ikiz gebeliklerde ne zaman kilo alınmaya başlanıyor toplamdaki kilo

barewa

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2007
48
0
286
41
İstanbul
merhabalar bende 14 haftalık ikizlere hamileyim bizede tamamen süpriz oldu çünkü ben ilk doktora gittiğimde 7 haftalık tek kese tek gebelik dedi daha sonraki kontrolümde bunlar iki tane dedi tabiki bize tamamen süpriz oldu,,doktor tam söyliyemedi ama galiba tek yumurta ikizleri dedi böyle bi durumla karşılaşan varmı ve ikiz hamilelikte kaç kilo alınıyooo ben daha 1 kg aldım ama karnım çok çıktı sanki 5-6 aylık hamile gibiyim...ikizlerde çokmu kilo alınıyooo çatlaklar kaçınılmazmı oluyooo...

hayırlı olsun canım.Ben 34. haftada doğum yaptım 15 kg almıştım.Ama çatlamadık yerim kalmadı.Ama şimdiden takma hamileliğinin keyfini çıkar bence

2 bebeğin kilosu da ona göre olacaktır yediklerine dikkat ederek gereğinden fazla almayı engelleyebilirsin en kısa zamanda çatlak kremlerine başla tamemen engellemese de asgariye indirecektir

her bünye farklı..

ben 7 kg aldım. 34+1 de doğum yaptım.. bebeklerden biri 1740, diğeri 2110 gr doğdu..

çatlaklar için taa 3. aydan başlayarak kullanmadığım şey kalmadı ama harita gibi oldu buna rağmen..

65 le hamile kalmıştım.. doğumdan sonra 55 kg ya düştüm :)

Tesekkurler cevaplariniz icin benim bide 2,5 yasinda kizim var onda 13 kg almistim hic catlak olmadi ama simdi ikizde illaki catlak olur gibi geliyor, 3,5 ayligim iki gun once 1kg almisim simdi yarim kg daha almisim boyle giderse ne olur bilmiyorum ama tabiki ikiz bebislerim olacagi icin cok mutluyum

Tesekkurler cevaplariniz icin benim bide 2,5 yasinda kizim var onda 13 kg almistim hic catlak olmadi ama simdi ikizde illaki catlak olur gibi geliyor, 3,5 ayligim iki gun once 1kg almisim simdi yarim kg daha almisim boyle giderse ne olur bilmiyorum ama tabiki ikiz bebislerim olacagi icin cok mutluyum

merhaba arkadaşım 11 mayısta hamile oldugumu öğrenmiştim tek kese vardı bugün kalp atışını duymak için doktora gitmiştik doktodum ikiz dedi ikinci bir kese daha gördü hem çok sevindik hemde şaşırdım ve korktum benimde 5 yaşında bir kızım var onda 20 kilo almıştım ama pek çatlağım yoktu şimdi 49 kiloyla hamile kaldım bakalım bu sefer nasıl olacak

ayyyyy benimle aynı durumda olan arkadaşlar da varmışşş
bende 9. haftamdayım 7 haftalıkken gittiğimde tek bebek vardı şimdi gittim iki kese görünüyor
8 yaşında 1 kızım var benimde hamileliğimde hiç çatlağım olmamıştı bunda beni düşündüren korkularım arasında çatlaklar en sonda geliyo ama tabii düşünmeden de geçilemiyo
Rabbim hakkımızda hayırlı olanını versin sağlıklı ve hayırlı evlatlar versin mevlamm
şimdiden korkularım başladı şağlıklı olacaklarmı ????
hamilelik dönemim rahat geçecek mi???
doğumları sağlıklı olacakmı kiloları nasıl olacak????
sorular sorular sorular
?????????????
korkular korkular korkularrrr

arkadaşlar bir şey sorabilir mıyım.ikiz bebekte ırsilik etkili midir.yani 1.dereceden akrabalarda olursa olma ıhtımali var mı.benim ıkı halamda ikiz cocuk dünyaya getirdi de.merak ediyorum ben de olma olasılığı var mı diye.bu arada daha hamile değilim

çatlak kremleri kesinlikle bir işe yaramıyor cilt nemlendiriyor okadar o işi yağlarlada yapabilirsiniz
kilo alımına gelince normal şartlarda bünyeden bünyeye değişir doğum sonrası kilo vermede yaşın küçük olması büyük avantaj ama ikiz gebeliklerde kilo çatlak sarkmadan ziyade sağlıkla bebekleri doğurmayı düşünmek en doğrusu ben kanamalı bir gebelik geçirdim bebeklerim düşmesin diye günde 2 doz hormon ilacı aldım( bu ilaçların bünyeden çıkması sadece 1 yıl sürüyor)ona rağmen 28 haftada doğum yaptım birisi 4 ay yattı hastanede şimdi ikiside iyi yanımda çok şükür
58 kg hamile kaldım şimdi 72 kiloyum 14 kg fazlam var ve mesleğim estetik olmasına rağmen ne çatlaklarıma nede kiloma sorun bulamıyorum o ilaçları almasaydım şimdi normale dönerdim ama bebeklerim yanımda olmazdı
demek istediğim kilo çatlak şans işi yediğinle içtiğinle pek alakalı değil tombul bir annede olabilirsin fitliğinede dönebilirsin genetik özelliklerine bağlı
önemil olan bebeklerini sağlıkla kucağına alabilmek gerisi hikaye bence

her bünye farklı..

ben 7 kg aldım. 34+1 de doğum yaptım.. bebeklerden biri 1740, diğeri 2110 gr doğdu..

çatlaklar için taa 3. aydan başlayarak kullanmadığım şey kalmadı ama harita gibi oldu buna rağmen..

65 le hamile kalmıştım.. doğumdan sonra 55 kg ya düştüm :)

canım ne mutlu bebeklerine kavuşmussun.ben şuan 33+1 im.ve sancılar erken başladı bende.serum düşük engelleyici haplarla 35.haftaya kadar tutmaya çalışıyoruz.
bebeklerin kuveze girdimi ben onu merak ediyorum.ve endişeleniyorum.

kızlar ben 72 ile hamile kaldım.şuan 98 kiloyum.3 haneliye az kaldı.çatlağım oldu tabiki.kaçınılmaz bu kremleri kullandım ama genede çatladı.

arkadaşlar bir şey sorabilir mıyım.ikiz bebekte ırsilik etkili midir.yani 1.dereceden akrabalarda olursa olma ıhtımali var mı.benim ıkı halamda ikiz cocuk dünyaya getirdi de.merak ediyorum ben de olma olasılığı var mı diye.bu arada daha hamile değilim

genetik olarak anne tarafında ikizlik olması gerekiyor ve her kuşakta olmuyor birer kuşak atlayarak gidiyor mesela anneannende varsa ikiz gebelik anneni geçer sen ve varsa kızkardeşlerinde ve kuzenlerinde olabilir. eğerki annende varsa ikiz gebelik sen ve senin neslinde diilde senin kızında olabilir diye biliyorum ben
yani kısacası anne genlerinden geliyor ve birer kuşak atlıyor diye biliyorum ben

kızlar ben 72 ile hamile kaldım.şuan 98 kiloyum.3 haneliye az kaldı.çatlağım oldu tabiki.kaçınılmaz bu kremleri kullandım ama genede çatladı.

oy oy oyyy korkmaya başladımm
kaç haftalık hamilesiniz??
bende 73 ile hamile kaldım 9.haftam bitiyo 1 kg almışım
bakalım sonuna kadar ne olur??

benim ikizlerim 3 yaşında şimdi ben toplamda 20 kilo almıştım 18 ini verdim hemen.2 si bana kalmıştı.7 ay bitene kadar çatlağım yoktu ama 8.ayda oldu ama takmıyorum çünkü ince çatlaklar hep.36.haftamda doğum yapmıştım.yediklerinize biraz dikkat ederseniz hamur işi, kızartma gibi çok kilo kalmaz size.bebeklerimden biri 1900 gr. diğeri 2450 gr doğmuştu.biri 10gün diğeri 6gün küvözde kaldı.sonrası malum iki tane minik erkeğim oldu ve şimdi yine hamileyim bu bebeğim de erkekmiş.ve evet ikiz ırsi arkadaşın da dediği gibi anneden geçermiş.hepinize kolay doğumlar,sabır,güç kuvvet diliyorum Allah tan.çok güçlü olduğunuzu göreceksiniz onlar doğunca.siz ayrıcalıklısınız...:71:

öyle korkulacak bişey yok kızlar yediklerinize diikat edin alınmıyo bende çok korkuyodum ama 18. haftama 2 gün kaldı ona rağmen eksi 4 kilodayım yani dört kilo verdim buzamana kadar ve hiç birini almadım ama elbet bundan sonra alıcaz dikkat edersek bişey olmuyo bence 4 kilo vermeme rağmen çocukların gelişimleride haftalarına göre gayet iyi çok şükür.....:49:

Back
X