• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

Slam hanımlar öncelikle Rabbim kuzucuklarinizi hayirlisiyla kucaginiza almayı nasip etsin.
Konuya gelirsek benim ikizler dört yaşına girdiler ve büyütmeyi bakımları ne kadar zahmetliyse sevmesi kucaklaması okadar muhteşem:KK46::KK46:
esimin ailesi kalabalik ve hic ikiz yok ailede malum insan merak ediyor ve ben yalniz oldugum icin yardim icin her sabah erkenden geliyorlardi her gun bir curcuna sanki dugun yeri kisin dogum yaptim ben ve gelen opuyor giden opuyor kiziyorum soyluyorum arkami donuyorum gizli opuyorlar bebekler kucuk kis herzaman kapi pencere acip havalandiramiyorsun neyse gelelim sonuca bebekler 2 ayaylık buyuk kizim 4 yasinda ve ben sezeryanli hepimiz ayni anda hastanelik olduk 3 gun bebeklerin kolunda serum ben surekli bebeklerle ilgilenmekten dikisler mahvoldu hastana cikis. i doktor kizdi aile kalabaliksa kizin hepsi gelmesin kusen kussun dedi biraz buyuyunce bebekler yemege goturursunuz gonullerini alirsiniz dedi neyse yazsam roman olur maceram sormak istediginiz birsey olursa sorabilirsiniz
Canım ne zaman yalnız kaldın.tek başına yetebilen mi?benim çevremde kimsem yok gelen de çok kalamaz ne yapsam bilemedim.yardımcı tutmam gerekecek sanırım

evet zormus hakikaten karar veremwdigim bir o kaldi. Bir de alip kullanamamak var bilemiyor insan. Bakalim ama karar vermek lazim. Hastaneyle bir konusacagim bazi ozel hastanelerde makinalar oliyormus zaten size ekstra kisisel kismlari kaliyormus bir sorayim da haftaya kontrolum var. Ondan sonra ben de almaya calisacagim artik.

canim tek canta ile ciktim yola iki oldu. Kucuk cek cek valize sigar diye dusunmustum. Biberondu bez paketiydi peddi terlikti derken sigdiramadim. Bir el cantasi daha yaptim. Oyle olunca bebeklerinki birinde benimki birinde oldu. Ama orta boy bir cek cek valiz cok rahat is gorur. Hem de kapagi tam acildigi icin siz yatarken yaninizdaki insana kolaylik olur.

Oyle canim ya. Ama catlak aklima gelmedi once karnimin altinda para kadar bir morluk gordum. Tam da gorunmuyor ya aynada bakmaya calistim tamemen morluk seklindeydi ertesi gune icinde cizgi seklinde catlak olusmus. Bir an ben de korktum bu morluk neyin nesi diye. Artik katlanacagiz bunlarda cilveleri napalim. Daha dogrusu babalar katlansin :))
emzirme yastigi dediginiz bu minik dikdortgen kola konulan destek yastik mi yoksa C seklinde olan yastiktan mi bahsediyorsunuz
C şeklinde olanı aldım ben memnun kaldım

ben de kendim gelenlere hediyelik şeyler hazırlayacağım bir saklamalık bir yemelik olarak. kapı süslemesi de kendim de yaparım ama bugğn hastaneye gittiğimde çok tatlı ikiz oğlanlı kapı süsü gördüm çok hoşuma gitti onun gibi bir şey hazır da alınıp takılabilir. fazla da abartmaya gerek yok. zaten yeni doğum yapmış olacağım insanları mı ağırlayayım bebeklere mi bakayım iyileşmeye mi çalışayım yani...
Aynen.ayy keşke fotoğrafını çekeydinn:KK59:

o hijyen konusunda ben de biraz cinsim galiba. ama ben de çok hassasımdır yeni dğmuş bir bebeğe karşı. bir zahmet ellerini yıkasınlar ya da antibakteriyelle temizlesinler...
Evde kapı girişine pompalı dezenfektan alkol koymak lazım,dirsekle pıst pıst sıkıp iyicene ovdurup öyle almalı içeri:KK53:

Valla pek bir fark yok. 28 den sonra vakit gscmek bilmiyor. Uc gun once ilk catlagimi gordum ertesi gunde bir suru daha eklenmisti ama yirtildigi gun cok acimisti karnim. Sonradan anladim ki o yirtiklarin acisiymis. Ama evet sona yaklastigini hissediyorsun korku endise sarmaya basladi beni. Ne olacak nasil olacak. ben hala kustugumicin cok kilo alamadim. Karnim cok gergin. Bir de 20 den sonraki kasilmalarla birlikte hepten gerilip kaliyorum. Canim haftalar ilerlwdikce hareketler daha net ama daha azaliyor sanki yerleri rahat degilmis gibi geliyor bana. Benim agrim cok oldugu icin onun sikintisinidaha cok yasiyorum. Onun icin pek tadini cikaramiyorum
Çok kiloda almamışsın aslında ama demekki çatlayacaksa çatlıyor.çok korkuyorum bu çatlak işinden.bide ikizya mazallah kanal gibi oyuk oyuk olursam diye ödüm patlıyo:KK17: bu ara karnım devasa büyüdü benimde.dev gibi.henüz bi durum yok gerçi.arada karnımın içi acıyo,sızlıyo fln noluyo diye korkuyorum ama sanırım o esnada karnım büyüyo:KK48:Allah yardımcımız olsun,çok muhteşem bişey yaşıyoruz,dilerim Rabbim hiç birimize off dedirtmesin.kuş gibi hafif olalım inşallah.benimde belim malum kaç gündür yazıyorum,daha bu haftalarda zorlamaya başladı.sona doğru nolcak bilmiyorum.Allaha sığınıyorum,halime acırda inşallah dert çektirmez bana da.

Çok kiloda almamışsın aslında ama demekki çatlayacaksa çatlıyor.çok korkuyorum bu çatlak işinden.bide ikizya mazallah kanal gibi oyuk oyuk olursam diye ödüm patlıyo:KK17: bu ara karnım devasa büyüdü benimde.dev gibi.henüz bi durum yok gerçi.arada karnımın içi acıyo,sızlıyo fln noluyo diye korkuyorum ama sanırım o esnada karnım büyüyo:KK48:Allah yardımcımız olsun,çok muhteşem bişey yaşıyoruz,dilerim Rabbim hiç birimize off dedirtmesin.kuş gibi hafif olalım inşallah.benimde belim malum kaç gündür yazıyorum,daha bu haftalarda zorlamaya başladı.sona doğru nolcak bilmiyorum.Allaha sığınıyorum,halime acırda inşallah dert çektirmez bana da.
Senin ilk hamileliginde catlak olusmadi mi. Belki kilo alsaydim zaten catlamazmiydi daha kolaymi esnerdim diyorum ben de. Cunku sadecd karnim buyudu e deri de nereye kadar buyusun. Simdi davul gibiyim

O zamana morluk gidiyor beyaz cizgi seklinde birseyler kaliyor. Ben kendim cok takilmiyorum. Esimin takimammasini temenni ediyorum sadece :))
Kac yildir bebek istedik Rabbim simdi bu sekilde nasib etti. Her halim benim icin bir ani. Olmasa iyiydi ama var diye de uzulup takinti yapmam. Esime yaptigim ukalaligi yaparmisim simdi
ben her halimle guzelim ki :KK48: Saka bir yana hakikaten hic onemsemiyorum yeterki saglikli gelsinler modundayim. Madecassol diye bir merhem vardi. Deriyi yeniliyor. Ben bir ara kilo alimina bagli bacaklarimda olusan catlaklar icin kullanmistim. Cok ise yaradi ama devam ettirmedim. Emzirirkenkullanilmiyor diye biliyorum en kotu oyle biseylerle bakariz caresine artik

( yazik adam iltifat edecek cok guzelsin diye basliyor ben biliyorum diyip agzina tikiyorum lafi :21: )
guzel oldugumdan degil de iste adama karsi ozguven 1500 :)
Ayyyy madecassol!!!! Beni yıllar öncesine götürdün,kırk yıl aklıma gelmezdi.ya bu krem mucize bi kremdir biliyorum.çocukken yüzüm yanmıştı benim,fakülte hastanesinin estetik cerrahı bunu yazmıştı bana.herkes hüzelliğine nazar değdi çocuğun,tüh tüh iz kalır kesin derken cildim en ufak bi iz kalmadan bebek cildi gibi yenilendi.kremin hücre yenileme özelliği var,cildi yeniliyor,alttaki hücreleri yeniliyor.uzun yıllar herkes ne kullandınız bu kıza diye ilacı sorardı bize.iyiki hatırlattın tatlım,doğum sonrası için kullanmak üzere hazırda tutayım ben bunu.:KK68:

Senin ilk hamileliginde catlak olusmadi mi. Belki kilo alsaydim zaten catlamazmiydi daha kolaymi esnerdim diyorum ben de. Cunku sadecd karnim buyudu e deri de nereye kadar buyusun. Simdi davul gibiyim
Çatladı tabi ama hafif çatlaklardı,derin değiller.zaman içinde de soldular ve silikleştiler.ben ikiz diye fena olmasından korkuyorum.gerçi ilk doğumdan mütevellit karnım gevşek olduğundan esneme payım dahs çok şuan.ilkinde göbek vs yoktu,düzdü.direkt 4. Ayda karnım çıksr çıkmaz çatlamıştım ama önlem almamıştım acemilikten.

Ayyyy madecassol!!!! Beni yıllar öncesine götürdün,kırk yıl aklıma gelmezdi.ya bu krem mucize bi kremdir biliyorum.çocukken yüzüm yanmıştı benim,fakülte hastanesinin estetik cerrahı bunu yazmıştı bana.herkes hüzelliğine nazar değdi çocuğun,tüh tüh iz kalır kesin derken cildim en ufak bi iz kalmadan bebek cildi gibi yenilendi.kremin hücre yenileme özelliği var,cildi yeniliyor,alttaki hücreleri yeniliyor.uzun yıllar herkes ne kullandınız bu kıza diye ilacı sorardı bize.iyiki hatırlattın tatlım,doğum sonrası için kullanmak üzere hazırda tutayım ben bunu.:KK68:
Dogumdan sonra kullanamayabilirsin. Galiba emzirme doneminde kullanilmiyor arastir derim. Evet bildigin yeni pembe deri olusuyordu. Guzel biseydi

Dogumdan sonra kullanamayabilirsin. Galiba emzirme doneminde kullanilmiyor arastir derim. Evet bildigin yeni pembe deri olusuyordu. Guzel biseydi
Ya hatırlarım,sürdükten bi kaç saat sonra yanık kısım bütün halinde kabuk gibi kalktı.e bende çocuğum,dururmuyum,bigüzel soydum o kabukları,alttan pespembe bi cilt çıktı.o pembelik 2-3 ayda yok oldu ama hamdolsun en ufak eser kalmadı yüzümde.sorarız onu öyle kullanırız

Kızlar,karnında kramp yada sancımsı tarzda ağrısı olan oluyomu yoksa bi benmiyim.ara ara bi vuruyo,çok tırsıyorum.bide afedersiniz iki gündür feci beyaz akıntım var.ne olaki acaba? Yaşayan oldumu aynını?

Evde kapı girişine pompalı dezenfektan alkol koymak lazım,dirsekle pıst pıst sıkıp iyicene ovdurup öyle almalı içeri:KK53:

Bu nerde satılır acaba hastane malzemeleri satan medicalcilerde falan mı acaba bilginiz var mı

Kızlar,karnında kramp yada sancımsı tarzda ağrısı olan oluyomu yoksa bi benmiyim.ara ara bi vuruyo,çok tırsıyorum.bide afedersiniz iki gündür feci beyaz akıntım var.ne olaki acaba? Yaşayan oldumu aynını?

Aynısı bende de var.
Dün doktora gittim normal cok hızlı büyüyorlar dedi.
Kasilma nasil bisey dogum yaptıgım halde bilmiyorum.
Çünkü hiç kasilma falan olmadan hazirlanip doguma gittim. Ne ağrı ne kramp vardı daha hiç gelmeye niyeti yoktu 39 hafta olmuştu dört kiloyuda gecti ve otel odası gibi yerleştim istediğim tarihde hastaneye.
Dün doktora sordum kasilma nasil olur diye
Tam karnımda sertleşme ve buzulme gibi bisey olur sonra geçermiş belli aralıklarla bu tekrarlarsa yatinca bile oluyorsa Tehlikeliymis hemen gelin dedi yine de nasil bisey su an ki arada kasıklarda olan batma gibi acı gibi ağrı gibi şey ne acaba.
Birde özellikle bazen karnım inanılmaz geriliyor ve sertlesiyor bunlar galiba büyümeden.
Beyaz akıntı bende de var koku ve kaşıntı yoksa sorun yok...

O zamana morluk gidiyor beyaz cizgi seklinde birseyler kaliyor. Ben kendim cok takilmiyorum. Esimin takimammasini temenni ediyorum sadece :))
Kac yildir bebek istedik Rabbim simdi bu sekilde nasib etti. Her halim benim icin bir ani. Olmasa iyiydi ama var diye de uzulup takinti yapmam. Esime yaptigim ukalaligi yaparmisim simdi
ben her halimle guzelim ki :KK48: Saka bir yana hakikaten hic onemsemiyorum yeterki saglikli gelsinler modundayim. Madecassol diye bir merhem vardi. Deriyi yeniliyor. Ben bir ara kilo alimina bagli bacaklarimda olusan catlaklar icin kullanmistim. Cok ise yaradi ama devam ettirmedim. Emzirirkenkullanilmiyor diye biliyorum en kotu oyle biseylerle bakariz caresine artik

( yazik adam iltifat edecek cok guzelsin diye basliyor ben biliyorum diyip agzina tikiyorum lafi :21: )
guzel oldugumdan degil de iste adama karsi ozguven 1500 :)
:-) adamın iltifat etme hevesi de kalmıyordur
yani çok takmamak gerek zaten en iyisini yapıyorsun boşver. sağlık olsun da bebekler de sağlıklı olsun kalanı zamanla düzelir ya da en iyi düzeye gelir...

ya evet bir de kedi köpekle bebekleri altlı üstlü büyütenler varya yakınımda öyle insanlar da var çok rahatsız oluyorum ondan da. aman nolucak canım diyorlar onları da ailenin bir ferdi olarak görüyorlar. tamam ben de hayvan seviyorum ama hayvanı insan yerine koymak niye? bak yine cinlerim tepeme çıkacak :KK53:

Slam hanımlar öncelikle Rabbim kuzucuklarinizi hayirlisiyla kucaginiza almayı nasip etsin.
Konuya gelirsek benim ikizler dört yaşına girdiler ve büyütmeyi bakımları ne kadar zahmetliyse sevmesi kucaklaması okadar muhteşem:KK46::KK46:
esimin ailesi kalabalik ve hic ikiz yok ailede malum insan merak ediyor ve ben yalniz oldugum icin yardim icin her sabah erkenden geliyorlardi her gun bir curcuna sanki dugun yeri kisin dogum yaptim ben ve gelen opuyor giden opuyor kiziyorum soyluyorum arkami donuyorum gizli opuyorlar bebekler kucuk kis herzaman kapi pencere acip havalandiramiyorsun neyse gelelim sonuca bebekler 2 ayaylık buyuk kizim 4 yasinda ve ben sezeryanli hepimiz ayni anda hastanelik olduk 3 gun bebeklerin kolunda serum ben surekli bebeklerle ilgilenmekten dikisler mahvoldu hastana cikis. i doktor kizdi aile kalabaliksa kizin hepsi gelmesin kusen kussun dedi biraz buyuyunce bebekler yemege goturursunuz gonullerini alirsiniz dedi neyse yazsam roman olur maceram sormak istediginiz birsey olursa sorabilirsiniz
ya geçmiş olsun. işte insanları engellemek lazım küsen küssün doktor doğru söylemiş. benim bir arkadaşımın bebeğini de kayınvalidesi ağzından ağzından öpüyordu bebek bir hastalandı kaç gün yoğun bakıma aldılar... ben benim bebeğim olmasa bile dokunurken bile çekiniyorum insanlardan da aynı özeni bekliyorum tabi...

canım çok ayakta kalınca oluyor bence birden karnın alt kısmında ağrı ve sertleşme gibi...

Bu nerde satılır acaba hastane malzemeleri satan medicalcilerde falan mı acaba bilginiz var mı

Aynısı bende de var.
Dün doktora gittim normal cok hızlı büyüyorlar dedi.
Kasilma nasil bisey dogum yaptıgım halde bilmiyorum.
Çünkü hiç kasilma falan olmadan hazirlanip doguma gittim. Ne ağrı ne kramp vardı daha hiç gelmeye niyeti yoktu 39 hafta olmuştu dört kiloyuda gecti ve otel odası gibi yerleştim istediğim tarihde hastaneye.
Dün doktora sordum kasilma nasil olur diye
Tam karnımda sertleşme ve buzulme gibi bisey olur sonra geçermiş belli aralıklarla bu tekrarlarsa yatinca bile oluyorsa Tehlikeliymis hemen gelin dedi yine de nasil bisey su an ki arada kasıklarda olan batma gibi acı gibi ağrı gibi şey ne acaba.
Birde özellikle bazen karnım inanılmaz geriliyor ve sertlesiyor bunlar galiba büyümeden.
Beyaz akıntı bende de var koku ve kaşıntı yoksa sorun yok...

büyük marketlerde ve medikalcilerde daha önce görmüştüm. ama şimdi bir an önce alıp hazırlamak lazım...

çok geçmiş olsun canım. benim de en çok korktuğum şey bu curcuna. bi de her kafadan bi ses çıkacak. bişey desen bz kaç çocuk büyüttük dicekler. uğraş dur. allahım sağlıklı versin evlatlarımızı inşllh .

canım çok ayakta kalınca oluyor bence birden karnın alt kısmında ağrı ve sertleşme gibi...

Sanırım karnım büyüyomuş ondanmış:KK48: az önce giyinirken kısa süreli şok geçirdim resmen,karnım füze gibi.acayippp bi büyümüş.bi iki gündür rahatsızım diye aynada kendime bakmayı unutmuşum.şaşkınlık içindeyim:KK57:

Back
X