Sizce ne yapmalıyım

Eğer babanız süre dolmadan vefat ederse hepsi hak isteyebilir. Benim babanemden kaynaklı ÖTV indirimli araba hakkı vardı. Babamlar 5 kardeş ama sadece babanemle son gününe kadar babam ilgilendiği için babanem vefat ettikten sonra kimse pay istemedi. Zaten en başından da istemeyeceklerini belirttiler. Tabi gene de lafla olmaz, belki resmiyete döküp imza alabilirsiniz. Ama gene de %100 garantisi yok.

Görümcelerim iyi aslında ama mal insanı değiştiredebilir yani hakkım gitsinde istemiyorum
Yani şöyle düşünün sonuçta kayinbabanin üzerine olan herşeyin yasal mirasçısı gorumceleriniz . Kimse kalkıp aaa altın verdiler hak gecmesin demez babamız sayesinde araba aldılar tepe tepe kullandilar sıra bizde bu benim yasal hakkım derler . Ki kanuni olarak da böyle bir hakları var . E kanun yes diyorsa siz no diyemiyosunuz takdir edersiniz ki 😁 hiç bulaşmayin . Hani birde araba yani ev arsa falan olsa ugrastiginiza değer de arabayı bilemedim.

Vefat halinde kardeslere de pay duser. Siz hak alamazsiniz hatta araba miras olarak bolunecegi icin bosansaniz bile kalan mirasın yarisini alamazsiniz.

Evet kanunen dediğiniz gibi ben bunu dillendirdipimde eşim bana kızdı sen malı seviyosun diye nasıl bi açıklama yapmalıyım
Size şahsi düşüncemi tommg olarak söylüyorum. eleştirdiğimi vs düşünmeyin sakın herkesin kendi fikri karakteri yaşam tarzı farklıdır, Baştan bunları söyleyeyim.
Ben asla böyle bir işe kalkışmazdım neticede vicdanen düşündüğüm zaman kanser hastası bir insan hani asıl amaç onu hastaneye götürüp getirmekte değil dürüst olalım. Ağlayanın malı gülene hayır etmez bir noktada devleti dolandırmak gibi bişey annemin dayısı da kanser hastası idi ayağını kesmişlerdi aynı şekilde oğluna o şekilde sıfır araba aldılar 3 ay sonra vefat etti adam. Çocuk hayrını gördümü görmedimi bilemem ama aile içinde epey kaos hakimdi hala da… yargılamakta bana düşmez ama ekmeği bile çiğnemeden yutmuyoruz değil mi? İşin o kısmına baktığım zaman asla ama asla yanaşmam böyle birşeye. Birde gerçekten kardeşlerin de hakkı var yani bunu inkar edebilir misiniz? En kötü koyduğunuz parayı almazlar yine diğer kısımda hakları olacak var yani. Benim görüşüm bu şekil. Size eşinize şöyle deyin böyle deyin diyemem o yüzden.

Her şeyden önce babamız (eşim ya da kendi babam hiç farketmez) bu zor ve illet hastalıkla mücadele ederken,
sırf sıfır arabaya binmek için onun bu durumundan faydalanmayı insanlığıma ve vicdanıma yedirip ben dile getirmezdim bile,
eşim dile getirirse de ağzının payını verir oturturdum, size de saygım sonsuz bu arada, konuyla ilgili az çok bilgim de var ama daha farklı bir boyuttan baktığım için size yardımcı olacak bir cevabım yok.

Eğer babanız süre dolmadan vefat ederse hepsi hak isteyebilir. Benim babanemden kaynaklı ÖTV indirimli araba hakkı vardı. Babamlar 5 kardeş ama sadece babanemle son gününe kadar babam ilgilendiği için babanem vefat ettikten sonra kimse pay istemedi. Zaten en başından da istemeyeceklerini belirttiler. Tabi gene de lafla olmaz, belki resmiyete döküp imza alabilirsiniz. Ama gene de %100 garantisi yok.
Kardeşleride ilgileniyor kızlar ev de onlar hastane işlerinde de eşim

Sahsen maddi konularimi asla esimin ailesiyle karistirmam. Kaosa gerek yok. Hic beklemedigimiz insanlarin söz konusu miras olunca ne kadar cirkinlestigine sahit oldum. Riske atmaya degmez

Bizde böyle bi durum oldu babaannem adıma amcam aldı araç ve babaannem öldükten sonra biz araçtan hak istemediğimize dair noterde imza verdik amcam o şekilde aracı kendi üstüne aldı.

Kardeşleride ilgileniyor kızlar ev de onlar hastane işlerinde de eşim
Yani gene bakıyorlar onlar da. Bizde babam dışındaki 4 kardeşi annelerini görme adı altında bizim eve gelip çay içip yemek yerlerdi ayda bir. O yüzden zaten istemeye yüzleri de olmadı. Ama ona rağmen annem hiç rahat değildi ve asla istemedi. Eğer sıfır araba almak hayatınızda ciddi bir şey yaratmayacaksa (ki ne yaratabilir?) hiç girmeyin. Lafı bile sonradan sizi üzebilir. "Babamın hakkıyla araba alıp bindiniz." tarzı.

Yani gene bakıyorlar onlar da. Bizde babam dışındaki 4 kardeşi annelerini görme adı altında bizim eve gelip çay içip yemek yerlerdi ayda bir. O yüzden zaten istemeye yüzleri de olmadı. Ama ona rağmen annem hiç rahat değildi ve asla istemedi. Eğer sıfır araba almak hayatınızda ciddi bir şey yaratmayacaksa (ki ne yaratabilir?) hiç girmeyin. Lafı bile sonradan sizi üzebilir. "Babamın hakkıyla araba alıp bindiniz." tarzı.
Evet bunu ben de çok düşünüyorum ve içim bu yüzden de hiç rahat değil vazgeçmek en doğrusu duruyor

Kayınbabanın vefatı durumunda diyelim ki araba 2 milyon, siz indirimle 1 milyona aldınız. Aradaki 1 milyon farkı kardeşlere vermelisiniz. Kayınbaba vefat edeceği için ötv indirimi de askıya kalkmış olacak. Aracın o günkü fiyatı üzerinden, sizin verdiğiniz kısmı kesip, kalanını kardeşlere pay etmelisiniz.

Back
X