İlaç içemiyorum

Konunun linkini bırakabilir misiniz baktım ama bulamadım😕
Burada canim

Bu arada konulariniza goz attimda yaşı bilemeyeceğim ama boy ve kilo olarakta tamamen ayniyiz yeme aliskanligiyla ilgili olabilir belki

Bunları biliyorum hemlich manevrası deniyor ama ilaç küçük bir ilaç olduğundan belki soluk borumdan geçer gider diye de düşündüm, hani belki haberim bile olmadan nefes boruma takılır gider gibi düşündüm. İlaç küçük çünkü.
Toza bile maruz kalınca öksürüyoruz. İlaç mı kalacak? Benim şu ana kadar kaçmadıysa sizin hiç kaçmaz 😅 Yanlış yaptığım bir hareketten dolayı ben yiyecek ve içecek kaçırıyorum ama ciğerime gittiğini düşünmüyorum. Minnak sillerim silip süpürür 🤪

Haplar benim damağıma, yutağıma yapışıyor. Hiç soluk boruma kaçmadı. Hapları yutamıyorsanız ekmeğin içini yuvarlayıp hap gibi çiğnemeden yutun suyla beraber.

Yemek yutmada da sıkıntınız varsa bir şey diyemeyeceğim.

Ilaci ezip suyla karistirip icmek gecici bir cozum ama ilaci neden icemedigini anlamak icin psikolog lazim yani bu kadar zor degil aslinda. Altta yatan baska bir sorun var mi?
Bazıları yazmış ama ben de belirteyim. O dışındaki kaplama belli bir amaç için yapılmış. Dozaj azaltmak için bile kırmayın diyorlar. Mideyi korumak için, asitlikten korunmak için veya yavaş salınım mekanizması için iş görüyor dışı. Kırması sıkıntı olabilir. Aspirin gibi (eskiden öyleydi) bir formdaysa ezebilir ama değilse sıkıntı.

O korku bende de var ben ilaç içerken şifa olsun diyerek önce besmele söylüyorum sonra lık lık suyu kana kana içiyorum o zaman şıp diye gidiyor anlamıyorum bile
Suyu az içme çok çok iç o zaman hemen gidiyor su önemli

Koca lokma yemekleri yutabildiğini düşününce hapa da bir lokma ekmek muamelesi yaparsan beynine yutkunma emrini verebilirsin.

Çok büyük haplarda ben zorlandığımda böyle yapıyorum ağzımda sanki çiğnediğim bir yemek varmış da onu yutuyormuşum gibi düşünüyorum o zaman içebiliyorum

Merhaba herkese, benim derdim ilaç içememek. İlacı nasıl içeceğimi bilmiyorum. Su içmekten korkuyorum, nefes boruma kaçıcak gibi geliyor.

Az önce de ilaç içmem gerekiyordu ama içerken çok zorlandım panik atak geçirdim daha da boğazımda kaldı. Küçük yudumlarla arkasından su içtim anca kendime geldim.

Bu problemi nasıl çözebilirim? Gerçekten çok zor durumda ve kötüyüm.
Sizin yaşadiginiz ayni durumda bende de vardi panik atak hastasiyim doktor ilac vermişti hap doktora dedim ben icemiyorum korkuyorum bogazimda kalip bogulcam diye .kafanda cok büyütme yemek nasil yiyorsan öyle yapicaksin ilaci agizina at onu düşünme 1 bardak suyu duraklamadan ic dedi .dedi dedi ama genede ilk zamanlarda yutamiyordum ama zamanla aliştim .meseka şuan büyük haplari icemiyorum kücük haplari iciyorum antibiyotik oldugunda korkuyla iciyorum .seni anliyorum cok

Merhaba herkese, benim derdim ilaç içememek. İlacı nasıl içeceğimi bilmiyorum. Su içmekten korkuyorum, nefes boruma kaçıcak gibi geliyor.

Az önce de ilaç içmem gerekiyordu ama içerken çok zorlandım panik atak geçirdim daha da boğazımda kaldı. Küçük yudumlarla arkasından su içtim anca kendime geldim.

Çocukken ben de içemezdim, meğer içmesini bilmiyormuşum daha doğrusu ögretmemişler. Hapı dilinin koyabildigin en arka kısmına koyuyorsun sonra arkasından sanki hap hiç orda yokmuş gibi düşünerek su iciyorsun. Bu kadar basit.

İlaci suda eritip içebilirsiniz ben öyle yapiyorum

Bilimsel olarak baksaniz olaya tam hatirlayamadim bir sey icerken vs soluk borusu korumaya aliniyordu ya da bunun gibi bir seydi,arastirin derim.Ayrica bu cok dusuk bir ihtimal yemek yediginizi dusunun surekli bogulmuyorsunuz sonucta,olaya mantikli yaklasirsaniz daha rahatlarsiniz

Hap şeklindeyse ikiye veya 4'e bölebilirsiniz. Kapsülse olduğu gibi yutmanız daha sağlıklı tabi, doktorunuza danışırsanız kapsülü açıp açamayacağınızı o söyler. Açabilirsiniz derse yoğurda filan karıştırıp yiyebilirsiniz.

Ben de çok zor içerim büyük olanları özellikle. Bir yöntem okumuştum artık öyle içiyorum, yutmadan önce alt çenemi iyice öne itiyorum. Bu şekilde rahatça yutuyorum.

Back
X