• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkiz /Çoğul Gebelik Anneleri Toplanalım :)

Canım dediğin her şeye o kadar katılıyorum kş anlatamam. Artık ben de daha iyiyim. Ayaklandım baya. Benim miniklerde de sarılık riski çıktı. Salı günü 4 günlükken kızımın 6küsur, oğlumun 9küsur çıktı ve biz de 2 günde bir gideceğiz. Yarın kontrolümüz var inşallah düşmüştür. Biraz da kilo kaybımız olmuş maalesef 😢
Biraz sütüm gelmeye başladı ama yetmiyor tabi ki. Peşine mama takviyesi yapıyoruz. 2 saatte bir beslemek çok zor. Beslemesi bile neredeyse 1 saat sürüyor. Sonra 1 saatlik uykudan uyanamıyorlar. Uyanamayınca yemekte de zorlanıyorlar. Kısır döngü oldu resmen.
Hangi mamayı kullanıyorsunuz canım?
Maşallah değerleri kötü değilmiş canım normal sınırlar içerisindeymiş. Bizimkilerin sarılık değeri 12 civarında ikisinin de. Sarılığa bağlı olarak da uyuyorlar sürekli. Beslemek çok zor oluyor. Sürekli altını açıyorum ıslak bezle yüzünü siliyorum ancak o şekilde uyandırabiliyorum. Dediğin gibi beslenmeye başladığın zaman 1 saat geçiyor zaten. 2 saat arayla aynı şeyleri tekrar tekrar yapmak aşırı yıpratıyor. Mama olarak aptamil e başlamıştık sonra hipp combiotic mamaya geçtik. Siz ne kullanıyorsunuz canım ? Ayrıca sütün naısl ?

Maşallah değerleri kötü değilmiş canım normal sınırlar içerisindeymiş. Bizimkilerin sarılık değeri 12 civarında ikisinin de. Sarılığa bağlı olarak da uyuyorlar sürekli. Beslemek çok zor oluyor. Sürekli altını açıyorum ıslak bezle yüzünü siliyorum ancak o şekilde uyandırabiliyorum. Dediğin gibi beslenmeye başladığın zaman 1 saat geçiyor zaten. 2 saat arayla aynı şeyleri tekrar tekrar yapmak aşırı yıpratıyor. Mama olarak aptamil e başlamıştık sonra hipp combiotic mamaya geçtik. Siz ne kullanıyorsunuz canım ? Ayrıca sütün naısl ?
Süreçlerimiz çok benzer canım. Biz de Aptamil premat ile başladık ama sevmediler ve Hipp Combiotic geçtik. 15dk meme, sağdığım süt ve 30ml mama şeklinde ilerliyoruz. Oğlum tutuyor memeyi ama kızımda zorlanıyoruz. Her sağımda 20-25ml sütüm çıkıyor ve ikisine paylaştırıyorum. Yani bir öğünde mama ve süt yaklaşık 45ml yapıyor. Dün gittik doktora. Sarılık değerleri stabil kalmış. 25gr da almışlar ama doğum kilosuna ulaşmış değiliz henüz. Beslenme düzenimize bir de sabah akşam çıkan anne sütüne karıştırmak için aptamil eoprotein ekledi doktorumuz. Anne sütü zenginleştiriciymiş. Pazartesi tekrar gideceğiz 🌸

Evet canım ikimizde doğum yaptık çok şükür biz iyiyiz ama sarılık ile uğraşıyoruz. Bebeler uyanamıyor bir şeyler yemiyor ve kilo kayıpları oluyor dolayısıyla 🥹sen nasılsın ? Düzeniniz oturdu mu artık ? Bebeler iyiler mi
Kuvez süreciniz olmamış çok sevindim . Sarılık için bol bol beslenme anne sütü yoksa mutlaka mama ver .

Kuvez süreciniz olmamış çok sevindim . Sarılık için bol bol beslenme anne sütü yoksa mutlaka mama ver .
Olmadı canım çok şükür ama sarılık değerimiz biraz daha yükselirse yatış verecekmiş doktorum o biraz beni üzdü 🥹 umarım toparlarlar bir an evvel

mrvmsi01 mrvmsi01 Beyazyasemin Beyazyasemin kizlar siz doğum mu yaptiniz ? Hiç bakamadım buraya iyimisiniz
Evet canım bugün 1haftalık olduk. Çok şükür kuvöz sürecimiz olmadı sadece kızım ilk bir iki saat oksijen desteği aldı. mrvmsi01 mrvmsi01 nin de dediği gibi minikleri uyandırmak çok zor oluyor. Yarı uyanık mama vermek 1saati alıyor. Sütüm az maalesef ama zamanla çoğalacak inşallah. Siz nasılsınız? Miniklerin artık baya bebek bebek olmuştur heralde

Back
X