ikizleri 3 yaşında olan anneler

hoşgeldiniz....maşallah annesi şu aylar en hareketli zmanları .bende çok zorlanmıştım.ama şimdilerde evde aktivitelerimizi artırdık .el göz koordinasyonu için makas kesmeden başlayıp şekil çizmeye kadar gidiyoruz.

şimdilik iyiler hava şartlarından oyun grubunada çok istememe rağmen veremedim evde verimli zman geçirmeye özen gösteriyorum.siz neler yapıyorsunuz?

canım çok fena grip oldum ben işin kötüsü bizimkilerede geçti ne yapıcamı şaşırdım ister istemez geçiyo tabi:gitme:

hoşbulduk ikizmeleklerim.ben vallahi çocukların hiç kolay bir zamanlarını göremedim bu yaşlarına kadar.ama tabiki insan zora düştüğü zaman kendine yardımcı güzel formüller geliştirebiliyor.biz de soğuklardan evlere kapandık.evde ben de onlara resim yapmayı sayı saymayı renkleri kelimeleri öğretmeye çalışıyorum.oyunlar oynuyoruz dans ediyoruz bazan hiç bişey yapmazsak sadece kudurukluk yapıyoruz gülme krizine giriyoruz benim pilim bitiyor zaten.her zaman oturup onlarla uğraşamıyorum kendileri de oyunlar oynayıp oyun geliştirebiliyorlar.tabiki bunu yaparkende evde aşağıya inmemiş hiç bişey kalmıyor.

Tatlım ismim sümeyye.gerçekten çokta kolay dediğim bir dönemleri benim içinde hiç olmadı.her yaşları ayrı bir çaba gerektiriyor.
bende kuzularımın eğitimi için elimden geleni yaptım.aylık dergileri el göz koordinasyon aktivitileri düzenli kiatpları,renkler şekiller derken şimdilik baya bir yol katettik.

ayrıca en önemlisi beslnemeleri.o kouda bizim için hep önemliydi.

ah o beslenme konusu yok mu.yemek yerine beni yedi bunlar.2 yaşına kadar aslında yemede bir sorun yoktu şimdilerde hiç yemeden ya da öğün atlıyarak geçirdiğimiz günler oluyor bu da benim sinirlerimi zıplatıyor.çok üsteleyip zorla yedirmeye çalıştığım oldu ama kendi kendimi sinirlendiriyordum.bende karar verdim bir daha asla üstlerine gitmiycem diye yemiyorsa yeme tama diyorum.öyle dedim diye yediği de oluyor bazan yemediğide oluyor.ama gerçekten ikiz annesi olmak çok zor.yine de tüm bu zorluklarına rağmen neden bende diğerleri gibi tek tek doğurmadım hiç demedim.onlarla ve kendimle gurur duyuyorum.benim adımda nilgün.

canım ben biraz daha iyi oldum ama oğlum hala aynı antibiyotiğe başladıkmafoldumben çok halsiz birşeyde yemiyolar offff çok zormuş bu hastalıkla uğraşmak

ay canım ya.inşallah düzelirsiniz valla bende merak ediyordum.hastalık ikiz annelerinin başına gelebilecek en zor şey galiba.bütün dengeler sarsılıyor....

Merhaba ikiz anneleri, benimde bir kızım bir oğlum var. Bu ayın sonunda tam 24 aylık olacaklar. Her devrenin ayrı bir zorluğu var gerçekten.Bizim en büyük skaydirigubbakcemile5orunumuz yemek ve uyku oldu. O kadar zor yemek yediriyordum ki, bütün enerjimi bitiriyordu.Şimdilerde çok şükür biraz daha iyi gibiler bu konuda.Gece uykularıda düzene giriyor gibi.Çok geç uyuyorlar.Özellikle kızım uykuya zor dalıyor. Hasta olmasınlar da tek, herşeye katlanıyor insan.Bir de ben çalışıyorum, annem ve kayınvalidem bakıyor gündüzleri.Birbirimizi çok özlüyoruz.Allah hepimizin bebeklerine sağlık ve uzun ömür versin, bizlerede kolaylık.

ah be canım bizimkiler 1 yaşını geçti hala uyku düzenleri oluşmadı senin işin gerçekten çok zor çalışıyosun üstelik bende çalışmayı çok isterim çok sıkılıyorum evde ama maalesef bakıcak kimsem yok

hımmm anladım ben seni yine özelden bilgilendirirm canım sence iyimi olur kötümü ne diyosun

yalova77 merhaba galiba yalovada oturuyorsunuz.ayyy bizde pendikteyiz.

ama enşirine dönemleri 2 yaş. uyku sorununa gelince 3 yaşında biri kız diğeri erkek iki meleği olan ben o dönemlerde ybaya yoruluyordum.ama onun tek sebebi gündüz uykuyu alıyorlar tam hareketli dönemleri enerjilerinide atmayınca uykuya çok zor geçiyorlar.ben oyun grubuna götürünce iyi uyuyorlardı ama havalardan dolayı oyun grubunada çok sık gidemedik.

Evet canım, Yalova'da oturuyoruz.Çok yakınız,bekleriz buraya.Gerçekten o kadar enerji dolular ki, yorulmak bilmiyolar maşallah.Ben de burada oyun grubu bakıyorum aslında, yaşıtları ile oynamak iyi gelir onlarada.O kadar tatlı oluyolar ki her gün bişeyler öğreniyolar.Annem hep "çocuklar büyüdükçe sevgileri de büyürmüş" der.Öpmeye doyamıyorum okuldan gelince evlatlarımı, Allah hepimizin kuzularını bağışlasın.

Çalışmak gerçekten yorucu ama alışıyosun belli bir düzen oturtunca.Herşeyi o kadar hızlı yapmaya alıştım ki bazen ben bile şaşırıyorum kendime.Yorulmak kelimesi az kalıyor yanında. Mesleğimi çok seviyorum, ders programım da güzel bu yıl çok şükür. Senin de minikler büyüsün biraz daha, kreşe verip çalışırsın inşallah. Ben de dört yaşında vermeyi düşünüyorum kreşe.

canım bizde bekleriz.evet yakınız ben anadolu yakası ikiz anneleriyle tanışıp onlarla buluşmalar yapmayı çok istiyorum.yaza kadar çoğalsak ve büyük bir aile olsak buluşmalarımız olurdu.ay süper geçerdiya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…