ikizlerim var bütün hayatım bitti mi?

Neyle alakası olduğu ilgilendirmiyor beni Allah şifa versin, ilginç geldi bana sadece hepsi bu. Benim konu sahibesine yazdığım mesaja "çok ilginç gerçekten vs" diye size göre doğru bana göre çok yanlış eleştirel bakış açısıyla cevap gelince, ben de kel alaka bu cevabı hakettiğinizi düşündüm.
Bebek ve şükürsüzlük kavramıyla bağlantıyı çok güzel kurmuş adam-olacak-kız arkadaş , benim adıma karar verilmiş zaten!. Siz de o hakkımdaki yoruma cevap vermişsiniz . Bu forumdaki en sevmediğim olay o kişi orda yokken arkadan sürekli yazışma olnası, okumayacağım merak da etmiyorum yazacaklarınızı. İstediğiniz yorumu yapın.

8 ayda da kendini kurtarmaz 88 yaşında da kurtarma İnsan her yaşta anneye muhtaçtır adamolacakkız arkadaş, demek istediğimi herkes anladı yani, sekiz ayda ilk bakım zamanlarını atlatmış oluyor. Ben laf atmayıp bana cevap gelsiyse o kişinin konularına bakarım, dururken Tikkabilla nasıl biri diye bakmadım :) bu lafı etmiş evli mi acı mı yaşamış buna göre cevap vereyim diye baktım, yazışmayla dahi olsa kimsenin kalbini kırmak istemem.

Ben bebeği olanların şükürsüzlük yapmaması gerektiğini düşünüyorum, ağır gelir amenna biley diyemem. Zor geeçekten ben de baktığım için kuzenlere dilan bAma burada bebeği olmayan arkadaşların mesajını okuyup üzülebileceğini de düşündüm. Çünkü çevremde çok fazla var. Allah herkese versin hayırlı evlatlar.
Konu sahibesi için de diyeceğim sağlık sıhhatle büyütün bebeklerinizi , tebrik edeeim ikiz harika ilerisi için..

Esrazambak senin yaptığına cevap vermek değil belaltı vurmak denir.

Kesinlikle ve kesinlikle muhatap olduğuma pişman oldum, dinden imandan bahsetmeyin bana

vallahi yeter sizler gibi her konuyu dine imana getirenler ve milletin eski msjlarını didik didik edip laf vuranlar yüzünden konular mahvoluyor.

siz de dinden imandan bahsetmeyin bece bel altı vuranlara yakışmıyor çünkü.

Aa oyle mi? Taniyamadim ki valla. Amin amin klomen de ise yaramadi. Senin nasil oldu?
Benim tupten baska yolum yokmus cok asiri yumurta uretiyomusum haliyle klomen yeterli gelmiyormus ya hep ya hic :( maalesef yaza kaldi bu arada dua edecegim artik

Eminim çok zordur ama bir o kadar da zevkli..
Sen onlar azıcık dillensinler gör bak. :)
1, buçuk 2 yaşına gelince birbirleriyle oynamalarını gün boyu izlemeye doyamayacaksın.
İyi ki iki taneler diyeceksin o zaman.

Ben çok isterim ikizlerim olsun.
Allah isteyen herkese nasip etsin.
Size de kolaylıklar versin.

Bence de keşke anneniz bir süreliğine ara ara yanınıza gelseydi de, siz eşinizle kendi
evinizde olsaydınız.

En kısa zamanda bu düzeni oluşturmaya bakın bence..
Eş özlemi de kötü etkiliyordur, kendi ev düzenine uzaklığınız da..

Sağlık olsun gerisi boş... Üzülmeyin.

Benim tupten baska yolum yokmus cok asiri yumurta uretiyomusum haliyle klomen yeterli gelmiyormus ya hep ya hic :KK43: maalesef yaza kaldi bu arada dua edecegim artik

Allah gönlüne göre versin inşallah. Hayırlı sağlıklı bir evlat. Umudunu kaybetme...

Esrazambak senin yaptığına cevap vermek değil belaltı vurmak denir.
Siz biliyorsunuz sanırım nasıl yapıldığını, çünkü ben öyle birşey yaptığımı düşünmüyorum.

vallahi yeter sizler gibi her konuyu dine imana getirenler ve milletin eski msjlarını didik didik edip laf vuranlar yüzünden konular mahvoluyor.

siz de dinden imandan bahsetmeyin bece bel altı vuranlara yakışmıyor çünkü.
Kime neden cevap verdiğime baksaydınız böyle alakasız bi yorum yazmazdınız, bana dinden imandan bahsedildi ben ona cevap verdim, bu konuda dinin alakası yok çünkü.. NErden biliyorsunuz benim dindar olduğumu profildeki kapalı kıza bakıp mı yorım yapıyorsunuz anlamıyorum, belki ateistim.
Dini vecizelerini yerine getiremeyip, karakterce anlaşamadığı dindar kişiler yüzünden dinden soğuyan insanları anlamıyorum.dinin konuyla alakası yok. Ayrıca sizinle de konunun alakası yoktu laf atmışsınız.

ooooofff konunun içine s..tiniz yaa !!

bende ikiz anne adayiyim.ne yani dertlenemicekmiyiz .daha dogmadan korkuyoruZ tek bakicaz boru mu?tek cocukta deliriyor anneler.ikizler icin hayiflanmak da mi suc..ne Gerzek ne aptalca konusmalar var yahu..insallah kolik bebek annesi olur su cok bilmis kokanalar ;)

Nasıl uyutuyo acaba evde çok güzel beşiklerimiz var onları bile kullanamadık buraya da getirmedik deli gibi şimdi birini idareten bulduğum beşiğe koyuyorum diğerini de ayağımda sallıyorum
Canım oncelikle ayakta besikte vb seylerde sallama olayini zorlukla biraktirdi.bebeklerin ayri yataklari var ve benimsetmis .biri digerinin yataginda uyumuyor ayni odada yan yana dizsyn olmus.biberonla besleniyorlar uyku oncesi pirinç unu veriyor yataklarina yatirip ellerine biberonu verip kladik muzik fon olarak acip odadan cikiyor.ve cocuklar uyuyor. ..daha once 4-5aylikken biberonu tutamiyordu bebekler dogal olarak..cocuklari sarip sarmalayip biberonlari agizlarina dogru yukaridan iple baglayip birakiyor du gördüğümde hayrete düştüm oylece mama yiyerek uyudular..bu ucuzler de hic sakin degildirler baya bebekler iste.arkadasim kararli olarak alistirdi onlari zorlandi 5 10 gun ama degdi..inan hic yorulmuyor evi de misss gibi

bende ikiz anne adayiyim.ne yani dertlenemicekmiyiz .daha dogmadan korkuyoruZ tek bakicaz boru mu?tek cocukta deliriyor anneler.ikizler icin hayiflanmak da mi suc..ne Gerzek ne aptalca konusmalar var yahu..insallah kolik bebek annesi olur su cok bilmis kokanalar :KK66:
hiç korkma. benimkilerin arası 2.5 yaş, biri daha bebek ama şimdi bile oynuyorlar. keşke ikiz olsalardı :KK36:zorsa bana da zor:KK53:

bende ikiz anne adayiyim.ne yani dertlenemicekmiyiz .daha dogmadan korkuyoruZ tek bakicaz boru mu?tek cocukta deliriyor anneler.ikizler icin hayiflanmak da mi suc..ne Gerzek ne aptalca konusmalar var yahu..insallah kolik bebek annesi olur su cok bilmis kokanalar :KK66:
kolik bebek annesiydim. Ne demek oldugunu çeken bilir. Sizi anne adaylarına yaptığınız bedduadan dolayı Allaha havale ediyorum. Dilerimki bedduanız geri dönmesin ikizleriniz kolik olmasın.

İkiz annesi olmak rabbimin lutfudur bence...ben bir evlat için ağlayıp yalvarırken bir rabbim bana tedaviyle 3 yıl sonra iki evlat verdi, sonsuz şükür...olmayan ve isteyen herkese de nasip etsin yüce rabbim...benim kızlarım 5 yaşında...20 aylıkken bakıcıya bırakıp işe başladım hemde nöbet tutuyordum 32 saat göremiyordum...gündüz bakıcım gece, haftasonu hep eşimle ikimiz baktık...gücümüzün, maddi durumumuzun yettiği kadar yardım aldık....anneler yardımcı oldu ama hiç özelimizi, düzenimizi bozmadık...hep evimizde baktık, büyüdükçe evi onalara uygun hale getirdik... Çok zor günler geceler geçirdik, eşimde doktor ama çok sabah bilirim 2-3 saatlik uykuyla işe gittiğini...biz böyle mutlu olduk...düzenimiz hiç bozulmadı kimsenin de yavrularımız üstünde söz hakkı olmadı... Kimseyle kırgınlığımızda olmadı...olaya nasıl baktığın ve gözünde ne kadar büyüttüğün önemli...bizim ikiz anneleri topiği vardı ve birçok anne tek başına baktı...zor ama imkansız değil zaten 1-2 yaşından sonra herşey daha kolay...şimdi ben kızlarımla heryere gidiyorum, herşeyi birlikte yapıyoruz...alışveriş yapıyoruz, sinemaya gidiyoruz, tatille gidiyoruz...onlarla herşey o kadar zevkli o kadar keyifli ki...hatta artık kıyafetlerim hakkında bile yorum yapıp beni eleştiriyorlar...büyütmeyin gözünüzde evinize gidin, eşinizide ihmal etmeyin...onları uyutunca alın kahvenizi evinizin yuvanızın tadını çıkarın....

Canım oncelikle ayakta besikte vb seylerde sallama olayini zorlukla biraktirdi.bebeklerin ayri yataklari var ve benimsetmis .biri digerinin yataginda uyumuyor ayni odada yan yana dizsyn olmus.biberonla besleniyorlar uyku oncesi pirinç unu veriyor yataklarina yatirip ellerine biberonu verip kladik muzik fon olarak acip odadan cikiyor.ve cocuklar uyuyor. ..daha once 4-5aylikken biberonu tutamiyordu bebekler dogal olarak..cocuklari sarip sarmalayip biberonlari agizlarina dogru yukaridan iple baglayip birakiyor du gördüğümde hayrete düştüm oylece mama yiyerek uyudular..bu ucuzler de hic sakin degildirler baya bebekler iste.arkadasim kararli olarak alistirdi onlari zorlandi 5 10 gun ama degdi..inan hic yorulmuyor evi de misss gibi
Bi tanesi çok deli ama kesinlikle denicem çok sağolun hersey için çok içten soyluyorum butun yazan arkadaşlara minnettarım evimde temizlik başladı bile biraz ısınma problemi var onu da halledince evimdeyim ve başarıcam inşllh eşim soruyo noldu sana diye:) üstesinden gelmeye çalişicam

Ne zaman su forumda biri anneligin zorluklarindan bahsetse sukursuzsun, bulamayan var, ne bicin annesin yorumlari yuzunden yazdigina pisman ediliyor. Anliyorum cocuk sahibi olamamak cok zor bir sey ama cocuk buyutmek de kolay degil, hepimiz insaniz ve belli noktalarda tikaniyoruz.
Ikiz annesi değilim tek cocugum var o da 3 yasinda ama ilk 1 yil ne cektigimi bir ben bilirim. 6 ay kolik, 1 yil reflu, emer emdigini kusar, tekrar emer tekrar kusar memede sut kalmaz acliktan aglar, biberon almaz, o aglar ben aglarim, en uzun uykusu 45 dk. Olan bir cocuk ve yalniz bir anne olarak, biraz yakindigimda anneligimi sorgulayan insanlar yuzunden intihari bile dusunmustum o donem.
Ama korkmayin tek de olsa ikiz de ucuz de, onlar buyudukce hem yukleri azaliyor hem de biz annelige alistigimiz icin daha kolay kaldiriyoruz zorluklari.
Simdi hayatiniz bitti gibi geliyor size ama sadece eski hayatiniz bitti yepyeni bir hayat basladi. Bunlarin hepsi gececek...

Sabır sabır sabır başka çare yok canım brnim ikizler 2 yaşındalar ve 2 yaş sendeomunun doruklarındalar :) ama biri koşup bana srılıp bir öpüyor ardından diğeri de koşup diğer yanağımdan öpüyor ya o anı nasıl desem nasıl anlatsam dünyanın en güzel hissi yav az kaldı seninkilerin de seni sıkıştırıp öpme yarışına girmesine :)

Ne zaman su forumda biri anneligin zorluklarindan bahsetse sukursuzsun, bulamayan var, ne bicin annesin yorumlari yuzunden yazdigina pisman ediliyor. Anliyorum cocuk sahibi olamamak cok zor bir sey ama cocuk buyutmek de kolay degil, hepimiz insaniz ve belli noktalarda tikaniyoruz.
Ikiz annesi değilim tek cocugum var o da 3 yasinda ama ilk 1 yil ne cektigimi bir ben bilirim. 6 ay kolik, 1 yil reflu, emer emdigini kusar, tekrar emer tekrar kusar memede sut kalmaz acliktan aglar, biberon almaz, o aglar ben aglarim, en uzun uykusu 45 dk. Olan bir cocuk ve yalniz bir anne olarak, biraz yakindigimda anneligimi sorgulayan insanlar yuzunden intihari bile dusunmustum o donem.
Ama korkmayin tek de olsa ikiz de ucuz de, onlar buyudukce hem yukleri azaliyor hem de biz annelige alistigimiz icin daha kolay kaldiriyoruz zorluklari.
Simdi hayatiniz bitti gibi geliyor size ama sadece eski hayatiniz bitti yepyeni bir hayat basladi. Bunlarin hepsi gececek...
Olsun hepsinin canı sağolsun Allah olmayanlara da tattırsın hep soyluyorum olumsuz yazanlara da takılmıyorum

Back
X