Premature Bebekler ikizlerden birinde kafa yamukluğu sorunu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Bralhill

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2016
74
54
8
İkiz kızlarım 35 haftalık doğdu ve Şu an 7 aylıklar birinin kafası yamuk düzelmesi için yatış şeklini ayarlıyorum ama çok fazla bir değişiklik olmadı böyle bir sorun yaşayan varmı aranızda

Anladim simdi.cok bariz bir yamukluk degilse saclar uzayinca hic belli bile olmaz.
3 cocugumunda kafasi arkaya dogru biraz uzundu bebekken cok yan yatiriyorsun dediler bana.kustuklari icin mecbur yan yatiriyordum.simdi saclar uzayinca kafasida buyumeye baslayinca o uzunluk kapandi resmen.normal bi kafa yapisini aldi.sizinde oyle olur tahminim.

Bu yamukluk neden kluyor acaba dr bişeyler söylemedimi şöyle böyle yapın demedimi yada ultrason da anlaşılıyormu acaba
Geçen bende ikiz oğlanlar gördüm onların ikisinde de vardı yamukluk dikkatimi çekti bende ikiz hamileyim

Bu yamukluk neden kluyor acaba dr bişeyler söylemedimi şöyle böyle yapın demedimi yada ultrason da anlaşılıyormu acaba
Geçen bende ikiz oğlanlar gördüm onların ikisinde de vardı yamukluk dikkatimi çekti bende ikiz hamileyim
Genelde ikizlerde ve prematüre bebeklerde hep bir tarafa yatma eğilimi oluyormuş o da yatış pozisyonuna bağlı kafa yamuluyor benimde birinde hafif var diğerinde daha fazla dr da o tarafa baskı uygulanması lazım ona göre yatırım dedi ama çocuklar hareketli nasıl canı isterse öyle yatıyor inş düzelir

Anladim simdi.cok bariz bir yamukluk degilse saclar uzayinca hic belli bile olmaz.
3 cocugumunda kafasi arkaya dogru biraz uzundu bebekken cok yan yatiriyorsun dediler bana.kustuklari icin mecbur yan yatiriyordum.simdi saclar uzayinca kafasida buyumeye baslayinca o uzunluk kapandi resmen.normal bi kafa yapisini aldi.sizinde oyle olur tahminim.
Benim birde oğlu var o da öyle olmuştu geriye doğruydu şimdi maşallah çok güzel kafası ama bilmiyorum ikizler nolur

Yani arkası yassı ve biraz da sağa doğru yamuk
Benim bebegimin de aynı bu sekilde yamuk, yzun süre sadece soluna yattı basaramadım sagına cevirmeyi, simdi 1 haftadır başarıyorum ama bu sefer de yeni yattıgı yerde bi icine cöküklük gb bsy oldu :( 3 ay olmus konuyu acalı suan nasıl bebeğinizin bası?

Back
X