• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

Ikisini emzirebilecegimi sanmıyorum hele ki ilk aylar.ama dediğin gibi birini emzirirken Digeri sagilabilir mi acaba...
Bencede öyle,biri düzgün emerken diğeri hık mık yapıp durmadığında sıkıntı olur,annenin de konsantrasyonu bozulur.emzirmek,huzur bulmak,bebekle bağ kurmak demek.ikisi aynı ayna cok cok emseler ben kendimi damızlık sığır gibi hissederdim heralde:KK43:

Ben bakıyorum,var.bebek giyime girince beden olarak yeni doğan yada prematureyi seçebilirsin.baysğı bi var o grupta

Ben de aldiklarimi yazayim:
Yenidoğan 2 adet uzun kol zibinbody (oldukça küçük motherlove marka) bunlar ilk zamanlar olur ama tek kat giydirmezsem usur içine bu kadar küçük iç zibin bulamadım o sorun var.
Yenidoğan 4 adet patik li alt (bunlar da minicik yine motherlove)
0 ay 3 adet kısa kollu zibin body (kısa kollu 0 ay almakta hata mi yaptım bilmiyorum.)
1 ay 2 adet kısa kol body (patik li altları da var)
0-3 ay 3 adet uzun kol body
1-3 ay 2 adet kısa kol body
yenidogan 3 adet patik li alt

Yenidoğan 2 adet uzun kol zibinbody (oldukça küçük motherlove marka) bunlar ilk zamanlar olur ama tek kat giydirmezsem usur içine bu kadar küçük iç zibin bulamadım o sorun var.
0 ay 3 adet kısa kollu zibin body (kısa kollu 0 ay almakta hata mi yaptım bilmiyorum.)
Bayağı almışsın sende benim gibi:KK70: ama ben daha neyi ne kadar aldım bilmiyorum.listelemedim henüz.yani bebekler iki olunca ney ne kadar lazım olcak bilemiyor insan.ben bile şuan ilk kez anne olcakmış gibi acemiyim sanki. İç zıbın o kadar dert değil bence,içte kalacak nasıl olsa.büyükte olsa farketmez.bol bol dolsrsın bebekleri işte zıbına.bunlarla başla bence,fazlası elinde patlaysbilir.bebekler doğar,ilk bi iki hafta gelişim durumlarına göre takviyede bulunursun.belli olmuyor bazı bebek küçük doğup sonra gürbüzleşiyor,kimide yenidoğan takımlarını 3. Aya kadar giyiyor:KK59:

Bayağı almışsın sende benim gibi:KK70: ama ben daha neyi ne kadar aldım bilmiyorum.listelemedim henüz.yani bebekler iki olunca ney ne kadar lazım olcak bilemiyor insan.ben bile şuan ilk kez anne olcakmış gibi acemiyim sanki. İç zıbın o kadar dert değil bence,içte kalacak nasıl olsa.büyükte olsa farketmez.bol bol dolsrsın bebekleri işte zıbına.bunlarla başla bence,fazlası elinde patlaysbilir.bebekler doğar,ilk bi iki hafta gelişim durumlarına göre takviyede bulunursun.belli olmuyor bazı bebek küçük doğup sonra gürbüzleşiyor,kimide yenidoğan takımlarını 3. Aya kadar giyiyor:KK59:
Ayy çok mu almışım. ..bana hala gibi geliyor.gördükçe de dayanamiYorum. Ins giydirmeden elimdekalmazlar

Ben 63 le basladim ilk 3 ay 2 kilo verdim sonra simdiye kadar 6 kilo daha aldim. Toplam 8 kilo olmus oldu. Catlaklarim basladi alt karin kismindan yag kullanmama ragmen. Bebekler icin biraz yavas olsa da iyi ortalama diyor. aksamlari biraz odem yasiyorum ayaklarimda hissediyorum ozellikle bacaklarim cok agirlasmis gibi. Benim biliyorsun sirt ve kabugra agrim var. Dr.un sagolsun gulerek artacak o agrilar dedigi :)
Bir de bobrek sikintisi var onun disinda iyiyim.
Kalkarken zorlaniyorum.genelde esimden yardim istiyorum. Bir de bazen sanki bebekler cikti cikacak gibi bir durum oluyor asagiya cok baski yapiyorlar :)
kasilmalar full devam zaten. Simdilik boyleyim.
valla gozunde buyutme haftalar ilerledikce daha kotu olurum diye. Haftalar ilerledikce surekli biseyler cikiyor ama insan onunla yasamasini ogreniyor degisik bisey. Hergun degisik bir surpriz agri :)
e iyi çok fazla almamışsın. kaburga ağrısı ben de yaşıyorum doktorum bana da anı tepkiyi verdi giderek artacak bu ağrılar :) herhalde o ağrı ve patlayacakmış hissi biraz da yemeyi engelliyor. böbrek sıkıntın nasıl bebekler baskı mı yapıyor? benim de muhtemelen öyle şu an böbrek ve safra kesesini göremiyor bile doktor. öyle bir konumlanmış ki bebeklerden biri. umarım hasarsız geçiririz ağrılar bazen dayanılmaz derecede artıyor ama idare etmeye çalışıyorum şimdilik. gözümde ister istemez büyütüyorum insan bilinmeyenden her zaman korkar ben de şu durumumdayken bir hafta sonramı bile kestiemiyorum o yüden yani...

e iyi çok fazla almamışsın. kaburga ağrısı ben de yaşıyorum doktorum bana da anı tepkiyi verdi giderek artacak bu ağrılar :) herhalde o ağrı ve patlayacakmış hissi biraz da yemeyi engelliyor. böbrek sıkıntın nasıl bebekler baskı mı yapıyor? benim de muhtemelen öyle şu an böbrek ve safra kesesini göremiyor bile doktor. öyle bir konumlanmış ki bebeklerden biri. umarım hasarsız geçiririz ağrılar bazen dayanılmaz derecede artıyor ama idare etmeye çalışıyorum şimdilik. gözümde ister istemez büyütüyorum insan bilinmeyenden her zaman korkar ben de şu durumumdayken bir hafta sonramı bile kestiemiyorum o yüden yani...
gozunde buyutme gercekten korkma inan yarin sabah neyle karsilasacagini bilmiyorsun. Bazen cok guzel oluyor bazen cok kotu. Oyle geciyor. Dun aksam hesap ettim de sasirdim. Bobrek agrim baslayali 5 6 hafta olmus o zaman dr. 32 ya da 34 de aliriz demisti dusun. O zaman nasil gorecem 32 yi diyordum. Rabbim veriyor kolayligini. Cok sukur Elhamdulillah geldik bugune. Iki gundur asagida cok yogun baski hissediyorum umarim bisey yoktur. simdilik bu korkutuyor beni sanki az sonra su gelecekmis ve hersey bitecekmis gibi degisik bir his var. Umarim sadece agirliktandir.

cok degil canim ya rahat ol. Bebeklerle mi ugrasacaksin camasir yikamakla mi cikar at birak biriksin surekli camasir mi yikayacaksin. Gunde bir iki kez ust degistirdigini dusun ve 2 yle carp :))
bir de tavsiyem aldiklarini ayni yere koyma hep ikiye bol o zaman ne aldigini ne kadar aldigini farkedersin. mesela iki ayri hurca yerlestir daha iyi anlarsin ne kadar aldigini

Kızlar günaydın herkese..:KK68::KK68::KK68: Ağrısız,sızısız,az şikayetli bir gün diliyorum hepimize.cumamız mübarek olsun,Rabbim cümleten dualarımızı kabul etsin inşallah...

Okuduğum bir bilgiyi paylaşmak istedim.bebek beslenme uzmanlarından biri anlatıyor,bir kadının iki memesinin olması,ikisininde ayrı ayrı süt kanallarının olması gerektiğinde o kadının yaklaşık 2,5 bebeği yeterli oranda anne sütüyle besleyebileceği anlamına gelir diyor.önemli olan beyine her iki meme ile ilgili ayynı anda ve eşit oranda süt uyarısı gitmesidir diyor.ikizlerde bebekler ayrı ayrı da emzirilebileceği gibi bu anneye zamandan kaybettirdiği gibi her defasında aynı bebeği emziyormuş gibi beynin tek bebek için süt üretmesine neden olabilir diyor.bu nedenle mümkün mertebe bebekleri doğar doğmaz aynı anda memeye tutturmak ve birlikte emmelerini sağlamak yeterli süt üretimi için önemlidir diyor.

Pratikte uygulaması zor ve meşaggatli görünüyor.tek tek emzirmenin de her bebekle ayrı olarak özel vakit geçirmek gibi güzel bir yanı var.kafam karıştı ama süt üretimi açısından iki taraflısı da mantıklı geldi.acaba birini emzirirken diğerini sağsak nasıl olur:KK48:
çok güzel bir bilgi canım. bana da ikisini aynı anda emzirmek hep çok zor geliyor ama belki uygulaya uygulaya alışılabilir... insan yaşamadan ne dese boş sonuçta...

gozunde buyutme gercekten korkma inan yarin sabah neyle karsilasacagini bilmiyorsun. Bazen cok guzel oluyor bazen cok kotu. Oyle geciyor. Dun aksam hesap ettim de sasirdim. Bobrek agrim baslayali 5 6 hafta olmus o zaman dr. 32 ya da 34 de aliriz demisti dusun. O zaman nasil gorecem 32 yi diyordum. Rabbim veriyor kolayligini. Cok sukur Elhamdulillah geldik bugune. Iki gundur asagida cok yogun baski hissediyorum umarim bisey yoktur. simdilik bu korkutuyor beni sanki az sonra su gelecekmis ve hersey bitecekmis gibi degisik bir his var. Umarim sadece agirliktandir.
inşallah canım benim de tek umudum en azından yaşam sınırını bir geçsinler yoksa toraman gibi olsunlar diye bir derdim yok o zamanla olur. o aşağı doğru baskı bende de oluyor acaba bebeklerin konumlanışı aynı mı seninle bende aşağı yukarı aynı sorunları yaşıyoruz gibi...

Eki Görüntüle 1453214 Arkadaşlar şiddetle tavsiye ediyorum, muhakkak alın okuyun inanın pişman olmayacaksınız. Sıradan bebek bakım kitaplarıyla alakası yok. Çok pahalı değil 14 tl, gerek internetten gerek kitapçıdan ne yapın edin alın okuyun derim, çok çok çok keyifle okuyacaksınız emin olun. okuduktan sonra da yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim. Ayrıca facebook da OYUNCU ANNE diye yazıp, takip de edebilirsiniz, çok şey katacaktır sizlere...

Bende cok begenerek okudum.benimde olmayi dusundugum anne modeli ;) herseyin buyuk bir degisim yasadigi bu devirde aslinda bebek yetistirmenin abartilacak bisey olmadigini cok guzel anlatmis.

inşallah canım benim de tek umudum en azından yaşam sınırını bir geçsinler yoksa toraman gibi olsunlar diye bir derdim yok o zamanla olur. o aşağı doğru baskı bende de oluyor acaba bebeklerin konumlanışı aynı mı seninle bende aşağı yukarı aynı sorunları yaşıyoruz gibi...
Benim onceleri altli ustlulerdi ama biri tersti
Ama simdi donmus muhtemelen o en buyuk catlagimin olustugu gun diye dusunuyorum :))
oyle bir aci oldu ki sanki bicagi saplamislarda ceviriyorlarmis gibi. Ertesi gun yirtiklari gordum bir kac gun sonra da dra gidince donmus olduklarini ogrendim. Simdi karsilikli C yapmislar ikisi de bas bas duruyormus. Yanlara gecmisler yani. Kafalar da tabi asagiya baski yapiyor. :))

Benim onceleri altli ustlulerdi ama biri tersti
Ama simdi donmus muhtemelen o en buyuk catlagimin olustugu gun diye dusunuyorum :))
oyle bir aci oldu ki sanki bicagi saplamislarda ceviriyorlarmis gibi. Ertesi gun yirtiklari gordum bir kac gun sonra da dra gidince donmus olduklarini ogrendim. Simdi karsilikli C yapmislar ikisi de bas bas duruyormus. Yanlara gecmisler yani. Kafalar da tabi asagiya baski yapiyor. :))
anladım benimkiler de altlı üstlü. pek dönecekleri bir mesafe yok ama belki sonradan sonraya döner belli de olmaz tabi...

Lütfen canım, kullandığın zaman yorumlarını yaparsan sevinirim, memnun kalır tavsiye edersen bende alırım...
Gulsumada, anakucağı bel destekleri bugün geldi. Senin için ve merak eden arkadaşlar için fotoğrafını koyuyorum. Malzemesi beklediğim kadar kaliteli değil sanki ama anakucaklarına tam uydu, bel desteği iyi, yüzde yüz pamuklu kumaş oluşu çok iyi terletmez. Kumaşı çıkarılıp makinede yıkanabiliyor. Benim anakucaklarının kendi minderlerinin yan çıkıntıları çok fazla, çocuğun beline kadar iniyor ve omuzlar sığmıyor öyle olunca, büzülüp kalıyorlar içinde ve pamuklu olmadığı için de terletiyor. Terletmesin diye penye battaniye serince de kemerlerini bağlayamıyorsun. O yüzden bu minderlerin işimi göreceğini düşünüyorum. Kullanınca daha iyi yorum yaparım.

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    23,5 KB · Görüntüleme: 165
Back
X