İkiz bebek

nesyaprak

Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2023
85
20
18
30
Merhaba kızlar
Tüp bebek süreciyle ikizlerim oldu çok şükür şu an iki aylıklar ama ben kendimi çok yıpranmış hissediyorum hem tedavi süreci yordu sonrasında riskli gebelik süreci ikiz de olunca büyütmesi daha çok zor kendime bir türlü gelemedim anne olarak yetersiz hissediyorum en çok da kendime yetersiz olduğum tedaviler bebeğim olmuyor diye ağladığım günler gelip geçmiş gibi neden ağlamışım bile diyorum buraya en çok da bana morel olurmu diye yazmak istedim uykusuzluk beni mafetti artık

Kolay değil tabi ki. Üstelik iki tane. Ama bugünler geçecek. Uykusuz günler seyrekleşecek gittikçe. Destek alma şansınız varsa bakım anlamında alın.

Kolay değil tabi ki. Üstelik iki tane. Ama bugünler geçecek. Uykusuz günler seyrekleşecek gittikçe. Destek alma şansınız varsa bakım anlamında alınmaal

Kolay değil tabi ki. Üstelik iki tane. Ama bugünler geçecek. Uykusuz günler seyrekleşecek gittikçe. Destek alma şansınız varsa bakım anlamında alın.
Malesef ailem uzakta güzdüzleri kayınvalidem geliyor ama artık aynı yüzü görmekten o kadar sıkıldımki kendimi robot gibi hissediyorum artık

Malesef ailem uzakta güzdüzleri kayınvalidem geliyor ama artık aynı yüzü görmekten o kadar sıkıldımki kendimi robot gibi hissediyorum artık
Ben de tedaviyle ikiz bebek sahibi oldum.İlk 2 ay biraz zor geçsede sonrasında uyku eğitimi verirsen rahat edersin.ikisinede uyku eğitimi verdim ve senkronize şekilde hergün 20.30-21.00 arası uyuyor ve deliksiz bir şekilde uyuyorlar sabh 7-8.30 arası uyanıyorlar.Geceleri uykularında besliyorum ve ben de dinlenebiliyorum.şimdiden başlarsan eğitime inan çok rahatlayacaksın.Bebekler çabuk öğreniyor ve rutinlere alışıyorlar.Üstelik kızım kolikti ona rağmen başardık.5 ay oldu 3aydır uyku düzeniniz hiö şaşmadı

Biz tek çocukla bile çok zorlandık, sizin kendinizi çok yorgun hissetmeniz çok normal konu sahibesi. Kimse annesinin karnından bunları bilerek doğmuyor, hepsi deneyim, zamanla uykuları da oturacak, size de daha kolay gelecek. Babayı mutlaka sürece dahil edin, sonuçta çocuğu tek başına yapmadınız. PlutonMerkez PlutonMerkez hanıma ben de katılıyorum, uyku eğitimi olarak değil ama yatma saatini düzene oturtursanız sonrasında çok rahat edersiniz, kendisinin dediği gibi bebekler rutini seviyor ve alışıyorlar. Kolik değillerse bu şekilde oturtmak çok da zor olmuyor.

Ben de tedaviyle ikiz bebek sahibi oldum.İlk 2 ay biraz zor geçsede sonrasında uyku eğitimi verirsen rahat edersin.ikisinede uyku eğitimi verdim ve senkronize şekilde hergün 20.30-21.00 arası uyuyor ve deliksiz bir şekilde uyuyorlar sabh 7-8.30 arası uyanıyorlar.Geceleri uykularında besliyorum ve ben de dinlenebiliyorum.şimdiden başlarsan eğitime inan çok rahatlayacaksın.Bebekler çabuk öğreniyor ve rutinlere alışıyorlar.Üstelik kızım kolikti ona rağmen başardık.5 ay oldu 3aydır uyku düzeniniz hiö şaşmadı
Benimde iki kızımdan biri kolik 2.5 aylıklar uykuları çok düzensiz bi kaç haftadır gündüz hiç uyumaz hale geldiler nerdeyse ya da bazen biri uyuyor biri uyumuyor tüm gün bugün de aynı şekilde geçti saat şu an 22 .30 ve eşimle uyutmaya çalışıyoruz hâla bir türlü alışmadılar ne yapmam lazım çok yoruldum artık

Biz tek çocukla bile çok zorlandık, sizin kendinizi çok yorgun hissetmeniz çok normal konu sahibesi. Kimse annesinin karnından bunları bilerek doğmuyor, hepsi deneyim, zamanla uykuları da oturacak, size de daha kolay gelecek. Babayı mutlaka sürece dahil edin, sonuçta çocuğu tek başına yapmadınız. PlutonMerkez PlutonMerkez hanıma ben de katılıyorum, uyku eğitimi olarak değil ama yatma saatini düzene oturtursanız sonrasında çok rahat edersiniz, kendisinin dediği gibi bebekler rutini seviyor ve alışıyorlar. Kolik değillerse bu şekilde oturtmak çok da zor olmuyor.
Eşim de yardımcı oluyor sadece geceleri zor durumda kalmadığım sürece kaldırmıyorum işi gittiği için kızlarımdan biri kolik artık ağlaya ağlaya yatıyor bazen doktora götürdük kaç kere ağladığı için ama bişeyi yok kolik diye böyle dediler rutine alıştırmaya çalışıyorum ama alışmıyorlar bir türlü

3,5 yaştan bildiriyorum... biri 9:30 uyuyor-5te uyanıyor, diğerini an itibariyle hala ayağımda sallıyorum!!! 23 gibi inşallah uyur, yoksa Allah ne verdiyse... 6da ayakta. Eğitim vb işler bizde işe yaramadı...
Milletin normal kahvaltı saati benim öğlenim oluyor neredeyse 🤣🤣 Ama tünelin sonunda ışık var. Uykusuzluktan çok kızdığım -tükendiğim oldu, "yoğun bakım günlerinde eve gelebilsinler diye ne çok ağladın-işte evdeler şükür, o halde herşeye dayanırsın" diyip telkin ediyorum :))

Benimde iki kızımdan biri kolik 2.5 aylıklar uykuları çok düzensiz bi kaç haftadır gündüz hiç uyumaz hale geldiler nerdeyse ya da bazen biri uyuyor biri uyumuyor tüm gün bugün de aynı şekilde geçti saat şu an 22 .30 ve eşimle uyutmaya çalışıyoruz hâla bir türlü alışmadılar ne yapmam lazım çok yoruldum artık
Öncelikle odayı karanlık tutun,gece kambası bile olmasın uyuma vakti.Sessizlik olsun,iletişim asla kurmayın bebeklerle.emzik desteği istiyorsa kullanın ve beslemeyi tam uykuları geldiği an yapın.Parmağınızı tutmasına izin verin.ağlarsa yerinden kaldırmayın ve uyku pozisyonunu değiştirin bu gerçekten önemli hangi pızisyonda daha rahat uykuya geçtiğini keşfetmeniz lazım.sallama ,ninni vs asla yapmayın.İlk 1-2 hafta zor olsada inanın alışıyorlar.Ben tek başıma aynı anda ikisinide uyutuyorum aylardır.Ve şimdi uyku vakitleri gelince asla kucakta olmak istemiyorlar,yerlerini ve emziklerini istiyorlar sadece.(emziği sadece uyurken 5dk istiyorlar) yerlerine tam uyku vakti değil 8.30 gibi yatırın 10-15 dk karanlıkla melatonin hızla artacak ve gözleri dayanamayacaktır. Ara ara uykuya dalamazlarsa yanlarında 1-2dk duruo güvenli uykuya geçmelerini sağlayın (el teması yada göğüsünğzğ hafif yaklaştırarak kokunuzu kullanın.sakin kalın başaracaksınız.Geceleri kaka dışında çok idrar yoksa alt açmayın,beslerken max sessizlik ve karanlık olmalı.Bu rutinleri bıkmadan hergün aynı saatte aynı şekilde yapın.akşam 18.00 dan sonra uyutmayın.uyku saatine kadar. Melatonin aralığı 19.30-20..30 bı aralıkta uykuya en eğilimli anlardır.8.30 da yataklarında olsunlar. Ufak savaşlar olacaktır ama pes etmeyin ve yataklarında sakinleştirin asla kucağa al bırak yapmayın. Bir süre sonra başaracaksınız ve oturup çayınızı içeceksiniz.Bebeklerim 8.40 da uyudular çay içiyorum :) gece beslemelerini 01.00 ve 04.30-5 arası gün ışımadan yapıyorum.çoğunlukla onlar ağlamadan beslemiş oluyorum.5 teki besleme onların 7-8 e kdr uyumasını sağlıyor. 7 de uyandıklarında pozisyonlarını değiştiriyorum (yüzüstüye geçiyoruz) anında devam ediyorlar) 8 e kdr hep beraber uyuyoruz.uyandıklarında da rutinleriniz olsun.yüz silmek,krem sürmek gibi ve bazı hitaplar.Bunları hergün hiç sektirmeden küçük kaymalar dışında yapın.Bebekler rutine alışınca düzen mükemmel oluyor

Gündüz uykuları içinde şöyle anlatayım:
Bebeklerim sırt üstü 15dk uyuyor ve uyanıyorlar sonra yüz üstü çeviriyorum 30dk civarı daha uyuyorlar.2.uzun uyku için yastık üstünde yüz üstü uykuyu ikiside çok seviyor 1-2 saat kdr uyuyorlar.
Önemli olan kısım.Uykusu geldiğini anlamak.sinyalleri kaçırmamak gerekli,çok mızmızlanma,tok olsada ağlama,huzursuzluk varsa uykuya ihtiyacı vardır.Kucağınızda çok hafif sadece ritmik bir sallama.Emzik yada sarılma göğsünüze yakın şekilde ,sakinlik verin,iletişimden kaçının.Beyninin uykuya odaklanmasına izin verin.ve tam uykuya dalmadan gözler giderken yerine yatırın(hangi uyku pozisyonunu seviyorsa) ağlamıyor ama gözünü araladıysa rahatsız etmeyin,uykuya geçecektir.Bebeklerinizin,uyuma pozisyonlarını,sinyallerini,nasıl rahatladıklarını iyi gözlemleyin

3,5 yaştan bildiriyorum... biri 9:30 uyuyor-5te uyanıyor, diğerini an itibariyle hala ayağımda sallıyorum!!! 23 gibi inşallah uyur, yoksa Allah ne verdiyse... 6da ayakta. Eğitim vb işler bizde işe yaramadı...
Milletin normal kahvaltı saati benim öğlenim oluyor neredeyse 🤣🤣 Ama tünelin sonunda ışık var. Uykusuzluktan çok kızdığım -tükendiğim oldu, "yoğun bakım günlerinde eve gelebilsinler diye ne çok ağladın-işte evdeler şükür, o halde herşeye dayanırsın" diyip telkin ediyorum :))
Sağlıkları yerinde olsun en önemlisi o tabi çok yorucu bi yandan da tükenmiş gibi hissediyorum ama ayakta durmak zorundasın bu uyku problemi ni çözmek en zoru

Gündüz uykuları içinde şöyle anlatayım:
Bebeklerim sırt üstü 15dk uyuyor ve uyanıyorlar sonra yüz üstü çeviriyorum 30dk civarı daha uyuyorlar.2.uzun uyku için yastık üstünde yüz üstü uykuyu ikiside çok seviyor 1-2 saat kdr uyuyorlar.
Önemli olan kısım.Uykusu geldiğini anlamak.sinyalleri kaçırmamak gerekli,çok mızmızlanma,tok olsada ağlama,huzursuzluk varsa uykuya ihtiyacı vardır.Kucağınızda çok hafif sadece ritmik bir sallama.Emzik yada sarılma göğsünüze yakın şekilde ,sakinlik verin,iletişimden kaçının.Beyninin uykuya odaklanmasına izin verin.ve tam uykuya dalmadan gözler giderken yerine yatırın(hangi uyku pozisyonunu seviyorsa) ağlamıyor ama gözünü araladıysa rahatsız etmeyin,uykuya geçecektir.Bebeklerinizin,uyuma pozisyonlarını,sinyallerini,nasıl rahatladıklarını iyi gözlemleyin
Herşeyi deniyorum gerçekten her gün huyları değişiyor sanki gündüz deliksiz uyumuyorlar bir türlü ve huysuz oluyorlar gözlerinden uyku akıyor ve uyumuyorlar akşamları

Back
X