İkizlerim var :))) bir erkek bir kız ...

sea123

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2013
690
49
48
52
Merhaba kızlar ,

İkiz anneliğinin zorluğu var tabi ama iki göz ağrımı da çok seviyorum. Hamilelikten bahsedeceğim biraz. Reglm gecikmesinden şüphelenmiştim ama aklımın ucundan geçmiyordu. Yazlığa gelmiştik , güneş çarptı sandım önce sonra başım döndü merdivende yığıldım kaldım sonra kız kardeşim tabi ortalığı ayağa kaldırdı felan hastaneye gidince doktor hamile olduğumu söyledi. İşte öğrenişim böyle oldu . İkinci sevincim ikiz olduğunu öğrendiğimde oldu. Tabi başlarda ikiz olduğunu farketmedik , sonra ilk kontrollerimizdeyken , doktorum ultrasonu kapatırken : "ayy bizimkilerin keyfide pek yerinde maşallah" dedi bende " aaa bizimkiler derken?" "Ben ikiz görüyorum , hemde çift yumurta ikizi bunlar " deyince eşim havalara uçtu e haliyle . Cinsiyetlerinde ise şöyle oldu kızımın ki görünüyordu ama oğlanı bir türlü göremedik heralde oda kız dedik. Ancak bir gün başıma bir olay geldi O zamanlar etilerde oturuyordum bir yokuş vardı evime çıkan bir gün ordan çıkarken pat diye yere düştüm gözümü açtığımda arabanın plakasına bakıyodum. Çok bel ağrısı cektim kıpırdayamadım. Bişi farkettim bebeklerden 4-5 gün ses gelmedi ayol bunlar 7/24 kuduruklar ses seda yok ay bişi oldu dedim koştuk hastaneye gittik. Doktor sarsıntıdan etkilendiklerini ve korkup siğneye cekildiklerini söyledi ve o an oğlumun olduğunu öğrendim. Eşimin sevincini hiç bir şeye değişmezdim o an Hemen isim bulmaya giriştik. Kızıma karar vermiştim Sanem koyacaktım. Oğluma da Levent vericektim baştan kararlıydım. Eşim kızıma Neslihan oğluma Emir diye düşünmüş. ( Bu arada isimleri Emir ve Neslihan oldu. ) Ay işte öyle normal hamileliğe göre biraz büyük bir karnım vardı. 34 bedendim. Hamileyken 44 bedene çıktım . Hamilelikten sonra 10 kilo verebildim gerisi katlandı (şuan 48 bedenim ayyy amann kilo da neymiş hahaha) Bundan sonra hamilelik te bitirmediğim kitap , yapmadığım spor yapmadığım tatbikat , hazırlık kalmadı. Sonra doktor nisan gibi doğum planladı ben hep çocuklarımın benim gibi aslan burcu olmasını isterdim ama koç yada boğa olacaklardı. (Koç olsun bari dedim de Balık burcu oldular. Yükselenleri Koç oldu :) ) doktor bize ilk tarihi verdi. 25 Nisan 1998. Bizde bekliyoruz tabi her şey hazır. Ama daha 2 ay var. Ben her akşam günlüğümü yazdıktan sonra bunlarla konuşurdum. Hele oğlum çok fena tekmeliyordu, kızım sessiz sakindi bana göre tabi genelde azıcık sağdaydı oğlum biraz önde kızım vardı. Hep öyle hissederdim :)) Bir mart gecesi daha önce hissetmediğim gibi bir sancı ama diğerlerine hiç benzemiyor . Ama doğuma daha 1 hatta 1.5 ay var. Ay neyse yolda suyum gelmeye başladı dedim doğum başladı bir sabredemediniz. Sonra doktorum normal doğum riskli dedi . Oğluşumun akciğerleri daha tam gelişmemişti. Doğum sonrası ikisini de kucaklarıma verdiklerinde okadar değişik bir duygu ki. Tabi benim gibi bi kız bir erkek gebelikler az rastlanıyor ama bambaşkaydı.
Gelelim büyütme dönemine ; başlarda kavga ediyorlardı ikiside sarışındılar , oğlum kumrala döndü de kızım daha bi açık kumraldı. 5 yaşından sonra çok iyi anlaşmaya başladılar. İlk okul öğretmenleri bir gün bana : "ikisi de çok farklı , oğlunuz çok zeki kızınız ise çok sanatsal yeteneği var bunları değerlendirin " dediğinde bir kez daha mutlu oldum. Özellikle ortaokula başladıklarından sonra birbirlerine çok bağlandılar ve neredeyse 4 senedir bir kere kavga etmediler.birbirleriyle adeta iki dost gibi bambaşka bir bağları var. Şimdi 16 yaşında (3 sene önce yazmıştım 18 biticek martta inşallah) , annesi gibi makyajı çok seven saçlarıyla uğraşan , topukludan vazgeçemeyen bir kızım (ay bıktırdı beni bu arada ) ve oğlum anadolu lisesine dereceyle giren kızların peşini bırakmadığı (pek yakışıklı oldu ergenlikten önce ve sonra diye ayırlıyorlar resmen) annesinden bile uzun 1.90 lık oğlum var. İyi ki doğurmuşum sizi çok seviyorum. İşte canlarım anlatıcak birileri arıyordum onlarda sizlersiniz. İkiz çocuklarınızı sevin. Hepsi bizim canımız ciğerimiz :)))

Son düzenleme:
Cok guzel anlatmissiniz,Allah bagislasin daha guzel gunlerini de gorursunuz umarim.Bize de nasip olur insallah :)

maşallahh ALLAH nazarlardan korusun benimde 27 aylık 1 kız 1 erkek daha şimdiden oğlum için bu yakışıklılık nerden geliyor diyorlar...kızımda çok süslü o ayrı .....:nazar::nazar:

Cok guzel anlatmissiniz,Allah bagislasin daha guzel gunlerini de gorursunuz umarim.Bize de nasip olur insallah :)

İnşallah canım , kızım moda tasarımcısı olmak istiyor oğlum baş mühendis , önce bir ekmek parası kazandıklarını göriyim sonra mürvetlerini de gördüm mü üstünede torun sevdim mi benden mutlusu yok , ay benimkide kafa işte daha 40 yaşımda 60 yaşımda olcakları hissediyorum ;)))allah isteyen herkese nasip etsin yarebbim

Son düzenleme:
maşallahh ALLAH nazarlardan korusun benimde 27 aylık 1 kız 1 erkek daha şimdiden oğlum için bu yakışıklılık nerden geliyor diyorlar...kızımda çok süslü o ayrı .....:nazar::nazar:

Ayy Allah bağışlasın şekerim. 41 in 41 keresi maşallah :)) bundan 20 sene önce evlenmeden de önce ne hayaller kurmuştum. Nerden bilecektim ikiz olacaklarını hayatlarımı değiştirdiler vallahi. Kızım tam bana benzemiş aynı ben görenler huyları yüzü saçları herşeyi benim gençliğim diyor. Oğlum da küçük amcasına benzemiş. Oda üniverstede şimdi o kadar yakışıklı ki model olucak bu gidişle oğluşumunda amcasına benzemesi benide pek sevindirdi ama huyları babasına benziyor. Aynı eşimin tepkileri. Ay bizde böyleyiz işte. Aslında kardeş düşündüm de ya onlar da ikiz olursa ay bu yaşımdan sonra yok alimallah kaldıramam 1 tane olsun onuda bebek severek büyütürüm :)))

Ayy Allah bağışlasın şekerim. 41 in 41 keresi maşallah :)) bundan 20 sene önce evlenmeden de önce ne hayaller kurmuştum. Nerden bilecektim ikiz olacaklarını hayatlarımı değiştirdiler vallahi. Kızım tam bana benzemiş aynı ben görenler huyları yüzü saçları herşeyi benim gençliğim diyor. Oğlum da küçük amcasına benzemiş. Oda üniverstede şimdi o kadar yakışıklı ki model olucak bu gidişle oğluşumunda amcasına benzemesi benide pek sevindirdi ama huyları babasına benziyor. Aynı eşimin tepkileri. Ay bizde böyleyiz işte. Aslında kardeş düşündüm de ya onlar da ikiz olursa ay bu yaşımdan sonra yok alimallah kaldıramam 1 tane olsun onuda bebek severek büyütürüm :)))

merhaba benim de 5 aylık ikizlerim var bir kız ve bir erkek.16 yaşına nasıl getirdiniz tek mi baktınız merak ettim :) bana büyütmek çok zor geliyor şu an :) tavsiyeleriniz var mı?

merhaba benim de 5 aylık ikizlerim var bir kız ve bir erkek.16 yaşına nasıl getirdiniz tek mi baktınız merak ettim :) bana büyütmek çok zor geliyor şu an :) tavsiyeleriniz var mı?

Eşim çocuklarla hiç ilgilenmedi diyebilirim :)) sabah 6 da görüyordum birde gece 12 de çok çalışıyordu ozamanlar. O zamanlar dediğim benim en çok zorlandığım zamanlar dı yani 5 yaşına kadar. 5 yaşına kadar birbirlerini çok kıskandılar oğlum hep saçına yapışırdı kızımda tırmalardı , onlara her istediklerini yapma alışkanlığını edindirmedim. Ağladıkları zaman neden ağlıyorsun derdim. Bana oyuncak almadın dediğinde o oyuncağı kardeşinde seviyor onun oyuncağından istemezsin derdim hemen istemezdi. Oğluma göre hava hoştu tabi :) 5 yaşında anaokullarını değiştirdim. Ondan sonra ne olduysa oldu işte çok iyi anlaşmaya başladılar. Aynı odada yatırabiliyordum çok şükür. Her gece biri benimle yatıyordu eşim gelince gizlice yataklarına koyuyordum. 1. Sınıfta oğlumun hiperaktif olduğunu öğrendim ama doktor süperzeka bir çocuk yani harcamayın okuma isteği de var. Onu dış dünyadan uzak tutun ergenlikte arkadaş ortamlarından uzak dursun derslerine ve evine odaklansın (böyle yaptım ama hatamı bilmiyorum) dedi aynen öyle yaptım kızım da sürekli resimler çiziyor. Ne zaman boş anımı yakalasa benim makyaj malzemelerimi karıştırıyordu. Öğretmeni de aynı şeyleri söyledi kızım için sanatsal yeteneği var kullansın dedi. Gel zaman git zaman ne ara ortaokula geldiler hiç bilmiyorum oğlumu kötü çevreden olabildiğince uzak tutarken kızıma bağlandı tek dostu o oldu her yere onla gitti , ona güvendi onla her gizli kapaklı işi çevirdiler. Ama kızım oğlumdan çok daha iyi yerler kazandı. Ama birbirinden ayrılamadıklarından ortak bi okula karar verdiler. Kızımda hiç değilse anadolu lisesi ismi diye sanat lisesinden vazgeçti. Oğlum ise durumdan memnun. Şimdi her sabah beraber gidiyorlar beraber geliyorlar birbirlerine sahip çıkıyorlar o beni çok mutlu ediyor. Gözüm hiç arkada kalmıyor. Yani sana verebileceğim en iyi tavsiye onları birbirine bağla , yoksa ipin ucu kaçtımı bidaha 20 yaşına geldiklerinde tutarsın onları.

ayy ne hoş böyle büyütüp anlatmak dimi ben şimdi yazı yazamıyorum .....klavyede üstümdeler hep bende erken doğum yaptım oğlum beyin kan. geçirdi 3 kere beyin ameliyatı oldu kızımda gözlerden ameliyatlı en kötü riskleri yaşadım hep ama hamdolsun bugünlere...benimkiler bana benziyor ikiside....

hamdolsun konuşma çok iyi kızım daha iyi ne desek söylüyor ama fiziksel gerilik var oda doğumda oksijensiz kalmış maalesef 2 yaşta yürüdü neden bu kadar geçikti diye mr çektirdik orda belli oldu hatta son 2 aydır yürümeyi bırakıp emeklemeye geçti daha yeni başlıyor tekrar bugünlerde çok korkuyor eli ayağı titriyor.....psikolojik yani...oğlumda maşallah 22 aylık yürüdü ondan korkarken oda çok iyi geçirdiği duruma göre mayıs ayında 3.beyin ameliyatını olduk çok zor 2ay geçirdik ameliyat sonrası kızım bile çok etkilendi ameliyattan sonra 2 side ateşlendi hastalık derken yazı sıkıntılı geçirdikk ALLAH ım o günleri bidaha yaşatmasın....siz nasılsınız...
Moontornet nasılsın canım.? Cocuklar büyümüştür artık konuşuyorlar mı

merhaba benimde ikiz bebeklerim olacak. doğduklarında onlara kaç numara bez aldınız? 1 numara olmaz diye düşünüyorum.

merhaba benimde ikiz bebeklerim olacak. doğduklarında onlara kaç numara bez aldınız? 1 numara olmaz diye düşünüyorum.

ben prima premium care 1 numara aldım,tam geldi. 2 ile 4 kg arası primanın 1 numarası.kızım 2580 oglum 3130 dogmuştu.daha 2 aylıkken 2 numaraya geçtik.şimdi 5 ayları bitti,4 numaraya geçecegiz hızlıyız biraz :)

ayy ne hoş böyle büyütüp anlatmak dimi ben şimdi yazı yazamıyorum .....klavyede üstümdeler hep bende erken doğum yaptım oğlum beyin kan. geçirdi 3 kere beyin ameliyatı oldu kızımda gözlerden ameliyatlı en kötü riskleri yaşadım hep ama hamdolsun bugünlere...benimkiler bana benziyor ikiside....

Ayyy ne güzel , geçmiş olsun canım allah onları sana bağışlamış . Oğlum 2 yaşında lösemiden kapısından döndük vallahi ağır anemi geçirdi , hep ona vitaminler ilaçlar felan verirdim onlar onu böyle yaptı. Kızım da da şeker çıkabilir ama çok şükür bir şey yok ..

Ay hazırlamıyorum ki yeni doğan almıştım. En küçükleri cuk oturmuştu valla

"Hemen isim bulmaya giriştik. Kızıma karar vermiştim Sanem koyacaktım. Oğluma da Levent vericektim baştan kararlıydım. Eşim kızıma Neslihan oğluma Emir diye düşünmüş."

Ne oldu isimleri

"Hemen isim bulmaya giriştik. Kızıma karar vermiştim Sanem koyacaktım. Oğluma da Levent vericektim baştan kararlıydım. Eşim kızıma Neslihan oğluma Emir diye düşünmüş."

Ne oldu isimleri
Kızımın adı neslihan oldu , oğlumunki de levent koycaktim ama allah hissettirmiş ya içimden şöyle "ya bu isim şuanda genclerin ismi ilerde çocuğun ismi büyük adam ismi mi olucak " dedim emir koyduk onun ismini de. sanemde çok diretmiştim ama bir arkadaşım sanem isminin güzel kadın kılığına girmiş şeytan anlamı olduğunu söylemişti eşime vazgeçirdiler beni (zor oldu tabi) neslihanda hoşuma gitti zaten cünkü sanemden başka isim düşünmemiştim . Şimdi araştırdımmda siz söyleyince gerçekten sanemin anlamı öyleymiş . Bu isim meselesini cidden akla ilk gelen yapılmalı sonra cok kafa karışıyor hayatim.

bnm de bi kiz bi erkek 8 aylik ikizlerm var Allah bagislarsa
Amin cümlemize , 18 sene oldu ya bu konuyu 3 sene önce yazmıştım liseye başladıklarında şöyle bir dönüp bakıyor insan . Şuanda üniversiteye hazırlanıyorlar , ben hala aynıyım :))))

Merhaba kızlar ,

İkiz anneliğinin zorluğu var tabi ama iki göz ağrımı da çok seviyorum. Hamilelikten bahsedeceğim biraz. Reglm gecikmesinden şüphelenmiştim ama aklımın ucundan geçmiyordu bir gün merdivenden inerken başım dönüyor ve gözlerimi hastanede açıyorum. Kız kardeşim , eşim , erkek kardeşimi de alıp yazlığa gelmiştik , tam başım dönerken merdivenden düşmüşüm bayılmışım tabi , o sırada kız kardeşim ortalığı ayağa kaldırmış. Hastanede hemen gözlerimi açınca doktoru çağırdılar. Doktor geldiğinde bir kaç tetkitten sonra , annemizin içinde birileri "ben burdayım" diyor sadece dedi . Bende "Neee ? hamilemiyim??" Dedim. İşte öğrenişim böyle oldu sonra başlarda ikiz olduğunu farketmedik , sonra ilk kontrolümüzde , doktorum ultrasonu kapatırken : "ayy bizimkilerin keyfide pek yerinde maşallah" dedi bende " aaa bizimkiler derken?" "Ben ikiz görüyorum , hemde çift yumurta ikizi bunlar ay ay ay bi erkek bi kız olabilir yani" deyince eşim havalara uçtu e haliyle prensesim olcak diye seviniyordum oda prensim olacak diye seviniyordu. Hemen isim bulmaya giriştik. Kızıma karar vermiştim Sanem koyacaktım. Oğluma da Levent vericektim baştan kararlıydım. Eşim kızıma Neslihan oğluma Emir diye düşünmüş. Ay işte öyle normal hamileliğe göre biraz büyük bir karnım vardı. 34 bedendim. Hamileyken 44 bedene çıktım (İnanılması güç ama gerçek canlarım) sonracığıma bir gün , 5 aylıklar bu arada evimin dik yokuşundan çıkıyordum (meşur bebek yokuşu) dengemi kaybedip yola düşmüşüm , gözlerimi açtığımda arabanın altındaydım. Beni eve getirdiler , ozamanlar yine etilerde oturuyordum. Ben bunlardan 4 gün hiç ses duymadım ayol ne tekme ne bir şey. İçime bir kurt düşmesin mi. Hemen eşime söyledim gecenin 12 sinde hastaneye gittik. Doktorum bana "ay bunlara ne olmuş bir korkmuşlar bir korkmuşlar sineğe çekilmişler bakın" dedi sonra bizimkilerin cinsiyetlerini kesin olarak öğrendik. Bundan sonra hamilelik te bitirmediğim kitap , yapmadığım spor yapmadığım tatbikat , hazırlık kalmadı. Sonra ben hep çocuklarımın benim gibi aslan burcu olmasını isterdim ama koç yada boğa olacaklardı. Neyse işte şekerimcimler doktor bize ilk tarihi verdi. 25 Nisan 1998. Bizde bekliyoruz tabi her şey hazır. Ben her akşam günlüğümü yazdıktan sonra bunlarla konuşurdum. Hele oğlum çok fena tekmeliyordu, kızım sessiz sakindi bana göre tabi genelde azıcık sağdaydı oğlum biraz önde kızım vardı. Bir mart gecesi daha önce hissetmediğim gibi bir sancı ama diğerlerine hiç benzemiyor . Ama doğuma daha 1 hatta 1.5 ay var. Ay neyse yolda suyum gelmeye başladı dedim doğum başladı bir sabredemediniz. Sonra doktorum normal doğum riskli dedi . Oğluşumun akciğerleri daha tam gelişmemişti. Doğum sonrası ikisini de kucaklarıma verdiklerinde okadar değişik bir duygu ki. Tabi benim gibi bi kız bir erkek gebelikler az rastlanıyor ama bambaşkaydı. Sonra iik başlarda kavga ediyorlardı ikiside sarışındılar , oğlum kumrala döndü de kızım daha bi açık kumraldı. 5 yaşından sonra çok iyi anlaşmaya başladılar. İlk okul öğretmenleri bir gün bana : "ikisi de çok farklı , oğlunuz süper zeka kızınız ise çok sanatsal yeteneği var bunları değerlendirin " dediğinde bir kez daha mutlu oldum. Özellikle ortaokula başladıklarından sonra birbirlerine çok bağlandılar ve neredeyse 4 senedir bir kere kavga etmediler.birbirleriyle adeta iki dost gibi bambaşka bir bağları var. Şimdi 16 yaşında , annesi gibi makyajı çok seven saçlarıyla uğraşan , topukludan vazgeçemeyen bir kızım ve 16 yaşında anadolu lisesine dereceyle giren kızların peşini bırakmadığı annesinden bile uzun 1.90 lık oğlum var. İyi ki doğurmuşum sizi çok seviyorum. İşte canlarım anlatıcak birileri arıyordum onlarda sizlersiniz. İkiz çocuklarınızı sevin. Hepsi bizim canımız ciğerimiz :)))

Kızımın adı neslihan oldu , oğlumunki de levent koycaktim ama allah hissettirmiş ya içimden şöyle "ya bu isim şuanda genclerin ismi ilerde çocuğun ismi büyük adam ismi mi olucak " dedim emir koyduk onun ismini de. sanemde çok diretmiştim ama bir arkadaşım sanem isminin güzel kadın kılığına girmiş şeytan anlamı olduğunu söylemişti eşime vazgeçirdiler beni (zor oldu tabi) neslihanda hoşuma gitti zaten cünkü sanemden başka isim düşünmemiştim . Şimdi araştırdımmda siz söyleyince gerçekten sanemin anlamı öyleymiş . Bu isim meselesini cidden akla ilk gelen yapılmalı sonra cok kafa karışıyor hayatim.
Ben 19 haftalık hamileyim benim de biri kız biri erkek ışallah sağlıkla doğarlar allah bağışlasın ikizlerinizi cok güzel anlatmışsınız

Back
X