İkiz bebek olsun diye Aşılama Tüp bebek tedavisi yapmak etik mi ?

İyi de bu tedavilerde ikiz olma garantisi yok ki. Boşuna neden bir sürü hormon alacaksınız vücudunuza. Eğer yaşınız 35 ve üstüyse 2 embriyo transfer edilir ve belki ikiz olabilir. 35 yaşından küçük iseniz zaten tek embriyo transfer edecekler. Bence çok gereksiz bir düşünce olmuş bu. Eğer ikiz garantisi olsa eyvallah yaptırın, katlanın o sürece ama garanti değil.

evet bir fikri olmadığını ben de anlamıştım bu bana yazdığı cevaptan:))
hap içip iğne vurulmak deyince kaldım şöyle bir.
zaten tedaviye almazlar dediğin gibi.
Biraz ahlakı olan, paradan başka önem verdiği şeyler de olan doktorlar estetik operasyonlarda bile hastanın gerçekten ihtiyacı var mı? Psikolojisini bozacak derecede bir bozukluk var mı araştırıyorlar. Ki bu tüp bebek. Ciddi bir olay yani. Ne diyeceğimi bilemedim açıkçası. Allah hayırlısını versin ne diyeyim.

Biraz araştırdım da çok teknik konuşulmuş. İlerde daha detaylı araştırma yapmayı düşünüyorum tabi.
Ayrıca hap ve iğne tedavisi yazıyor açıklamalarda. Küçümseme amacıyla söylemedim. Hap ve iğne dışında daha ağır ne yöntemler var bilmiyorum.
Siz ağır diyorsanız öyledir tabi.
Ben zaten hasta birisi olarak her gün hap kullanıyorum bu yüzden söylemiştim. Bu tedavi sürecinde olanları kirdiysam üzgünüm..

bir de dış ortamda oluşan bir gebelik ve hücre bölünmelerinde sorunlar olabilir buna bağlı doku oluşumları sorunlu olabilir hangi doktora soarsanız sorun kusurlu bir bebek dogması çok daha yuksektir normal gebeliğe göre

ya Kusura bakma istersen kible banlanmaya raziyim.
tup bebekle anne oldum kolay sabnyorsun degil mi? ne kadar da cahilsin bu konuda. hayalimiz ikiz hopterellelli terellelli...
bak guzelim anlatayim tup bebek tedavisini sana ,
adetinin.2 veya 3 gunu gidersin hani kirli pedini saklarsin ya herkesten ya da reklamlarda gosterilen o ay cok ozgurum pantolonum temiz kaliyor diyen en guvenlisini kullanirsin ya hah iste kanamanin en yogun oldugu zaman o catala yatar bacaklarini acarsin. ped saklama vs luks yani.
icine ultrason cihazini sokarlar kasiklarini agritarak bi saga bisola dondururler olgunlasmakta olan yumurtalari sayarlar. sonra kullanacagin ilaclari ayarlarlar hergun belli saatlerde kendine deri alti igne vurursun. elin yatkinsa morarma olmaz ama degilse vay haline sarapnel yemis gibi morarmis gobekler gordum ben. bitmez 2 gunde bir kontrol olursun ayni catal da. ayni ultrason cihaziyla. sonra yumurta toplanir sedasyon denen bayginlik halinde sonra esinden sperm alinir dollenir. sansliysan ohss olmazsin. bak onu da aciklayim yumurta toplamin yani opunun yan etkilerinden birtanesi. acayip bir siskinlik akcigerlerini bile sikistirir o toplanan su ve onu bosaltirlar.nasil bosalttiklarini bir zahmet google yaziver. hafif bir adet agrin olur. beklersin dollenmi mi ne kadari dollenmis diye haber gelir 3, 5 gun sonra transfer olur ki benimki 2. gundu. 2 embriyo. birtanesini nasipetti yani kesin ikiz olur yok. ki genelde 35 yas ustune 2 tane verirler. neyse sonra transfer sonucu beklersen 12 14 gun arasi genelde 7. gunden itibaren idrar tahlili yapar durursun.
burada okumustum o 12 gun kanser sonucu beklemekten daha zor diye.
esinle sihbetin sadece tedavibolur bu esnada cinsellik zaten yok...
valla bana gore etik falan degil tupeduz cahillik saglikliyken bunu yapmak.
o vurulan hormon ilaclari da kansere ve benzeri hastaliklara yol acabiliyor.
ama neyse siz ikiz istiyorsunuz hopterellelli terelelli... yaptirin gitsin.

Doktorlar artık ıkız olmasın dıye bellı bır yasın altında, ve ılk denemelere kaldıkı sızın kı tamamen keyfı bır sekılde ıkız olabılmesı ıcın 2 tane embrıyo koymuyorlar yasak.
3 deneme yaparsınız , yasınız 35 uzerı olur o zamanda aglarsınız bır tane olsun dıye.
Yanı etık degıl bana gore

olayın çok uzağında olduğunun göstergesi olduğu için şaşırdım ben kendi adıma:))
cnm zaten tedaviye almazlar sizi.
siz en güzeli normalini deneyin.
bi tane olsun.onu biraz büyütün ikinciye denersiniz.
hiiç kafa yorma bu işlere derim ben:))

Bırde sunu dusun tup bebek yaptın hamıle bıle kalmadın , ne yapacaksın ? Bu senı umutsuzluga suruklemeyecek mı ? En son tedavı seklıyle bıle hamıle kalamamak tramva yaratıyor ınsanda. Çünkü bir üstü yok bu tedavının
bende 3. denemesınde 1 tane ogluna kavusmus bır anne olarak yazıyorum kı her tedavımde 3'er tane embrıyo koyulmustu , o zaman henuz yasak gelmemıstı

Allah askina ne arastirdin ya? ne okudun? bak burada tup bebek diye bolum var Ac orayi bi oku. bilgi cagindayiz. hic de teknik falan anlatilmiyor. gayet net acik anlatiliyor.
simariklik cahillik. Allah sana tup bebegi nasip etmesin. insallah saglikla kendiliginden hamile kalirsin ve saglikla bebegini dogurursun da bu simarikligini anlarsin.

Bırde sunu dusun tup bebek yaptın hamıle bıle kalmadın , ne yapacaksın ? Bu senı umutsuzluga suruklemeyecek mı ? En son tedavı seklıyle bıle hamıle kalamamak tramva yaratıyor ınsanda
İşte sanırım manevi olarak zor demelerinin sebebi bu. Yani tutar mı acaba endişesi. Zaten en yüksek oran yüzde elli. Eğer yapan bi yer varsa yapmayı olmazsa normal denemeyi düşünüyorum. Normalde zaten ikiz ihtimalim 0 dır. En azından şansımı denemek istiyorum...

al bak bu da tedavisind kullandigi igneleri cocugunun etrafina koyan anne.
sana saglikliyken tup bebek tedavisini kabul eden dr olursa buraya yaz da kimse kapisini calmasin.

Eklentiler

• IMG_20161109_155949.webp
    19,8 KB · Görüntüleme: 137
35 yaşından önce tüp bebekte ikiz embriyo koymak yasak. Ancak iki kere başarısız tüp bebek olursa öyle koyuyorlar. Bu etikten öte, doktorlara kalmış bir şey. Doğal yolla olabiliyorken yaparlar mı bilmiyorum tüp bebek size. Ama yorucu bir süreç. Doğal yolla olan genelik çok daha rahat ve stressiz.

Böyle bi usluba cevap vermicem.

al bak bu da tedavisind kullandigi igneleri cocugunun etrafina koyan anne.
sana saglikliyken tup bebek tedavisini kabul eden dr olursa buraya yaz da kimse kapisini calmasin.
Ben zaten kan pıhtılaşma hastasiyim. Doktorum hamile kalma düşüncen olursa iğneye gecicez tüm hamileliğinde iğne kullanicaksin dedi. Eminim böyle bi fotom benim de olacak zaten....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…