- Konu Sahibi ikizmeleklerim
-
sende güzel tariflerde vardır o zaman bizimle paylaşırmısın.ayrıca pendik te oturuyormuşsun.pendik benim bekarken gezdiğim ve çok sevdiğim bir yerdir.arkadaşlarımla orada çok vakit geçiridik.gebzede oturuyordum ama kaynarcada çalışıyordum.ordan hep pendiğe giderdik.ne güzeldir şimdi oralar.ah ah.
ay sorma canım bende pendiği çok seviyorum.gerçekten istanbulun en güzel semtlerinden.beklerim tatlım gel.tağrif konusuna gelince bizde menüler çok.
sabah kahvaltılarını yulaflı buğdaylı karışımla içine 7 tane besin koyarak yapardım.yumurtayıda şimdi olduğu gibi hep tek ve kaysı kıvamında veriridim.
7 tane besine gelince tahıl karışımına pekmez tahin kaysı kurusu caeviz labne peyniri ıhlamur suyu tercihe görede kurutulmuş elma suyu koyardım
öğlen menülerinde genelde sebzeleri yapardım.en önemlisi ıspanak çorbası ve tavuklu patatesli sebze yemeğinide çok severlerdi.
etlerin sularını halen kaynatır içine sebze kereviz yaprakları koyar bulyon halinde dolaba koyarım.et suyu bebeklerimin gelişiminde çok etkisi oldu.
balıklardan somonu suda haşlar öyle yediriridim.
ben saydığın bir çok şeye hiç dikkat etmiyorum.bir yaşlarına kadar sebze çorbası yaptım kıymalı. püre şeklinde verdim kahvaltıyıda öyle.şimdi normal kahvaltı yapıyorlar ama çocuğumun teki peynir zeytin ve diğer hiç bir şeyi yemek istemiyor.öteki her şeyi yemese bile tadına bakıyor.gelişmleri de tabi farklı buna göre.ama 4 aydan itibaren yoğurt veriuorum mutlaka.meyveli yapıyorum halen devam ediyoruz bal da var içinde severek yiyorlar.ben hiç ceviz vermiyorum denesem iyi olur geç olacak biraz ama.fındık yiyorlar severek.yinede çok iştahlı değiller bu durum canımı sıkıyor.ilk doğduklarına doktor birinci ayında muayenesinde böyle giderse 2 yaşına kadar yaşıtlarını yakalarlar demişti.çok önce yakaladılar çok şükür.
benim oğullarımın isimleri barbaros alp ve yağız efe .çift yumurta ikizleri.seninkilerin ismi nedir.
mrb arkadaşlar ne güzel sizinkiler buyumuş bana yoğurt tarıfı verırımısınz 5 aylığız ilkkez yiyeceğiz bakalım )
verimli zaman geçirme konusunda herhangi bir yayınevının 3 yaş kitablarından alıp evde çalışılabilir bir program oluşturulup oyun kısa kitap okunup roller canlandırılıp dramatızasyon yapılabılır renkler gösterilip,resim yapılabılınır,oyun hamuru oynanabılınır,çizgi film her gün 1 tane izlenebılınır.
3yaş altına da gene müzikli kitaplar okunabılır,logolar verilebılınır.
Doğum yapmadan önce kreş ve anaokullarında çalışıyodum malum ordan bılgım var biraz keşke benımkılerde büyüsede bunları yapsak neyse kolay gelsin size. ikiz melekler senın ufaklıkların isimleri ne? buarada...
ben çocuklarıma yoğurt mayaladım uzun bir süre sonra bırakmak zorunda kaldım.şimdi normal yoğurt ile yapıyorum.ilk defa yoğurt içine pekmez karıştırdım tatlandırmak için.pekmezin etkisi süt ürünleri ile bir araya gelince kaybolur.bebeklere öncelikli tatlandırıcı olarak kullandım.bebe bisküvili denedim.daha sonraları içine muz başta olmak üzere değişik meyveleri püre yaparak yedirdim.şimdilerde ise muz mandalina ve ya portakal suyu elma bal yoğurt karışımı yapıyorum.çok tatlı oluyor.böylece hem meyve hem de yoğurt yemiş oluyorlar yoksa ellerine versem okadar meyveyi de balı da yoğurdu da yiyemiyorlar.
öncelikle merhaba dırımkızı.kusura bakmayın isminizi bilemiyorum.
benim kuzularım 3 yaşına geldikleri için o dönemleride geçirdiğim için fikirlerimi söylemek isterim.kardeş diyalogları o dönemlerde okadar farklıki.şöyle düşüneleim.artık yavaş yavaş bebeklik bitmeye başladıkça helede 2 yaş sendromu kendini hissettirdikçe böyle sorunlar yaşanıyor.
biri diğerinden her zman daha aktif daha dikkat çekiçi daha enerjik oluyor.önemli oalan diğerini ezdirmemek.benim biri kız diğeri erkek olduğu için oğluşum hep daha baskın oldu.taaaaakiiiii 2 yaşı geçip biraz daha bilinçli olana kadar sonra kızım hiç altta kalmadı.
o ne yaptıysa aynısını yaptı.şimdilerde gayat iyiler.arkadaşım sana önerim bu zor dönemlede çok sabırlı olman ve emin ol geçicek diye bilinç altına yerleştirmen.
ben 1 yaşlarında kitap almaya başladım.elimden geldiği kadar ilgilendim.
beslenmeleri bence söylediğin gibi çok güzel.sadece muzu okadar çok yerlerse kabızlık olabilir.yoksa geyet güzel.birde et ve tavuğu balığı ben hiç rondodan geçirmedim yemeklerin içinde hissettirdim hep. ozman daha kolay oldu ilerisi için.
bizler buralardayızherzaman elimden geldiği kadar yardımcı olmak isterim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?