Doğuma Hazırlık ikra sena mı ikra su mu ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

asktanemmm

Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2013
62
1
18
35
Kayseri
kızlar doğuma az kaldı çok korkuyorum :18: ve hala isimde karar veremedik . ikra koycaz ismini ama yanına hangi isim olsn bi türlü blamadk ne olabilir sizce lütfen isim buln bize :)

bu ismi ben de eğer bebeğim kızsa düşünüyorum ama aynen yanında uygun içime sinen bir isim bulmalıyım senin gibi. bu konuyu takipteyim

Ikra su cok uyumlu. Insallah en hayirli isme karar verirsin

Benim kızımın adı betül ikra ama ikra nur da düşünmüştük [emoji5]️

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Çocuklara Kur'anı Kerim'den isim koymak moda oldu ama inanın bana çok saçma. Kutsal kitabımızda yazan her kelimenin ayrı bir kutsiyeti yok. Sadece kitap arapça indiği için yabancı bir dilde isim koymuş oluyorsunuz çocuğunuza o kadar. Hep aynı örneği veririm ama sırf Kur'anda geçiyor diye çocuğuna Kezban ismini veren var ki cehennem ateşi demektir. Yine aynı şekilde Kuranda geçiyor diye konulan isimlerin çoğunun anlamı abuk subuk. Kuran Türkçe inseydi mesela çocuğunuza oku diye isim koyar mıydınız? Son beş yıldır doğan kız çocuklarının yarısının adı irem (bahçe demek sadece) diğer yarısının ismi ikra (oku demek:) hepsinin sonunda da bir sena ya da su mutlaka var. Erkek çocukların da hepsinin sonunda can var:) Ben Abdülkerim Can gördüm daha ne diyeyim. Sadece bu değil daha önce de büzge, çesil, belir falan gibi anlamsız saçma sapan ama değişik isimler koymak modaydı. Ve bu tip modalar zamanla geçecek. Biz şu anda Satılmış, Yosma gibi isimlere nasıl tuhaf bakıyorsak bu tip modalara uyarak konulan isimler de bir süre sonra insanlara tuhaf gelecek ve çocuğunuzun yaşamını mutlak etkileyecek, belki de onu utandıracak. Ben sizin yerinizde olsam size hoş gelen,hatta sizin için özel bir anlamı olan, asla modası geçmeyecek bir isim koyardım çocuğuma. Bundan yüz yıl sonra bile Zeynep, Kemal, Oğuz, Kağan gibi isimler insanlara tuhaf gelmeyecek çünkü. Tabi sonuç olarak sizin kararınız.

Ne yani çocuğunuzun adını "Oku" mu koyacaksınız? Bi de yanına "Oku su" "Oku Seslen" gibi farklı bi şey mi arıyorsunuz. Ayrıca yukardaki arkadaş Kezban cehennem ateşi demek değildir. En büyük yalancı demektir.

Çocuklarınız ahiret günü babalarının adıyla çağırılacak. Bakın Efendimizin yaşantısına, İslam geldikten sonra hiç duydunuz mu İkra koyanı? Ya da Kur'andaki herhangi bir kelimeyi evladına isim olarak koyanı? "HAYIR". onlar bizden daha inançlıydı ama..

Lütfen şekilcilik yapmayın. Evladınıza anlamlı isimler koyun...

Son düzenleyen: Moderatör:
İkranın anlamı ilk inen vahy'dir.türkçesi oku demektir bir ismin anlamıyla türkçesi farklı şeylerdir idrak edemeyenlere duyurulur

İkranın anlamı ilk inen vahy'dir.türkçesi oku demektir bir ismin anlamıyla türkçesi farklı şeylerdir idrak edemeyenlere duyurulur

hahahaha doğrusu beni güldürdünüz. O zaman Oku'nun Türkçe anlamını açıklar mısınız bize? O zaman biz meal okumayalım idrak edemiyoruz ne de olsa 2.inen vahy ( ayet )'in de mi manasına bakamıyoruz? O zaman Bismirabbik-elhalak koyun çocuğunuzun adını. Anlamı sorulduğunda 2.inen ayet örtmenim der sonra çocuğunuz...
Cahilliğin de bu kadarı gerçekten bir şey diyemiyorum... Bari bir şey biliyorum diye de gerçekten bir şey bilenleri küçük görmeyin..

Siz çok bi cacık bildiğini iddia eden vatandaş çocuklarınızın adını tonguç falan koyun ozaman modern olun Kuran gericilik gibi gelir size bir ismin anlamı soruldugunda anlamı söylenir türkçeye çevrilmez ikranın anlamı ortada türkçesininde herkes oku demek oldugunu bilir ama başka yerinden anlayanlar böle yorum atar anca .

Ayrıca buna moda oldu denmez özümüze dönmek denir ve bundan yüz yıl sonra sizin gibilerden pek eser kalmayacaktır yaptığınız tek şey çocuklarınıza avrupa batı özentisi isimler koymak Allah resulü çocuklarınıza güzel isimler koyun ve onların müslüman olduğu bilinsin derken neyi kast etti ki ayrıca İkra sadece oku demek değildir zaten sizler İkra emrini sadece oku diploma al olarak anladığınız için böylesine boş bir nesil yetişti özünden kültüründen inancından uzak nesiller bizim şöhretimiz müslümanlığımızdır diyen Ebu Bekr bunu gayet iyi anlatmıştır müslümanın adı giyinişi oturuşu konuşması bile farklı olmal zorundadır malesef ki günümüzde imandan uzak ideoloji boşluğuna düşmüş şahsiyetler boş görüyü hoşgörü diye pazarlama derdine soyunup insanlarımızı batı ve batıl karması ucube haline sokmaya çalışanlar.... Heyy Hak... Neyse ki nesliniz hızla tükeniyor bu yüzden beyaz pirincin içindeki siyah taş gibi ayırt edebiliyoruz batıl zihniyeti Elhamdulillah....

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi.

Son düzenleme:

şahsen gidip saçma sapan ilk ayet olması dışında özelliği olmayan bi kelimeyi koymam ben
oldu olacak bakara filan koyalım.
ayrıca çok cacık bilen biri olarak şahsen ben zeynep koycam daha anlamlı
o tonguç diye dalga geçtiğiniz isim de ayrıca öz türkçedir en azından, aleyna vs gibi anlamsız arapça değil.
madem öze dönülüyormuş, neden hiç ikra yok yaşlı

Son düzenleme:

Niye bu kadar sinirlisiniz? İsim konulurken önemli olan arapça olması değil anlamının güzel olmasıdır.Peygamber Edendimizde arapça olduğu halde birçok ismi değiştirmiştir anlamı güzel değil diye.Arapça olması demek o ismi büyük kılmazki..öyle isimler koyuluyorki arapçada anlamı yok edat bağlaç yerine kullanılıyor.İkra da sadece "oku"manasına geliyor.konu sahibi ister koyar ister koymaz kendi bilir biz sadece fikrimizi belirtiyoruz burada.konuyu çekip başka yerlere taşıyorsunuz nesliniz tükeniyor falan ne demek hepimiz müslümanız Elhamdülillah..Ayrıştırıcı üslup kullanmayalım.

Hocam benim kızım olacak.Eşim ile ortak fikrimiz anlamının güzelliğinden dolayı "İKRA" ismini koymak.Ancak bu ismi koyarken bazı endişeler yaşıyorum.Çocuğa ismin ağır gelmesi diye bir inanış vardır Anadolu'da acaba böyle bir durumla karşılaşabilir miyim.Ayrıca çevremde de bu ismi koymamın çocuğun geleceğine olumsuz etki edebileceği,siyasi anlaşılabileceği söylenmektedir.Anne-Baba'nın bu en önemli görevinde bizlere yardım eder misiniz? Ayrıca önerilere açığım hocam.Saygılar

Cevap:
Anne-babanın yükümlülüklerinden biri de çocuğa güzel bir isim koymaktır. Bu hususta Hz.Peygamber (s.a.v.) Efendimiz : "Siz kıyamet günü kendi isimleriniz ve babalarınızın isimleriyle çağrılacaksınız. Bu cihetle çocuklarınıza güzel isim koyunuz"(Ebû Dâvud, "Edeb", 70) buyurmuşlardır.

Doğumun ilk gününde veya en geç yedinci güne kadar çocuğa bir isim verilir. (Buhâri, Akika, 1, Edeb, l08; Müslim, Fezâil, 62; Tirmizi, Edeb, 63).

İslâmiyet'te ad koyarken güzel isim seçme titizliğine, isim vermede Hz.Peygamber(s.a.v)in bizatihi kendisinin fiilî (Buhârî, Menâkıbu'l-Ensâr 45, Akîka 1; Müslim, Âdâb 26.) olarak gösterdiği titizliğin yanısıra, yukarııdaki (Ebû Dâvud, "Edeb", 70) sözlü uyarısı da etkin rol oynamıştır.

Hadîs-i şerif, ad vermenin aynı zamanda bir de uhrevî boyutunun bulunduğunu göstermektedir. Hiç kimse ne dünyada ne de âhirette, ne kendisinin ne de çocuğunun, kötü adla çağırılmasını istemez. Zira hadis, aynı zamanda babaların da güzel ad taşımalarını gerektirmekte, bu da herkesin, taşıdığı sorumluluğu yerine getirmesini zorunlu kılmaktadır.

Hz. Peygamber(s.a.v.), çeşitli bakımlardan lslâm anlayışına uygun olmayan isimlere sahip çocukların veya yetişkinlerin adlarını değiştirerek onlara uygun bulduğu yeni isimler vermiştir. (Buhari, "Edeb", 108)

İsmin insanlar üzerinde tesir ve telkin gücüne sahip olduğu bir gerçektir. Muhtemelen bu gerçeğin bir sonucu olarak Hz.Peygamber(s.a.v) isimler üzerinde ısrarla durmuş, sadece cahiliye devrinden kalma çirkin ve kötü manalı isimleri değil, hayvan, eşya ve mekânlarla ilgili çirkin isimleri de değiştirmiştir.

Konulacak isimlerin Arapça olması ve bu ismin Kur'an-ı Kerim'de geçmesi gerekmez. İsim koyarken dikkat edilecek husus, konulan ismin yadırganmayacak, anlamlı ve başkaları tarafından aşağılama vesilesi olmayacak bir isim olmasıdır. Bu bakımdan örnek şahsiyetlerin isimlerinin verilmesi isabetli olur.

'İkra' ismi, isim olarak verilmiş ise değiştirmeniz gerekmemektedir. Ancak verilmemiş ise daha güzel anlamlı bir ismin verilmesi uygun olur. Zira ayette geçen "İKRA" kelimesi İslam kültüründe insanlara isim olarak verilmemiştir.
İsim konulurken dikkat edilecek hususları şöyle özetleyebiliriz;

a) Konulan ismin toplumda yadırganmayacak anlamlı bir isim olmasına,

b) Çocuğun ileriki hayatında ismi nedeniyle alay konusu edilmemesine,

c) İsmin manasının kötü olmamasına,

d) Çocuğu komplekse düşürecek ve başka bir isim bulamadınız da bula bula bana bu ismi koydunuz diye sizlere serzenişte bulunabileceği bir isim olmamasına, dikkat edilmelidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…