İlahi adalet varmi

İlahi adalet her zaman dünyada tecelli etmez ki en sevdiğim adalet şekli ahirete kalandır.
Ahirette ki hesap dünyadaki hesaba benzemez.
O yüzden hep derim işim ahirete kalsın bu insanla diye

Eğitimsiz değilim üniversite mezunuyum ezikte değilim susmam karşısında ama işte malesef ülkemizde benim gibi coook üniversite mezunu ıssız var artık öyle tükendim ki iş bulamamak eşim ailesi biktim sanki
Çağrı merkezleri oluyor iyide maaş veriyorlar yada satış danışmanı kasa sorumlusu. Asgari ücretle kira verip çocuk okutanlar var.
Peki çalışmak isterseniz eş kişisi müsaade edecekmi

Sanki allah beni görmuyo gibi hissediyorum dün balkonda saatlerce ağladım ve ağzımdan saatlerce allahim beni de gör artık dan başka kelime dökülmedi
Tamam dua edin tabi ama kadınlarımızın unuttuğu bir şey var.
Dua 2 türdür; sözlü dua ve fiili dua.
Sözlü dua Allah'a sözlü yakarıştır.
Fiili dua istediğin şey için çalışmaktır.

Mesela; paran olsun istiyorsun ve dua ediyorsun. Allah gökten para yağdıracak diye beklemezsin değil mi? Paran olması için bir işe girip çalışacaksın, bu fiili duadır.

Kocan kötü biri ama sen boşanmıyorsan, haşa Allah gelip kocana "bu kadını boşa, yoksa yakarım" mı diyecek? Hayır. Sen gidip boşanma davası açacaksın, bu fiili duadır.

İlahi adalet her zaman dünyada tecelli etmez ki en sevdiğim adalet şekli ahirete kalandır.
Ahirette ki hesap dünyadaki hesaba benzemez.
O yüzden hep derim işim ahirete kalsın bu insanla diye
Aynen! Çok güzel anlatmışsın.
Ben de hesabımı ahirette görmek isteyenlerdenim.
Bu dünyada pek bir işim yok.

Geçmiş konularına baktım.
Allah sana bir sürü yol açmış, sen gitmişsin "yaparım ya" deyip en kötülerini tercih etmişsin, bile bile lades demişsin.
Şimdi istiyorsun ki o hataları yapmamış gibi sıfırdan hayata başlayayım.
Maalesef öyle değil. Kader senin bizzat taşlarla ördüğün yoldur, o taşları da yine sen sökeceksin.
Allah'a küsmek, gücenmek yerine en çok ve sadece ona güvenerek dua et.
Allah'tan ümit kesilmez.

İnançlı biri olarak Tabiki de var diyebilirim. Şöyle ki Allah size kötülük eden insanlara siz beddua etmeseniz dahi - ki doğrusu beddua etmemek- ya bu dünyada ya da ahirette en güzel cezayı verecek. En güzel Esada ahiretteki cezadır bu dünya elbet geçiyor çünkü.

Ve Allah Bu dünyada cezalandırır kötüleri, bunu bazen size gösterir bazende göstermez. Göstermeme sebebi de kulunun nefsine yenik düşmesini istemiyor. Cezalandırdığın da size gösterirse de sizi denemiş oluyor. Nasıl davranacaksın diye.

Kısacası Allah sizi şu an eşinizle ailesiyle yada başka birçok durumla sınıyor o yüzden her zaman yaşadıklarınıza isyan etmek yerine hamd edin şükredin işte o zaman siz gerçekten kazanacaksınız.

Tamam dua edin tabi ama kadınlarımızın unuttuğu bir şey var.
Dua 2 türdür; sözlü dua ve fiili dua.
Sözlü dua Allah'a sözlü yakarıştır.
Fiili dua istediğin şey için çalışmaktır.

Mesela; paran olsun istiyorsun ve dua ediyorsun. Allah gökten para yağdıracak diye beklemezsin değil mi? Paran olması için bir işe girip çalışacaksın, bu fiili duadır.

Kocan kötü biri ama sen boşanmıyorsan, haşa Allah gelip kocana "bu kadını boşa, yoksa yakarım" mı diyecek? Hayır. Sen gidip boşanma davası açacaksın, bu fiili duadır.
Ben hatalar yaptım mi bilmiyorum ben kendimce hep mücadele ettim olmucak dua için çabaladım değişir sandım mantık hep aynıydı evlilik kolay değil mucade etmek lazım ama olmadı hiç birşey istediğim gibi olmadı akşam çok kötüydüm insaniz düşünüyoruz yanılıyoruz hergun şükrederim rabbime evladının varlığına bin şükür saglikliyiz bin şükür bugün daha iyiyim burda yazılanları okumak çok iyi geldi 🙏

İnançlı biri olarak Tabiki de var diyebilirim. Şöyle ki Allah size kötülük eden insanlara siz beddua etmeseniz dahi - ki doğrusu beddua etmemek- ya bu dünyada ya da ahirette en güzel cezayı verecek. En güzel Esada ahiretteki cezadır bu dünya elbet geçiyor çünkü.

Ve Allah Bu dünyada cezalandırır kötüleri, bunu bazen size gösterir bazende göstermez. Göstermeme sebebi de kulunun nefsine yenik düşmesini istemiyor. Cezalandırdığın da size gösterirse de sizi denemiş oluyor. Nasıl davranacaksın diye.

Kısacası Allah sizi şu an eşinizle ailesiyle yada başka birçok durumla sınıyor o yüzden her zaman yaşadıklarınıza isyan etmek yerine hamd edin şükredin işte o zaman siz gerçekten kazanacaksınız.
Tesekur ederim insaniz işte isyan etmemek lazım bugün daha iyiyim bugün korku sardı içimi isyan mi ettim diye o kadar çok inanıyorum ki rabbime aslında

İlahi adalet tabiki var ama tecelli etme süreleri farklı. Bazıları hemen olur görürsünüz, bazıları çok sonra olur duyarsınız, bazılarıda bu dünyada değil ahirete bırakılır onu görür,duyarmıyız daha bende yaşamadım. :KK24:İnancım bu yönde. Herkesin inancına göre değişkenlik gösterir tabi :KK36:

İlahi adalet tabi ki var ama ne zaman tecelli edeceğini bilemezsin belki 5 yıl sonra belki 30 yıl. Onu bekleyeceğine kendin adım at. Ailenin durumu iyi değilse onlarla yaşayıp çalışarak yük olmadan yaşayabilirsin. Hatta destek bile olabilirsin.

:KK53:
İlahi adalet tabi ki var ama ne zaman tecelli edeceğini bilemezsin belki 5 yıl sonra belki 30 yıl. Onu bekleyeceğine kendin adım at. Ailenin durumu iyi değilse onlarla yaşayıp çalışarak yük olmadan yaşayabilirsin. Hatta destek bile olabilirsin.
İş arıyorum bulsam 1 dk durmiycam iş bulmadan düzen kurmadan adım atmak istemiyorum

Yok arkadaş yok
Olsa bunca savaşlar açlıklar haksızlıklar oluyor nerede ilahi adalet

Bence sevinmelisiniz bu duruma siz! Zınk diye ceza görülmediği için.

Her mesajınızda insanların inanclarına saldırıyorsunuz ama bakın Allah size mühlet veriyor yine de....

Tabiki ilahi adalet var,kimi zaman bu dünyada tecelli eder kimi zaman diğer dünyada,ben diğer dünyaya kalsın derim hep,çünkü diğer dunyada hesap vermek çok daha çetin.
Sizde inanın, Allah'a sığının,herkesin imtihanı başka başka,kimisi hastalıkla,kimisi yoklukla,kimisi eşiyle,kimisi ailesiyle,çocuğuyla imtihan olur, o imtihanlara dayandigimiz kadar da Allah katında derecemiz artar,Allah size dayanma gücü,eğer dayanamayacak kadar bunaliyorsaniz da kurtulma imkanı versin inşallah.

Tesekur ederim insaniz işte isyan etmemek lazım bugün daha iyiyim bugün korku sardı içimi isyan mi ettim diye o kadar çok inanıyorum ki rabbime aslında
İsyan edip etmediğinizden emin değilseniz Bir abdest alın iki rekat namaz kılın. Sonra bir daha da böyle düşünceleri kalbinizden dahi geçirmeyeceğinize inanarak tövbe edin .
Allah tövbenizi geri çevirmeyecektir. Rabbim in merhameti üzerinize olsun inşallah. Sizi haksız yere üzenler de Allah'a yönelip yaptıklarının hata olduğunu anlarlar çok geçmeden umarım.

Back
X