Ikna edebilmem icin cesaret lazim ?!

xXxTubaxXx

üzgün, hemde cok :(
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2009
258
0
96
Almanya
Kizlar, lafi uzatmadan konuya geciyorum.
Yasim 20 ve okulumu bitirdim, stajim icin bir yer ariyorum, fakat krizden dolayi bulmak cok zor.
Suan gecici islerle harcligimi kazaniyorum.
Ve bir akrabam ile evlenme karari aldim, akraba bagi söyle, kendisi ile kardes torunuyum ben.Nenelerimiz kardes.
Simdi asil derdim su: Annem elinde meslegin olmadan seni isteyenlere vermem diyor hep.Bizim aile köyden gelmedir, almanyada yasiyoruz ama hala geleneklere göre yasiyoruz.Tabii beni isteyen oldu, annem okuyor dedi hep,tabi o zamanlar okuyordum.
Ve avrupa sevdasi icin istediklerini düsünüyordu, isteyenler türkiyeden di.
Ama bu sefer kendi rizam ile istiyorum, yani karari ben aldim, daha önce isteyenlere tanimiyordum bile, ama bu kendi tanidigim biri, ve kendim istiyorum.
Fakat evlenme karari aldigim kisi, fransa da yasiyor,kendisi orada dogup büyüdü.
Yani avrupa sevdasi icin degil.
Ve annem onu cok sever yani bi akraba olarak, huyunu terbiyesini cok begenir.
Simdi ben aileme nasil aciklarim,anne ben su akrabamla evlenme karari aldim diye,
yani utanirim söyleyemem,ama bilmeleri de lazim.
Bide annem seni uzak yere vermem diyodu hep, fransaya nasil göndersin.
Böyle bi konu nasil söylenir anne babaya, nasil dile getirilir.
Ve evlenmek istedigim kisi 1 yil icinde evlenmemizi istiyor, kendisi isin uzamasini istemiyor cünkü o zaman flörte kaciyormus, ve biraz dindar oldugu icin karsi buna.
Iyide ben anneme nasil derim bunu, hemde bir yil icinde evlenmek istedigini, daha elimde bir isim bile yok.Meslek yok yani.
Annem isin olsun öyle evlen derdi hep. O zamanlar, ben ama kimseyle evlilik karari almamistim, bu durum farkli tabi.
Stajimi yapsam bile, 3 yil sürer. Ve fransada ne isime yara benim elde ettigim meslek, oranin dilini bile bilmem.
Cok zor bir durum, lütfen biraz fikir verin, nasil acilirim aileme, onlari nasil ikna ederim ?
Biraz sizlerin sayesinde cesaretlenmek istiyorum, bana bu isin kolay taraflarini söylemenizi rica ediyorum. :asigim:

Son düzenleme:
ıngılızcen yeterlıyse fransaya gıdıp orada iş bulabılır hatta egıtıtımını tamamlayabılırsın sorun yok

nenelerınız kardesmıs ozaman tam kardes ya da akraba olmuyorsunuz cok uzak akraban oluyor,
kan bagı neredeyse yok gibi annen çok bir şey demez sanmıyorum

cocugu ıstıyorsan arkasında dur ve ıstıyorum de eğitimin de kolay fransa guzel yer

ıngılızcen yeterlıyse fransaya gıdıp orada iş bulabılır hatta egıtıtımını tamamlayabılırsın sorun yok

nenelerınız kardesmıs ozaman tam kardes ya da akraba olmuyorsunuz cok uzak akraban oluyor,
kan bagı neredeyse yok gibi annen çok bir şey demez sanmıyorum

cocugu ıstıyorsan arkasında dur ve ıstıyorum de eğitimin de kolay fransa guzel yer

sagol canim, evet ingilizcem iyidir, yani bu benim hic aklima gelmemisti, egitimi mi orada devam etme fikri , sagol.
iste isin zor kismi, istiyorum demek icin biraz cekingenim, yani aileme illa ben bunu istiyorum demek biraz panik yapti bende...

sen bize söylerken bile çekingen şekılde soyledın , hatta oyle bir söyledin ki aa kız neden evlenmek istıyor kı acaba cocuk bu kızı begenıyor tek seven o dıye mı yoksa canı sadece evlenmek ıstedıgı ıcin mı ? dıye bır düşünce olustu sonra sonra sen anlattıkca sevdıgını anladık,

sevgıyı kullan ılk olarak sevıyorum anne onu cok sevdım de, egıtımınden bahset işlerin kolay oldugunu soyle kabul edıceklerdır ınanclı ol kendıne ınandır önce tatlım :)

sen bize söylerken bile çekingen şekılde soyledın , hatta oyle bir söyledin ki aa kız neden evlenmek istıyor kı acaba cocuk bu kızı begenıyor tek seven o dıye mı yoksa canı sadece evlenmek ıstedıgı ıcin mı ? dıye bır düşünce olustu sonra sonra sen anlattıkca sevdıgını anladık,

sevgıyı kullan ılk olarak sevıyorum anne onu cok sevdım de, egıtımınden bahset işlerin kolay oldugunu soyle kabul edıceklerdır ınanclı ol kendıne ınandır önce tatlım :)

sagol canim, umarim onlari ikna edebilirim, ama onu seviyorum anne demekde biraz zorlanacagim kesin....
hehe evet sevdigim icin evlenmek istiyorum, biraz cekinerek anlattim, utangac biriyimde, yazmaya bile utandim duygularimi :kedi:

söyle canım ilk sevıyorum lafından basla, evlenmek ıstıyoruz bız de, sonra egıtımımı orda tamamlarım hem fransada daha ıyı egıtım almıs olurum 2 dil ögrenıırım en azından daha egıtımlı olurum iş imkanları da daha ıyıymıs sevıyorum da gecıktırmenın manası yok falan de :)

sevgilinle birlikte arastir oraya gidince ne is yapabilirsin.nerede calisabilirsin.uygun sarlar olursa ikna etmen daha kolay olur..her genc kiz ailesinden mecbur ayriliyor evlenince.oladi sevgilinin durumu uygunsa o almanyaya gelir,calisir..anne cok dogru soylemis isin mutlaka olsun..

Kızacaksın belki ama annen seni düşünüyor bence. Fransa olayına daha uzak bakabilir. Annen tek başına ayakta dur kimseye muhtaç olma istiyordur ki haklı da zaten. Aşık mısın sen? Evlenme kararı aldım lafı biraz soğuk gibi geldi bana da

Kızacaksın belki ama annen seni düşünüyor bence. Fransa olayına daha uzak bakabilir. Annen tek başına ayakta dur kimseye muhtaç olma istiyordur ki haklı da zaten. Aşık mısın sen? Evlenme kararı aldım lafı biraz soğuk gibi geldi bana da

Seviyorum ama asik degilim :)

Yaşın da küçük. Belki hayata daha farklı daha güvenli bakacaksın ve karşındaki insana beni beklemek zorundasın diyebileceksin. Dayatmayla evlilik olmaz bence.

Yaşın da küçük. Belki hayata daha farklı daha güvenli bakacaksın ve karşındaki insana beni beklemek zorundasın diyebileceksin. Dayatmayla evlilik olmaz bence.

Zaten simdi evlenmeyecegim, bir iki sene icinde insallah, fakat ailem haberi olmali, tek dert ettigim bu.

Canım ciddi düşünüyorsanız akrabağlarınızdan birisi söylesin ailene sizde birbirinizi daha iyi tanıın acele etmeyin işini ayarla yani fransada da yapabileceğin bir iş
Rabbim gönlüne göre wersin inşallah hakkında ne hayırlıysa o olsun.

Ah be güzelim yaşım daha 20 diyorsun,iki sene sonra evlensen bile yaş 22 olcak
Acelen niye,yazık etme bence kendine..
Flört etmeden adamı tanıyamazsın ki,sevgilin buna karşıymış ama bence biraz saçmalamış..
1 senede ne kadar tanıyabileceksin,bir de Fransa'da yaşadığını söylüyorsun,bu fedakarlığa değer mi bence çok iyi düşün
Annen mesleğini eline al demekle çok haklı,ondan fikrine sıcak bakacağını sanmıyorum
Ben de bir anne olsam aynı şekilde düşünürdüm..
Kolaylıklar..

Back
X