• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikiz bebek yatakları nasıl olmalı?

ucrubana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2010
814
3
96
İzmir
kızlar kafam çok karışık yardımınıza ihtiyacım var
mobilya karyolamı alayım iki tane yoksa park yatakmı alayım bilemedim park yatak çok kullanışlı diyor mağaza satıcıları mobilya karyolada çok şık benim endişem park alırsam file yerlerini yırtarlar birde nasıl girip çıkacaklar?acele cevap verirseniz sevinirim

kızlar kafam çok karışık yardımınıza ihtiyacım var
mobilya karyolamı alayım iki tane yoksa park yatakmı alayım bilemedim park yatak çok kullanışlı diyor mağaza satıcıları mobilya karyolada çok şık benim endişem park alırsam file yerlerini yırtarlar birde nasıl girip çıkacaklar?acele cevap verirseniz sevinirim

mrblar benim kardeşimin de ikizleri var ve park yatak almıştı çok memnun düşme ihtimalleri sıfır benim kızım da mobilyalı beşik aldım ama biraz büyüyünce başucundaki çekmecelere tırmanıp düşüyodu nasip olursa benim de ocak ayında ikizlerim olacak ben park yatak düşünüyorum

Cnm ben 1 tane park yatak aldım ilk 50 gün yanyana yattılar sonra birbirlerini uyandırmaya başlayınca ağlamalarından iki ayrı sallanan beşik aldım 5 aya kadarda orada yattılar ve şimdi odalarındaki karyolalara alıştırmaya çalışıyorum...

Ben de bu konuyu merak ediyorum.Ama park yatak geçici bir zaman diliminde kullanlımıyor mu,ilk altı ay falan

Ben de bu konuyu merak ediyorum.Ama park yatak geçici bir zaman diliminde kullanlımıyor mu,ilk altı ay falan

3-4 yaşa kadar kullanılanları var alt açma titreşim müzik herbirşeyleri var
çok kullanışlı ama bana mobilya daha şık geliyor karar veremiyorum

ben şöyle izah edeyim kendi seçimimizi,
önce biz de b öyle kararsız kaldık,
sonra şuna karar verdik,

iki park yatak aldık,
yaklaşık 40 gün anne karnındaki biraradalıkları için beraber yatırdık,sonra da ayrı yataklarına ayırdık,
daha uzun süre tek yatakta beraber yatırılmıyor,
bunun için de küçük bir odamda büyük bir gardolabım var,
kızlar için askılı bir dolap ve bol çekmeceleri var,
kıyafetlerini de orda tutuyoruz,

fakat daha sonra kızlarım 3-4 yaşlarına gelince kendileri yataklarını,odalarını seçsinler,daha kullanışlı ve yaşanabilir olsun dedik
ve hatta anaokulu tarzında faaliyet masaları ve dolapları,karalama tahtaları olan bir oda yapmayı planlıyoruz,

park yatak yırtılmaz,açılmaz,dağılmaz,bildiğiniz bir karyola ebatlarında,
çocuğunuzu hareketlenmeden ilk aylarda yüksek kademede yatırır,
soranki aylarda alt kademede yatırırsınız,
çocuğu yatağa yukarıdan bırakıyorsunuz,
üzerindeki müzikli dönenceler ise 1.5-2 aydan itibaren çok ilgilerini çekmeye ve oyalayıcı olmaya başlıyor

buna göre;evet insan çok hevesleniyor ama herkes evine ve planlarına göre bir şeyler düşünebilir..

Bizim ev küçük,bir yıl buradayız...O yüzden ayrı odaları olamayacak bir süre...Mobilyalı yataklardan alayım diyordum ama ben de önce park yatak alsam,yeni evde yeni odaları ve eşyaları ile devam etsem daha mantıklı sanırım

en kimesorduysam şiddetle park yatak önerdi. benim kuzeniminde 1.5 yaşında ikizleri var çok memnun. bende heves ettim mobilyalara ama kendi hevesim için bebeklerimin rahatlığını bozmak istemedim.o yüzden aldım 2 park yatak... pişman olacağımı sanmıyorum allahın izniyle....

benim yaramazlarda 15 aylık hala park yatakda yatıyorlar oldukça kullanışlı en büyük ebatından alın daha rahat edersiniz

kesinle park yatak ben cahilliğimden büyüyen kayrola aldım şimdi bölünmüş halde balkonda.....
iki par yatağımız varr ..keşke önceden alsaydım bilemedim...şiddetle park yatak derim

24opm5z.jpg

Ben kesinlikle çocukların doğdukları andan itibaren yataklarında ve odalarında yatmaları taraftarıyım.
Çocuklarıma da bu alışkanlığı verdim.
Resimdeki ikizlerimden birisinin yatağı

İkeadan aldık
150 -75 cm. olması lazım
şuan 3,5 yaşındalar ve rahatlıkla yatıyorlar
5 yaşlarına kadar yataklarını değiştirmeyeceğiz

sonra genç ve çocuk odası alacağız Çilek'ten.
Katı en üstte resimde.
Sonra ortaya ,sonra en alta indi
Sonra yanı çıktı ve yine ikea'dan düşmemeleri için yan koruyucu takıldı
Şimdi böyle yatıyorlar
Ve parasını değen başka hiç birşey yok bence
Dolu dolu 3,5 sene kullandık ve inşallah 1-1,5 sene daha kullanacağız.

2ll0sh5.jpg

bu da ikizlerimden diğeri..
bu kadar rahat rahat havadar başka bir yatak olabilir mi ?
Bence yataklarını bu kadar çok sevmelerinin nedeni de bu..
Maşallahhh kızlarıma
uykuları gelince " anne uykum geldi " deyip odalarına giderler.

bizde park yatak kullanıyoruz........... ileride ablaları gibi odalarına göre mobilya yaptırmayı düşünüyorum...
ilk kızımda mobilya beşik almıştık.. 1.5 yaşında kolarım yanlaa çarpıyor sığmıyorum diye beşikte yatmamıştı.. ozaman evimiz müsait değildi kiradaydık 2 oda 1 salondu evimiz kızıma oda yapamamıştık... kızım kanepede yatmayı seçmişti... şimdi kızıma güzel bir oda yaptık... yatağı dolabın içinde saklananlardan .. gündüz yatağı kaldırıyoruz dolap gibi görünüyor oda yer kaplamıyor oda derli toplu duruyor.... ikizlerimede ablalarının gibi bir oda yapmayı düşünüyorum onedenle park yatak aldım

ona bayılmıştım ben kayracım,
artık üç kızı toplar ortadan kaldıırırsın biraz daha büyüyüncekaydirigubbakcemile3

diğer topiktede yazdığım gibi park yatak çok kullanışlı kesinlikle tavsiye ederim bu arada benimkile r5. ayına girdi ben hala yan yana yatırıyorumm :))))))))

bende ikizlerim için park yatak mı karyola mı beşik mi uzun süre karar veremeyince,bu arada da karnım burnuma gelince,1 adet park yatak alıp bi süre beraber yatırıp düşünmeye devam etmeye karar verdim..
şimdi vardığım nokta şu: iyi ki sadece 1 tane almışım..bi defa en pahalısı bile şık durmuyo,rahatlığa gelince karyolaya göre bir artısı yok.15 gün sonra ankara sitelerden arkadaşın koyduğu fotodakine çok benzeyen 2 adet karyola aldık,içinede güzel bi yatak..ikisi ch..o nun bi park yatağından az fazla tuttu.tıpkı park yatak gibi kademeli,yatağı alçaltıp yükseltebiliyosun,korkuluklarıda öyle..üstelik 3-4 yaşına kadar kullanılabilir,ebatları 70*150..içine güzel bi yatak aldık..şimdi hem bebeklerim hem ben huzurla uyuyoruz..tavsiye ederim

mobilyalı bebek odaları gerçekten cok tatlı ve şık. ama bebeklerimin ve benim rahatlığım öncelikli olduğu için şıklığa bakmayacağız artık. bebeklerimi en iyi nerde uyutabiliyorsam,hangi oda daha kullanışlı oluyorsa bu yatakları sürekli taşıyacağımız için 2 park yatak alacağız. bebek dolaplarına da baktık biraz tuzlu geldi açıkcası. dolap işini de İKEA dan halletmeyi düşünüyoruz. ...

ben park yatak hiç kullanmadım ve bu kadar kullanıp memnun olan varken almayın da diyemem tabiki ama benim olayım eynen şöyle oldu..
brn tam takım mobilya yaptırdım, yatakları büyüyebilen ve sallanan cinsten..ilk 2 ay gündüz odalarında kendi yataklarında gece bambu sepetlerinde yattılar..sonrasında odalarına, yataklarına ve birbirlerine alışmaları için özellikle geceleri odalarına almaya başladım artık birbirlerinin sesinden ağlamasından pek rahatsız olmuyorlar..ben de rahat ediyorum..bunun yanı sıra bir de şu ilerde mama sandalyesi olabilen otomatik sallanan beşiklerden var bi tane de oğlum ona bayılıyor ve orda uyumayı tercih ediyor çoğu zaman ben de ısrarla o daldıktan sonra bile olsa yatağına almaya gayret ediyorum..ama bu gece mecalim yok sanırım herkes uyuyup kaldığı yerde kalacak sabaha kadar :))

Back
X