- Konu Sahibi ikizmeleklerim
-
merhaba bende geldim.benim ikizlerimde erkek.2 yaş 7 aylık oldular 3 yaşa az kaldı.bugün oğlumun bir halsiz yatıyordu. akşam az çok ateşlendi ilaç verdim 7 de yattı halen uyuyor.benim minnoşlarım da çok hareketliler evde dağıtmadıkları hiç bir yer kalmadı ev pazar yeri gibi.çabuk büyüselerde şu huylarını bıraksalar.
canım çok fena grip oldum ben işin kötüsü bizimkilerede geçti ne yapıcamı şaşırdım ister istemez geçiyo tabi:gitme:[/
allahım bol bol şifalar versin.kuzularada çok geçmeden evinizden uzaklaşsın hastalık.
aman beslenmeye dikkat benim doktorum böyle zamanlarda bol vitamin ve sıvı gıdaları önerirdi.yemeleri nasıl ay inşallah iştahları gitmez.
hoşbulduk ikizmeleklerim.ben vallahi çocukların hiç kolay bir zamanlarını göremedim bu yaşlarına kadar.ama tabiki insan zora düştüğü zaman kendine yardımcı güzel formüller geliştirebiliyor.biz de soğuklardan evlere kapandık.evde ben de onlara resim yapmayı sayı saymayı renkleri kelimeleri öğretmeye çalışıyorum.oyunlar oynuyoruz dans ediyoruz bazan hiç bişey yapmazsak sadece kudurukluk yapıyoruz gülme krizine giriyoruz benim pilim bitiyor zaten.her zaman oturup onlarla uğraşamıyorum kendileri de oyunlar oynayıp oyun geliştirebiliyorlar.tabiki bunu yaparkende evde aşağıya inmemiş hiç bişey kalmıyor.
ah o beslenme konusu yok mu.yemek yerine beni yedi bunlar.2 yaşına kadar aslında yemede bir sorun yoktu şimdilerde hiç yemeden ya da öğün atlıyarak geçirdiğimiz günler oluyor bu da benim sinirlerimi zıplatıyor.çok üsteleyip zorla yedirmeye çalıştığım oldu ama kendi kendimi sinirlendiriyordum.bende karar verdim bir daha asla üstlerine gitmiycem diye yemiyorsa yeme tama diyorum.öyle dedim diye yediği de oluyor bazan yemediğide oluyor.ama gerçekten ikiz annesi olmak çok zor.yine de tüm bu zorluklarına rağmen neden bende diğerleri gibi tek tek doğurmadım hiç demedim.onlarla ve kendimle gurur duyuyorum.benim adımda nilgün.[/QUOTE
canım bende hiç demedim acaba tek olsalardı nasıl olurdu diye .biri olmasa diğer yanım hep eksik kalırdı .benim kuzularımda beslenme konusunda annelerinin ısrarıyla ama çokta titizlikle bu günlere geldiler
her besinden tattık.tahıl grubuna çok dikkat ettik.ceviz ve bademde.balık özlellikle somon.sebzelerimizide çorbalarımıza kattık.şimdilerde kızım en çok mantı oğlumsa köfte pilav seviyor.damak tatdları oluştu kendi seçimlerini kendileri yapıyorlar.menüler sipariş üzerine:)
Merhaba ikiz anneleri, benimde bir kızım bir oğlum var. Bu ayın sonunda tam 24 aylık olacaklar. Her devrenin ayrı bir zorluğu var gerçekten.Bizim en büyük skaydirigubbakcemile5orunumuz yemek ve uyku oldu. O kadar zor yemek yediriyordum ki, bütün enerjimi bitiriyordu.Şimdilerde çok şükür biraz daha iyi gibiler bu konuda.Gece uykularıda düzene giriyor gibi.Çok geç uyuyorlar.Özellikle kızım uykuya zor dalıyor. Hasta olmasınlar da tek, herşeye katlanıyor insan.Bir de ben çalışıyorum, annem ve kayınvalidem bakıyor gündüzleri.Birbirimizi çok özlüyoruz.Allah hepimizin bebeklerine sağlık ve uzun ömür versin, bizlerede kolaylık.
hımmm anladım ben seni yine özelden bilgilendirirm canım sence iyimi olur kötümü ne diyosun
yalova77 merhaba galiba yalovada oturuyorsunuz.ayyy bizde pendikteyiz.
ama enşirine dönemleri 2 yaş. uyku sorununa gelince 3 yaşında biri kız diğeri erkek iki meleği olan ben o dönemlerde ybaya yoruluyordum.ama onun tek sebebi gündüz uykuyu alıyorlar tam hareketli dönemleri enerjilerinide atmayınca uykuya çok zor geçiyorlar.ben oyun grubuna götürünce iyi uyuyorlardı ama havalardan dolayı oyun grubunada çok sık gidemedik.
ah be canım bizimkiler 1 yaşını geçti hala uyku düzenleri oluşmadı senin işin gerçekten çok zor çalışıyosun üstelik bende çalışmayı çok isterim çok sıkılıyorum evde ama maalesef bakıcak kimsem yok
Evet canım, Yalova'da oturuyoruz.Çok yakınız,bekleriz buraya.Gerçekten o kadar enerji dolular ki, yorulmak bilmiyolar maşallah.Ben de burada oyun grubu bakıyorum aslında, yaşıtları ile oynamak iyi gelir onlarada.O kadar tatlı oluyolar ki her gün bişeyler öğreniyolar.Annem hep "çocuklar büyüdükçe sevgileri de büyürmüş" der.Öpmeye doyamıyorum okuldan gelince evlatlarımı, Allah hepimizin kuzularını bağışlasın.
ah o beslenme konusu yok mu.yemek yerine beni yedi bunlar.2 yaşına kadar aslında yemede bir sorun yoktu şimdilerde hiç yemeden ya da öğün atlıyarak geçirdiğimiz günler oluyor bu da benim sinirlerimi zıplatıyor.çok üsteleyip zorla yedirmeye çalıştığım oldu ama kendi kendimi sinirlendiriyordum.bende karar verdim bir daha asla üstlerine gitmiycem diye yemiyorsa yeme tama diyorum.öyle dedim diye yediği de oluyor bazan yemediğide oluyor.ama gerçekten ikiz annesi olmak çok zor.yine de tüm bu zorluklarına rağmen neden bende diğerleri gibi tek tek doğurmadım hiç demedim.onlarla ve kendimle gurur duyuyorum.benim adımda nilgün.[/QUOTE
canım bende hiç demedim acaba tek olsalardı nasıl olurdu diye .biri olmasa diğer yanım hep eksik kalırdı .benim kuzularımda beslenme konusunda annelerinin ısrarıyla ama çokta titizlikle bu günlere geldiler
her besinden tattık.tahıl grubuna çok dikkat ettik.ceviz ve bademde.balık özlellikle somon.sebzelerimizide çorbalarımıza kattık.şimdilerde kızım en çok mantı oğlumsa köfte pilav seviyor.damak tatdları oluştu kendi seçimlerini kendileri yapıyorlar.menüler sipariş üzerine:)
sende güzel tariflerde vardır o zaman bizimle paylaşırmısın.ayrıca pendik te oturuyormuşsun.pendik benim bekarken gezdiğim ve çok sevdiğim bir yerdir.arkadaşlarımla orada çok vakit geçiridik.gebzede oturuyordum ama kaynarcada çalışıyordum.ordan hep pendiğe giderdik.ne güzeldir şimdi oralar.ah ah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?