• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikizlerle anne evıne taşınmak..

coco_cambo

irem derici ağızlı kadın :)
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2013
2.460
2.493
448
bir haftadır beynımı yıyor bu konu..gercekten de dogrusu yaşamıs kısılerden akıl almak.yoksa bu işin içinden cıkamıcam ben..konumu kısaca özetleyeyım(özetleyebılırım umarım )

Allah nasıp ederse nisan da ikizleri kucagıma alıcam inşallah.bi aksılık olmazsa mevladan yana...eşimin maaşı 1800 ..evımız kayınvalıdeme aıt..benımde maasım 1500.. ikizler doğdugunda tek bakamıcama kanaat getırdım,dönem dönem hortlayan anksiyete hastasıyım.bi zman sonra uykusuzluk falan patlak verıcem biliyorum.ailemde ust katımıza taşın diye ısrar edıyorlar.haklılar cunku tek yumurta ıkızlerının ıhtıyacları aynı andan gıderılmek zorunda oldugunu bılıyorlar(sulalemızde ıkız cok,goruyorlar)

ilk başlarda evde tek bakarım dıye dırettım.işten de cıkarım.1800 e eşimin maaşıyla bı sekılde gecınmeye calısırız dedım..

ama herkes asla yapamıcamı sonucta panık ve hassas oldugumu soyleyınce eşımle de konustum..bulundugum evı kıraya verıp o parayla annemın ust katına tasınmaya karar verdım..

sorun ıste burda başlıyor..babam benım cok mudahalecı.yanı 4 kardesız tek bana boyle duskunlugu var ve bu benı delırtıyor..yani şimdiden ıkızlere bıle başladı mudahale etmeye :) ..hayır ılgısı cok guzel ama fazla olunca ben gerılıyorum.erkek kardesım kapı çalma alıskanlıgı olmayan bırı..ben herkesın evı barkı ayrı olmalı ..bunu nasıl aşılıcam onlara..kırmak da istemıyorum.sonucta emeklerı olacak annem babam.ama yuvamında zedelenmesını ıstemıyorum...

eşimin teyzesı de boyle annesının ust katına tasınmış...2 3 sene sonra annesının mudahalesı karısması yuzunden boşanmıslar.esım bu durumdan cok korkuyor..

sızden bu konuda tuyo ıstıyorum..ben aıleme kırmadan herkesın bır aılesı oldugunu,eşime bana mudahale etmemesı geektıgını nasıl soylemelıyım? eşimle aramdakı heycanı nasıl dırı tutarım..eşim cok cabuk kabuguna cekılebılen bırı.. :(

not :tasınırsam eşime de destek olup calısıcam malum annemler 5 kişi.herkesın elınde buyumesı taraftarı değilim ama eşiminde 2 cocukla maddı bunalıma gırmesını ıstemıyorum..

umarım ıyı ıfade edebıldım kendımı....:)

Kendi ailene bir şekilde söylersin, sonuçta eşinin ailesi değil ya. Annenle paylaşırsın babandan şikayetin olursa, o gerekenni yapar.

ailem cok alıngan..dırekt elını etegını ceksınler de ıstemıyorum.... :( kı oyle olur sankı

Ben ailemle aynı binadayım, hiç bir zaman olumsuz bir durum olmadı çok şükür.Ama çok karışan,sürekli müdahale eden kişilikte olmadıkları için bence.Bir de eşim de hiç sorun etmedi,araları çok iyi. Eğer aynı durumlar sizde de geçerliyse taşının. İlerde iş hayatına da dönecekseniz çok rahat edersiniz.

öncelikle ikizlerinizi Allah analı babalı sağlıklı büyütsün. ikizlerinizi kendi ailenizin desteği ile büyütmeniz büyük avantaj. eşinizin ailesi olsa sorun yaşarsınız. siz eşiniz ve aileniz arasında dengeyi sağladığınız sürece sorun olmaz.

Ben ailemle aynı binadayım, hiç bir zaman olumsuz bir durum olmadı çok şükür.Ama çok karışan,sürekli müdahale eden kişilikte olmadıkları için bence.Bir de eşim de hiç sorun etmedi,araları çok iyi. Eğer aynı durumlar sizde de geçerliyse taşının. İlerde iş hayatına da dönecekseniz çok rahat edersiniz.

ahh bızımkıler oyle degıl ıste.aşırı ılgı bı zman sonra sınır bozabılıyor.Allah yokluklarını gostermesın.kı kendılerı dedı gel tasın dıye..başka anneler goruyorum tek cocuga bakmak ıstemıyor.bızımkıler zorluklarını bıldıklerı halde gel dedıler.hakkını yıyemem.calısıyor olacak olmam cok ıyı sonucta ıkı cocuga bırıkım şart.

Ailenle bu konuyu konuş, özellikle annenle. Anlat çekincelerini ve bir de evin anahtarını onlara verme. Yani mesela anahtarı bırakman gerekir bırakırsın. Ama senin evin anahtarından bir tane de onlarda durmasın. Bu çat kapı durumları sıkıntıya sokabilir seni, anahtar olursa aynı evin içinde gibi olacaksınız eşin rahatsız olabilir ki haklı olur o durumda.

Ailenle bu konuyu konuş, özellikle annenle. Anlat çekincelerini ve bir de evin anahtarını onlara verme. Yani mesela anahtarı bırakman gerekir bırakırsın. Ama senin evin anahtarından bir tane de onlarda durmasın. Bu çat kapı durumları sıkıntıya sokabilir seni, anahtar olursa aynı evin içinde gibi olacaksınız eşin rahatsız olabilir ki haklı olur o durumda.

ıkızlere annem gelıp yukarda bakıcak ınsallah.cunku annemlerın evı buna hıc uygun değil...her yerde bebeklerın ağızlarına sokabıleceklerı esyalar var.kardeslerımden dolayı...bı de ev kucuk besıklerını oraya ındıremıcem ıcın bızde bakması daha mantıklı..ama anahtar olayını soylıcem haklısınız ...

bi an kendimi okuyor zannettim :) eşim 1800 civarı alıyor ben 1500 alıyorum ilkin annemlere uzak yerdeydi evim ama bebek doğunca soğuk bir şehirde yaşadığımız için ve bende çalışmak zorunda kaldığım için arabada indir bindir yapmayalım diye annemlere yakın yere taşındık annemlerin bir huyu var bana geldikleri zaman 1 ay boyunca gitmiyorlar evimde, 5 aylık evliyken annem babam 3 kardeşim bende kaldılar, bebek doğdu yine aynı bi türlü düzenimi oturtamadım ki hala öyle baktım 2 adımlık yolda bile gitmiyorlar evlerine bende alt katlarının tadilatını yaptırıp oraya taşındım 1 ay oluyor taşınalı, en azından yatıya kalmıyorlar üst kata çıkıyorlar, annem her şeyime karışıyor bu beni sinir ediyor ama o da öyle biri bi şey diyemiyorum, erkek kardeşim ben ve eşim dışarıya çıktığımızda bizimle geliyor şimdiden kendimi 50 yıllık evli gibi hissediyorum ama iyiki alt kata taşındım diyorum dediğim gibi en azından yatıya kalmıyorlar. tavrını koymaya çalış ben koyamadım bi türlü yeni evli olduğumu, yalnız kalmak istediğimi anlatamadım aileme... az önce annemle konuştum üniversiteye hazırlanan kız kardeşim bizim evde boş odaya masa sandalye koymuş ders çalışıyormuş sevgililer gününde, doğum günümde, eşimin doğum günümde hep ailem vardı eşim bu kadar sabırlı olmasaydı çoktan boşanmıştık :nazar::KK43:

merhaba canım bende annemlerin üst katından ev aldım tasınalı 1 ay oluyo bizde taşınmadan çok düşündük acaba olur nası olur diye ben taşınmadan önce annemlerde otururken laf arasında sıkıştırdım buraya taşınıyoruz diye eve geri gelmedim eşimle geliyorum sonuçta herkesın kendi hayatı var gibisinden bizdede bir sorun yok çok şükür anlayışlılar zaten eşimlede iyi anlaşırlar ama senin ikizlerin olacakmış allah kucagna almayı nasip etsin imşallah bunları düşünmene hiç gerek yok zaten annene çok ihtiyacın olacak

bi an kendimi okuyor zannettim :) eşim 1800 civarı alıyor ben 1500 alıyorum ilkin annemlere uzak yerdeydi evim ama bebek doğunca soğuk bir şehirde yaşadığımız için ve bende çalışmak zorunda kaldığım için arabada indir bindir yapmayalım diye annemlere yakın yere taşındık annemlerin bir huyu var bana geldikleri zaman 1 ay boyunca gitmiyorlar evimde, 5 aylık evliyken annem babam 3 kardeşim bende kaldılar, bebek doğdu yine aynı bi türlü düzenimi oturtamadım ki hala öyle baktım 2 adımlık yolda bile gitmiyorlar evlerine bende alt katlarının tadilatını yaptırıp oraya taşındım 1 ay oluyor taşınalı, en azından yatıya kalmıyorlar üst kata çıkıyorlar, annem her şeyime karışıyor bu beni sinir ediyor ama o da öyle biri bi şey diyemiyorum, erkek kardeşim ben ve eşim dışarıya çıktığımızda bizimle geliyor şimdiden kendimi 50 yıllık evli gibi hissediyorum ama iyiki alt kata taşındım diyorum dediğim gibi en azından yatıya kalmıyorlar. tavrını koymaya çalış ben koyamadım bi türlü yeni evli olduğumu, yalnız kalmak istediğimi anlatamadım aileme... az önce annemle konuştum üniversiteye hazırlanan kız kardeşim bizim evde boş odaya masa sandalye koymuş ders çalışıyormuş sevgililer gününde, doğum günümde, eşimin doğum günümde hep ailem vardı eşim bu kadar sabırlı olmasaydı çoktan boşanmıştık :nazar::KK43:

Anneeem !!! cıddı olamazsın...gercekten eşini kutluyorum.benım eşim kova burcundanmıdır nedır hıc sevmez mudahaleyi.o yuzden bu dengeyı nasıl kurucam kara kara dusunuyorum..çok kotu yaaa ne romantızm kalıyor ne aşk...ooooff :(

merhaba canım bende annemlerin üst katından ev aldım tasınalı 1 ay oluyo bizde taşınmadan çok düşündük acaba olur nası olur diye ben taşınmadan önce annemlerde otururken laf arasında sıkıştırdım buraya taşınıyoruz diye eve geri gelmedim eşimle geliyorum sonuçta herkesın kendi hayatı var gibisinden bizdede bir sorun yok çok şükür anlayışlılar zaten eşimlede iyi anlaşırlar ama senin ikizlerin olacakmış allah kucagna almayı nasip etsin imşallah bunları düşünmene hiç gerek yok zaten annene çok ihtiyacın olacak

hmmm bunu bende soylemelıyım sanırım... cok sağol canım.evet annem olmasa yandım...kız kardesım var 16 yasında ama kendıne hayrı olmayan ergen.ondan medetim yok...benım babam en buyuk sorun.eşimi de cok sevıyor...artık pıton gıbı sıkar adamı :)

öncelikle Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin..bebekler olunca aile düzeninizde mutlaka değişiklik olacaktır bunun ailenin üst katına taşınmakla bir alası olmayacak bunu kabullenin..ailenle konuş evinde bazı kuralların varolduğunu değiştirmek istemediğini falan söyle.kırmadan tatlı dille..zaten zamanla oturur herşey..

Anneeem !!! cıddı olamazsın...gercekten eşini kutluyorum.benım eşim kova burcundanmıdır nedır hıc sevmez mudahaleyi.o yuzden bu dengeyı nasıl kurucam kara kara dusunuyorum..çok kotu yaaa ne romantızm kalıyor ne aşk...ooooff :KK43:
kaç kere bdv'ye konu açayım mı diye düşündüm sonra vazgeçtim :( kız kardeşlerim halıma pembe ağda döktüler, yorganlarımı balkonda yatarken altlarına serdiler çamur oldu, her yer makyaj izleriyle dolu yıkamaya verdim kaç kere ama yine gelip leke yapıp kirletiyorlar, aileni uyar ben uyarıyorum ama sallamıyorlar ya küsüyorlar ya da bir iki gün sonra yine aynı oluyorlar ilk taşındığım zaman annem; benim ocaklı fırınım eski kendinkini bana ver dedi ve gayet ciddiydi, dün pazarımızı evde geçirelim dedik kız kardeşlerimi annem bize gönderdi abur-cubur almışlar gidin orda yiyin için diye :( ne kadar alsam annem yine bir şeyler istiyor evinde yok yok ama ben bir çöp alsam benim de ihtiyacım var neden bana almadın diyor, eşimin ailesi böyle olsaydı ben asla tahammül edemezdim ama çok şükür eşim benim gibi değil alttan alıyor :(:nazar:

bir haftadır beynımı yıyor bu konu..gercekten de dogrusu yaşamıs kısılerden akıl almak.yoksa bu işin içinden cıkamıcam ben..konumu kısaca özetleyeyım(özetleyebılırım umarım )

Allah nasıp ederse nisan da ikizleri kucagıma alıcam inşallah.bi aksılık olmazsa mevladan yana...eşimin maaşı 1800 ..evımız kayınvalıdeme aıt..benımde maasım 1500.. ikizler doğdugunda tek bakamıcama kanaat getırdım,dönem dönem hortlayan anksiyete hastasıyım.bi zman sonra uykusuzluk falan patlak verıcem biliyorum.ailemde ust katımıza taşın diye ısrar edıyorlar.haklılar cunku tek yumurta ıkızlerının ıhtıyacları aynı andan gıderılmek zorunda oldugunu bılıyorlar(sulalemızde ıkız cok,goruyorlar)

ilk başlarda evde tek bakarım dıye dırettım.işten de cıkarım.1800 e eşimin maaşıyla bı sekılde gecınmeye calısırız dedım..

ama herkes asla yapamıcamı sonucta panık ve hassas oldugumu soyleyınce eşımle de konustum..bulundugum evı kıraya verıp o parayla annemın ust katına tasınmaya karar verdım..

sorun ıste burda başlıyor..babam benım cok mudahalecı.yanı 4 kardesız tek bana boyle duskunlugu var ve bu benı delırtıyor..yani şimdiden ıkızlere bıle başladı mudahale etmeye :) ..hayır ılgısı cok guzel ama fazla olunca ben gerılıyorum.erkek kardesım kapı çalma alıskanlıgı olmayan bırı..ben herkesın evı barkı ayrı olmalı ..bunu nasıl aşılıcam onlara..kırmak da istemıyorum.sonucta emeklerı olacak annem babam.ama yuvamında zedelenmesını ıstemıyorum...

eşimin teyzesı de boyle annesının ust katına tasınmış...2 3 sene sonra annesının mudahalesı karısması yuzunden boşanmıslar.esım bu durumdan cok korkuyor..

sızden bu konuda tuyo ıstıyorum..ben aıleme kırmadan herkesın bır aılesı oldugunu,eşime bana mudahale etmemesı geektıgını nasıl soylemelıyım? eşimle aramdakı heycanı nasıl dırı tutarım..eşim cok cabuk kabuguna cekılebılen bırı.. :KK43:

not :tasınırsam eşime de destek olup calısıcam malum annemler 5 kişi.herkesın elınde buyumesı taraftarı değilim ama eşiminde 2 cocukla maddı bunalıma gırmesını ıstemıyorum..

umarım ıyı ıfade edebıldım kendımı....:)

öncelikle yavrularınızı rabbim sağsalim şekilde elinize almayı nasip etsin. evt madem rahatsızlığınızda var en uygunu taşınmak gibi görünüyor çünkü bebek bakımı gerçekten zor ama tatlı yorgunluklar annenizin evi neticede daha rahat edeceğiniz kesin inşallah babanız mudaheleci olsa bile evde birtane daha çok uyuştuğunuz biri vardır ya anne ya baba yada kardeşler gibi onlarla olur ki böyle birşey olduğu vakit konuşursunuz şimdi konuşmanız alınmalara neden olmaktan başka birşey getirmez onların üzülmeside sizi üzeceğinden sizde bebeğinizi üzeceğiniz için bence şimdilik bu gergin ortamı yaratmaya gerek yok belkide düşündüğünüz gibi olmıcak aksi olacak birde bu şekilde düşünün :KK24::KK24:

Back
X