ikna edemedim :(

mimoza.

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2010
29
0
86
Ankara
merhaba arkadaşlar, benim en yakın arkadaşım, hatta tek arkadaşım, kankam bir seneyi aşkın konuştuğu kendinden yaşça büyük birine iki üç gün içinde kaçmayı düşünüyor.ona çok karşı çıktım yakma kendini dedim ailene arkanı dönme dedim.onu çok seviyorum diyor çok iyi anlaşıyoruz beni bende fazla seviyor diyor aileni ikna et dedim söyle dedim belki verirler rızaları olur dedim imkansız vermezler diyo dersem kapı dışarı çıkarmazlar diyo çok üzgünüm bugün yarın gidecek ikna edemiyorum

arkadaşım 26 sevgilis 42 yaşında bide 13 yaşında erkek çocuğu varmış çocuğu babasında kalıyor 1 senedir ailesine yalanlar söyleyip ankara antalya arası mekik dokudu bir sefer gidecekti yarı yoldan döndü yapamadı bu sefer kararlı şimdi gidecek ailesi yıkılacak biliyorum ailesini iyi tanıyorum ne yapmam lazım kağıtlarını hazırladı gidecek ve evlnecek bu tip olaylar çok oluyor biliyorum ama arkadaşım çok duygusal ailesini biliyorum yıkılır mutlu olmayacağını ilerde çok üzülüceğini biliyorum yolundan çeviremedim sizinde fikirlerinizi alabilirmiyim

18-20 yaşlarda olsa cahillik derim ama 26 yaşına gelmiş ve kafasına koymuş olduğuna göre vazgeçiremezsin.
Kendisi hata yaptığını muhtemelen yaşayarak öğrenecek.
Zira ben bu şekilde evlenip de pişman olmaanını şimdiye kadar duymadım.
Mutlaka vardır da sayılıdır.

Ya da her türlü riski göze alıp aileen birini uyaracaksın.
Bu da daha kötü sonuçlar doğurabilir.

bu durumda ne yapılabilir ki :( arkadasın yasını basını almıs bir insan ne dersen de eger karar vermişse kafasına koymussa malesef ki yapar (biliyorum arkadasımda kaçtı ) umarım pişman olmaz erkek milletine güven olmaz kapının önune koysa o zaman ne yapacak kim olacak yanında bunları hiç dusunmeden malesef seviyorum ediyorum ölüyorum bitiyorum kaçıyorum cok rahat cok kolay..ailesine desen arkadasını kaybedersin ama arkadasın kaçarsa da ailesi sana baskı yapar en yakını sensin cunku cok zor bir durum..ben ailesine söyledim arkadasımı kapı dışarı bırakmadılar ve ben arkadasımı kaybettim ama hersey onun iyiliği içindi ve küçüktü o daha 20 yasındaydı dogruyu yanlısı göremiyordu.pişman degilim söyledigime falat arkadasım kaçtı :( haberde alamıyorum 2 yıl oldu neredeyse acaba ne halde ne şekilde umarım mutludur :(

Kaçarak evlenmek bir aileye yapılacak en kötü şeylerden biri bence.
ailesini sonuna kadar ikna etmeye çalışsa arkadaşınız keşke. evlendikten sonra da aklı ailesinde kalacak, eşi ile çok mutlu olsa bile ailesinden dolayı içinde hep bir hüzün olacaktır. her ailenin tepkisi aynı olmuyor üstelik. kimi aile hemen affeder, kimi de yıllar boyunca affetmez. bu riski almaya hiç değmez bence. yarın birgün çocuğunun da aynı şekilde evlenmesini istemez kendi de, eminim...

bence arkadaşınız ailesi ile ne olursa olsun, durumu paylaşsın, hiçbir şey demeden kaçması hayatının hatası olur. ailesi belki zorla da olsa kabullenecek ama kaçması durumunda affetmeleri çok daha zor olur. ki bir evlat ailesine bu konuda sıkıntı yaşatmamalı.
adamın yaşça büyük olması, çocuğunun olması; kaçarak evlenmesinden daha büyük sorun oluşturmaz.

evet ailesine söylemek arkadaşımı kaybetmem demek bu doğru... çok seviyor şuan doğrularuı göremiyor kafasına taktı şunuda düşünüyorum kendisinede söyledim baba sevgisini biraz az yaşamış o insandanda şevkat ilgi sevgiyi fazla görünce tabi...sedefim senin durumunada üzüldüm...olacakları biliyorum şimdi ailesi direk beni arıyacak...

kafasına koydu ise , kaderinde var ise yaşayacaktır.

arkadasınızın ailesi ile aranız iyi ise konuşun. ama hır gür çıkacaktır. sizde herşeyi olabilicekleri göze alıyorsanız konuşun.

yaşı da varmış ya cahilde değil..yol ver arkadaşım bu tip işlerde kafaya konulduysa feriştahı gelse caydıramazsın..

ben olsam ailesine soylerdim. varsin bana kussun konusmasin. sonucunda kavga mi ederler naparlar bilmem. belki de ailesi ciddiyeti gorup nisanlanin derler. o sirada arkadasiniz icin biraz daha tanima sansi olur. kimbilir sonra kendisi vazgecer. ya da ailesiyle bu sekilde bir gerilime maruz kalinca fikri degisir. ha daha da hirslanip kacabilir ama bunu nasilsa kafasina koymus. ailesine daha az sok yasatmak icin haber vermek en iyisi. ben kesin soylerdim..

bende olsam kesinlikle söylerdim hır gur cıkacak ama o kız belki dogruları görup evde kalacak ama giderse bir yuva yıkılacak

off çok kafam karıştı arkadaşım bi tek sen biliyosun benim yanımda ol diyor bana sonsuz güveniyor söylersem arkadaşlığımız bitecek ama onun iyiliği için yapmış olucam yaparsamda napıcam bilmiyorum iyice kafam karıştı.ama söyleyemem herhalde bu hafta içi gidiyor..
kız kardeşi de tanıyor görüştüğünü biliyor ama işin bu boyuta geldiğini bilmiyor o gittiğinde arkadaşım değil sevgilisi kardeşine telefon açıp söyleyecek ablan benimle diyecek miş planları yapmış bizimki... yani ailesinin beni pek zor durumda bırakacağını sanmıyorum ama arkadaşıma üzülüyorum ipleri kopardı kararlı inşallah hayırlısı olur küskünlükte kısa sürer yapacağım bişey yok galiba...

canım sen bunun çok yakın arkadaşıysan dikkat et bu kaçtıktan sonra ailesi senin kapına dayanır sen kaçırdın sen aklını çeldin niye bize sölemedin diye..aynı şeyleri çokkkk gördüm etrafımda çünkü...sen ailesine sölesen arkadaşın sana düşman olcak sölemesen ailesi sana düşman olucak ..hayırlısı olsun ya

Bir insanın hayatının geri kalanını kötü şekilde yaşamasındansa sizin arkadaşınızı kaybetmeniz daha doğru olacaktır.
Kaçtığı kişi yaşıtı olsa bi ihtimal bekar olsa belki ama kendisinden yarı yaş küçük çocuğu olan bir adamla ve o kadar yaş farkında mutlu olması zor gibi tabii mucize olmazsa bunu da Türk erkeklerinden beklemek pekte mümkün olmuyor

biraz geç olucak ama adamın eski karısna ulaşma şansınız yokmu
eğer eski karısına ulaşırsa tabi aralarında ne geçti bilinmez ama kötü bir insansan en azından uyarır arkdaşınızı tabi arkdaşında şuan herşeyi toz pembe görüyordur adam katil desen yinede gider gibime geliyor yada o adamın siz iyi bir insan olmadığına inanıyorsanız vede mutlu olamıycağına biri araın arkadaşını ben eski karısıyım diye
yada nebilim adamın resmi varsa sizde yanına bir kız koyun fotosthop yaptırın mail araclığı ile gönderin ona sizin olduğunuzu bilmesin
benim aklıma gelen bunlar allah yardımcısı olsun
gidersede umarım pişman olmaz

biraz geç olucak ama adamın eski karısna ulaşma şansınız yokmu
eğer eski karısına ulaşırsa tabi aralarında ne geçti bilinmez ama kötü bir insansan en azından uyarır arkdaşınızı tabi arkdaşında şuan herşeyi toz pembe görüyordur adam katil desen yinede gider gibime geliyor yada o adamın siz iyi bir insan olmadığına inanıyorsanız vede mutlu olamıycağına biri araın arkadaşını ben eski karısıyım diye
yada nebilim adamın resmi varsa sizde yanına bir kız koyun fotosthop yaptırın mail araclığı ile gönderin ona sizin olduğunuzu bilmesin
benim aklıma gelen bunlar allah yardımcısı olsun
gidersede umarım pişman olmaz

yazdıkların güldürdü beni daha neler... hem tam tersi adam çok çekmiş eski karısından ruh hastası gibi bişeymiş kadın çocukta babasına çok düşkün annesini pek sevmezmiş zaten daha detay bilmiyorum ama mahkeme sonuçta babaya vermiş vadır bişey değilmi adam arkadaşımın dediğine göre adam gibi adam ona inanıyorum ama dünyanın en iyi adamıda olsa çok mutluda olsa saolsunlar arkadaşların da dediği gibi çok üzülecek ailesi yönünden biliyorum yinede bişey yapamıyorum biraz önce uzun uzun msj attım yine aynı şeyler cvvp şu 'kanka artık kendim için bişeyler yapmak istiyorum mutlu olmak istiyorum'

ya madem siz de direk annesine degil de kiz kardesine soyleyin. o boyle bir riske giremez soylemek zorunda kalir ailesine. siz de vicdani sorumlulugunuzu yerine getirmis olursunuz. adam gercekten boyle iyi biriyse bu yasa gelmis neden isleri yordamiyla yapmiyor ki??? kiz kacsa da onun izin vermemesi lazim. o kadar iyiyse ciksin ailesinin karsisina adam gibi anlatsin meramini. hic denemeden kacmak cok acimasizca.

bence ailesine söylemelisin. 26 yaşında ve böyle büyük bir hata yapıyor pes doğrusu. 5-6 yaş neysede o kadar yaş farkı sonucunda ileride anlaşmazlıklar çok olur. şimdi adam çokiyi davranıyordur ama kaçınca işkenceler başlar. diğer karısından neden ayrıldı kimbilir. iş işten geçmeden ailesini haberdar etmelisin.

Bence de eğer adam gibi adam olsaydı kaçma gibi saçma sapan bir girişimde bulunmazdı.
Belli ki elini taşın altına koymaktan çekinen biri, öyle adamdan da hayır gelmez zaten.
Çok zor bir karar ama galiba ben de söylerdim ailesine, varsın beni yok bilsin hiç önemli değil.

yazdıkların güldürdü beni daha neler... hem tam tersi adam çok çekmiş eski karısından ruh hastası gibi bişeymiş kadın çocukta babasına çok düşkün annesini pek sevmezmiş zaten daha detay bilmiyorum ama mahkeme sonuçta babaya vermiş vadır bişey değilmi adam arkadaşımın dediğine göre adam gibi adam ona inanıyorum ama dünyanın en iyi adamıda olsa çok mutluda olsa saolsunlar arkadaşların da dediği gibi çok üzülecek ailesi yönünden biliyorum yinede bişey yapamıyorum biraz önce uzun uzun msj attım yine aynı şeyler cvvp şu 'kanka artık kendim için bişeyler yapmak istiyorum mutlu olmak istiyorum'

kesinlikle ve kesinlikle ailesine haber vermelisin...ne olur haber ver ailesine.. benim bi arkadaşım evden kaçmıştı biriyle değil ama evden kaçmış benim yanıma gelmişti..aileme söyllersen öldürürler vs yapmıştı ailesi çok muhafazakar... yeminler ettirdi haber vermeyeceğime dair.yine de gizlice annesini aradım benim yanımda dedim bi gün sona gelip aldı annesi.. sonuçta bi kız. başına neler gelmiyoki insanın bu devirde.lütfen annesine haber ver bu kadar büyük bi sorumluluğun altına gireceğine en samimi arkadaşın da olsa kaybetmeyi göze almalısın onun iyiliği için.

Madem çok samimi arkadaşınız tabirinizle kankanız onun iyiliği için ailesine söylemelisiniz.
İleride anlar sizin ne kadar iyilik yaptığınızı elbette.
Yada ben olsam böyle yapardım ailesine söylerdim.

Back
X