• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

28. Haftada yapıldı iğneler canım beni de çok kötü etkiledi ateş basması oldu kalp atışım hızlandı nefes darlığı oldu hatta bir iki gün bebekler bile çok az hareket etti iki üç gün sonra düzeldi çok şükür
anladim peki birsey daha sorsam, bu igneden sonra bebeklerin gelisimi yavasliyor diyorlar. Prospektusunde de oyle birsey yaziyor ama bu ilac baska seylere de kullanildigi icin onu mu kastediyor anne karnindakini mi bilemedim malum onlari anlamak zor. Senin gelisimlerinde bir farklilik oldu mu. 28. Hafta cunku 30 a kadar filan iyi gittikleri hizli gittikleri bir donem aslinda. Ben cok tedirginim. Bu igneden once 2500 u goruruz diyordu simdi 2 kiloyu gecer gibiyiz diyor seninle aramizda takvime gore 3 gun var hatta benimki bir gun fazla 2 gun var.
Gelisimleri boy ve kilolari nasil?

İyiyiz şükür,sıkıntılar başlıyo artık ufak ufak...zaman zaman zorlaşıyo vs.bol istirahat etmek lazım.başka yolu yok bu işin.seninki bayağı ufakmış şuan.sen de çok dikkatli ol,ilk haftalar çok önemli.
Çalışıyorum ama oturuyorum hep işyerinde doktorum anlattı ama yaşayan biri olarak nelere dikkkat etmeli..

Evet canim bunlar da olunca malesef kasilma ama su onemli bir duzenli olmasi iki rahim agzinin acilip acilmamasi. Benim neredeyse 22 24. Haftalardan beri var. Idare ediliyor bir sekilde ama dinlenmek cok onemli. Ne kadar ayakta kalirsan o kadar fazla oluyor. Bol bol istirahat artik.

Ben 24 den sonra basladim diyebilirim.
Oyun parki dedigin yataktan aldim bende onceki sayfalarda fotosu var. Ilk 2 3 ay onda birlikte yatirmayi planliyorum ins.
hepsini not alarak say bence nasil olduklarini not dus yanina. Benim mesela 8 dk.da bir geliyordu en son 3 4 kere oyle duzenli tam eyvah diyordum sonra 1 saat kadar olmuyordu filan. Bir de hic kalkmadan dinlen. Sadece tuvalet ihtiyacin icin kalk. Yemek icin bile kalkma imkanin varsa. Cok onemli bir gin bir gundur bizim icin. Ciger gelistirici ben de oldum. Igne kortizon icerdigi icin biliyorsundur gerci ama tuza dikkat etmeni tavsiye ederim.
Bir de kasilmalara bol su diyor israrla dr nasil bir etkisi var bilmiyorum. Aklinda olsun.
Ciğer geliştirici iğne yapılmadı bana neden acaba

siz hangi marka aldınız? ben de yan yana olanları düşünüyorum önlü arkalılarla ilgili pek güzel yorumlar yok zaten benim de çok hoşuma gitmiyor...

hafsa anne hafsa anne

Beneto BT-151diye bi marka eşim bulmuş internet gitti gidiyor dan tanıtımı da güzel yapılmış biz beğendik pierre Cardin onu çok beğenmiştim önlü arkalıydu karsilikli da oluyordu bizim için tek kusuru bin liradan fazlaydı bütçeye uymadı.

Çalışıyorum ama oturuyorum hep işyerinde doktorum anlattı ama yaşayan biri olarak nelere dikkkat etmeli..
Kabız kalmamanız,yükseğe uzanmamanı ve yerden ağırlık kaldırmamanız çok önemli.beslenmeniz,özellikle kan yapıcı gıdalara ağırlık vermeniz önemli.bitki çaylarından ve zencefilden uzak durmak gerekiyor.ilaçlarınızı yine düzenli almanız gerekir.nasıl olsa oluyor,rahstsız olmuyorum henüz diyerek önceki kıyafetleri giymeye devam etmemek lazım.olabildiğince rahat şeyler tercih etmeliki kan akışı sekteye uğramasın,bebeklerin ilk dönem için gıdadı olan kan bol bol aksın onlara.fırsat buldukça da istirahat.bildiklerim ve bana önerilenler bunlar.

Canim benim erken dogum riskim vardi onun icin yapildi. Kritik durumlarda yapiyorlar zaten. Kacinci haftandasin ki . Demekki hersey guzel gidiyor masaAllah
Yok benim dünyadalar sekiz aylıklar her şey çok güzeldi elhamdülillah kilo boy.bende problemsiz gittim 38+3 de doğum yaptım darısı Size:)

Hanimlar bu marka evet pahali ama bunlar organik. Tabi benim gibi takintiniz yoksa sorun yok gereksiz o ayri. Ilk ay icin ozellikle yeni dogduklarinda tolarlanana kadar giyecekle4i kiyafetler icin secilebilir organik oldugundan dolayi. Tek bebek olsaydi zaten zamaninda dogar sagliklari icin bu kadar ustlerine dusmezdik. E bunlar zaten eniyi ihtimal bir ay erken gelerek 1-0 basliyorlar. Ne bileyim ben de sartlarini saglik acisindan en iyi etmeye calisiyorum. Yoksaki daha once de konusmustuk ilk aydan sonrasi icin cok fazla pahali marka tercih etmemistim toparlaninca bedenle4i belli olur oyle alirim diye
Canım benim,Bazı şeyler zamanla hayatımıza girip maalesef eksenine çekiyor bizleri.organik tarım,organik gıda,organik tekstil ve hatta organik kozmetik..yüzlercesi arasında "organik" kriterlerine uygun kaç tanesi var bilmek imkansız ama gerçek şu ki sayıları çok az ve çok daha da uçuk fiyatlara satılıyorlar.örnek vermem gerekirse bir tekstilin organik sayılması için imalinde kullanılan örneğin pamuğun yerleşim yerlerinden yüzlerce km dışarda,hava sahasından uçakların dahi geçmediği yerlerde yetişmiş ve hiç bir makineli tarım aletinin kullanılmamış olması gerekiyor.bu ipliği ve boyası içinde ayrı ayrı geçerli(abim ve yengem zirai tarım mühendisleri,bilgim oradan).ben aldığım ürünlerdeki antialerjik-antibakteriyel ibarelerinede itibar etmiyorum,herkes bişey ezberlemiş gibi.bildiğim ve inandığım şey iyi kalite,iyi marka,saf pamuk,mümkün olduğunca renksiz.bebeklerimiz tek de olsa ikiz de olsa çok özeller ve hassaslar.kimsenin ki diğerinden daha az önemsenmiyor.bende hepimiz gibi en iyi imkanlarla donatmaya çalışıyorum onları,kendimce belirlediğim bi takım standartlar çerçevesinde yapıyorum tercihlerimi.ama dediğin gibi bazı hususlar annelik hassasiyetiyle takıntı haline dönüşebiliyor.sizler belki ilk olmanın da heyecanındasınız,onu da anlıyorum.ama nasıl başlarsa da öyle gidiyor.

Ayy,az önce elazığda 25 haftalık doğmuş bi bebek haberi gördüm...500 gram,minicik elleri var ama nasıl tatlı bi bebek.inanılır gibi değil.hiç bi hayati problemi yokmuş şükür.Rabbim ol dedikten sonra ne olmaz ki zaten:KK68: Rabbim yardımcısı olsun.

Canim benim erken dogum riskim vardi onun icin yapildi. Kritik durumlarda yapiyorlar zaten. Kacinci haftandasin ki . Demekki hersey guzel gidiyor masaAllah

Canim,benim 26.haftada ciger gelistiriciyi yaptilar 32 de doktorum bidaha yaptirdi 2 doz.26 ile 32 arasinda bebeklerin kilosunu olumsuz etkilemedi normal kilolarini aldilar korkma sakin ;) yaa bide bundan sonrasi sakin olmaktan baska elden gelen birsey yok :( ben artik wc ye bile zor kalkiyorum iki buklum :( igneden sonra belim cok agridi bu kez.bebeklerin hareketleri bendede yavasladi.cok agir kullandirdiklari ilaclar tamamen Allaha emanetiz..Rabbim yardimcimiz olsun...

Oyle canim ya simdi de tansiyondan korkuyorum ben. Cok rahat su kadar olursa ilac veririz diyor. Bebekler hayirlisiyla dunyaya gelecekte kimbilir nasil gelecek. bir de senin ucuz du degil mi . Rabbim kat be kat kolaylik versin.
Gecen aklima geldin epeydir goremedim seni. Hastane bir ucuz annesi gordum. Bebekleri siralamis ama basinda nasil caresiz bakiyor. Bur bjrinin emzigini bastiriyor agzina bir digerinin o cikartiyor aglamaya basliyor digerine donuyor. Uzaktan cok sevimli gorunuyorlardi :)
Canim,benim 26.haftada ciger gelistiriciyi yaptilar 32 de doktorum bidaha yaptirdi 2 doz.26 ile 32 arasinda bebeklerin kilosunu olumsuz etkilemedi normal kilolarini aldilar korkma sakin :KK66: yaa bide bundan sonrasi sakin olmaktan baska elden gelen birsey yok :KK43: ben artik wc ye bile zor kalkiyorum iki buklum :KK43: igneden sonra belim cok agridi bu kez.bebeklerin hareketleri bendede yavasladi.cok agir kullandirdiklari ilaclar tamamen Allaha emanetiz..Rabbim yardimcimiz olsun...

Oyle canim ya simdi de tansiyondan korkuyorum ben. Cok rahat su kadar olursa ilac veririz diyor. Bebekler hayirlisiyla dunyaya gelecekte kimbilir nasil gelecek. bir de senin ucuz du degil mi . Rabbim kat be kat kolaylik versin.
Gecen aklima geldin epeydir goremedim seni. Hastane bir ucuz annesi gordum. Bebekleri siralamis ama basinda nasil caresiz bakiyor. Bur bjrinin emzigini bastiriyor agzina bir digerinin o cikartiyor aglamaya basliyor digerine donuyor. Uzaktan cok sevimli gorunuyorlardi :)

Ilaclar yuzunden baygin uyuyorum surekli canim :) evet yukum iyice agirlasti ama doktorum dayanmaya devam gerekirse hic kalkma diyor bakalim nasil dayanacagiz..yaa inan o kadar aci cekiyorum ki,bakmakmis,uykusuz kalmakmis suan hepsi basit geliyor,yeter ki hareket edebileyim özgürce :(

Yok benim dünyadalar sekiz aylıklar her şey çok güzeldi elhamdülillah kilo boy.bende problemsiz gittim 38+3 de doğum yaptım darısı Size:)
ay masallah ne guzeel ben karistirdim kusura bakmayin. Hakikaten darisi bizlerin basina 38 ler filan hayal gibi geliyor. Minikleri opun benim icin :KK15:

Canım benim,Bazı şeyler zamanla hayatımıza girip maalesef eksenine çekiyor bizleri.organik tarım,organik gıda,organik tekstil ve hatta organik kozmetik..yüzlercesi arasında "organik" kriterlerine uygun kaç tanesi var bilmek imkansız ama gerçek şu ki sayıları çok az ve çok daha da uçuk fiyatlara satılıyorlar.örnek vermem gerekirse bir tekstilin organik sayılması için imalinde kullanılan örneğin pamuğun yerleşim yerlerinden yüzlerce km dışarda,hava sahasından uçakların dahi geçmediği yerlerde yetişmiş ve hiç bir makineli tarım aletinin kullanılmamış olması gerekiyor.bu ipliği ve boyası içinde ayrı ayrı geçerli(abim ve yengem zirai tarım mühendisleri,bilgim oradan).ben aldığım ürünlerdeki antialerjik-antibakteriyel ibarelerinede itibar etmiyorum,herkes bişey ezberlemiş gibi.bildiğim ve inandığım şey iyi kalite,iyi marka,saf pamuk,mümkün olduğunca renksiz.bebeklerimiz tek de olsa ikiz de olsa çok özeller ve hassaslar.kimsenin ki diğerinden daha az önemsenmiyor.bende hepimiz gibi en iyi imkanlarla donatmaya çalışıyorum onları,kendimce belirlediğim bi takım standartlar çerçevesinde yapıyorum tercihlerimi.ama dediğin gibi bazı hususlar annelik hassasiyetiyle takıntı haline dönüşebiliyor.sizler belki ilk olmanın da heyecanındasınız,onu da anlıyorum.ama nasıl başlarsa da öyle gidiyor.
yok ya ben de hic ilk olmanin verdigi heyecan yok sanki ikinci ucuncuymus gibi bir rahatlik var. Soyle yaparim boyle evhamli olurum dddigim konularda masallah diyim cok rahatim. Ben hep huyum geregi abartacagimi dusunurdum hic yok. Bu iyiye isarettir umarim :))
arkadsslarim da bazen karsilasinca bazi konularda hayret diyorlar benim sadece hakikaten ikiz olmasinin korkusu kaygisi var. Yakin arkadasimin bebegi hala kuvozle mucadele ediyor. Keza diger topikten bir arkadasin da oyle. Rabbim bir an once sifa versin yavrucuklara, cumlesine.
hersey daha dogruus hicbirsey dort dortluk olmaz olmayacak da iste elden geldigi kadarini yapmak insana vicdaninin rahatlatiyor. Ben k3ndim de allerjik bunyeye sahip oldugum icin dogal ya da kimyasal cok kolay ayirt ediyorum. Ben de direk bas bas bagiriyor kimyasal seyler. Cocuklugumdan beri mide sorunum oldugu icin yediklerim de oyledir mesela. Zararli olmasi muhtemel seyler normalde yanimdakileri rahatsiz etmezken beni hastanelik edebiliyor. mesela ikram edilen patates kizartmasinin yaginin kac kere kullanildigini tadina bakip soyleyebilirim. Bu kadar psikopatim :)
Ben bu hassasiyetlerimi ergenlk doneminde farkettim ailem soyledigimde ciddiye almadilar ergensin ya psikolojik diyip gectiler o yuzden bebeklere dikkat etmek istiyorum galiba

Ilaclar yuzunden baygin uyuyorum surekli canim :) evet yukum iyice agirlasti ama doktorum dayanmaya devam gerekirse hic kalkma diyor bakalim nasil dayanacagiz..yaa inan o kadar aci cekiyorum ki,bakmakmis,uykusuz kalmakmis suan hepsi basit geliyor,yeter ki hareket edebileyim özgürce :KK43:
Dayan canim dayan Rabbim sabrini artirsin. Hep diyorum ya bir saat bir saattir onlar icin. 34 leri 36 lari gorursun ins. seni anliyorum gercekten hergun baska birsey cikiyor. Dr. Bana kaburgamdaki agriya israrla bobrek dedi ben degil dedim en son kabullendim. ama nasil bir agri afedrrsin tuvaletimi yapana kadar otursmiyorum wc de gozumden yas bosaniyor. Bir gun kalktim o agri yok elimle yokladim sipalardan biri yer degistirmis. Bir hafta rahat ettim sonra nasil becerdiyse geri geldi. Bazen yalvariyordum kenara gel oglum da bir nefes alayim diye. Cogu gitti azi kaldi insaAllah

Peki bu iğnelerin hangi hafta vurulacağına bebeklerin gelişimine göremi karar veriliyor yoksa erken doğma ihtimaline göre mi?çünkü kiminiz 20'li haftalarda kiminiz 30'lu haftalarda vurdurmuş.burada kriter ne:KK43:

Dayan canim dayan Rabbim sabrini artirsin. Hep diyorum ya bir saat bir saattir onlar icin. 34 leri 36 lari gorursun ins. seni anliyorum gercekten hergun baska birsey cikiyor. Dr. Bana kaburgamdaki agriya israrla bobrek dedi ben degil dedim en son kabullendim. ama nasil bir agri afedrrsin tuvaletimi yapana kadar otursmiyorum wc de gozumden yas bosaniyor. Bir gun kalktim o agri yok elimle yokladim sipalardan biri yer degistirmis. Bir hafta rahat ettim sonra nasil becerdiyse geri geldi. Bazen yalvariyordum kenara gel oglum da bir nefes alayim diye. Cogu gitti azi kaldi insaAllah
Ayy bahar...ağlattın beni sabah sabah:KK61:

Aynen riske gore bana hep 28 gel igneni yapalim diyordu bobrek genislemesinden dolayi. Sonra 28 de bakti bobrek stabil gidiyor. Yapmayalim acil birsey oldugunda ilk dozunu yaptir en yakin yerde oyel gel dedi. Iste 30 un sonuna dogru nst de dogum sancilari cikinca yaptiralim dedi. Halbuki yaptirmayabilirmisiz acilde gittigim dr. Korkuttu . Agrilar cok degilmis aslinda. 34 den sonra gerek duymuyorlar galiba. Bosver yaptirma gittigi yere kadar gitsin en acil bir anda bile dr. En az 10 saat sonra dogum olur endiselenme diyor. Demekki 24 saatlik zamani da rahat rahat bulurlar birsey olsa ( Allah korusun olmasin o ayri)
Peki bu iğnelerin hangi hafta vurulacağına bebeklerin gelişimine göremi karar veriliyor yoksa erken doğma ihtimaline göre mi?çünkü kiminiz 20'li haftalarda kiminiz 30'lu haftalarda vurdurmuş.burada kriter ne:KK43:

ay masallah ne guzeel ben karistirdim kusura bakmayin. Hakikaten darisi bizlerin basina 38 ler filan hayal gibi geliyor. Minikleri opun benim icin :KK15:

yok ya ben de hic ilk olmanin verdigi heyecan yok sanki ikinci ucuncuymus gibi bir rahatlik var. Soyle yaparim boyle evhamli olurum dddigim konularda masallah diyim cok rahatim. Ben hep huyum geregi abartacagimi dusunurdum hic yok. Bu iyiye isarettir umarim :))
arkadsslarim da bazen karsilasinca bazi konularda hayret diyorlar benim sadece hakikaten ikiz olmasinin korkusu kaygisi var. Yakin arkadasimin bebegi hala kuvozle mucadele ediyor. Keza diger topikten bir arkadasin da oyle. Rabbim bir an once sifa versin yavrucuklara, cumlesine.
hersey daha dogruus hicbirsey dort dortluk olmaz olmayacak da iste elden geldigi kadarini yapmak insana vicdaninin rahatlatiyor. Ben k3ndim de allerjik bunyeye sahip oldugum icin dogal ya da kimyasal cok kolay ayirt ediyorum. Ben de direk bas bas bagiriyor kimyasal seyler. Cocuklugumdan beri mide sorunum oldugu icin yediklerim de oyledir mesela. Zararli olmasi muhtemel seyler normalde yanimdakileri rahatsiz etmezken beni hastanelik edebiliyor. mesela ikram edilen patates kizartmasinin yaginin kac kere kullanildigini tadina bakip soyleyebilirim. Bu kadar psikopatim :)
Ben bu hassasiyetlerimi ergenlk doneminde farkettim ailem soyledigimde ciddiye almadilar ergensin ya psikolojik diyip gectiler o yuzden bebeklere dikkat etmek istiyorum galiba
Daha öncede anlatmıştın bunu sanırım,evet.ya çok zor Allah kolaylık versin.genellikle bünyem bişeye tepki vermediği,antialerjik bi tip olduğum için doğal olarak insanların alerjik reaksiyonlar vermesi yada bu konuyu çok kafaya takmasını anlayamıyorum.bi arkadaşım bebeği doğmadan odasında duvarda kullanacağı boyayı bile yurtdışından getirtmişti,selüloz,solvent bilmem ne bilmemne içermiyor diye.kullandığı çarşaf ve örtülerden kıyafetlerine kadar herşeyi organik tekstil seçti tutup,ama o dediğim hakiki organiklerden.renklerini görsen,fındık çuvalı gibi :)) doğduğunda düşün,musluk suyu bakterili diye damacana sudan yıkardı çocuğu.yani şöyle söyliyim bu dünyada çocuğuna izole bi hayat yaratan varsa o da odur.çocuk şuanda 10'lu yaşlarda,samimi söylüyorum bildim bileli hasta,bildim bileli ciğerleri mikrop ve enfeksiyon kapar,atamaz bi türlü,hasta olur serumsuz toparlayamaz,polen ve toz alerjisi var,salya sümük hapşırır yaz kış:KK1: hep böyle olacak değil belki ama demem o ki hayatı kendimede çocuklarımada zorlaştırmak istemem.senin durumun zor tabi,ama nolur bebeklerimde öyle olacak diye yaklaşma.onlar bambaşka birer birey,senin benim kopyamız olmuyolar.rahat ol,bırak mikropta alsın,bırak sıradan şeyler giymeye de alışsın.inan ki ben ben demek için söylemiyorum ama oğlumda erkek çocuk,o kadarda hassas olmasın canım diyerek olabileceğimin üzerinde rahattım anne olarak.öyle aman aman korumazdım,gerektiğince dikkat ederdim.inan 2 yaşından beri yaz kış dolaptan su içer,dondurma yer,sıcak bastı der atletle oturur.yok terledi yok esti yok rüzgar aldı,sıcaktı,soğuktu....ayyyy,sonu yok:confused: kaynanam böyledir mesela,iyiki yakın değiliz diyorum :KK70:söylemek istediklerimle ilgili beni yanlış anlama lütfen:KK55:

Back
X