İkram şokuuu

Ben genelde böyle gördüm eve gelen misafir kapıda karşılanır hışgeldin denilen buyur edilir öyle gördüm öyle yapıyorum bunu da kimseye çok görmeyin lütfen
Ne yani kapıyı açıp arkalarını dönüp gittiler mi? Bende sevgilimin ailesiyle ilk tanıştığımda biraz resmiydi ama kadın ekşisinden tatlısın zibilyon tane ikram hazırlamıştı. O konuda özensiz olduğu doğru ama ikram olmaması takılacak birşey değil bence. Sonuçta ilk kez tanışıyorsunuz ne yapacağını bilememiştir. Ya da geç haber verdiyseniz vakti olmamıştır falan.

sevgilinizin ya da nişanlınızın diye yazmışsınız; ikisi birbiriniden çoook farklı şeyler. anladığım kadarıyla sizin aranızda sizin henüz Resmi birşey yok; oğlunun kız arkadaşı olarak gitmişsiniz tanışmaya. belki sevgilinizin anlatış tarzından çok ciddi bir mesele olarak görmemiştir. ikram ağırlama kısmına takılıp kendinizi doldurmayın; bazı insanlar misafir ağırlamayı bilmez sevmez. sevgiliniz size özenli davransın yeter napıcaksınız annesinin ailesinin ağırlamasını

Ben genelde böyle gördüm eve gelen misafir kapıda karşılanır hışgeldin denilen buyur edilir öyle gördüm öyle yapıyorum bunu da kimseye çok görmeyin lütfen
Bence normal değil ya ben sevgilimin annesiyle tanışmaya gittiğimde o kadar çok yemek yapmıştı ki su böreği, sarma, mantı, kısır sofrayı görsen ama benimki en büyük oğlu ve kv oğlunun çocukluğunda eşiyle ayrı olduğu için çok görememiş dolayısıyla ona çok düşkün bende ilk gelin adayı olduğum için önemsedi belki seninki küçük mü?

Siz olsaniz daha iyi karşılamaz misinuz oglunuzun arkadasini? Ozel olsun ya da olmasin. Oglum benim gormemi onemsemis, kiz da evime gelmis sevgiyle kucaklardim. Ikram da ev de her sey muazzam olurdu. Nihayetinde bir kek çırpmak atla deve değil.
Karşılama bile yoktu demesi garibime gittiği için yazdım.
Yahu benimle ne alakası var olayın? :KK70: Konu ben miyim? Lütfen konuyla ilgilenin, ben yorumumu konu sahibine yaptım, size değil.
Ayrıca evet yapardım ancak herkes ben mi? Herkes benim kadar ince düşünür mü? Benim sevgilimin annesi herşeyi yaptı, benim annem o kadar özen(E)medi. E yani benim annem sevgilimi takmıyor mu oldu?

Arkadaşlar neden hemen saldırıyoruz konu sahibine Allah peygamber aşkına ya...

Misafirliğe ne zaman gittiğini düzgün bir üslupla sorabiliriz . Yorumu ona göre yapabiliriz. Korona varken seni eve sokmazdim demenin kimseye bir faydasi yok. Sorup öğrenmenin faydasi var.

Kırmızı hali denmis. Kırmızı hali bekleyen yok zaten konuda.

Neden bunları olaylara gerçekçi yaklaşım sergilemiyoruz.

Evimize ilk defa gelene oturduğumuz yerden hoş geldin mi diyoruz.

Hayır. Ben. 30 yaşındayım. Her gittiğim evde ev sahibi kapıda karşıladı. Zaten kapılar acıl susam acil mantiģıyla çalışmıyor. Illaki ev halkindan biri kapiyo acıyor .

Digerleri de kapıya zahmet etmemiş olsa bile ayaga kalkıyor.

Çünkü normali budur.

Ha size göre normal olan oturduğunuz yerden misafir karsilamaksa o zaman toplumun geneli ne yapıyor ona bakarak cevap yazabiliriz. Yeter ki cevaplar gündelik hayata ters düşmesin.

Ya da insan yerine koyup en azından 2 cesit hazirlanabilir. O kadar da zor degil. Ben yaparim yani. Insanim çünkü.

Evet sevgili konu sahibi. Bozulmakta çok haklısın. Ben de olsam bozulurdum.

Merhabalar öncelikle herkese, direk konuya gireyim; sevgilinizin yada nişanlınızın evine annesinin yanına ilk kez gideceksiniz ve gitmeden iki gün önce de annesine haber verdiniz süslendiniz püslendiniz özendiniz gittiniz ve karşı tarafın sizin için asla özenmediğini hazırlık yapmadığını görseniz tepkiniz ne olurdu ? Bu soruyu sordum çünkü müstakbel kayınvalidemin evine ilk kez gittim ve gitmeden iki gün önce de haber verdim ama baktım ki benim için hiç özenilmemiş kapıda karşılama falan yok ev hali falan baştan savma ama en önemlisi bana ikram olarak çayın yanına hazır keki (popkek) paketten çıkardı koydu ve yanına da bir kaç bisküvi ¿ kendimi aşırı değersiz hissettim ve bu bana koydu biraz bakın maddi durumlarında bir sıkıntı yok iyiler ve yaşlı hasta da değil genç zinde bir kadın neden böyle yaptı anlamadım bana seni takmıyroum mu demeye çalıştı anlamıyorum belki size bu konu basit gelebilir ama benim bu duruma çok canım sıkıldı kendi süsümü püsümü görünce de utandım ... yorumlarınızı bekliyorum sevgiler ..
Aman boşver olalı evlenirseniz sende ona aynısını yaparsın sen sevdiğinin tavrına bak onu tanımaya calis nasıl biri ailesine aşırı düşkün mu felan sonra ailesini tanırsın teyzenin yaptigida yanlış ama deyim çeşit çeşit insan var

Karşılama bile yoktu demesi garibime gittiği için yazdım.
Yahu benimle ne alakası var olayın? :KK70: Konu ben miyim? Lütfen konuyla ilgilenin, ben yorumumu konu sahibine yaptım, size değil.
Ayrıca evet yapardım ancak herkes ben mi? Herkes benim kadar ince düşünür mü? Benim sevgilimin annesi herşeyi yaptı, benim annem o kadar özen(E)medi. E yani benim annem sevgilimi takmıyor mu oldu?
Tavriyla belli ederdi anneniz de. Size cevap verme hakkim var. Oyle olmasaydi cevap ver butonunu mesaj sahibi kullanabilirdi sadece. Ama bundan sonra mesaj yazip taciz etmeyeceğim.

D Dogcatter hasta, yasli olsa önemsemem.. ya da dese ki kizim hastaydim kusura bakma her sey hazirdan oldu.. oyle bile olsa popkek degil de pastane isi bir seyler almak daha iyi olabilirdi.. ogluna diyebilirdi hazirlanamam sen al gel..

sizle ilgili negatif duygulari varmis bu da misafir agirlamasina yansimis gibi geldi.

bir ustune duzgun bir seyler giyilmesi, kapidan karsilanmak.. benim icin onemlidir. biz bir kere kv nin kapisinin onunde bulustuk gidecegimiz yere gitmek icin.. kadin besinci kattan balkondan sarka sarka el sallaya sallaya bitiremedi.. gozden kaybolana kadar ardimizdan bakti. cok da gulec yuzluydu.. bu benim de onu sevmemi sagladi..

Salgin hastalık kol gezerken geldin diye uyuz olmuşlardır,bir ömür dırdır edersin,oğullarıyla aralari bozulur diye ses edememiş ama gerilmislerdir.
Şahsen ben bu dönemde eve gelen dostuma bile açmam kapıyı,ki yaşlı başlı insanlar.
İkramı geç, eve kabul edildiğine şükret bence

Bozulmakta haklisin ilk defa gidiyorsun sonucta bunu sen yapsan eminim sevgilin yada nisanlin bilmiyorum annesi neler neler anlatmisti kimbilir. "Misafir perverlik bilmez oglum insan evine gelen misafire kuru cay demlermi insan bari bi kek borek bisey yapardi bundan es olmaz oglum" daha neler neler. Bence dile getirin hatta bu durumu utanirlar belki

hic bahsettimi sevgiliniz istenmediginizi ya da annesinin icine sinmeyen seyler oldugunu, acele etmeyin dedigini felan?

Ne yani kapıyı açıp arkalarını dönüp gittiler mi? Bende sevgilimin ailesiyle ilk tanıştığımda biraz resmiydi ama kadın ekşisinden tatlısın zibilyon tane ikram hazırlamıştı. O konuda özensiz olduğu doğru ama ikram olmaması takılacak birşey değil bence. Sonuçta ilk kez tanışıyorsunuz ne yapacağını bilememiştir. Ya da geç haber verdiyseniz vakti olmamıştır falan.
Hayır kapıyı açıp arkasını dönmedi kapıyı o açmadı benimkinin kardeşi açtı kendisi sonradan oturma odasına geldi yanıma

Öncelikle konunu yeniden düzenleyip Şubat ortasında gittiğini yaz bence, yoksa büyük çoğunluk tarafından bu ziyaretin yeni olduğu zannedilip ona göre yorum yapılacak, malum korona 🤦🏻‍♀️

Konuna dönecek olursam ilk kez gidilen yerde güzel bir izlenim bırakılmalı diye düşünüyorum, bu hayatın her alanında böyledir benim için. Nasıl başlarsa öyle gider.

Karşılama ve ikram konusu ufak gözükse bile çoğu konuda sana fikir vermeli bence. Neden böyle bir tanışma uygun görüldü? Acaba istemiyorlar mı veya daha iyi niyetli düşünecek olursak huyları mı böyle acaba?

Şahsen hoşlanmadım.

“Görmezden gelirim, bana hava hoş” diyorsan da kolay gelsin 🤗

Hayır kapıyı açıp arkasını dönmedi kapıyı o açmadı benimkinin kardeşi açtı kendisi sonradan oturma odasına geldi yanıma
Böyle açıklama yapsaydınız anlaşılabilirdi. Karşılama falan yoktu derken yanlış anladım bende. O zaman elbette kırılmakta haklısınız, zira sonradan yanınıza gelmesi " seni önemsemiyorum" demekle eşdeğer. Yaptığı saygısızlık, insan kapı komşusuna bile bunu yapmaz. İkram konusunda herkesle aynı düşünmüyorum, evet yapması gerekirdi ama belki yapamadı edemedi belki becerikli değil bunları bilemeyiz. Ama kapı konusunda haklı olmakla birlikte size oaln konuşmasına, davranışlarına bakmak lazım. Size nasıl davrandı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz 21 yaşındasınız sanırım. Sevgiliniz kaç yaşında?
Yaşınız küçük olduğu için ilişkinizi ciddiye almamış bence. Hatta büyük ihtimalle oğlu ısrar etmiştir tanışın tanışın diye.
Kendisi davet etmiş olsa böyle davranmazdı sanırım.

++++++
Ben de bu sekilde dusunuyorum.

Yine de cok edepsizce ve saygisizca buldum KV adayinin hareketlerini. Evine misafir geliyor, kapiya cikip hosgeldin demek zor mu? Popkek ambalajindan cikarip koymak nedir ya cok saygisizca? Bir kek yapmak cok mu zor, haydi olmadi marketten hazir Dankek stili dilimlenebilen bir tur al mutfakta git kendin dilinle kahveyle servis yap getir. KV adayi cok saygisiz bir insan.

Salgin hastalık kol gezerken geldin diye uyuz olmuşlardır,bir ömür dırdır edersin,oğullarıyla aralari bozulur diye ses edememiş ama gerilmislerdir.
Şahsen ben bu dönemde eve gelen dostuma bile açmam kapıyı,ki yaşlı başlı insanlar.
İkramı geç, eve kabul edildiğine şükret bence
Millette çok takiyo salgını zaten 31yasindayim market harici çıkmadım bunaldım evde ama yaşlılar kanser hastası olan felan maşallah fildir fildir geziyo çokta korkuyorlar sanki valla milleti gördükçe kendimi evde oturmakla enayi gibi hisseder oldum bu tiplerin yüzünden dükkanda acamiyacaz hastalıkta bitmez zaten

Bismillah, kapıda karşılamadı demek, her gördüğünüzde aklınıza gelir artık hani kaynanalar öyle yapıyor Ya tutturuyor gelin şunu yapmadı

Back
X