ikiz gebelikte sık yaşanan şikayetler !!!!

nergis55

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2008
2.096
6
681
Diğer
Sevgili ikiz hamileler ve ikiz anneleri gelin burada hafta hafta ikiz hamileliğimiz boyunca yaşadığımız sorunları ve sıkıntıları paylaşalım.Böylelikle başımıza gelebilecekler hakkında fikir sahibi olabiliriz.Doğum yapmış ikiz anneleri sıkıntıları ile birlikte doğum haftalarınıda yazarlarsa sevinirim. :3:
Öncelikle kendimden başlıyayım. İlk 3 ay 3 kez kanama geçirdim.Sonrasında daha olmadı çok şükür 23.hafta ayaklarım şişmeye başladı, 24.hafta idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum.

Benim başıma gelenler bunlar sizlerinkinide bekliyorum kaydirigubbakcemile5

benim 5. aydan itibaren trigliseritim tavan yaptı resmen. dr.um hem diyetisyene hem de kalp damarcıya sevk etti ki yağlı doğru dürüst bir şey yemedğim halde. hamilelikten kaynaklı olduu için de yapacak birşey yok:ecrin_bebek:

Bende idrar yolu enfeksiyonu olmuştum sanırım 26. haftamdaydım,doğumdan önceki son 4 haftamda da gebelik şekeri çıkmıştı....23. haftamdan itibaren kasılmalarım başlamıştı doğuma kadar devam etti...33+6 da doğum yaptım.....ikiz gebelik gerçekten çoookkkk zor.......

27. haftaya kadar kanama, bulantı, kusma, akıntı, şeker, tansiyon, enfeksiyon vs hiç bir sorun yaşamadım, tek sorun karnım çok çatladı annem de öyle gerçi...
bebeklerim de suları da çok iyi gidiyor derken 27. haftada nstde kasılmalar çıktı ve nidilata başladım... erken doğum riskim çıktı... gebelik çok değişik bir süreç gebelikte öyle çeşitli sorunalr var ki hepimiz bunları yaşayacağız anlamına gelmiyor... bu yüzden forumu okuyanlar sakın moralleribi bozmasın kimsenin gebeliği birbirine benzemiyor, hatta aynı kişinin farklı zamanlardaki gebelikleri bir birbirinden farklı oluyor...
herkese sorunsuz gebelikler diliyorum

Sizlere göre daha çok yolun başındayım...Daha 7 haftalık hamileyim ve geçen hafta öğrendim ikizlerime hamile olduğumu. Okuduklarımdan çok fazla etkilenmemeye çalışıyorum ama gene de bazen kafama soruların takıldığı oluyor, iki tane bebek büyüdükçe karnımın ne kadar büyüyeceği, onları nasıl taşıyacağım sorusu takılıyor şu aralar kafama:)) Arkadaşlar tekil gebeliklere göre karınlarınız ne kadar farklı kıyaslama yapma imkanınız varmı? Rabbim herkesin ve benim bebeklerimizi sağ salim kucaklarımıza almay nasip etsin inşallah...

Sizlere göre daha çok yolun başındayım...Daha 7 haftalık hamileyim ve geçen hafta öğrendim ikizlerime hamile olduğumu. Okuduklarımdan çok fazla etkilenmemeye çalışıyorum ama gene de bazen kafama soruların takıldığı oluyor, iki tane bebek büyüdükçe karnımın ne kadar büyüyeceği, onları nasıl taşıyacağım sorusu takılıyor şu aralar kafama:)) Arkadaşlar tekil gebeliklere göre karınlarınız ne kadar farklı kıyaslama yapma imkanınız varmı? Rabbim herkesin ve benim bebeklerimizi sağ salim kucaklarımıza almay nasip etsin inşallah...

tek gebeliğe göre benim karnım çok büyük. dün dr a gittim. 37 haftalık bir hamile bayan vardı. aramızda 7 hafta olmasına rağmen bayanın göbeği benimkisinin yarısıydı. ama ben sadece göbekten kilo aldım. elim kolum bacağım omuzum değişmedi. zaten çok uzun değilim bütün vücudum kilo alsaydı küp şeklinde gezerdim :)

hanimlar acil cevap verin ne olur

3 aylik ikizlere hamileyim. daha demin cok hafif kan gördüm, yani söyle iki damla pembe kirmizi rengi vardi, simdi de korkuyorum acaba hastaneyemi gitsem yoksa abartiyormuyum, bu arada idrar yolu infektionum ve mantar var, enfektion icin bir seferlik ilac kullandim 3 gün once mantat icin hala krem kullaniyorum, bide hamileligim basindan beri ultogest diye bir ilac kullaniyorum onu da altan aliyorum sabbah bir tane aksam iki tane,

sunu da belirteyim agrim sizim yok allaha sükür, agir falanda kaldirmadim,
lütfen hemen cevap yazin hanimlar

canim bende 3 aylik hamileyim ama karnim 4-5 aylik hamileler gibi, ikiz oldugu icin normal diyorlar ama?eyvahedigeldismile boyum da 1,74 zaten kilolu hamile kaldim simdiden de 4 kilo aldim.

bence bunlari hic kafana takma canim saqg saglim bebislerimizi alalimda elimize.
allah onlari tasiyacak gücü verir insallah:emir_bebek:opuyorumnanaktan

hanimlar acil cevap verin ne olur

3 aylik ikizlere hamileyim. daha demin cok hafif kan gördüm, yani söyle iki damla pembe kirmizi rengi vardi, simdi de korkuyorum acaba hastaneyemi gitsem yoksa abartiyormuyum, bu arada idrar yolu infektionum ve mantar var, enfektion icin bir seferlik ilac kullandim 3 gün once mantat icin hala krem kullaniyorum, bide hamileligim basindan beri ultogest diye bir ilac kullaniyorum onu da altan aliyorum sabbah bir tane aksam iki tane,

sunu da belirteyim agrim sizim yok allaha sükür, agir falanda kaldirmadim,
lütfen hemen cevap yazin hanimlar

Bence yinede doktoruna bi görün.Progesteron takviyesi verebilir sorun olmaması için.

Cnm öncelikle tebrik ederim,zamanında ve sağlıklı bir şekilde kavuşursun inşallah bebeklerine....tekil bebekle ikiz bebek karnı arasındaki farkı sormuşsun cnm,şöyle bir örnek veriyim ben 6 aylık hamileyken hastaneye kontrole gittiğimde ordakiler doğumamı geldiniz demişlerdi....

Cnm öncelikle tebrik ederim,zamanında ve sağlıklı bir şekilde kavuşursun inşallah bebeklerine....tekil bebekle ikiz bebek karnı arasındaki farkı sormuşsun cnm,şöyle bir örnek veriyim ben 6 aylık hamileyken hastaneye kontrole gittiğimde ordakiler doğumamı geldiniz demişlerdi....

Bu çok iyiydi :roflol::roflol::roflol:

zorlu ama keyifli bir yolculuk hamilelik..hele ki çoğul hamilelik herşey çarpı iki..
benim 7. hafta başlayıp 12. haftaya kadar ara ara şiddetlenip ara ara hafifleyen kanamalarım oldu bu süreçte ilaç kullandım..onun dışında ne bulantı ne şeker hiç bir sıkıntım olmadı şükür..son haftalarada ellerim ve ayaklarım çok şişti ve ağırlıktan ağrılarım olmaya başladı..gece ne sağa ne sola dönebiliyordum..uyumak bile zordu..nerdeyse hiç çıkmadım evden hep istirahatle geçti hamileliğim ama çok güzel günlerdi..eşim ve annem Allah razı olsun prenses gibi baktılar bana ve kuzularıma..
ve 38. haftada (37+4te) doğum yaptım..bebeklerim küvöze falan girmediler..ben 21 kilo aldım ve şuan hamile kalmadan önceki kilomun sadece 2 kilo üstündeyim ve belirgin bir göbeğim var..çatlaklarımsa feci..bebeklerim 2300-2470 gr doğdular..şükür ciddi bir sağlık problemi yaşamadılar..

herkese güzel bir hamilelik sağlıklı ve vakitli bir doğum dilerim..

bende şuan 8 haftalık hamileyim ikizlerime ama endişelerim çok fazla
özeldemi yapmalıyım devlet hastanesindemi?herikiz bebek küveze girermi? erken doğum yaparmıyım okudukça birsürü şey kafamı karıştırdı
doğum yapanlar nasıl bir süreçle karşılaştınız?Neler geldi başınıza öğrenmek istiyorum...

Çok güzel bir topik olmuş,

Bende tüp bebekle ikizlerime hamileyim, henüz yeniyim, burayı merakla takip edicem, benim bulantım çok feci ama 2 gündür hafifliyo gibi.

Herkese sevgiler..

canim bende 3 aylik hamileyim ama karnim 4-5 aylik hamileler gibi, ikiz oldugu icin normal diyorlar ama?eyvahedigeldismile boyum da 1,74 zaten kilolu hamile kaldim simdiden de 4 kilo aldim.

bence bunlari hic kafana takma canim saqg saglim bebislerimizi alalimda elimize.
allah onlari tasiyacak gücü verir insallah:emir_bebek:opuyorumnanaktan

amin canım inşallah... Kafama takmıyorum ama merak ediyorum işte:))) Canım benim de boyum 1,75 ve 72 kilo ile hamile kaldım bakalım ne kadar alacağım. İlk hamileliğimde 63 kilo ile başlamıştım hamileliğe ve tek bebek olmasına rağmen 86 kilo ile doğuma girmiştim. Bakalım ikizlerim de neler olacak. Onlar sağlıklı olsunlar inşallah kiloları veririz bir şeklide...eyvahedigeldismile

yerimsenibenyerimseniben sağolasın canım. amin inşallah. bende 6 aylık olduklarını bir göreyim inşallah....

bende şuan 8 haftalık hamileyim ikizlerime ama endişelerim çok fazla
özeldemi yapmalıyım devlet hastanesindemi?herikiz bebek küveze girermi? erken doğum yaparmıyım okudukça birsürü şey kafamı karıştırdı
doğum yapanlar nasıl bir süreçle karşılaştınız?Neler geldi başınıza öğrenmek istiyorum...

Gülnur hayılı olsun bebişlerin. Sende benim gibi daha yenisin:) Nasıl geçiyor peki günler...

Çok güzel bir topik olmuş,

Bende tüp bebekle ikizlerime hamileyim, henüz yeniyim, burayı merakla takip edicem, benim bulantım çok feci ama 2 gündür hafifliyo gibi.

Herkese sevgiler..

Seninde bebişlerin hayırlı olsun canım. Sağ salim kucağına alırsın inşallah. Bende burayı merakla takip edenlerden olacağım:1rolleyes:

daha ilk aylarda doğum yada kuvöz düşünmek için erken,
genel de klasik olarak kanamalrımız,
varsa iki kat şiddette bulantılarımız,
daha ileride rahim boyu kısalmalarımız,
yanlış cinsiyet tahmini,yanlış usg hesapları gibi şeyler olabiliyor..
daha ileride ağırlaşmalar,el ayak şişmleri büyümeleri,
ideal ikiz gebelik kilosu 14-16 olarak belirtilmiş,fazla kilo alımları görülebiliyor,
erken çatlaklar,erken doğum riskleri ve devam eden hastane süreçleri ilk aklıma gelen genel şikayetler arasında..

herkese sorunsuz bir hamilelik ve sağlıklı doğum diliyorum ben de..

Back
X