İkizi olan erkeğin ikiz çocukları olma ihtimali nedir?

gizemergin

Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2012
31
0
16
Bursa
Merhabalar, benim eşim ikiz kardeş. Eşimin teyzesininde ikiz çocukları var kuzenininde...
İkiz eşi olan erkeğin ikiz çocuğu olmaz kadından gelen bir gendir diye duymuştum, doğruluk oranı nedir bilgisi ola varsa paylaşabilir mi? Teşekkürler.

Çift yumurta ikizleri, annenin çift yumurtlamasıyla oluyor. O nedenle anneden geçen bir özellik. Tek yumurta ikizi ise hücre bölünürse oluyor, o anneden mi babadan mı ayrımı yapılabilir mi bilemiyorum...

benim kuzenimin(kadin)esi ikiz ama kendilerinin bir oglu oldu
bir arkadasimin(kadin)kedisi ikiz onunda ikiz erkek cocugu olmustu
yaziklarini dogruluyor galiba

cevabını kendin vermişsin zaten.eşinin annesi ve teyzesi kardeş ve kadın tarafından geliyor çoğul gebelik.cinsiyeti erkek belirliyor.

ama benim bir tespitim var sanki yumurtanın durumuna da bağlı gibi.yani şöyle benim annem tarafında istemediğin kadar ikiz var.teyzelerim , annem , annemin teyzeleri , anneannem vs vs .fakat ilginç yanı tek yumurta ikizleri hariç (hepsi kız fakat bi kuzenimin tek yumurta ikizi kız bi erkek tek yumurta ikizi kız bir erkek diye gidiyor doktoru da zamanında senin hep böyle olacak önlemini al demiş yanlış hatırlamıyorsam.şimdi kızları büyüdüler evlendirdi ilk ikiz kızlarını diğerlerini de nişanlamıştı yanlış hatırlamıyorsam) , çift yumurta ikizleri olanlar hep bir kız bir erkek ve benim ikizlerimde bir kız bir erkek.

cinsiyeti erkek belirler doğru ama yumurta nın da rolü olduğunu düşünüyorum.bilimsel açıklaması var mı bilemiyorum.

kısaca senin tarafında ikiz yoksa az bir ihtimal spontan ikiz olma olasılığı.

Son düzenleme:
...
İkiz eşi olan erkeğin ikiz çocuğu olmaz kadından gelen bir gendir diye duymuştum, doğruluk oranı nedir bilgisi ola varsa paylaşabilir mi? Teşekkürler.

bilgi olması açısından örnek vereyim: dedem (annemin babası) ikiz, ikiside erkek.
Dedemin ikiz erkek çocukları olmuş (dayımlar), ve ben de çift yumurta ikiziyim, ikiz kardeşim erkek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…