- 18 Kasım 2014
- 1.830
- 1.916
- 123
- Konu Sahibi vebahargeldi
- #2.361
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayır şimdi olmadı,ilk doğumumda olmuştu.şuan tekrar olmaması için uğraşıyorum.Şimdiden çatlak oldu mu ya
Canım üzüldüm olsun ama rabbim sağlıklı kucağına almayı nasip etsin hepimizinkini bak o zamn çatlak derdi kalıyo mu![]()
Aynen öyle canım,aynen öyle... Amin cümlemiz için.Kesinlikle psikolojik.yok bu kez mama fikrini aklıma getirmiyorum bile.emzirmek büyük rahatlık ve kolaylık.mama tam bir işkence.ne çektim ben bilirim.gece yatmadan bir saat evvel hazırlığı başlıyo.suyu kaynat,bekle ılınsın,termosa koy,mama dozlarını ayarla,kabına koy,gece bi kere verdin diyelim,kalk o biberonu yıka temizle 2. Kullanıma hazır et vs vs...tam bir sinir harbi.bu kez memelere kuvvet,emziricem kısmetse.bide o zaman göğüs ucum hiç yoktu,dümdüzdü.oda çok zorladı beni,bebek alamıyodu,ben beceril veremiyodum derken öyle oldu.ama şuan nolfuysa artık allahın hikmeti gebelikle birlikte bayağı emziklendi memişlerimEvet çok haklısın annelerimizin hiçbirinde emzirme problemi duymadım ben, hepsi şakır şakır sütüm akardı diye konuşuyor. Zaten o zamanlar böyle mamalar yokmuş, herkes emzirirmiş. Nadiren hastalıktan falan emziremeyen olursa onlar da süt anne bulurmuş. Ben biraz da ikiz olduğu için sütüm yetmeyecek diye şartlandırdım galiba kendimi. İki bebek emzirme işi nasıl olacak diye endişelendim hep tabii. Aslında iki bebek de olsa ne kadar talep o kadar süt mantığıyla çalışıyor memeler, bu yüzden yetecek miktarda süt üretiliyormuş emzirdikçe. Ama işte yetmiyor yetmeyecek korkusuyla mamaya sarılıyoruz. Bir de sarılık olunca hepten panik yaptım ben. İnan ben de seninle aynı duyguları yaşadım ağladım üzüldüm neden beceremedim dedim kendime kızdım ama öyle olunca daha da kötüye gitti. Sonra da kabullendim...ne yapayım elimden gelen mücadeleyi verdim hiç emziremeyen anneler var en azından 6 aya kadar yeterli olmasa da emzirebildim diye kendimi teselli ettim. Siz bu defa olumlu şartlandırın kendinizi, eğitime de katılın. Cork cork sütleriniz olsun inşallah :)
Bende bunu almayi dusunmustum ama emin olamiyorum, koltuklar dar mihttp://cdn1.n11.com.tr/a1/1024/53/31/94/53319463_308864120.jpg kızlar bu bebek arabası hakkında ne düşünüyorsunuz bana çok kaba gelmedı karar vermek çok zor kullanan yada önerisini duyan varmı acaba
Karında sertleşme ve yamulma oluyor kasılınca. Ama kısa süreli düzensiz kasılmalar oluyor son aylarda.Yaa kasılma nasıl bişi oluyor acaba biri bana tarif edebilir mi? Iki gundur kizkar o kadar hareketli ki canimi acitmaya basladilar arada bir de sag bebek saga dogru baski yapiyor oyle ki resmen karnim yamuluyor kasilma boyle bi sey mi? Dr. Kontrolum haftaya acaba erkenden mi gitsem?
Benim karnim hep sert 8 kilo aldim ama sadece karnim sis yopkonmus gibi yamulma dedigim gibi iki kere falan oldu doktora gitmeli miyim acaba daha once boyle bisi olmamisti buyudukleri icin mi yoksa erken dogum belirtisi mi korktum simdiKarında sertleşme ve yamulma oluyor kasılınca. Ama kısa süreli düzensiz kasılmalar oluyor son aylarda.
Canım dur panik yapma çoğumuz yaşadık yaşıyoruz hala. Benimde ilk olduğu için doğum sancısı olsa anlatsınız diyorlar hep. Dr ile irtibata geçebilirsin çok rahatsız olduysan. Geçmiş olsun canım...Benim karnim hep sert 8 kilo aldim ama sadece karnim sis yopkonmus gibi yamulma dedigim gibi iki kere falan oldu doktora gitmeli miyim acaba daha once boyle bisi olmamisti buyudukleri icin mi yoksa erken dogum belirtisi mi korktum simdi![]()
Yaa burda okudum ciger gelistirici igne olunuyormus ama ben olmadim ve bu tedirgin etti beni evet dr.uma bir sorayim en iyisi tesekkur ederim yardimlariniz içinCanım dur panik yapma çoğumuz yaşadık yaşıyoruz hala. Benimde ilk olduğu için doğum sancısı olsa anlatsınız diyorlar hep. Dr ile irtibata geçebilirsin çok rahatsız olduysan. Geçmiş olsun canım...
Kasilma oldugunda anlik bir sekilde karninin tamami tas gibi oluyor. Oyle surekli olan birsey degil.kiloylada alakali degil. Genelde kadklma geldiginde nefes datligi da oluyor. Gecince nefesin de duzeliyor. Sizin oyle degil anlattiginiz kadariyla.Benim karnim hep sert 8 kilo aldim ama sadece karnim sis yopkonmus gibi yamulma dedigim gibi iki kere falan oldu doktora gitmeli miyim acaba daha once boyle bisi olmamisti buyudukleri icin mi yoksa erken dogum belirtisi mi korktum simdi![]()
ciger geliztirici de erken dogum riski olanlara yapiliyor. Bence acele etmeyin. Paniklemeyin. Rahimde acilma olur, nst de ciddi sanci cikar, suyun azalir (Allah korusun) o zaman yapiyorlar bence panikleme demekki herseyin iyi gidiyor masallahYaa burda okudum ciger gelistirici igne olunuyormus ama ben olmadim ve bu tedirgin etti beni evet dr.uma bir sorayim en iyisi tesekkur ederim yardimlariniz için![]()
Hemen panik yapmayın yalancı doğum kasılmalarıdır onlar. Şu yazıyı okuyun isterseniz yardımı olabilir: http://www.e-gebelik.net/dogum/yalanci_dogum_braxton_hicks.asp Doğum kasılmaları çok daha kuvvetli ve ağrılı hissediliyor, ben yaşadım. Yalancı doğum kasılmasında ise pozisyon değiştirdiğinizde falan kayboluyor, daha lokal bir bölgede oluyor, ağrı sancı olmuyor. Yine de doktorunuza bahsedin, gerekli görürse nst ye bağlar kasılma sancı durumuna bakar.Benim karnim hep sert 8 kilo aldim ama sadece karnim sis yopkonmus gibi yamulma dedigim gibi iki kere falan oldu doktora gitmeli miyim acaba daha once boyle bisi olmamisti buyudukleri icin mi yoksa erken dogum belirtisi mi korktum simdi![]()
Yaa burda okudum ciger gelistirici igne olunuyormus ama ben olmadim ve bu tedirgin etti beni evet dr.uma bir sorayim en iyisi tesekkur ederim yardimlariniz için![]()
Kizlar adalat kullanan var mi. Acilmam var igne vuruluyorum yatiyotum surekli
Yazıyı okudum teşekkür ederim ben yatış pozisyonu ile ilgili ciddi sıkıntı yaşıyorum bütün bilgiler tekil gebelikler için sola yatın diyorlar ama sola yayınca sol bebek vuruyor sağa yatınca sağ bebek bütün gece dönüp duruyoruz:)Hemen panik yapmayın yalancı doğum kasılmalarıdır onlar. Şu yazıyı okuyun isterseniz yardımı olabilir: http://www.e-gebelik.net/dogum/yalanci_dogum_braxton_hicks.asp Doğum kasılmaları çok daha kuvvetli ve ağrılı hissediliyor, ben yaşadım. Yalancı doğum kasılmasında ise pozisyon değiştirdiğinizde falan kayboluyor, daha lokal bir bölgede oluyor, ağrı sancı olmuyor. Yine de doktorunuza bahsedin, gerekli görürse nst ye bağlar kasılma sancı durumuna bakar.
Ya benim dr fazla rahat sanırım son haftalat daha sık gelicem di mi dedim "yanii 3 haftaya indiririz sonra da ameliyata gelirsin" dedi sanki diş çekecek:) ne bu iğnelerden bahsetti ne de demir hapı decavit ve coraspirinden başka ilaç verdi. Neyse herhalde yolundadır herşey ama artık daha tedirgin bir döneme giriyoruz sanırım Rabbim hepimizin yardımcısı olsun Sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsincanım ciğer geliştirici iğneyi herkese yapmıyolar. erken doğum tehliken varsa yapıyolar. bi de ben burda 28. haftadan önce olan duymadım. olcaksan da kaçırmadın yani :) bana 32. hafta yapıcaz dedi dr. inşllh sağlıkla o günlere geliriz.
Fiyat bilgisi verebilirmisiniz? Ve bir paket ne kadar gider. Şimdiden hesaplayalım:))
İlac tansiyon ilaci olunca korktum da. Gunde 1 tane mi iciyosun sende.Canim ben nidilat kullaniyorum,proluton igneyide 5 gunde bir vurunuyorum.kasilmalari,karindaki sertlesmeyi gideriyor ve bende yatiyorum surekli![]()