İkiz bebek olsun diye Aşılama Tüp bebek tedavisi yapmak etik mi ?

Posedion25

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2016
479
557
18
33
Evliyim. Bi 6 ay sonra hayatım düzene oturacak gibi. Çocuk istiyoruz. Eşimle ikimizin de hayali ikiz bebek.
Hani elbette sağlıkla ilgili bi sorun yasarsak zaten bu tedavileri olunuz fakat benim merak ettiğim doğal yoldan hamile kalmak için şartlar uygun olduğu halde bunu yapmak etik mi ? Herkesin etik kavramı farklıdır ben "neden olmasın" diye düşünüyorum. Sizin fikriniz nedir? Bunu özel hastaneler yapar mı?
Teşekkürler.

İkiz bebeklerim var benim. .
Hadi darısı başınıza inşallah .

Neden olmasın diyorum ben de.
Neden etik olmasın yani. .
Ha nasipte yoksa çatlasanız da olmaz o ayrı, Allah ne dilerse o olur neticede.
Bu şekilde istekle yapan yerler var diye duymuştum .

tedavide de garantisi yok ikiz bebek olacağının.
nasip kısmet:))
benim ikizler de kısmet mesela.
ciddi kararlımısınız ikiz istemekte?
ayrıca tüp bebek tedavisi maddi manevi ağırdır.
doğal yollarla denemek varken bu tedaviyi göze alabilecekmisiniz?
etikten ziyade mantıksız geldi bana durduk yerde böyle bir yük altına girmek.

Ne güzel soru, tam anketlik :) insanı düşünmeye sevk ediyor. çok doğru herkes için etik kavramı farklı olabilir. ben biraz geniş bi insanım buna rağmen bana biraz tuhaf geliyor bu durum. sipariş gibi ne o öyle? :) doğal yollardan oluyorsa, öyle olmalı bence.

Maddi olarak kaldırabiliz fakat manevi boyutu ne ki yani hap içmek iğne vurulmak manevi olarak ağır mı geliyor

benim bildiğim kadarıyla böyle bir şey yapmıyor doktorlar. doğal yolla hamile kalabilecekken ya da bunu deneyebilecekken direkt size ikiz olsun diye tüp bebek yapmıyorlar. yapmaları sizin de dediğiniz gibi etik değilmiş.

valla ben iki aşılamada tüp bebek ilaçlarının 1/4 dozuyla delirdim bir insan bunu kendine neden yapsın ki çok saçma

Çok büyük risk, arkadaşım bebeği olmadığı için tüp bebekle hamile kaldı. Bebeklerden birisi 8. ayda anne karnında hayatını kaybetti, nasip kısmet tamamen. Ama ünlülerden filan var yaptıran, Kıbrıs'a gidip tüp bebek ile hamile kalan birilerini duymuştum geçenlerde.

Maddi olarak kaldırabiliz fakat manevi boyutu ne ki yani hap içmek iğne vurulmak manevi olarak ağır mı geliyor
ne diyeyim ben şimdi:))
tedavi süreci ağırdır özellikle de kadın için.
9 ay iğne vurulmak sandığın gibi bişey değil.
ayrıca bu talebinizi uygun görmeyecektir dr. lar:))
gidin normal deneyin diyeceklerdir.

Yorum yapanlar haklılar.
Etik olmaya etiktir yani ne sakıncası olacak.
Ama gerekli midir, konu bu olmalı bence.
Tüp bebek tedavisi baya ileri teknolojide şuanda,çok ağır olmadığını biliyorum .
Ama illaki maddi manevi sıkıntı eder.
Bunu neden isteyesiniz?
Bedeninize müdahale olacak , hormon yüklemesi, boş yere giden yumurtalar. . .
Allah muhtaç etmesin ama eksikliğini de göstermesin denilen şey.

benim kızım tüp bebek 2 tane transfer oldu ancak tutmadı.3 tane transfer olsa 3 de tutsa doğuracak mısınız birini öldürecek misiniz? zor bir sey bence Allahın koyduğu insan fıtratına uygun yoldan gidin

benim firim şu. dogum zaten mucizevi bi surec. bu sureci tamamen dogasina birakirdim saglk el veriyorsa. dusunsenize asik oldugunuz kisiyle sizin dogal yollarla yasadginiz bir mucize. elbette mecburiyet durumunu ayri tutuyorum. O durum başka.

İlkelerine bağlı hiçbir doktor, hiçbir hastane şu dediğinizi yapmaz. Tüp bebek işlemi sandığınız kadar kolay bir işlem değil. Bir sürü prosedürün yanında bir sürü de işlem gerektiriyor. Tüm tahlilleriniz yapıldıktan sonra aşılamalar boyunca kadınların yaşadığı sıkıntıları zaten saymak mümkün değil. Zaten biraz ahlakı olan bir doktor da ancak gerçekten umutsuz kalınan durumlarda tüp bebeği öneriyor. Etik kavramını tartışmak başka bir şey, tıp etiği başka bir şey. Zaten hiçbir sorununuz yokken bu işlemleri size uygulayabilecek bir insan doktor değildir. Kaldı ki tüp bebekte sadece ikiz bebekler dünyaya gelmez. Biraz araştırın bilginiz olsun. Üç olursa, beş olursa ne yapmayı düşünüyorsunuz acaba??? Siz tabi yine de çok istiyorsanız gidin ama dediğim gibi tıbbi gereklilik olmadan bu işlemleri uygulayabilecek bir doktor ancak ve ancak KASAPTIR...

bir ikiz anası olarak dıyorum kııı bakacak sızsenız neden olmasın...ama etık oldugunu sanmıyorum.gercı ulkede ne etik ki.. :) ikiz iyidir..ınşallah istegınız olur

Şu açtığınız konudan aslında anlaşılmalıydı tüp bebek tedavisi hakkında hiçbir şey bilmediğiniz. Tüp bebek tedavisi hap içip iğne vurulmaktan ibaret değil. Buraya yazabildiğinize göre önünüzde internet vardır. İsterseniz bir açıp araştırın.

evet bir fikri olmadığını ben de anlamıştım bu bana yazdığı cevaptan:))
hap içip iğne vurulmak deyince kaldım şöyle bir.
zaten tedaviye almazlar dediğin gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…