Merhaba güzel kadınlar. Direkt konuya geçeceğim, sorunum kilo. Boyum 1.60 kilom 90. Çok fazla olduğunun bilincindeyim ancak kilo veremiyorum.
İki tane antiepileptik ilaç kullanıyorum. Birini bıraktığımda epey kilo vermiştim ancak tekrar dönmek zorunda kaldım hatta doktorum "Ömür boyu kullanman gerekebilir." demişti.
Diğerini zaten yeni kullanmaya başladım, yan etkisi iştah ve kilo artışı. Ama sağlığına iyi geldi mi derseniz çok iyi geldi.
Yalnızca bu kilo meselesi canımı çok sıkıyor. Aynaya baktığımda kendimden memnun değilim. Sağlık en önemlisi, bunu bebekliğimden beri biliyorum imtihanım hastalık. Ancak yine de hem sağlıklı hem de uygun kiloda olmak istiyorum. Uzattığım için kusura bakmayın, önerilerinizi bekliyorum.
Bende yazacaktım, alerjik astım nedeniyle bir ilaç etkisiyle kilo almıştım. Ödem ve iştah artışı kötü etkiliyor. Zor ama diyetisyenle çalışın. Dediklerine de uyun. Ödem sorunuz varsa tuzu azaltın. Beslenmeyi öğrenirseniz kontrol altına alırsınız.Bende sizin gibi sürekli ilaç kullanıyorum, alerji için kortizon içeren, kilo almaya yatkınlık yapıyor, iştah açıyor ve ödem tutmama sebep oluyor
Ocak 2025 te 88 i gördüm en son, boyum 1.62
Online bir diyetsiyenle çalışmaya başladım, durumu anlattım, ilaçlar kilo aldırmaz ancak iştah açar yiyip yememek sizin elinizde , ödem için de içtiğiniz suya dikkat etmezseniz ödem tutarsınız dedi. Başladık sonra şu an 73 kiloyum, demem o ki düzgün beslenirseniz bu tür etkilerden korunursunuz. Benim bir yandan menapozum da var bir ileri iki geri 7 ayda verdim ama oldu sabırla uğraşmak gerek
7 ayda 15 kilo da epey iyi, sonuçta dezavantajlı durumlarınız var. Açıkçası iştahım açsa da pek yemiyorum, eskisinden bile az yiyorum ama her sabah baktığımda gram gram almışım. İnsan kilo almamak için su içmekten korkar mı artık korkuyorum. Havalar çok sıcak içmeden de olmuyor, ödemden kurtuluş nedir?Bende sizin gibi sürekli ilaç kullanıyorum, alerji için kortizon içeren, kilo almaya yatkınlık yapıyor, iştah açıyor ve ödem tutmama sebep oluyor
Online bir diyetsiyenle çalışmaya başladım, durumu anlattım, ilaçlar kilo aldırmaz ancak iştah açar yiyip yememek sizin elinizde , ödem için de içtiğiniz suya dikkat etmezseniz ödem tutarsınız dedi. Başladık sonra şu an 73 kiloyum, demem o ki düzgün beslenirseniz bu tür etkilerden korunursunuz. Benim bir yandan menapozum da var bir ileri iki geri 7 ayda verdim ama oldu sabırla uğraşmak gerek
Tuzu hayatımdan çıkardım başka bir rahatsızlığımdan dolayı, aslında diyetisyenle çalışacak ekonomik durumum yok. Hastalığım için özelde tedavi oluyorum, epey harcama yapıyorum.Bende yazacaktım, alerjik astım nedeniyle bir ilaç etkisiyle kilo almıştım. Ödem ve iştah artışı kötü etkiliyor. Zor ama diyetisyenle çalışın. Dediklerine de uyun. Ödem sorunuz varsa tuzu azaltın. Beslenmeyi öğrenirseniz kontrol altına alırsınız.
hibiskus çayı çok iyi geliyor ödeme, tabii sizin rahatsızlıklarınız olduğu için bi araştırmanız gerekir başka bişeyi tetiklememesi için.7 ayda 15 kilo da epey iyi, sonuçta dezavantajlı durumlarınız var. Açıkçası iştahım açsa da pek yemiyorum, eskisinden bile az yiyorum ama her sabah baktığımda gram gram almışım. İnsan kilo almamak için su içmekten korkar mı artık korkuyorum. Havalar çok sıcak içmeden de olmuyor, ödemden kurtuluş nedir?
Bende yazacaktım, alerjik astım nedeniyle bir ilaç etkisiyle kilo almıştım. Ödem ve iştah artışı kötü etkiliyor. Zor ama diyetisyenle çalışın. Dediklerine de uyun. Ödem sorunuz varsa tuzu azaltın. Beslenmeyi öğrenirseniz kontrol altına alırsınız.
Çok teşekkür ederim, doktoruma danışırım. Sorun olmaz derse kullanırım.hibiskus çayı çok iyi geliyor ödeme, tabii sizin rahatsızlıklarınız olduğu için bi araştırmanız gerekir başka bişeyi tetiklememesi için.
7 ayda 15 kilo da epey iyi, sonuçta dezavantajlı durumlarınız var. Açıkçası iştahım açsa da pek yemiyorum, eskisinden bile az yiyorum ama her sabah baktığımda gram gram almışım. İnsan kilo almamak için su içmekten korkar mı artık korkuyorum. Havalar çok sıcak içmeden de olmuyor, ödemden kurtuluş nedir?
İnşallah. Böyle zor bir süreçte bu kadar kilo vermeniz çok güzel bir başarı. İnşallah hedefinize ulaşır ve hep korursunuz.Şimdilik iyi gidiyor, hedef kilom 70 ve M beden fazlası kötü oluyor bende, o ölçüye geri dönebilsem yeterli, hala çalışıyorum diyetisyenle 3 kg kaldı, sonra koruma süreci için çalışmaya devam edeceğiz inş
İnşallah. Böyle zor bir süreçte bu kadar kilo vermeniz çok güzel bir başarı. İnşallah hedefinize ulaşır ve hep korursunuz.
Su içmek daha çok ödem yapmıyor mu? Bir iki kişi öyle söylemişti de. Yürümek konusunda az yürüyorum. Ekmeği bir türlü kesemedim, az yiyorum ama mutlaka yiyorum. Gece acıkıyorum, aç karnına da uyuyamıyorum ama sizin gibi yoğurt yiyeceğim artık.Ödemin ilacı bol bol su içmek ve yürümek
Hiç bir bitki çayı ya da destek kullanmadım, bünyem alerjik zaten her şeyi yiyip içemiyorum
Şunu öğrendim ki beyaz ekmek, makarna vs... yediğim zaman ödem tutuyorum, mesela 73 kiloyum teraziye bakıyorum 74,5 çıkıyor hemen suyu ve yürüyüşü arttırıyorum. İştahlıyım zararlı şeyleri tamamen hayatımdan çıkartamıyorum ama ölçülü yiyorum ve sonrasında dikkat ediyorum. Tuz olarak sadece kaya tuzuna döndüm, rafine tuz kullanmıyorum bir de yoğurt çok ödemim varsa gece 11 civarı üç kaşık yoğurt yiyorum sabaha büyük oranda düzelmiş oluyor
33 yaşındayım, öyle genç biri de değilim. Aslında ilaçlara başlayana kadar hep zayıftım. O sıralar giydiğim pantolon şimdi bileklerimden yukarıya çıkmıyor. Zayıftım ama dışarıya çıkıp gezip tozamıyordum, şimdiyse tam tersi. :) çok teşekkür ederim benimle deneyimlerinizi paylaştığınız için.İnşallah çok uzun yıllardır türlü bahanelerle bu kiloyu hiç gömedim, on yılı aşkın zamandır hep 85 ve üstü oldum, çok eziyet etmişim kendime vermeye başlayınca anladım. Sıkı bir diyette değil benimki her şeyi yiyorum ama her şeyi sadece ölçüyle, sizde yapabilirsiniz muhtemelen yaşınız benden genç , menapozdan önce daha kolay inanın
Su içmek daha çok ödem yapmıyor mu? Bir iki kişi öyle söylemişti de. Yürümek konusunda az yürüyorum. Ekmeği bir türlü kesemedim, az yiyorum ama mutlaka yiyorum. Gece acıkıyorum, aç karnına da uyuyamıyorum ama sizin gibi yoğurt yiyeceğim artık.
33 yaş nediiiiiirrrr genceciksiniz yapmayın böyle33 yaşındayım, öyle genç biri de değilim. Aslında ilaçlara başlayana kadar hep zayıftım. O sıralar giydiğim pantolon şimdi bileklerimden yukarıya çıkmıyor. Zayıftım ama dışarıya çıkıp gezip tozamıyordum, şimdiyse tam tersi. :) çok teşekkür ederim benimle deneyimlerinizi paylaştığınız için.
Çok teşekkür ederim, siz yeterince yardımcı oldunuz gerçekten. Söylediklerinizi deneyeceğim. Kadınlar Kulübü'ne yazayım, mutlaka yardımcı olurlar demiştim. İyi ki yazmışım, bana başlangıç için bir adım atma cesareti verdiniz.33 yaş nediiiiiirrrr genceciksiniz yapmayın böyle
49 dan bildiriyorum buralar daha zor :)))
Şaka bir yana soracağınız birşey olursa her zaman yazın
Unutmadan uyku çok önemli mutlaka en geç 12 de yatakta olun uykusuzluk ödemin baş sebeplerinden
Ama unutmayın her metabolizma kendine özel , anlaşabileceğiniz bir diyetisyen bulmanızda her zaman fayda var
Bende sizin gibi sürekli ilaç kullanıyorum, alerji için kortizon içeren, kilo almaya yatkınlık yapıyor, iştah açıyor ve ödem tutmama sebep oluyor
Online bir diyetsiyenle çalışmaya başladım, durumu anlattım, ilaçlar kilo aldırmaz ancak iştah açar yiyip yememek sizin elinizde , ödem için de içtiğiniz suya dikkat etmezseniz ödem tutarsınız dedi. Başladık sonra şu an 73 kiloyum, demem o ki düzgün beslenirseniz bu tür etkilerden korunursunuz. Benim bir yandan menapozum da var bir ileri iki geri 7 ayda verdim ama oldu sabırla uğraşmak gerek bu arada kilo taşıdığımız hastalıklardan çok daha ciddi bir hastalık evet artık ben hastalık diyorum çünkü yaşam kalitesini çok düşürüyor
Tuzu hayatımdan çıkardım başka bir rahatsızlığımdan dolayı, aslında diyetisyenle çalışacak ekonomik durumum yok. Hastalığım için özelde tedavi oluyorum, epey harcama yapıyorum.
İlaçlarımı bırakmam mümkün değil zaten önceden de doktor kontrolünde kesmiştik ama iyi sonuç almayınca tekrar başladım. İnce düşünceniz için çok teşekkür ederim. Şeker ve paketli gıdalar, evet hayatımda fazlasıyla yer kaplıyor. Bazen o kadar ki onları yemekten yemek yemiyor, öğün atlıyorum. Açıkçası sağlıklı beslenmiyorum. Üstelik kilo vermekte zorlandığım için sabredemiyorum. Bahsettiğiniz uygulamayı hemen yükleyeceğim, çok teşekkür ederim.Yeterli miktarda beslenmezseniz de kilo alırsınız. Az beslenmek az kilo demek değildir. Siz yetersiz beslendikçe vücudunuz kıtlık psikolojisine giriyor ve vücuda giren her besini yağa çevirip, depoluyor. O yüzden dengeli beslenmeli ve spor yapmalısınız. İlaçlarınızı bırakmayın. Epilepsi oldukça ciddi bir hastalık. Kalori takip uygulamaları var, hem kalori takibi hem de protein, karbonhidrat ve yağ takibi yapıyorsunuz. Bu dediklerimi yeterli miktarda yapar (uygulamanın hesabına göre) ve kalori açığı bırakırsanız kilo verebilirsiniz. Hayatınızdan şekeri ve paketli gıdaları da çıkarmanız gerekiyor (özellikle epilepsi için).
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?