ikizler kaçıncı hafta da kaç kilo doğdular

galaxy82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2011
154
5
46
İstanbul
hanımlar ikiz bebekleriniz kaçıncı haftada kaç kilo doğdular ve kuveze girdiler mi doğumu nasıl yaptınız ve anestezi şekliniz nasıldı epidural spinal v.s. yaşadığınız sıkıntıları ve önerilerinizi bekliyorum yardımcı olun doğumuma az kaldı

slm canım ben 37+1 de doğum yaptım.kızım 3050 oğlum 2965 olarak doğdu.küveze girmedik şükür.ben genel anesteziyle olmuştum bi problem yaşamadım sadece çok aşırı kanamam olmuştu onuda ilaçlarla kesmişlerdi.inşallah sağlıkla alırsın bebeklerini kucağına

34+0 da kızım 1970 gr oğlum 1500 gr doğdu genel anestezi ile sezeryan oldum..oğlum 15 gün kızım 1 ay küvezde kaldı..

34+1 de 2110 ve 1740 olarak doğdular. 1740 gr olanı 2000 grama ulaştırmak için önlem amaçlı küvöze aldılar 2 hafta...

spinal oldum ama plesenta previadan dolayı sonradan genel anesteziye çevirdiler.. benim doğumum bundan dolayı zor oldu.. çünkü dr hamilelikte farkedememişti doğumda ortaya çıktı..

14 olan hemoglobin doğumda 2,2 ye kadar düşmüş.. bi ara nabız alamadığını bile söyledi dr.. aman zor günlerdi.. rabbim kolay doğumlar nasip etsin herkese...

34+4 de 2200 ve 2300 gr olarak dünyaya geldiler. küveze girmediler.
genel anestezi ile sezeryan oldum. çok çabuk ayıldım, amelyattan hemen sonra emzirmeye başlayabildim.
tabi süt yetmediği için mama takviyeside yaptık.

çok güzel bi konu açmışsın saoll. inşalahh bebüklerini sağlıkla kucağına alırsın:)) biz de o günleri görelim sorunsuz doğumlarr:)) benm de çok merak ettiğim şey var?? mesela epidural anestezi için sonradan bel ağrısı olduğunu ve ve çok risk içerdiğini duyuyorum, kesilirken hissediliyomuş vs. aslında başta bebüklerimin çıkışını görek istiyodum o ana tanıklık etmek için ama şimdi duydukarım yüzünden genel anestezi istiyorum. siz ne düşünüyorsunuz genelde genel anesteziyi öneriyolar:18: genelde ve epiduralde ne gibi sorunlar yaşanıyorr???

yatarken nefes almakta çok zorlandığım için ve çarpıntım çok olduğu için genel anesteziyi tercih ettik,benim iki doğumumda bu şekilde oldu,sonrasında sorun yaşamadım,kızlar odaya gelir gelmez de emzirmeye başladım,çok şükür sütüm de gelmişti ama doymadılar tabiki

36+1 de 2240 ve 2660 olarak doğdular ,ben 33. haftamda sancılanarak hastaneye yatmıştım,nidilat ve progestanla durduruldu.

bebekten bebege kan transfuzyonu dıye bı rahatsızlıktan dolayı planlı olarak 35 hftalık dogum yaptım oglumun bırı 3000 kılo bırıde 2000 olarak dunyaya geldı kuvezde kalmadılar suan gayet saglıklılar sıpınal anestezı ıle dogum yaptım benım bı hafta bas agrım oldu oda normalmıs bol su ıc kahve ıc dedı hemsıre gecer ole yaptım gectı

33+6 haftada acil olarak genel anesteziyle dogum yaptım(epiduralle asla istemedim kaldiramazdim çünkü hiç bana göre değil) oğlumun biri 2025 kg digeri 1700 kg doğdu...biri 12 gün digeri 9 gün kuvozde kaldı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…