ikizlerimin doğum hikayesi

elvinnaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2009
538
6
96
42
İstanbul
2 yıllık evliliğimizin sonunda tüp bebek tedavisi yoluyla hamile kaldım tek emriyo transferi yapılmıştı bizde tek bebek bekliyorduk ama ya tutmazsa diyede endişe etmekten kendmizi alamaıyorduk şükürler olsun hamileydim ama bir süpriz daha vardı ikizdi tek yumurta ikizlerim olacakdı benziyecek vs vs
12. haftamızda iki oğlumuzun olacağını öğrendik benim için 4 ay çok zordu bulantı kusma iştahsızlık 6 kilo vermiştim
sonrasında karnım birden büyümeye başaldı haftalar ilerliyordu sağlıklı bir hamilleik geçiriyordum dikkatliydim bilinçliydim
28 haftamıza bütün hazırlıklar tamamladık erken doğum olabilirdi
34 haftada sancılarım başladı günlerce hastaneye git gel nst makinesi ile arkadaş olduk
ilaçlar serumlar 34 haftayı bitiremeyecektik
yine kontrol için gittiğim bir gündü sancım duruyor serumu kesiyorlar derken yine sancı artık açılmam olmuştu dr ciğer gelişim iğnemi bir gün önce yapmıştı ama 2 gün beklemesi lazım çocukarın iğnenin etki etemsi için ama beklemiyordu yavrumun biri sabırsızdı
en sonunda akşam de dr tekrar alttan muayne edip doğum a karar verdi bende artık doğsun istiyordum sinirlemim çok bozulmuşdu öncesinde bir güzel ağladım çünkü korkuyordum hastaneye git gel günlerimde bir kadının sezeryan dan çıkışını ağrılarını ağlamalarına şahit olmuştum o kadar korktum ki o an hastaneden kaçmak istedim ama kolumda serum vardı :))
sonra beni amaliyata hazırladılar ağlama kirizin den sonra biraz açılmıştım annemler geldi doğum çantamı getirdi onlara ben çıkınca hangi geceliğimi giydirceklerini vs vs şeyler sölüyordum herşeyim planlıydı ben aylar öncesinden bu anı bekliyordum sonra sonda takılması gerektiğini sölediler hemşiremi kendim seçtim eli hafif demişlerdi hiç hoş bişey değildi ama korkulacak bişeyde değilmiş ilaç ve serumların yan etkisi ellerim ayaklarım çok şişmişti ama karnım sanki küçülmüştü sedye ye kendim yattım ve doğum için amaliyathaneye doğru yok aldık endişeliydim ikizlerim küveze girebilridi hastanede hazırlık başladı doğuma hane soğuktu beni orda çok güler yüzle karşıladı görevliler anneme eşime el salladım gülüyordum onları tedirgin etmemek için eşim çok herycanlıydı
sonra beni hazırladılar sorular soruyorlardı çok kibarca davrandılar
sonra karnıma soğuk bir sıvı sürdüler titremeye başladım o esnada dr geldi birazdan başlayacağız dedi ben iyden iyiye heycanlandım kalp cihaız takıldı kendi kalp sesimi duyuyordum güm güm çok hzılıydı görevli korkma gül dedi nasıl uyursan öle kalkarsın diye birşeyler anlattı daha önceki narkoz almamda ağlayarak uyanmıştım bu sefer ağlamamalıydım gülüyordum ve uyudum gözlerimi açtığımda hala gülüyordum doğum bitmiş sedyedeydim hemen çocukarımı sordum ağzımı geveleyerek küveze girdilermi sorduğum tek soru sonra çıkışta annemi eşimi gördüm karnım biraz acıyordu çocukalrım nasıl sorduğum tek soru
çok iyi küveze girmediler dediler
sonrası çok çabuk geçti ağrım vardı ve karnımda büyük bir boşluk hissediyordum normaldi 2 tane çocuk çıkmıştı çok mutluydum ağrı sızı hiç bir şey umrumda değildi korktuğum kadar değilmiş bunu anladım bir gece sonrası evimdeydim
doğumda 15 kilo verdim sonrası oldukça zayıftım … şimdi 30 günlük oldular uykusuz gecelerim olsada iki tane paşanın annesi olmak çok güzellll

Allah analı babalı büyütsün ne güzel ikiz annesi olmuşsun Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin..

nede güzel anlatmışsınız..ya çok duygulandm..benim eşim deli gibi bebek istiyo ama ben henüz hazır değilim die hep erteliyorum..ama burda siz ve sizin gibi annelerin yazdıklarını okumaya başlayınca bi heyecenlandım ki sormayın...sanki aslında istiyomuşta kendime itiraf edemiyomuşum gibi bir haldeyim..nasıl olacak,hamilelik,doğum,doğum sonrası,sonrasında bebeklerin bakımı, zaten kilo almaya çok musait bir bayanım,balık etliyim doğum kiloları çok korkutuyo beni ama sizler böle anlatıncada içinde bir kuş kıpır kıpır oluyo...

allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin...

nede güzel anlatmışsınız..ya çok duygulandm..benim eşim deli gibi bebek istiyo ama ben henüz hazır değilim die hep erteliyorum..ama burda siz ve sizin gibi annelerin yazdıklarını okumaya başlayınca bi heyecenlandım ki sormayın...sanki aslında istiyomuşta kendime itiraf edemiyomuşum gibi bir haldeyim..nasıl olacak,hamilelik,doğum,doğum sonrası,sonrasında bebeklerin bakımı, zaten kilo almaya çok musait bir bayanım,balık etliyim doğum kiloları çok korkutuyo beni ama sizler böle anlatıncada içinde bir kuş kıpır kıpır oluyo...

ben normalde su içsem kilo alan bir yapıya sahiptim bilinç bir hamilelik geçridm ve hiç kilo almadım onu düşünme ayrıca anne olmak çoook güzel bir duygu bence erteleme cnm

saol cnm ya...bakalım allah kısmet eder inş...çok güzel bir duygudur kesin...peki neler yaptın kilo almamak için kısaca bahsedermisin..ben hep çevremdekilere ben kesin kamyon gibi olurum die takılıyorum...biraz anlatırsan sevinirim bana cesaret olur en azından...:49:

saol cnm ya...bakalım allah kısmet eder inş...çok güzel bir duygudur kesin...peki neler yaptın kilo almamak için kısaca bahsedermisin..ben hep çevremdekilere ben kesin kamyon gibi olurum die takılıyorum...biraz anlatırsan sevinirim bana cesaret olur en azından...:49:

tüp bebek le olduğu için devamlı dr kontolundeydim ilk 4 ay hiç kilo almadım bulantım çoktu sonrasında sebze yedim ekmek hamur işi tatlı yağlı şeylerden kaçındım hareketliydim hep kös kös yatmadım çok çok hatta çok su içtim hazır meyve suyu tarzı şeylerden kaçındım taze sıkılmış meyve suları içti
şuan 60 lilo olmuşum sütüm artsın diye tatlı şeyleri abarttım sanırım
ama doğumdan 3 gün sonra 71 kilodan 56 ya düşmüştüm

benim boyum 1,70 cm cnm kilomda 64 dediğim gibi hafif kilolu bir bayanım ben ...ömrümde en zayıf anım 60 kilo olmuştur. daha ince hiç olamadım malesef..bu yüzden korkuyorum ama hamile kaldığım zaman birde diyetisyen bulmam lazım kesin olarak...çünkü çok kilonun doğumu zorlaştırdığınıda okumuştum bikaç yerde...ay heycanlanımyorum valla zaten artık eşimle korunmayı falan bıraktık oda bi şaşkın benim bu hallerimden...bir bilse buraya takılıp kk'den öğrendiklerimi kesin burdaki tüm bayanlara yatar kalkar dua eder:)))

benim boyum 1,70 cm cnm kilomda 64 dediğim gibi hafif kilolu bir bayanım ben ...ömrümde en zayıf anım 60 kilo olmuştur. daha ince hiç olamadım malesef..bu yüzden korkuyorum ama hamile kaldığım zaman birde diyetisyen bulmam lazım kesin olarak...çünkü çok kilonun doğumu zorlaştırdığınıda okumuştum bikaç yerde...ay heycanlanımyorum valla zaten artık eşimle korunmayı falan bıraktık oda bi şaşkın benim bu hallerimden...bir bilse buraya takılıp kk'den öğrendiklerimi kesin burdaki tüm bayanlara yatar kalkar dua eder:)))

anlıyorum cnm merak etme bilinçli bir hamile olursan aşırı kilo almazsın sağlıklı olda bi kaç kilo dert etme karşılığında anne olacaksın hadi hayırlısı güzel haberlerini bekliyoruz

selam bence hiç ertelememlisin bi an önce olmalısın eminim güzel birşeydir anne olmak o duygu yoğunluğunun içinde omak biz bunun için uğraşıyoruz ve senin gibi bir arkadaşlara rast gelince mutlaka ertelemeyin diyorum nacizane fikrim.... hayırlısı haklarımızda Rabbim tüm isteyene nasip etsinn...

selam bence hiç ertelememlisin bi an önce olmalısın eminim güzel birşeydir anne olmak o duygu yoğunluğunun içinde omak biz bunun için uğraşıyoruz ve senin gibi bir arkadaşlara rast gelince mutlaka ertelemeyin diyorum nacizane fikrim.... hayırlısı haklarımızda Rabbim tüm isteyene nasip etsinn...

artık bu ay itibariyle bizde başladınk çalışmlara, en kısa zamanda bir doktora gidip gözükücem şimdi, herhangi bir sorun olup olmadığına dair..umarım bir sorun yokturda ben bir an önce bebek sahibi olabilirim...burası bana inanılmaz yardımca oldu fikirlerim değişiyo sayenizde saolun kızlar

elvinnazcııım, Allah yep yanınızda olsun.... İki paşanı da kokluyorum.... uzun ömürler, mutlu birer hayat diliyorum sizlere...

Benimde en büyük hayalim ikiz annesi olmak daha doğrusu iki tane ikiz toplamda 4 tane çocuk annesi olmak :) Allah'ımız sana bu mutluluğu yaşatmış ağzınızın tadı hiç bozulmasın inş. Kimse mutluluğunuzu gölgeleyecek birşey yapamasın inş. Hep sağlıklı ve mutlu olsun yavruların inş :)

Back
X