ikizleri 3 yaşında olan anneler

ben saydığın bir çok şeye hiç dikkat etmiyorum.bir yaşlarına kadar sebze çorbası yaptım kıymalı. püre şeklinde verdim kahvaltıyıda öyle.şimdi normal kahvaltı yapıyorlar ama çocuğumun teki peynir zeytin ve diğer hiç bir şeyi yemek istemiyor.öteki her şeyi yemese bile tadına bakıyor.gelişmleri de tabi farklı buna göre.ama 4 aydan itibaren yoğurt veriuorum mutlaka.meyveli yapıyorum halen devam ediyoruz bal da var içinde severek yiyorlar.ben hiç ceviz vermiyorum denesem iyi olur geç olacak biraz ama.fındık yiyorlar severek.yinede çok iştahlı değiller bu durum canımı sıkıyor.ilk doğduklarına doktor birinci ayında muayenesinde böyle giderse 2 yaşına kadar yaşıtlarını yakalarlar demişti.çok önce yakaladılar çok şükür.
benim oğullarımın isimleri barbaros alp ve yağız efe .çift yumurta ikizleri.seninkilerin ismi nedir.

ben cevizi doktorumuzun önerisi üzerine çok sık kullandım.şimdilerdede kavrulmuş badem yiyoruz.
oğluşlarının gelişimi güzelse ne mutlu sana maşallah ....bizde çok şükür gayet iyi geldik buzman kadar ben biraz kafayı yesemde yok dil gelişimleri yok beslenmeleri

2 yaşında oyun grubuna katıldığımızda öğretmenlerimiz deneme dersinde baya şaşırmışlardı pedegoglarıda gayet iyiler dedi .şimdilerde düxenli tiyatroya gitmeye çalışıyoruz.bol bol şarkılar öğrenip aktivite yapıyoruz zmanımızı verimli geçirmek adına...

mrb arkadaşlar ne güzel sizinkiler buyumuş bana yoğurt tarıfı verırımısınz 5 aylığız ilkkez yiyeceğiz bakalım )
verimli zaman geçirme konusunda herhangi bir yayınevının 3 yaş kitablarından alıp evde çalışılabilir bir program oluşturulup oyun kısa kitap okunup roller canlandırılıp dramatızasyon yapılabılır renkler gösterilip,resim yapılabılınır,oyun hamuru oynanabılınır,çizgi film her gün 1 tane izlenebılınır.
3yaş altına da gene müzikli kitaplar okunabılır,logolar verilebılınır.
Doğum yapmadan önce kreş ve anaokullarında çalışıyodum malum ordan bılgım var biraz keşke benımkılerde büyüsede bunları yapsak neyse kolay gelsin size. ikiz melekler senın ufaklıkların isimleri ne? buarada...

canım benim kuzularımın isimleri HATİCE REYYAN ve ABDULLAH TALHA

biz 1 yaşından itibaren takip ettiğimiz yayınlar oldu.şuanada dergi ve kitaplarımızla gayet güzel gidiyoruz. renkleri şekiileri el göz koordinasyonu için bir çok aktiviteyide yapıyoruz.

yoğurt tağrifine gelince 1Su bardağı ılık sıcak arası orgnik süt (mikro dalga fırında 40 sn ısıtılmış )1 çay kaşığı yoğurt eklenerek karıştırılır 5 saat üzeri folyo vehavlu sarılarak mayalanmaya bırakılır.sonra kapağı açılıp dolapta 1 saat dinlendirilir.

ben çocuklarıma yoğurt mayaladım uzun bir süre sonra bırakmak zorunda kaldım.şimdi normal yoğurt ile yapıyorum.ilk defa yoğurt içine pekmez karıştırdım tatlandırmak için.pekmezin etkisi süt ürünleri ile bir araya gelince kaybolur.bebeklere öncelikli tatlandırıcı olarak kullandım.bebe bisküvili denedim.daha sonraları içine muz başta olmak üzere değişik meyveleri püre yaparak yedirdim.şimdilerde ise muz mandalina ve ya portakal suyu elma bal yoğurt karışımı yapıyorum.çok tatlı oluyor.böylece hem meyve hem de yoğurt yemiş oluyorlar yoksa ellerine versem okadar meyveyi de balı da yoğurdu da yiyemiyorlar.

yağız efe okadar güzel konuşuyorki bayılıyorum onun konuşmalarına ama barbaros alp daha 3-4 aydır konuşmaya yeni başladı sayılır.zaten herşeyi yanlış söylüyor oda .ama yinede bu bir kaç aydır her gün daha çok kelime söylemeye başladı.bu durum biraz can sıkıcı ama kardeşini çok geriden takip ediyor dil konusunda yemek zaten yok akşam öğününü yediremedim bugün.

canım çok güzel tabi okadar şeyi yoğurdun içine katınca kolay yiyorlar ama ben yoğurda hiç bir şey katmadan hep tek verdim.
çünkü ilerde bana zorluk olacağını biliyordum mesela yoğurdu şuan tatlı olarak kuzulara yediriyorsun ilerde yoğurtlu yemeklerde sorun olabiliyor.muzu tanıyamadığı diğer meyveleri bilemediği için tek yemeyi red ediyor.

1.5 yaştan sonra yavaş yavaş bir çok besini tek tanımalılar dedi doktorum ben dolabı açar bu muz bu elma bu havuç ve çok faydasını gördüm.görüceksin ilerde beslenme öyle güzel kendilerince şekilleniyorki...

hepsini tek tek de veriyorum yiyorlar.ona da dikkat ediyorum tabiki.ama dedğim gibi bazı şeyleri halen yemiyorlar.barbaros çok seçici çok aç olursa belki gözü dönerse yiyor oda nadiren ne yaparsam yapayım başaramıyorum yedirmeyi.evde pişen yemeklerden yemeyi reddediyor.kuru baklagillerden bulgur pilavı pirinç pilavı haricinde hiç bir şey yemiyor.balık ve köfte ye bayılır mesela pişerken zor sabrediyor.ekmek çok tazeyse yiyor.uğraşıyorum yesinler diye ikisinin damak zevkleri çok farklı orta yol bulmaya çalışıyorum.

Allah kolaylık versin gerçekten beslenme çok zor ama en önemli konu.herzman bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmak için biz buralardayız mesela yaptığımız aktiviteleride paylaşabiliriz.biz bugün dergimizin eşleştirme kartlarıyla oynadık birde oynaya oynaya gelin çocuklar şarkısını öğrendik.

merhaba arkadaşlar sayfaları baştan sona okudum ...bu aktivasyonlar yemek olayı
korkuttu gözümü başarılı olabilicekmiyim acaba?...

sizlere sorum olacak ....lütfen cvplayın bu konuda çok takıldım ve profesyönel yardım almayı bile düşünüyorum....

ikizlerim 11 . ayın içindeler....ikiside erkek (ali&ömer)isimleri
şimdi ali olan bebeğim çok aktif , hareketli bakışlarından bile muzur olduğu belli
ömer daha sakin,sesiz bir bebek...
sorun şuki benim alim oyun esnasında sürekli ömerin üzerine çıkıyor
onla boğşmak istercesine harket ediyor...ömer emeklerken ayaklarına yatıyor
yada ömer ayakta dikiliyorsa ona tutnarak kalkıyor...
yani ali ömere bir huzur vermiyor...işi ileriye götürüp saçını çekiyor
elindeki oyuncağın aynısı yerde dursada kardeşininkini alıyor...

bense nasıl davranacağımı bilmiyorum...
azarlamaya bağırılmasına ,can acıtmadanda olsa vurmak gibi şeyler bana çok ters
asla çocuğa bağırmanın etkili olacağını düşünmüyorum...
çocuklarım benden korksun değil....aksine onun kötü olduğunu
yada yanlış olduğunu bildiği için yapmamasını istiyorum
tabii ben yolun çok başındayımm
daha çok küçükler ve anlamıyolar

konuşmak anlatmak istiyorum...ama olmuyor
birde çok dikkat ettim ...onları çok seven birileri olunca
alim özelikle çok şımarıyor...sanki dikkat çekmek istediği için yapıyor gibi
ama bu kanımda yanlış olabilir

bu gece ananemiz vardı sürekli aynı hareketleri yaptı alibende aliyi kucağıma aldım......ellerini tuttum...ama sanki ona kızacağımı biliyor
gibi bana hiç bakmıyor kafasını geri sarkıtıyor
bakışlarını başka yere çeviriyor....
yani bana bakarsa kızgın bakışları göreceğini biliyor gibi
ne yapmalıyım?nasıl davranmalıyım?

birde beslenmeden bahsetmişsiniz
ben şimdi sabahları hazır muhallebilerden biraz koyup iiçine bebe bisküvisi yumurta sarısını
labne peynirini koyup veriyorum...ceviz alerji yaptı bir bebeğime
doktorumda ikisinede verme bir yaşa kadar dedi...beyaz çocuklar çünki alerjij yapıya müsayitler dedi..
arada meyvelerini yiyolar 2 tane yerli muzu yiyor bi bebeğim yani ikisi 4 tane
çokmu acaba istiyolar bende veriyorum...
sonra sbze çorbası
ben kuzu etini alıyorum onu düdüklüde içme suyu ile iyice haşlayıyorum ve rondodan geçiriyorum
ve kavonoz meyvelerinin kavonozlarının içine koyup birer porsiyonluk hazırlayıp buzluğa atıyorum
sebzelerden yasaklı olanların dışında soğandan sarımsağa kadar içine atıyorum ve etimizi et suyumuzu koyup pişiriyorum...koyu kıvamlı oluyor ve diş çıkarmıyorsak 2 kepçe dolu dolu yeniyor...
öğleden sonra ben arada danino bisküvili yoğurt veriryorum doktorum ver dedi...normal yoğurları yemediler hep kustular ...acıkcası tek olduğum içinde yetiştiremedim...o yoğurtu yedikten sonra aksam muhallebisi yiyolar...ama gün içinde çocuklarım bizim yediğimiz herşeyden yiyolar ben onlara bezelye pilav. nohut pilav..yazdan konserve domateslerim var onarla soslu makarna yediriyorum ve yiyolar
karnıbahardan tutunda pırasaya kadar hepsini yiyolar ....şimdi siz besleneme diyince
acaba akılları erdikce yemekmi ayıracaklar ...şimdilik herşeyi yiyolar çünki

şimdiden cvplarınız için teşekkür ederim uzun oldu ama yardıma ihtiyacım var
bende tek başıma bakıyorum ...babamız seyhatteyken anane desteği alıyoruz

Son düzenleme:
öncelikle merhaba dırımkızı.kusura bakmayın isminizi bilemiyorum.

benim kuzularım 3 yaşına geldikleri için o dönemleride geçirdiğim için fikirlerimi söylemek isterim.kardeş diyalogları o dönemlerde okadar farklıki.şöyle düşüneleim.artık yavaş yavaş bebeklik bitmeye başladıkça helede 2 yaş sendromu kendini hissettirdikçe böyle sorunlar yaşanıyor.

biri diğerinden her zman daha aktif daha dikkat çekiçi daha enerjik oluyor.önemli oalan diğerini ezdirmemek.benim biri kız diğeri erkek olduğu için oğluşum hep daha baskın oldu.taaaaakiiiii 2 yaşı geçip biraz daha bilinçli olana kadar sonra kızım hiç altta kalmadı.

o ne yaptıysa aynısını yaptı.şimdilerde gayat iyiler.arkadaşım sana önerim bu zor dönemlede çok sabırlı olman ve emin ol geçicek diye bilinç altına yerleştirmen.
ben 1 yaşlarında kitap almaya başladım.elimden geldiği kadar ilgilendim.
beslenmeleri bence söylediğin gibi çok güzel.sadece muzu okadar çok yerlerse kabızlık olabilir.yoksa geyet güzel.birde et ve tavuğu balığı ben hiç rondodan geçirmedim yemeklerin içinde hissettirdim hep. ozman daha kolay oldu ilerisi için.

bizler buralardayızherzaman elimden geldiği kadar yardımcı olmak isterim.

cvp ladığın için teşekkür ederim cnm ...
yani bana bu dönemde beklememi öneriyorsun
birde 1 yaşından sonra 1-2 yaş kitapları almamı öneriyorsun
bende var ama şuan yırtmakla uğraşıyolar kaldırdım
1 yaşından sonra daha bilinçli oluncakmu?

birde eti öle yapmam sebze yemeğine katmamdan dolayı
yoksa normal etide veriyorum yiyolar hatta geçen ilkkez ailecek
yemeğe gittik ve orada bir oğlum yarım porsiyon kadar döner ve pide yedi
diğeride köfte ....o kadar mutlu oldumki çünki heryere valiz gibi çanta ile gidiyorum bunalıyorum ...artık bizim gibi yemelerini içmelerini istiyorumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…