İkiz Gebelik-Doğum Öncesi İzin

Canım ben çalışabilir kağıdımı doktorumdan 3 ekim 2012 olarak aldım o zaman da 30+5 haftalıktım.
30 haftasını doldurmuş ikiz gebenin doğuma 3 hafta kalıncaya kadar çalışabilir gibisinden bir yazıydı.doktor ve hastane tarafından imzalanmış kaşelenmiş olarak muhasebecimize verdim.
hoş ben aslında bayramdan sonra çalışmayı düşünmüyorum artık.
bu perşembe doktoruma gidince de bunu söylüyeceğim ve rapora da ayılacağım.belki de hiç rapor almam iş verenlerimle görüşür kabul ederlerse direkt doğumdan sonrasına aktarması için iznimi bilmiyorum daha tam çözemedim...

benim bildiğim çoğul gebeliklerde 30.haftanın bitiminde yani 29+6 değil 30+0 haftada doğum iznine ayrılabiliyoruz.
çok iyi bilmemekle beraber okuduğum sgk makalelerinden ben böyle anladım.
30.haftada izne ayrıldık diyelim ki (Allah korusun) 30-31 haftada (izni aldıktan sonra)erken doğum yaptık o zaman doğum iznimiz doğumdan sonraya aktarılıyor.
Yani ben böyle anladım ama daha iyi bilen açıklarsa bende sevinirim...

Zaten bizde son 3 haftaya kadar çalışan anne sayısı az çünkü iki bebek taşımak zaten çok zor ben bu gün 29 haftama yeni dgirdim inanın ki masa başı çalıştığım halde oturmaktan kasıklarım ağrıyor...
[/QUOT

evet dogru anlamıssın 1 hafta bile erken doğum yapsanız dogum öncesi izinler doğum sonrasına aktarılıyor 38+3 te dogum yaptım kalan 1 hafta 4 günüm dogum sonrasına aktarıldı.

Ben ikiz kızlarımı kaybettim tam 2 hafta önce.Şimdi o kadar pişmanım ki pek çok şeye.27 haftalıklardı.
Son 3 haftaya kadar çalışmayı planlıyordum.Kendime,yediklerime hiç dikkat etmiyordum.
Şimdiki aklım olsa hemen izne ayrılırdım.Gözümün içi gibi bakardım bebeklerime.İnsan ancak kaybedince anlıyor aslında elindekinin servet değerinde olduğunu.1 kuru ekmeğim olsaydı,kızlarım yanımda olsaydı.
Bence ücretli-ücrtsiz tüm izinler kullanılmalı,en değerlilerimizin yanında olmalı.

çok ama çok üzüldüm düşünemiyorum bile yıkıntını , sebep neydi "xeynox" yani beslenmedenbahsetmişsin bende hala çok yemek yiyemiyorum 22. haftamda olmama rağmen. şimdi nasılsın toparladınmı kendini biraz olsun ..

Back
X