• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

herkeslere merhabalar...
bir arkadaşım doğum yaptı kızlar,
33 haftalık ikizlerine hamileydi tam 34 e girdi dedik gece ağrılarıyla ve suyunun gelmesiyle hastaneye kaldırılmıştı
acilen sezeryana aldılar bebişler çok minik, 1500 1700 kg
ememiyorlar henüz emme refleksleri gelişmediği için,
şimdilik şırıngayla besleniyorlar, ağlarken morarmaya başlıyorlar,
ciğerleri tam gelişmediğinden birsüre böyle olacak demiş doktor
arkadaşım "uyurken bir şey olursa diye sabaha kadar bekliyoruz yanlarında" diyo
sizden ricam bebişlere dualarınızı eksik etmeyin :110::110:
Rabbim onun bebişlerine ve sizinkilere sağlıklı günler nasip etsin inşallah
topiğin cici annişleri sağlıklı ve güzel günler geçirmeniz dileğiyle...:KK25:

herkeslere merhabalar...
33 haftalık ikizlerine hamileydi tam 34 e girdi dedik gece ağrılarıyla ve suyunun gelmesiyle hastaneye kaldırılmıştı
Rabbim bebeklere sifa versin. Annaye de dirayet guc versin. En kisa zamanda toparlanirlar insaAllah. dr ne diyor acaba. Ciger gelistirici igne olmusmuydu arkadasiniz.
Allahim Şafı isminle sifa ver en kisa zamanda

Benim için de beyaz eşya bocsh-siemenstir.arçelik,vestel,beko evime sokmadım hiç.güvenemiyorum oyüzdende.bide bakıyorum,genelde enerji sınıfı olarak B ve C sınıfı.hotpoint ariston buldum bitane,güzel duruyor,Asınıfı,17 tane kurutma programı,havalandırma özelliği fln var,8 kg.tabi böyle nasıl karar verilir bilmiyorum.arçeliğin de ucuz pahalı bi sürü modeli var,arkadaşın hangini kullanıyor acaba? Zaraları fln markalı şeyleri atmayız artık.ya zaten kolay parçaları asmaya razıyım,şöyle pantolon,nevresim,gömlekler tişörtler vs gşrse yeter
Hotpoint kurutmalı kullanıyorum. Programları güzel ama programlar uzun sürüyor. Bilginize

herkeslere merhabalar...
Umarım bir an önce toparlanır annelerine kavuşurlar. Dualarımız onlarla..

kızlar özellikle de doğumu yaklaşan, ya da doğum yapanlar ikiz bebek arabası işini ne yaptınız aldınız mı? kullandınız mı? iyi kötü yanları var mı?

kızlar özellikle de doğumu yaklaşan, ya da doğum yapanlar ikiz bebek arabası işini ne yaptınız aldınız mı? kullandınız mı? iyi kötü yanları var mı?
Ben joie litetrax aldım iki tane. daha kullanmadım ama ev içinde gezdim sürüşü güzel ve çabuk katlanıyor. Youtubeda videosu var.

Ben de joie chrome aldım,üzerine adapte oto koltuklaını da haricen aldık.tek elle tak çıkar katla.çok pratik,kaliteli ve şık benim için.bi incele ebebekte istersen

Bebek odası yaptıran var mı? Mobilyaları aşağı yukarı ne kadara maloluyor. Ve nerede yaptıırdınız?

Ben joie litetrax aldım iki tane. daha kullanmadım ama ev içinde gezdim sürüşü güzel ve çabuk katlanıyor. Youtubeda videosu var.
ya iki tane almak hiç istemiyorum ama ikiz arabalarında da travel sistem hiç yok. kafam beynim doldu yemin ederim bakmaktan arabalara :(

Ben de joie chrome aldım,üzerine adapte oto koltuklaını da haricen aldık.tek elle tak çıkar katla.çok pratik,kaliteli ve şık benim için.bi incele ebebekte istersen
ya işte ikiz arabası alayım da tek parça olsun istiyorum ama ikiz arabalarında da bulamıyorum bir türlü istediğim gibi. sizin toplam ne kadara maloldu hepsi ??

Bebek odası yaptıran var mı? Mobilyaları aşağı yukarı ne kadara maloluyor. Ve nerede yaptıırdınız?
biz yaptırmadık ama hepsini ikeadan aldık. iki beşik, bir gardrop, bir büyük kocaman bir şifonyer, bir kütüphane olarak da kullanılan raf ünitesi, bir komidin ve bir alt açma masası hepsi toplam 2500-3000 civarı bir şey oldu yanında başka parçalar da aldığımız için net rakamdan emin olamadım şimdi ama o civarda. yalnız ikeanın da parçaları yapması tam eziyet. dev boy puzzle yapıyorsun gibi...

ya işte ikiz arabası alayım da tek parça olsun istiyorum ama ikiz arabalarında da bulamıyorum bir türlü istediğim gibi. sizin toplam ne kadara maloldu hepsi ??
Canım benim,2 yaştan sonra twin bastonlar mantıklı ve kullanışlı oluyormuş ama yeni doğan ikzler için konfor ve egonomi olarak uygun bir araba hem yok hem de kullanışsız diyor tecrübeli anneler.biz eşimle iki türlüsünüde baktık tek tek.bugaboolar,maclerenlar,mamas&papas comfort vs bütün markaları inceledik.fiyt kalite kullanış ve ergonomi olarak bizim aldığımıza karar verdik.comfort un çok yakın bir benzeri model ve materyal olarak.markada türkiyede sadece ebebekte varmış.onuda araştırdık,ingilterede ve avrupada ünlü bi marka,sadece türkiyede yeni şuan.normalde arabası 900,oto koltuğunu dahil ettiğine 1300 mü ne oluyodu.bizde o ara indirimini takip edip %28 indirimden iki araba ve oto koltuğunu 1560a fln aldık.yani 1600 ü bulmadı.yakından görme şamsın varsa gerçekten bak derim.çok tavsiye edilecek bir ürün.teleskop,k saplı,boyuna göre ayarlanıyo,normal oturak yeri çift yönlü tık diye döndürülebiliyo,açma-kapama,oto koltuğu adaptesi çok pratik,krom malzeme vs vs.hasılı biz çok sevdik.

biz yaptırmadık ama hepsini ikeadan aldık. iki beşik, bir gardrop, bir büyük kocaman bir şifonyer, bir kütüphane olarak da kullanılan raf ünitesi, bir komidin ve bir alt açma masası hepsi toplam 2500-3000 civarı bir şey oldu yanında başka parçalar da aldığımız için net rakamdan emin olamadım şimdi ama o civarda. yalnız ikeanın da parçaları yapması tam eziyet. dev boy puzzle yapıyorsun gibi...
Canım ben arabaları indirimden aldım ebebekten 2 araba 2 anakucağı 1000 tlye maloldu

Arkadaslar buhar makinasi bakıyorum ama bazisinda sirf buhar makinasi, bazisinda soğuk sicak buhar makinasi diyor sizce hangisi mantikli yani sicak uflemesi de onemli mi?

Arkadaslar buhar makinasi bakıyorum ama bazisinda sirf buhar makinasi, bazisinda soğuk sicak buhar makinasi diyor sizce hangisi mantikli yani sicak uflemesi de onemli mi?
bilmiyorum ki ama sicak soguk olmasi iyidir hrrhalde. Ben eylulden beri kullaniyorum. Soguk buhar uzun sureli 4 saat falan kullaninca sabah oda bayagi soguk oluyor. Serinletiyor odayi. ( 2 -4 diye ayarlaniyor genelde 4 saate ayarliyorum. )

Hanimlar merhaba
epeydir bakiyorum ama yazamiyorum. Ben cok tuhafim bu siralarda. Degisik bir gerginlik var uzerimde. Bugun neredeyse butun gun aglsdim diyebilirim. Boyle degisik dengesiz bir ruh hali icindeyim. normal mi degil mi bilmiyorum. Allahtan evde kimse yok sadece esim var yoksaki onume gelen kim olursa herhangi biseye hirslaniyorum. Sinirleniyorum. Tsbi esim de payini aliyor malesef. Cok kotu bir ruh halindeyim
:( :( :( :(

Canım benim,2 yaştan sonra twin bastonlar mantıklı ve kullanışlı oluyormuş ama yeni doğan ikzler için konfor ve egonomi olarak uygun bir araba hem yok hem de kullanışsız diyor tecrübeli anneler.biz eşimle iki türlüsünüde baktık tek tek.bugaboolar,maclerenlar,mamas&papas comfort vs bütün markaları inceledik.fiyt kalite kullanış ve ergonomi olarak bizim aldığımıza karar verdik.comfort un çok yakın bir benzeri model ve materyal olarak.markada türkiyede sadece ebebekte varmış.onuda araştırdık,ingilterede ve avrupada ünlü bi marka,sadece türkiyede yeni şuan.normalde arabası 900,oto koltuğunu dahil ettiğine 1300 mü ne oluyodu.bizde o ara indirimini takip edip %28 indirimden iki araba ve oto koltuğunu 1560a fln aldık.yani 1600 ü bulmadı.yakından görme şamsın varsa gerçekten bak derim.çok tavsiye edilecek bir ürün.teleskop,k saplı,boyuna göre ayarlanıyo,normal oturak yeri çift yönlü tık diye döndürülebiliyo,açma-kapama,oto koltuğu adaptesi çok pratik,krom malzeme vs vs.hasılı biz çok sevdik.
anladım canım uygun olmuş evet o şekilde de. ben de peg prego ikiz arabasını inceledim yakından britax vardı yine o da ona yakın. aslında peg perego alıp üzerine de iki ana kucağı alınabilir ama kullanan birinden de yorum almak istiyorum. internette bu sunny marka şeyler de var çok uygun aslında ama çok mu uyduruk onlar da bilemiyorum. ebebek ve babymallda her istedğim modeli göremiyorum ne yazık ki canlı...

doktorlar sıcak çok tavsiye etmiyorlar. zaten sıcak üfleyenler de sauna gibi çok sıcak üflemiyor hafif bir ılıklık yaratıyor. ben loobex aldım fiyatı uygundu baya babymallda var uzaktan kumandası var ortama göre ayarlama özellikleri var.

Hanimlar merhaba
epeydir bakiyorum ama yazamiyorum. Ben cok tuhafim bu siralarda. Degisik bir gerginlik var uzerimde. Bugun neredeyse butun gun aglsdim diyebilirim. Boyle degisik dengesiz bir ruh hali icindeyim. normal mi degil mi bilmiyorum. Allahtan evde kimse yok sadece esim var yoksaki onume gelen kim olursa herhangi biseye hirslaniyorum. Sinirleniyorum. Tsbi esim de payini aliyor malesef. Cok kotu bir ruh halindeyim
:KK43: :KK43: :KK43: :KK43:
ay canım benim yaa. bebeklerin geliş zamanı yaklaştıkça gerilim artıyor sanırım. bir de yalnız olmanın da verdiği bir şey. ben de hep yalnızım. akşamdan akşama eşim geliyor o kadar. her şeyle benim uğraşmam gerekiyor. bir de iki gündür kendimi fiziksel olarak daha da kötü hissediyorum. dün bir ara doğum olacak gibi hissettim o kadar gerildim ki. nefesim falan çok daha fazla zorlamaya başladı.
çok düşünmemeye çalış biraz bazı şeyler planlarının dışında gelişiyor insanın. her şey olaağına varır ama ben eminim üstesinden gelecek güçtesin sen iki bebeğin de. bu ara seni ne rahatlatıyorsa ne hoşuna geliyorsa onu yap. birini görmek istemiyor musun görme yapmak istemiyor musun yapma...

Back
X