İktidarsız koca/ Yalnızlık

Bu evlilikte kaybolup gidiyorsunuz yavaş yavaş. 2 hafta evden çıkmamışsınız. Böyle devam ederse ağır depresyona girme ihtimaliniz var. Boşanıp libidosu yüksek biriyle tanışma imkanınız varken, neden bir ömür bu hayatı çekesinizki?

Duygulandırdınız beni. Vicdanım olmasa onu o an bırakırdım belki de. Ama sanırım kendimi değil hep başkalarını seçiyorum bu hayatta. Kendi mutluluğum yerine onun zaten biriyle olamayacağını bildiğim için en azından onun bu kusurunu örten, hayatında bir arkadaş yoldaş olurum diye düşündüm hep. Kıyamıyorum ama ruhsal sağlığımın artık çok yıprandığını biliyorum. Sadece o ani kararları veren kişi olamıyorum. Allah’a bırakıp hiç çabalamadan beklicem ve belki ailemin yanına gider kalırım. Alıştığı rutinini bozmakta çok zorlanan biriyim. Ama sanki bu geçen 3 yılda hep umudum vardı ve tam güzeldi derken yine başa sarınca galiba artık umudumu kaybediyorum.

Eşiniz iyi biri değil gerçekten iyi biri olsaydı bu durumu sizden saklamazdı. Evli değilim kendimi sizin yerinize koydum bu evlilikten çok ev arkadaşlığına evrilmiş böyle bir evlilik ister miydim kesinlikle istemezdim. Ayrılırsanız iyi biri karşıma çıkmaz diye düşünüyorsunuz belkide yanılıyorsunuz bunu bilemeyiz ki?Çok gençsiniz kim böyle bir evlilik ister ki umarım en doğru kararı verip kendi yolunuzu çiçeklendirirsiniz

Tamam da birden libidosu yükselecek değil ki. Halinden memnun olmasa kaç kere tedaviye giderdi halinden de memnun. Anca kendine yazık edersin
Yani aslında bir çıkış yolu bulmak için akışa bırakmaktan bahsediyorum. Ailemin yanına mı dönücem, eskiden bir mesleğim vardı KPSS vs uğraşıp ona mı dönücem, yoksa evliliğin içinde kendimi başka yerleri görmeye hobilere falan verip ondan uzaklaşıp onsuzluğa alışıp ayrılık kararı mı vericem gibi gibi..

Çok teşekkür ederim, inşallah. İyi biri olduğunu şu sebeple düşünüyorum. Artısı çok fazla. Ama eş değil de arkadaş gibi. Ama bende sizin gibi düşünüyorum beni gerçekten kandırdı mı ? Yoksa gerçekten iktidarsızım ben düşüncesini kavrayacak biri olgunlukta mı değildi. Bazı şeyleri bilinçli mi yaptı bilmiyorum ama bilerek yaptı gibi sayıp ona bunu sürekli söylüyorum ve kırgınım.

Esiniz sizi kandirmis resmen bence ayrilin yasiniz genc surekli bu dusuncelerle acabalarla omur gecmez iyi falan degil bencil sizi mutsuz bir hayata suruklemeye hakki yoktu. Ayrilin cinselligi belki baskalariyla yasar yada evlenirsiniz bunu zaman gosterir bu durum omur boyu cekilmez

Artısı olması size yalan söylediği gerçeğini değiştirmez ki başından beri belliymiş sizi kandırmış. Ben böyle bir şeyi duyduktan sonra sakin kalamazdım. Size de söylemiş tek gecelik ilişkilerde bile iyi değilmiş bile istiye sizi bu duruma sokmuş. Ben olsam tekmeyi basar kendi hayatıma bakardım,böyle kendi çıkarları için insan harcayan adamda hiç bir cacık olmaz

Eşinizde bu problem olmayıp tam tersi sizde cinsel isteksizlik ya da rahatsizlık olsaydı ve siz bunu evlenene kadar gizlemiş olsaydınız eşiniz sizi emin olun boşardı.O nazik davranışlar yardımsever vicdanlı eş halleri kendisinde duyduğu eksiklik sebebiyle oluşturmuş olduğu bi bastırma mekanizması.Bu arada yaşlar kaç?

Sizin ona gösterdiğiniz vicdanı o neden size göstermiyor peki? Sizi böyle bir evliliğe mahkum etmiş? Tekrar söylüyorum en baştan bilip bu şekilde kabul etseydiniz düşüncem böyle olmazdı.

Hayatta kendisini seçmeyen bir insan huzuru bulamaz. Burada kastedilen bencillik değil, başkalarını düşünmemek değil, sadece kendini gözetmek. Çünkü ennnn sevdiğimiz insanlar da dahil herkes hayatımızdan çıkabilir. Ayrılık olur ölüm olur. Ne olursa olsun bırakıp gidemeyeceğin tek insan kendinsin. O yüzden kendi elini tutmayı kendinin yanında olmayı öğrenmelisin.

Ayrıca aşırı fedakarlık ve vicdan yapmak iki taraflı olarak da işe yaramaz. Şuan şefkatli ve karışık hissediyorsun ama zaman geçtikçe ve yılların gittikçe o kişiye öfkeli olacaksın ve inan tolere edemeyeceksin bir şeyleri. Bu da ona kötü hissettirecek veya belki bu kötü hissiyatla “ben mi seni kalmaya zorladım boşanıp gitseydin” diyecek.

Onun zaten biriyle olamayacağını biliyorum diye bir şey de kesin değil. Aseksüel, cinsellik aramayan veya libidosu düşük bir sürü başka insan var dışarıda, öyle birisiyle tanışabilir isterse. Anladığım kadarıyla olay sadece iktidarsız olmak/sertleşememek veya sertliğini koruyamamak değil. Cinselliğin bin farklı yolu var önsevişme, oral seks, elle uyarım, seks oyuncakları vs vs. Adam hiçbirini denememiş çünkü yönelimi bu şekilde. Aseksüel olmak da heteroseksüel veya homoseksüel vs olmak gibi bir yönelim. Yönelim de değişecek bir şey değil.

Son olarak ani bir karar değil bahsettiğiniz şey, 3 yıllık bir evlilik diyorsunuz.

Evlilik neredeyse cinsellik üzerine kurulmuş bir yapıdır. Yazık etmeyin kendinize. Yaşınız çok genç. Önyargılarınızı her şeyi bir kenara bırakıp yola tekrardan çıkın.

Bu sekılde esınızde cok rahat bekar yasayabılır hatta normal ev arkadası bulup kendını ısıne gucune verebılir.. Bı de bu perdeden bakın...Bence onun ıcınde ıskence degıl mı evlılık..Bır kadının ne ıstedıgını bıle ısteye nereye kadar yanı..Onun ıcın de bence bu evlılık zor..Toplumsal baskı hıssedıp evlenmek zorunda bırakıldı bence ve o kısı sızdınız..Bencıllık bence

Zaten onun o tertemiz kalbine kapılıp evlenmiştim. Ondan başka bir erkeğe kalbimi de bedenimi de açmak güvenmek istemiyorum.
evlenmeden önce yaptığı tek gecelik denemelerinde de hep başarısız olmuş. Bunu bana evlendikten sonra itiraf etti.

Gerekçe olarak diyor ki, Seni çok seviyordum ve sevdiğim insanla bunun yaşanacak bir şey olduğunu düşündüm. Geçmiş tek gecelik şeylerden zaten tiksiniyordum sırf olacak mı diye denemek istemiştim diyor.
Yoo adamın kalbi tertemiz degil,
basbayağı kandırmış seni,
kalbi temizlik bu değil

Siz olsanız ne yapardınız demişsiniz ama bizim ne yapacağımız önemli değil bence. Mesela ben, gerçekten iyi bir insanla evli olduğumu düşünseydim arada bir cinsellik de yaşayabiliyorsam boşanmazdım. Bu sizin önceliklerinize göre değişir. Ben iyi insan olmasına daha çok önem veriyorum.

Çok zor bir durum. Ciddi bir ilişkim vardı bir ara iyi biri diye başlamıştım ilişkiye. Onda da aynı sorun vardı. Doktora falan gitmişti ama düzelmedi. Çokta üstüne düşmedi. Evlenecektik ama duygusal olarak çok bir şey hissetmiyordum hemde bu olay kafamı kurcalıyordu. Hani tutku yoktu hiç bende hal bu olunca. Bu yüzden ayrılmamıştım ama bu da etken oldu.
Baştan beri kendi sorununu biliyormuş ama size söylememiş. Bencillik bence bu.

Kendinize gelin, bu genç yaşınızda öyle ev arkadaşı gibi takılayım, hobilerimle vakit geçireyim, ayda bire razı olayım falan yapamazsınız gırtlağını sıkasınız gelir bir süre sonra.

Ayrıca dürüst değil , evlenmeden önce durumunu bildiği halde sizden gizlemiş, onu da geçelim üç yıldır gram çabasıda yok düzelmek için , çok gençsiniz çoluk çocuk işine karışmadan boşanın.

Karşıma iyi bir insan çıkar mı demişsiniz ama eşiniz de iyi bir insan değil ki , sevgi tek başına hiç bir şeyi çözmüyor inanın , yıllar geçtikçe içinizdeki kandırılmışlık hissi çığ gibi büyüdüğünde yerini nefrete bırakacak emin olun.

Libidonuz çok yüksek değil ise bence yaşanılır ya adam bu kadar iyiyse,belki zamanla çözüm de bulunur hiç yapamıyor değilmiş süre üzüyor sadece anladığım kadarı ile

Seks oyuncaklari al, vibratorler, dildolar, uyaricilar. Orgazm ille penisle olan bir sey degil ki. Evet penislisi en iyisi oluyor da oyuncaklar da gayet atesi yukseltiyor. Belki bu onu da heyecanlandirir, bir sekilde sizi tatmin edebiliyor olmak ozguvenine iyi gelir ve o da sekse ilgi duymaya baslar. Ay cok acik secik net net yazdim linclemeyin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…