İkiz bebek olması için ailede olması şart mı ?

clandestin

Guru
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
17
4
288
35
Merhaba arkadaşlar, merak ettiğim bir konu var. Ailesinde ikiz olmayan birinin ikiz bebeğinin olma ihtimali var mı? Ben henüz bekarım ama ileride ikiz çocuk çok istiyorum. Ama ailemde hiç ikiz yok.

Merhaba arkadaşlar, merak ettiğim bir konu var. Ailesinde ikiz olmayan birinin ikiz bebeğinin olma ihtimali var mı? Ben henüz bekarım ama ileride ikiz çocuk çok istiyorum. Ama ailemde hiç ikiz yok.
Merhaba clandestin. Benim duyduğuma göre annenin baba tarafında ikiz olduğunda sende de doğal yollarla olma ihtimali oluyor. Ancak günümüzde tüp bebek/ aşılama vs uygulamaları sebebiyle özellikle artan yumurta geliştirici ilaç ve iğneler, ailede olmasa bile ikiz ihtimalini güçlendirmekte. Sen hayırlısını dile bence. Zorlukları ve riski de çok yüksek çoğul gebeliklerin:(..

Çift yumurta ikizi tüp bebek gibi yardımcı doğum teknikleri ile aratabiliyor fakat tek yumurta ikizleri 1000 doğumda 3-5. Gibi sabit bir oranda görülür ve neden iki ayrı embriyo geliştiği tam olarak bilinmiyor

Merhaba clandestin. Benim duyduğuma göre annenin baba tarafında ikiz olduğunda sende de doğal yollarla olma ihtimali oluyor. Ancak günümüzde tüp bebek/ aşılama vs uygulamaları sebebiyle özellikle artan yumurta geliştirici ilaç ve iğneler, ailede olmasa bile ikiz ihtimalini güçlendirmekte. Sen hayırlısını dile bence. Zorlukları ve riski de çok yüksek çoğul gebeliklerin:KK43:..
Evet riskli ama çok güzel bir şey bence. Yine de dediğiniz gibi hayırlısını istemek lazım.

Annem vede kayinvalidem tek yumurta ikizleri oldugu halde ne abimde nede gorumcelerimde henüz rastlanmadı. Top bende patlarsa mutlaka paylasirim :):):)

Back
X