Canım
Canım,ben 2. Kez anne oluyorum.7 yaşında bir oğlum ve bakımlarında emeğim olan 4 tanede yeğenim var.bu dediklerini ve fazlasını bilen,bizzat tecrübe etmiş biriyim.üstelik oğlum bebek reflüsü olan,mamalarına gavıscon ınfant karıştırarak beslediğim bi bebekti.mama olarakta aptamil AR (eczanelerde olan özel bi seri) kullandığım halde kusa kusa büyüdü.dolayısıyla bunların tamamı hakkında ihtisasım var.anneliği ikizlerden öğrenmicem nasipse,ama bambaşka bir tecrübe olacakları kesin

gece takiplerinin zorluğu öncesindede dediğim gibi bebekten bebeğe değişir.izlenecek metod beslenme sıklığı,alt değişme sıklığı,huysuz olup olmasıklarına bağlı tamamen.bunlarıda eğer engel teşkil eden özel bir bakım gereksinimleri yoksa 3 aydan sonra çok rahatlıkla yoluna koymaya başlayabilir anne.yoluna koyar demiyorum,yoluna koymaya başlayabilir.sonrası biraz yorucu olsada semeresi her zaman karşılıklı mutluluk.tabi başarabilmek önemli.kimi bebek daha 3. Ayda gece uyanmalarını keserken kimi bebek için bu 6 ay sürüyor,bunlara da şahit oldum.burada dediğim gibi nabza göre şerbet vererek ilerlemek gerekecek.bildiğim tek şey varki max. 6. Ayda bebek odasını,yatağını ve yattığında uyumadı gerektiğini anlayacak ritüele girmiş olmalı.bunu zamanında yapmadığı için hala anne babasının arasında yatan,yada babayı kanepede uyumak zorunda bırakan arkadaşları var oğlumun.ilk 6 ayda yatağına,odasına alışan örnekler ise aksine daha özgüvenli,daha huzurlu ve sakin çocuklar şuan.bebekliklerinden beri gözlemlerim bu yönde.herkes anne,herkesin bir bildiği var ya da doğru olduğunu sandığı bir yöntemi var.yaşayıp görücez hepimiz.bu yüzden ne dense boş...