylı fotoğraflarını istedik,ıncık cıncık çekip yolladılar.çokta veğendim,200 tl lik çantayı 40tl ye aldım resmen:KK53: ürün geldikten sonra dahada bayıldım.yeni aldım desem başım ağrımaz,o kadar iyi kullanılmış:KK49:
yine öyle 2. el mi alacaksın?
neydi diğerinin markası?
ikinci el denk gelirse tabiki kullanılır neden olmasın.
ancak ben zaten çok pahalı bir ürün almayı gerekli görmüyorum.
ben oğlumda çok ucuz bir çanta kullanmıştım. hiçbişey de olmadı çantaya.
resmen dandik bi çantaydı:))sapı da kopmadı ki değiştirsem.öyle kullandık gitti.
şimdi ise orta halli bişey alırım bunlar gibi.açıkcası 200 300 yi bi çantaya çok fazla buluyorum ben de.
ama tabi bütçe ve tercih meselesi:))

yine öyle 2. el mi alacaksın?
neydi diğerinin markası?
ikinci el denk gelirse tabiki kullanılır neden olmasın.
ancak ben zaten çok pahalı bir ürün almayı gerekli görmüyorum.
ben oğlumda çok ucuz bir çanta kullanmıştım. hiçbişey de olmadı çantaya.
resmen dandik bi çantaydı:))sapı da kopmadı ki değiştirsem.öyle kullandık gitti.
şimdi ise orta halli bişey alırım bunlar gibi.açıkcası 200 300 yi bi çantaya çok fazla buluyorum ben de.
ama tabi bütçe ve tercih meselesi:))
Haklısın tabi,bende vermem öyle bi para.ben bebekler ikiz olacağı ce çantayı yanımdan ayırmayacağım için hem geniş,hem fonksiyonel,hem de şık bişey olsun,basit dursun istemedim.zevk meselesi tamamen.kardşimde hiç önemsemz,alır takar.ben biraz daha detaycıyım sanırım.bu çantanın yan gözlerinden biri termal mesela,mama yasa süt biberonu için,ısıyı termıs gibi koruyan bi gözü var.alt değişmesi var içinde.iki gözlü içi.içinde de ni sürü cep,göz var irili ufaklı.sapına takılı duran,çantanın kumaşından minik bi emzik cüzdanı var.kirli çamaşır için fermuarlı bi kesesi var.üstten fermuarlı,öndende postacı çanta gibi mıknatıslı açılan kapaklı bi gözü var.baya bi işimi görcek bişey yani.markasıda beabe mi babe mi neydi.içerde dolspta şimdi,üşendim bakmaya.

Dayanamadım,çektim:KK54:

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    35 KB · Görüntüleme: 91
  • image.webp
    image.webp
    47,4 KB · Görüntüleme: 120
Devamı...

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    26,6 KB · Görüntüleme: 114
  • image.webp
    image.webp
    25 KB · Görüntüleme: 112
  • image.webp
    image.webp
    47,1 KB · Görüntüleme: 105
  • image.webp
    image.webp
    18,1 KB · Görüntüleme: 129
  • image.webp
    image.webp
    65,2 KB · Görüntüleme: 106
Güle güle kullanın ama ben de buna benzer bir çanta almıştım böyle kapaklı olması insanı çok zorluyor çünkü bebek kucaktayken çantanın ön gözünden tek elle kapağı kaldırıp içinden birşeyler almak işkence oluyor insana. Ayrıca tabanı yumuşak olduğundan koyduğun yerde yığılıp kalıyor ve elle tutma sapı olmaması da dezavantaj bence. Termal göz benimkinde de vardı ama olmasa da çok gerekli değilmiş çünkü zaten mamayı yapıp koyamıyorsunuz 20 dk dan fazla bekleyen mamayı çocuğa vermek sağlıklı değil bakteri üretiyor. O yüzden küçük bir termos alıp onda sıcak su taşımak ve mamayı taze taze hazırlamak daha mantıklı. Ben daha sonra stylo marka 50 küsür tl ye başka bir çanta aldım onu daha çok sevdim, bazen de spor sırt çantasını kullanıyoruz daha kullanışlı oldu.

Güle güle kullanın ama ben de buna benzer bir çanta almıştım böyle kapaklı olması insanı çok zorluyor çünkü bebek kucaktayken çantanın ön gözünden tek elle kapağı kaldırıp içinden birşeyler almak işkence oluyor insana. Ayrıca tabanı yumuşak olduğundan koyduğun yerde yığılıp kalıyor ve elle tutma sapı olmaması da dezavantaj bence. Termal göz benimkinde de vardı ama olmasa da çok gerekli değilmiş çünkü zaten mamayı yapıp koyamıyorsunuz 20 dk dan fazla bekleyen mamayı çocuğa vermek sağlıklı değil bakteri üretiyor. O yüzden küçük bir termos alıp onda sıcak su taşımak ve mamayı taze taze hazırlamak daha mantıklı. Ben daha sonra stylo marka 50 küsür tl ye başka bir çanta aldım onu daha çok sevdim, bazen de spor sırt çantasını kullanıyoruz daha kullanışlı oldu.
Şimdi öncekikle öndeki gözler daha ziyade tlf,cüzdan vs amaçlı ve kısmen ufak.bu yüzden sık sık o kısma ulaşmak gerekmeyecek diye düşünüyorum.ya da bu ihtimal düşünülerek oraya daha az lazım olcak şeyler konabilir.artı zaten tek bebekteki gibi iki bebek kucakta olamayacağına göre çok takılmadım o kısma.bunun kuması kalın kot tarzı seet bi kumaş,fotoğraflarda da görüldüğü üzere içi boş olduğu halde bıraktığımda dik duruyor zaten.bide dolu olsa daha da diri durur.ki öyle de denedik aldığımızda,nasıl acaba diye.sapı bayağı uzayabildiği için genelde çapraz kullanmak mantıklı ki eller serbest olsun.malum çocuklarla saplı çanta kullanmak saçma olurdu.termos gözüyle ilgili de devam sütü tarzındaki mamalar için haklısın,onkar beklemeye gelmiyor ama ben daha çok mamanın sıcak suyunu biberonda bekletmek gerekirse yada ek gıda zamanı ılık çorba püre vs amaçlıda düşünmüştüm.

Ön göze ben de telefon cüzdan koyuyorum ama bebek kucakta telefonun çalıyor önemli oluyor alıp bakamıyorsun. Hastaneye götürdük mesela nüfus cüzdanları lazım oldu, onları hep cüzdanımda taşıyorum kapağı kaldırıp almak zor oldu. Aşıya götürdük aşı kartlarını orta gözde bulmak zor hem de ezilmesin diye öne koyduk bir yandan bebeği zaptederken düşmesin filan diye aşı kartını alana kadar sinirim bozuldu. Kapaklı çanta kullanmak zor oluyor kullanmaya başlayınca anlayacaksınız ki ben de sizin gibi çok beğenerek almıştım. Çapraz sap çok iyi evet eller boşta olsun diye ama yeri geliyor elle tutmanız gerekiyor çantayı. Birçok çantanın hem el sapı hem de çapraz kullanım için uzun sapı var bu çok daha iyi oluyor. Termal göz açıkçası sonradan 50 tl ye aldığım çantada da var, bebeklerim 7 aylık şu ana kadar hiç lazım olmadı ama belki sonra ek gıda vs için ılık kalsın diye olabilir kullanılabilir. Ancak ben dışarı çıktığımda biberon mamasını tercih ediyorum çünkü dışarıda atıyorum bir avm de iki bebeğe çorba yedirmek işkence olur herhalde kaşıkla döke saça. Ayrıca öyle çok efektif bir termos fonksiyonu göreceğini sanmıyorum ben. Umarım siz memnun kalırsınız güle güle kullanın.

Ön göze ben de telefon cüzdan koyuyorum ama bebek kucakta telefonun çalıyor önemli oluyor alıp bakamıyorsun. Hastaneye götürdük mesela nüfus cüzdanları lazım oldu, onları hep cüzdanımda taşıyorum kapağı kaldırıp almak zor oldu. Aşıya götürdük aşı kartlarını orta gözde bulmak zor hem de ezilmesin diye öne koyduk bir yandan bebeği zaptederken düşmesin filan diye aşı kartını alana kadar sinirim bozuldu. Kapaklı çanta kullanmak zor oluyor kullanmaya başlayınca anlayacaksınız ki ben de sizin gibi çok beğenerek almıştım. Çapraz sap çok iyi evet eller boşta olsun diye ama yeri geliyor elle tutmanız gerekiyor çantayı. Birçok çantanın hem el sapı hem de çapraz kullanım için uzun sapı var bu çok daha iyi oluyor. Termal göz açıkçası sonradan 50 tl ye aldığım çantada da var, bebeklerim 7 aylık şu ana kadar hiç lazım olmadı ama belki sonra ek gıda vs için ılık kalsın diye olabilir kullanılabilir. Ancak ben dışarı çıktığımda biberon mamasını tercih ediyorum çünkü dışarıda atıyorum bir avm de iki bebeğe çorba yedirmek işkence olur herhalde kaşıkla döke saça. Ayrıca öyle çok efektif bir termos fonksiyonu göreceğini sanmıyorum ben. Umarım siz memnun kalırsınız güle güle kullanın.
Termal gözden çok bi beklentimde yok açıkcası,orda varmış,varsın olsun dedik.gerekirse hani.diğer açıdan kapaklı oluşuyla ilgili dediğiniz gibi kullanarak görücez sanırım.ben daha önce üstten tek fermuarlı kullanmıştım,bunu da beğendiğim için ve fonksiyonel olduğunu düşündüğüm için tercih ettim.ben belkide çoğu zaman helede yalnız çıkarken sırt çantamı kullanıcam.günlük daha spor oluyor hem.bakalım artık,hele bi doğsunlarda ihtiyaçlar zamanla gösterir kendini.

Back
X