- Konu Sahibi vebahargeldi
- #1.681
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet,eski heyecan ve muhabbet yok artık![]()
canim @umuts76 yi biraz kusturduk galiba. sanirim kirildigi icin girmiyor. o da sagolsun hem ilk bebegin tecrubesi hem yasinin tecrubesi olsun. Bayagi bir yardimci olmustuher şeyi öğrendik bilgi paylaşımı bitti demek![]()
yok canim olmaz. En iyi ihtimal uzun kollu bir badi kullanabilirsin. Yenidogan icin hele de erken ya da dusuk agirlikla dogdugunu varsayarsak vucut isisi onemli. Ben dun dogum yapacagim hastaneyi gezdim. Bebek bakim odasini gosterdi hemsire giydirirken ya da temizlerken yatiediklari yerin hem ustunde hem altinda isitici var. Benim dikkatimi cekmedigi halde ozellikle gosterdi. Onlarin isilari onemli. Birer hastane cikisin bulunsun. Ben ikinciyi almayacaktim kayinvalidem de alinca ikiser oldu. Ondaki ic dis zibin bizim bebekleri gobekleri dusene kadar idare ederHastanede ilk giysisi bunlar olmaz mı acaba zaten yaz bebekleri birde incecik bir Yelek ve incecik bir battaniye ilk doğduğunda hastane kıyafeti böyle olmaz mi
goruntu cok guzel. Anakucaklari takip cikarilabiliryor galiba. Anacagi kucuk gelince nasil parcalari var mi bir de onu takip foto koyar misin sana zahmet. Marhasi ve modeli neydi. Sanki konusmustuk yanlis mi hatirliyorum. 1750 miydi fiyati.Eki Görüntüle 1450922 Arkadaşlar kızların puseti geldi az önce, düşündüğümüzden büyük, ama manevra hareketi çok iyi, fonksiyonları çok güzel, kullandıkça da tecrübelerimi paylaşırım...
hayırlı olsun güle güle kullanın. biraz büyük görünüyor evet.Eki Görüntüle 1450922 Arkadaşlar kızların puseti geldi az önce, düşündüğümüzden büyük, ama manevra hareketi çok iyi, fonksiyonları çok güzel, kullandıkça da tecrübelerimi paylaşırım...
canim @umuts76 yi biraz kusturduk galiba. sanirim kirildigi icin girmiyor. o da sagolsun hem ilk bebegin tecrubesi hem yasinin tecrubesi olsun. Bayagi bir yardimci olmustu
yok canim olmaz. En iyi ihtimal uzun kollu bir badi kullanabilirsin. Yenidogan icin hele de erken ya da dusuk agirlikla dogdugunu varsayarsak vucut isisi onemli. Ben dun dogum yapacagim hastaneyi gezdim. Bebek bakim odasini gosterdi hemsire giydirirken ya da temizlerken yatiediklari yerin hem ustunde hem altinda isitici var. Benim dikkatimi cekmedigi halde ozellikle gosterdi. Onlarin isilari onemli. Birer hastane cikisin bulunsun. Ben ikinciyi almayacaktim kayinvalidem de alinca ikiser oldu. Ondaki ic dis zibin bizim bebekleri gobekleri dusene kadar idare eder
goruntu cok guzel. Anakucaklari takip cikarilabiliryor galiba. Anacagi kucuk gelince nasil parcalari var mi bir de onu takip foto koyar misin sana zahmet. Marhasi ve modeli neydi. Sanki konusmustuk yanlis mi hatirliyorum. 1750 miydi fiyati.
bir de bizim evin asansoru kucuk. Bunun uzunlugu ne kadar en distan tekerlek ucuna kadar olan kismin bir olcusunu soyleyebilir misin
canım sonuçta sanal alem kimsenin kimseye küsmesine gerek yok. yazılan şeyler sözlü ifade edilemediğinden bazen yanlış anlaşılabiliyor. boşu boşuna üzülmeye gerek yok.
bizim kastımız tek bir kişi değildi genel olarak bir durgunluk geldi insanlara. ben de öyleyim mesela fiziksel sıkıntılarım her şeye yansıyor ister istemez... hakkımızda hayırlısı olsun hepimizin. sonuçta amaç dertleşmek ve bilgi alışverişi dert yaratmak değil...
Neden özellikle ikimize gönderme gibi oldu bu yazı anlayamadım?biz kimseyi küstürmedik.bende yazmayı bıraksam,küstüğümü düşünecekmisiniz?herkes yazdığının cevabını aldı,küfür yok,hakaret yok.insanların karşısındakinin fikrine dahi tahammülü yoksa ve işine gelmediği noktada çekip gidiyorsa yapılacak hiç bişey yok.bende ikinci gebeliğimi yaşıyorum,benimde ilk çocuğum onunkiyle yaş,ikincide bende hepimiz gibi ikiz gebeyim.bende 30'u devirdim giyorum.bunlar kişiye fark yaratmaz,kişi kendi farkını kendi yaratır.yaşına,tecrübesine uygun konuşarak.bu konuda çok hassasım cidden çünkü bana en son yazdıkları resmen haddini bil cinsindendi ki üstelik ben ona tamm siz haklısınız susuyorum ben dediğim halde.bundan bile mana çıkardı ve ben artık muhabbeti kestirip attım.baharcım sen de rica ediyorum bu konuyu gündeme taşıma gereksiz.gelen ağamız,giden paşamız.canim @umuts76 yi biraz kusturduk galiba. sanirim kirildigi icin girmiyor. o da sagolsun hem ilk bebegin tecrubesi hem yasinin tecrubesi olsun. Bayagi bir yardimci olmustu
yok canim olmaz. En iyi ihtimal uzun kollu bir badi kullanabilirsin. Yenidogan icin hele de erken ya da dusuk agirlikla dogdugunu varsayarsak vucut isisi onemli. Ben dun dogum yapacagim hastaneyi gezdim. Bebek bakim odasini gosterdi hemsire giydirirken ya da temizlerken yatiediklari yerin hem ustunde hem altinda isitici var. Benim dikkatimi cekmedigi halde ozellikle gosterdi. Onlarin isilari onemli. Birer hastane cikisin bulunsun. Ben ikinciyi almayacaktim kayinvalidem de alinca ikiser oldu. Ondaki ic dis zibin bizim bebekleri gobekleri dusene kadar idare eder
goruntu cok guzel. Anakucaklari takip cikarilabiliryor galiba. Anacagi kucuk gelince nasil parcalari var mi bir de onu takip foto koyar misin sana zahmet. Marhasi ve modeli neydi. Sanki konusmustuk yanlis mi hatirliyorum. 1750 miydi fiyati.
bir de bizim evin asansoru kucuk. Bunun uzunlugu ne kadar en distan tekerlek ucuna kadar olan kismin bir olcusunu soyleyebilir misin
Çok güzelmiş canım,iyi günlerde kullan.kaça aldın ve nerden aldın,paylaşırmısın?Eki Görüntüle 1450922 Arkadaşlar kızların puseti geldi az önce, düşündüğümüzden büyük, ama manevra hareketi çok iyi, fonksiyonları çok güzel, kullandıkça da tecrübelerimi paylaşırım...
Hepimizin hem saglik hem psikolojik en hassas donemlerimiz. Ortaya da soylense hassas olunca konusulan konu (sadece gecenki mevzu degil genel olarak bahsediyorum) insan konusma ya da savunma geregi duyabilir. benim mizacimne sanalda ne reel de insanlari kirmam. Universite donemlerimde de kirilmamayi ogrendim. Cok sevdigim bir buyugum bir sohbetsirasinda onemli olan '' kirmamak degil kirilmamak'' demisti. Bu benim hayat düsturum oldu. Onun icin ben kirilmam kolay kolay da her insan bir olmaz. Kirmamak icin de elimden geleni yapmaya calisirim.
E tabi haziriklar da azaldi. Dusun ben bile yattigim halde hastane cantami hazirladim. geriye buyuk kalemler kaldi.
gecen cok guzel bir firsati kacirdik. Gitti gidiyor da 315 liraya ameda ciftli pompa vardi yarin alriz dedik. Bugun ayni firma 450 liraya satiyor malesef kacirdik(
Tamam tabii ki yazarım. Burada alıp da memnun olduğumuz veya olmadığımız şeyleri paylaşalım ki faydası olsun. Bazı şeyleri boşuna masraf ediyor insan, zaten ikiz büyütmek çok masraflı.Lütfen canım, kullandığın zaman yorumlarını yaparsan sevinirim, memnun kalır tavsiye edersen bende alırım...
Hanimlar size birsey soracagim
10 gun kadar once rapor almak icin kendi dr.um disinda evime yakin biryerde muayene oldum. Bebeklerin kilolari icin 1500 ve 1600 dedi. Bugun yani o muayeneden 10 gun sonra kendi dr.um 1400 kusur ve 1480 gibi birsey soyledi. Iri bebekler olmayacagini ama normal olduklarini soyledi
boyle bir farki daha once 4 aylikken filan da yasamistim. Boyle birsey yasayan var mi? Niye iki farkli makina da iki farkli sonuc cikar ki
İç zıbınları sevmesenizde ( ki ben de sevmiyorum) göbek kordonu düşene kadar gerekli oluyor malesef. Göbek mandalı kocaman bişey, alttan çıtçıtlı bodyleri giydirince bebişin hassas cildine baskı yapıp tahriş edebilir. Rahatsız eder yavrucuğu. Zaten ilk 15 günde düşüyor göbek kordonu sadece o günler için birkaç tane bulundurun bence. Göbek kordonu düştükten sonra hep çıtçıtlı body zaten, iç zıbına gerek yok ondan sonra.Size bir şey danisacagim.http://www.butikbebe.com/Urun/elif-...ye-bodybeyazkrem,UK_2051226.html#.VP_Qs5tajMI SİZCE bu zibinlarin içine giydirilir mi?bebek rahat eder mi? Ben iç zibinları sevmiyorum da.bunu giydirirsem beli de açılmaz diye düşündüm. yoksa zibin içine sadece iç zibin mi alsam ben de?
cunku o muhabbet dordumuz arasinda dondu. Kimseye gondrrme yok yani.Neden özellikle ikimize gönderme gibi oldu bu yazı anlayamadım?biz kimseyi küstürmedik.bende yazmayı bıraksam,küstüğümü düşünecekmisiniz?herkes yazdığının cevabını aldı,küfür yok,hakaret yok.insanların karşısındakinin fikrine dahi tahammülü yoksa ve işine gelmediği noktada çekip gidiyorsa yapılacak hiç bişey yok.bende ikinci gebeliğimi yaşıyorum,benimde ilk çocuğum onunkiyle yaş,ikincide bende hepimiz gibi ikiz gebeyim.bende 30'u devirdim giyorum.bunlar kişiye fark yaratmaz,kişi kendi farkını kendi yaratır.yaşına,tecrübesine uygun konuşarak.bu konuda çok hassasım cidden çünkü bana en son yazdıkları resmen haddini bil cinsindendi ki üstelik ben ona tamm siz haklısınız susuyorum ben dediğim halde.bundan bile mana çıkardı ve ben artık muhabbeti kestirip attım.baharcım sen de rica ediyorum bu konuyu gündeme taşıma gereksiz.gelen ağamız,giden paşamız.
canim pompayi gunduz esim gormus. Direk stokta kac tane var diye sordum 10 dedi iyi dedim aksam yazarim topige biz de ertesi gun hastane donusu aliriz demistim ki aksam yazma firsatim olmadi bugun alalim diye actigimizda da 450 lira fiyatini gorunce sok oldum. Neyse nasip degilmis diyelimöyle tabi çok güzel söylemiş büyüğün. kırılmak kolay ama kırılmamak için komple hayata bakış açısını değiştirebilmesi ve hayata daha rahat bakabilmesi lazım insanın. neyse bu konularda çok konuşmak istemiyorum iyi bir şey söylemek isterken çok yanlış anlaşılmaya müsait şeyler çıkabilir. susmak bazen en doğru hareket o yüzden.
hazırlıklar senin baya azalmıştır da daha benim alınacak birsürü şeyim var ne yazık kiya o ameda pompayı nasıl kaçırmışız ben hiç görmedim onunla ilgili bir şey yazdın mı hiç buraya? ya da birisi yazdı da ben mi görmedim?
hala göğüs pompasına yüzde yüz karar veremedim ama amedanın motoru falan çok iyi diyorlar. gerçi çiftli pompa ile ilgili ikisi aynı anda kullanılamıyor diyenler çok ama denk gelmişken öyle alınabilir tabi.
direkt almak lazımmış demek ki öyle görünce bundan sonra öyle yapalım o zamancunku o muhabbet dordumuz arasinda dondu. Kimseye gondrrme yok yani.
canim pompayi gunduz esim gormus. Direk stokta kac tane var diye sordum 10 dedi iyi dedim aksam yazarim topige biz de ertesi gun hastane donusu aliriz demistim ki aksam yazma firsatim olmadi bugun alalim diye actigimizda da 450 lira fiyatini gorunce sok oldum. Neyse nasip degilmis diyelim
hayirlisi :)
Bende de oldu hatta haftasi bile kucuk cikti birinde aralarindaki fark 1 hafta gosterdi.her zaman gittigim yerde fark bu sefer 2 gune dustu kilo da yuksek cikti.ultrasona gore degisiyormus bu degerler dediler sorunca.
direkt almak lazımmış demek ki öyle görünce bundan sonra öyle yapalım o zaman
ya evet ben onlari standart zannediyordum. Benimkinin uzerinde de S yaziyor small muhtemelen ama bana da buyuk geldi gibi gogus ucum icinde minicik oldu oradan bebek cekebilir mi bilmem. Yikayip hastane cantasina koyarken farkettim buyugu kucugu varmis ne bileyim :))Annelutfenden aldiklarim iki haftada eksiksiz geldi kizlar.emzirme yastiklarim da geldi.bekledigimden iri ciktilar.gogusucu koruyucu standart boyda almistim.denedim ucu buyuk geldi.halbuki benim uclarim cok iridir.acaba normali mi bu tam ustune oturmayacak mi anlamadim.
evet icine girdikce ogreniyor canim insan ya bana kalsa bir lcw vardi bir e bebek vardi. lcw da da bebek kismi aklima bile gelmezdi. Arkadaslara hediye filan gider e bebege dunyanin parasini bayilir gelirdik.Ha gayret okuyorum kızlar.daha 100. Sa yfa bitti. Meğer ne kadar bilmedig m alisveris sitesi varmış:) öğrendim bi çoğunu..keşke en başından bulsaymisim burayı..
Rabbim sağlıkla vakitlerinde nasip etsin inş Yavrucuk la rumuzu..
Geceleri lav.sık kalkmaya başladım.. Artik son 3 ay..bakalım uyku pozisyonunu ne yapacağız..
Ara ara Burnum kanıyor benim.Dr.bepantol peceteyle tıka arada dedi.zor geliyor..
Baya alışveriş yaptım 0-3 hep ama. Alırım diyordum artik yattigim yerden mağazalardan birşeyler bulursam anca. Birilerine aldirmsktansa bebislerle azıcık bakinir geliriz inş..
Takipteyim sayfayı.![]()
0-3 aylıklar çok büyük gelir, yenidoğan ve hatta bir kaç tane de premature alın bence. 0-3 aylıkların içinde kayboluyorlar :) benim de ikizlerim var 8 aylıklar şu an. Bizimkilere yenidoğan diye satılan 56 cm likler bile büyük gelmişti. 46-50 cm lik de almıştık iyi oldu, hatta 42 cm lik bile vardı onları da giydirdik rahatça. Benim de hamilelikte burnumun içi çok kuruyordu ve temizlemeye çalışınca da kanıyordu. Ben bunun için rinopanteina burun merhemi kullanmıştım çok iyi gelmişti. Burun mukozasını nemlendiriyor, kurumayı kabuklanmayı önlüyor. Bir de deniz suyu spreyi kullanıyordum,eczanelerde satılıyor.Ha gayret okuyorum kızlar.daha 100. Sa yfa bitti. Meğer ne kadar bilmedig m alisveris sitesi varmış:) öğrendim bi çoğunu..keşke en başından bulsaymisim burayı..
Rabbim sağlıkla vakitlerinde nasip etsin inş Yavrucuk la rumuzu..
Geceleri lav.sık kalkmaya başladım.. Artik son 3 ay..bakalım uyku pozisyonunu ne yapacağız..
Ara ara Burnum kanıyor benim.Dr.bepantol peceteyle tıka arada dedi.zor geliyor..
Baya alışveriş yaptım 0-3 hep ama. Alırım diyordum artik yattigim yerden mağazalardan birşeyler bulursam anca. Birilerine aldirmsktansa bebislerle azıcık bakinir geliriz inş..
Takipteyim sayfayı.![]()
Evet canım anakucakları takıp çıkarılabiliyor, oto koltuğu olarak arabada da kullanılıyorlar. Normal oturma koltukları da var, onlar takılıyken geldi puset, biz onları çıkarıp anakucaklarını taktık hemen ve eşim onları depoya kaldırdı canım malesef, ama marka modelini söylim netten inceleyebilirsin. 2750 liraya internetten aldık, Ankaradan kargo yaptılar. Uzunluğu da tahminen 140-160 vardır diyor eşim. Ama net ölçmedik ", belki nette bilgisi vardır.canim @umuts76 yi biraz kusturduk galiba. sanirim kirildigi icin girmiyor. o da sagolsun hem ilk bebegin tecrubesi hem yasinin tecrubesi olsun. Bayagi bir yardimci olmustu