İkizlerde gelişim geriliği....Lütfen Yardımcı olun

Diremmm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2013
89
41
88
Öncelikle herkese merhaba.umarım yazdıklarımı okuyup yardımcı olacak birileri çıkar.
Çok zorlu 5 yıllık bir serüvenin ardından aşılamayla ikizlere hamileyim.Dün e kadar herşey yolunda ve çok mutluydum.Dün detsylı ultrasyon için başka bi doktora göründüm.21 hafta olması gereken ikizlerim 19 hafta görünüyorlardı.bebeklerden biri 250 diğeri 300 gr. Doktor gelişimleri son adet tarihine göre 2 haftadan fazla geri dedi.aralarında da gelişim farkı var.dünden beri ağla ağla bi hal oldum.
Böyle bi sorun yaşayan var mı? .erken doğum riskim de var zaten.bebekler çok düşük kilolu ve sağlık problemleri ile doğacak diye çook korkuyorum.
Böyle sıkıntılar yaşayıp bebeklerini sağlıkla kucağına alan var mı.çook kötü durumdayımm...

Cnm bende senin gibi 5 yildan sonra hamile kaldim ilk gebeligimi 3 aylikken kan pihtilasmasindan kaybetim ve 6 ay aradan sonra ikiz kizlarima hamile kaldim benim kizlarimda hep arada bir hafta olurdu ama 24 haftadan sonra kapanmaya basladi cnm erken dogum riskin varmis bide senin cnm dikis atildimi sanada benimde rahim boyu kisaligindan dikis atildi

Rahim ağzı uzunluğumda bi sıkıntı yok şimdilik.erken doğum nedenim rahimde perde ameliyatı olmuştum.buda bir erken doğum nedeni.e zaten ikizlerin büyük bir kısmı erken doğuyor.
Doktor fark kapanmaz açılabilir dedi çok bekledim ben bu bebekleri çok zor şeyler atlattım.ama her zaman sağlıklı olacaksa allahım bana bi çocuk ver dedim. Çok kötü durumdayım.
Belki synı durumu yaşayıp sağlıklı bebekleri olanlar vardır diye bi umut bekliyorum.

Strese sokma kendini cnm dua ett insaAllah Allahin iziniyle biseycik olmaz Rabim verdiyse vardir bi hikmetii benimde rahimim perde degilde t rahimdi bu yuzden ameliyat olmustum korkma bak 30 haftama geldim insaAllah sende gelirsin.

Selam aleykum.
Oncelikle gecmis olsun. Yani inshallah gecer. Ve gececek.
Bende seninle ayni durumdayim. 24 haftaliktayim ve bebegimin gelisim geriligi. Kilo almiyor. Doktorlar bana rahim damarlarimdan dolayi kan iyice gitmiyor ve iyice beslenmiyor dediler.
Senin sorunun nedir? Neden beslenemiyorlar?
Dua etmekten baska bir caresi yok benimkinin.
Allah sabir versin. Ama en önemlisi sen bugun den sonra kendine güven bebeklerine güven onların iyi olacağina inan. Sen güçlü ol ki onlar da olsun.
Evet belki demesi kolay. Ama ben öyle olmaya çalışıyorum. Bazı zaman ağlıyorum ama güçlü olmaya mecburuz. Sen iyi ol ki bebeklerinde sana güvenip büyüsünler, annelerini bırakmasınlar.
Allah yardımcın olsun.
Daha dün bende bir forum açtıydım bu konuyla ilgili.

Gelişim geriliği derken 21 haftalık bebekler 19 hafta çıktı detaylı ultrason da.pazartesi bi daha gidecem doktora. Tabi o zaman a kadar üzüntüden ölmessem.5 yılın ardından nihayet güxel sona geldim sanırken ve herşruin yolunda olduğunu düşünürken adeta yıkıldım.güçlü olmaya çalışıyorum ama çok zor çook.
Cevap yazan herkese çok teşekkürler..

Hm. Seni çok iyi anlıyorum.
Benım bundan bir buçuk hafta önce 22 haftalık iken bebeğim 400 gr dı. Doktor iki hafta geride dedi. Ve hemen detaylı bir ultrasona girdim öyle belli oldu sorunum.
İnşallah seninkide çok kötü bir sırun yoktur. Allah hiç kimsenin başına vermesin. Gel git bebeklerinle konuş, dandini dinlet. Ben öyle yapıyorum. Ona ınanıyorum. Allah gücünü artırsın.
Sana da dua edicem. Allah bize güç versin.
Güçlü durmaya mecburuz. Bizim de imtihamımız bu.

Benimkiler biri 310 gr diğeri 250.yani kiloları da oldukça az.düşündükçe durup durup ağlıyorum.anladım ki şu 5 yılda o kadar güçlü olmaya zorlamışım ki, kendimi tüketmişim farkında olmadan.ruh sağlığım kaybetme noktasına gelmişim meğer.
Dilerim sonu güzel olur...

Seni anlıyorum.
Ama ecik daha sabırlı ol. Sabırın spnu selametir her zaman. Sen 5 yil bekledin ama bak Rabbim seni ecik daha siğniyır belki. Dua dua dua.... .

İkiz hamilesin ve agliyorsun kendine yapacagin en büyük kötülük. ONCELİKLE allahin dediği olur sonra ikizlere bu durum oluyor bunu hep duyuyoruz sonra fark kapanıyor. Doktor ne dedi bu furuma .Hiç üzülme kendini yorma

Doktorum ilerleyen haftalarda durum netleşir diyor.daha önceden bir dış gebeliğim, bir düşüğüm ,bir kalp atışın durmasıyla sonlanan gebeliklerim oldu.başarısız bir tüp bebek denemem ve çeşitli nedenlerle 3 kez rahim içi ameliyatları oldum.bu hikayemin küçük bir kısmı.
Ve tüm bu sorunları etrafa aileme gülücükler saça saça aştım.tek bir sıkıntımı hiç kimseye hisettirmedim.ne kadar hata yapmışım.kendimi tüketmişim...şimdi gene zor bir sınavın bsşındayım.
Cevap yazan dua eden herkese teşekkürler...sağolun....sevgilerrr

Ben sizi anlayabiliyorum insan en ufak bişeyde minicik bir olumsuzlukta yerle bir oluyor bende öyleydim ama ne kendimiz yapabiliyoruz ne de onun bunun demesiyle yok oluyor yani dua edin hayırlısını isteyin size tavsiyem bu mutlu olmaya çalışın kendinizi başka şeylere yönlendirin unutmayın bebekleriniz çok güçlü ve sizin desteğinize ihtiyaçları var

Eğer içinizi rahatlatacaksa anlatayım benimde aynen sizin gibi yıllarca çocuğum olmadı uzun tedaviler sonra aşılama değiştirilen Dr lar bu süreçte çıkan başka hastalıklar VS vs sonra tüp bebek yaptırdık ve kalbi durdu sonra kürtaj tabi bu arada kayınvalidemlerin olumsuz muameleleri vs vs sonuç şu an 3 tane oğlum var büyük olan yaklaşık 4 yaşında ve ikizler 1 yaşına geldiler ayrıntılı ultrason da yaklaşık 2,5 - 3 hafta geriydiler aralarında fark da vardı büyük oğlum da düşük tehdidi dolayısıyla doğuma kadar bitmeyen tedaviler gördüm dolayısıyla bunlar da oldukça riskliydi ve üçüzlerdi birini 17 haftalıkken kaybettik maalesef onunda beni ve kardeşlerini zehirleme ihtimali vardı sonuç doğdular 34 haftalik bir süre küvezde kaldılar bütün bunların yanında benim bazı sağlık sorunlarımda vardı yani dediğim gibi sizin elinizde olan hiç bişey yok dua edin onlara sımsıkı sarılın ve inanın nasipse gelirler değilse sebepsiz bile olsa olmaz

Kızlar doktorun verdiği kağıdı inceledim.bebeklerde ki sorun şu.
İkizlerde ikili üçlü testler yapmıyor.o yüzden detaylı ultrasyona girdim.bazı ölçümler yapıldı.bebekler aslında haftasıyla uyumlu.ancak femur adı verilen bacak kemikleri hsftasıyla uyumlu değil.yani bebeklerin bacak ölçümü 3 hafta geriden geliyor.kafayı yiyecem 3 hafta çok büyük bir fark.bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Benim hic bir bilgim yok.
Ama bence çok önemli bir durum değil.
İnşallah gelecek haftalarda bu fark kapanır.
Şimdiden geçmiş olsun. Allah büyüktür.

Ben size yazmıştım ama stresten okuyamadınız galiba benim bebeklerimde de vardı ve doğdular çok şükür zaten Dr um çok önemsememişti durumu takip ediyor zaten drlar eğer ilerleyen haftalar da herhangi bir şey olursa o zaman ona göre değerlendirme yapılır şu an için kendinizi kahredeceğiniz bir durum yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…